|
|
| נשלח ב-16/12/2007 09:36 |
|
| |
את כ"כ צודקת שושניתוש .כל מילה בסלע !
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2007 11:00 |
|
| |
אוי, כמה שהנושא הזה כואב וטעון...
אבל, בצ"כ, אין לי את הכישרון והיכולת להיכנס איתך לפולמוס, רק נקודה אחת קטנה .
ישמעו אוזניך מה פיך מדבר:
"ברור מאליו שצעירים רבים יאלצו בשלב מוקדם יותר להשתלב במידה כזו או אחרת בעבודה, על מנת לשלם את המשכנתא."
זה סיבה, בעיני ראשי הישיבות, להמשיך את המצב של לקיחת חובות לנישואי הבנות. חד וחלק.
הערך של לימוד תורה מעל הכל.
בפרט שהסיבה שנותנים היא לא בגלל הבחורים שדורשים, אלא בגלל כללי שוק פשוטים של היצע וביקוש. ומי כמוך אמור להבין זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2007 11:32 |
|
| |
אז שהזוג ישכיר דירה !
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2007 13:01 |
|
| |
חברים יקרים. אם רוצים יכולים הכל! ההורים שלי התחילו מכלום. הם התחתנו בגיל 20- 22 ולהורים שלהם באמת לא היה שקל לעזור להם למרות שהם ממש רצו- הם ממנו את החתונה לבד! קנו בית לבד- בהתחלה קנו משו קטן וככה עברו עם השנים לבית גדול יותר ויותר וב"ה יש לנו היום בית גדול מאוד ואנחנו חיים טוב מאוד ב"ה וכל זה בלי עזרה של שקל מההורים של שני הצדדים של ההורים שלי. הכל תלוי בכוח הרצון של הזוג! אז נכון בהתחלה צריך לא להיות מפונקים ולא קונים כל מה שבא וכ"ו. אבל להפיל את העניים הזה על ההורים? שבד"כ יש להם יותר מילד אחד וכלב- אז לממן 6 משכנתות כל חודש זה יכול להגיע לסך של 20,000 בחודש ומאיפה להורים שלא עובדים במקצועות חופשיים יהיה כסף לשלם את זה ועוד להחזיק את הבית ואת הילדים שנארו וכ"ו. וזה לא כולל הוצאות של חתונות ואירועים אחרים. זה פשוט לא אפשרי. מאיפה התחיל המנהג המגונה הזה. לדעתי ההורים צריכים לממן את החתונה- ואז מהכסף שהאורחים יביאו למתנות בני הזוג יקנו משהוא צנוע. או ישכירו לשנה נגיד וההורים ישלמו את השכר דירה לזמן מוגבל אבל שהגוז יתאמץ ויקנה דירה 2 חדרים וכאלה- ויעבדו ויחסכו וכה יעברו לבית גדול יותר ויותר ויעבירו את המשכנתה מבית לבית. זה לא נשמע הגיוני?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2007 15:47 |
|
| |
ופשוטער זה ממש נורא מה שאתה אומר. אם הדבר הזה תלוי באמת ברבנים ששוקלים את לימוד התורה מול התקפות לב של אנשים אז הם פושעים ולא רבנים. ומעניין מאוד שהרבנים האלה בד"כ מאוד מפוקפקים. הרי הם חיים על כספי ציבור ושמעתי ממקור ראשון על רבני ישיבות שפשוט חיים כמו מלכים על חשבון התרומות לישיבה. קונים לילדים שלהם דירות במקומות הכי יקרים בירושלים ו"כו. העיקר אח"כ "הכי חשוב זה לימוד התורה" כשהם יושבים על סיר הבשר זה הדבר שהכי נחמד להגיד. הם לא מחוברים לעם. בגלל זה צריך לראות ולבדוק לאיזה מין רב כדאי להקשיב. הרי כל בנאדם יכול לעבור את הבחינות לרבנות ולהיות רב. לא צריך להיות צדיק בשביל זה. וזה פשוט מדהים שכל התגובות כאן הם נגד המנהג הזה ובכל זאת- שום דבר לא משתנה!!!! =0
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2007 16:46 |
|
| |
חיימי- לא. אני משמ לא אומרת את זה על כל הרבנים!! חס וחלילה! אבל אני אומרת שיש כאלה ואדם צריך לבחור בקפידה את הרב שלו ולא לעשות מכל מי שעבר את הבחינות לרבנות רב גדול וצדיק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 10:37 |
|
| |
ברור שהילדים. זה צריך להיות הדדי כל צד נותן כמה שיכול
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 21:19 |
|
| |
אני חוזרת למשפט שנ"ל
"ברור מאליו שצעירים רבים יאלצו בשלב מוקדם יותר להשתלב במידה כזו או אחרת בעבודה, על מנת לשלם את המשכנתא."
