| נשלח ב-18/5/2006 22:42 |
|
| |
אכזבה גדולה
הגעתי עם ראש פתוח ורצון טוב לתפילתו של פרקש בליל ש"ק אמור בביהכ"נ הגדול בירושלים, והתאכזבתי. הוא נתן קבלת שבת בנוסח קרליבך, ושני קטעי חזנות בספירה: הברכה של אלמן ורבש"ע של פינצ'יק. לעניות דעתי או יותר נכון לעניות אזני המוסיקלית, קולו אינו ערב לאזני. האמירה שלו נטולת רגש, יש לו נוסח יפה, אבל הקול כבר שחוק. יכול להיות שהשיפוט שלי מחמיר לאחר ששמעתי בשבוע שעבר את קולו החם והמרגש של מוצן באותו מקום. בשבוע שבו אנו מתאבלים על יוסי בנאי ז"ל, אני רוצה להביא כדוגמא את שירתו. ליוסי לא היה קול גדול. אבל כשהוא שר את אני וסימון ומואיז הקטן, מתהפכות לנו הקישקעס. כי זו אמירה אישית חמה ומרגשת. גם חנן יובל מבצע את אותו שיר, ומפיו זה נשמע פרווע. איש לא יזיל דמעה לביצועו, למרות שקולו יותר יפה משל יוסי, והוא אגב גם הלחין את השיר.
תוקן על ידי - menchem - 19/05/2006 13:55:54
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 00:02 |
|
| |
כמו הרשטיק? כשאני שומע את נפתלי שערות ידי סומרות ואני מרגיש כאילו אני נמצא בין המלאכים... פעם, באחד העיתונים, הישוו את קולו של נפתלי לקולה של הזמרת אסתר עופרים... "מי יתנני עוף..."
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 09:42 |
|
| |
לאחד בוי אכזבה גדולה ממה שכתבת. למנחם-מנהל הפורום -אני מציע להוריד דחוף את דבריו מהפורום לא יתכן להשמיץ חזן במילים כה בוטות גם אם זו דעתך וגם אם לא נהנית מהתפילה הפורום לא נועד להשמצות מסוג זה "ומבריח" חברים רבים שלא מוכנים "לשחק"במגרש הזה. אשמח לשמוע חוות דעת של חברים אחרים שנטלו חלק בשבת זו.
OPHIRRR
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 10:43 |
|
| |
מצטער חברים, בקורת זה לא השמצות. זכותי להביע את דעתי האישית ללא כחל וסרק. אנחנו לא נמצאים בעתונות חרדית מצונזרת ששם הכל נפלא ונהדר בנוסח בולשביקי. גם בחזנות יש נפילות ועלינו להביאם לידיעת הציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 11:48 |
|
| |
לאחר בוי אומר לך מדוע ניסוח כתיבתך אינם מקובלים עלי. החלטת להעביר ביקורת