אני לא חושבת שזה כזה ברור אולי למפונקים שבנינו (וזה בדרך כלל אלה שכן קבלו דירות) אני מכירה מקרוב זוגות שלא קבלו שקל מההורים והבעל אברך כולל ונכון לקחו על עצמם חובות, חסכו הרבה, חיו קשה כמה שנים אבל לאט לאט עם הרבה אמונה יצאו מזה יפה מאוד בלי להוציא שקל מההורים והייתי קוראת לזה "גבורה" בדור הזה שכולם סביבם מקבלים דירות!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2009 20:44 |
|
| |
כולכם טוחנים מים, אין ספק שהדרך ההגיונית והיותר חכמה היא שכל אחד יקנה את הדירה שלו, במיוחד כשהאבא אברך שלומד כבר שנים ולא יצא לעבוד, שלא כמו בחור צעיר, כי לאף אחד אין ביטוח שימשיך ללמוד ולאף אחד אין רשות להוציא אחרים מהלימוד!!!! אני בת לאברך וכל ההצעות שלי יורדות על כסף!!! אני לא מוכנה שהורי יקחו מעבר ליכולתם. נקודה. בחור שהוא בן תורה אמיתי עם מידות וראש על הכתפיים צריך להבין שלא הכל מגיע על מגש של כסף. לצערינו אין כמעט בחורים כאלה... ולמי ששואל, לא ההורים שלי לא קבלו שקל(לירה) מההורים שלהם וכיום ב"ה יש להם דירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2009 23:00 |
|
| |
ומה את עושה בעצמך בכדי לקנות דירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 20:32 |
|
| |
מי אמר שחייבים לקנות דירה מיד בתחילת החים????
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 22:25 |
|
| |
את אולי צודקת בגישה שלך.
פשוט הבחורים מעדיפים מישהי שמביאה דירה או כסף לדירה ואם זה נמצא, את מוזמנת לתת סיבה שיעדיפו מישהי שמביאה פחות (הרי מדובר בכניסה להליך של שידוכים לא בהתאהבות ברחבת הריקודים).
לעצם העניין האם לדעתך מי שיאלץ להתגלגל בעוני ומחסור יוכל יותר טוב ללמוד?
כפי שרמזתי, הבחורה יכולה בעצמה למלא את החסרון על ידי פיתוח קרירה מתאימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 14:48 |
|
| |
מי שלא מקבל דירה יחיה בעוני? ומי אמר שמי שיקבל דירה יחיה ברווח??? אני מכירה זוגות שקבלו דירה והבעל יצא לעבוד כי... יש הרבה סיבות ואחת הסיבות היותר רווחות הן שהאשה כ"כ מפונקת שלא מסתפקת במה שיש לה והוא כ"כ לא מחושב ולא מבין ב"עולם הזה" ... והם קבלו דירה ומסתובבים בין גמ"חים והוא גם יצא לעבוד...
כמו שאמרתי אין לאף אחד ביטוח, במיוחד כשהוא מפונק ורגיל לקבל כל מה שבא לו(כן גם דירה...)
ולגבי ההעדפה של הבחורים, אם הם שיטחיים, ברור שעדיף להם בחורה שנותנת דירה, אבל צריך לחשוב על רבדים נוספים, הכסף מקל על החיים אבל הוא לא החיים עצמם!!! יש דברים שכסף לא נותן...
ואם נחזור לאחור ונראה את מקור הענין נראה שרק הגבירים הרשו לעצמם לכלכל חתן עילוי, ובנוסף לכך, לא היו הרבה בני ישיבות באותה תקופה, למרבה האבסורד הנוהג המשיך להתקיים למרות שרובם לא גבירים ורוב רובם לא עילויים...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 14:53 |
|
| |
| maamina כתב: |  |
ואם נחזור לאחור ונראה את מקור הענין נראה שרק הגבירים הרשו לעצמם לכלכל חתן עילוי, ובנוסף לכך, לא היו הרבה בני ישיבות באותה תקופה, למרבה האבסורד הנוהג המשיך להתקיים למרות שרובם לא גבירים ורוב רובם לא עילויים... |
|
ואם נחזור נראה גם שגם לא כל אחת חיפשה דווקא בן ישיבה. אל תנסי להחזיק את החבל בשני צדדים..
|
|
|
|
|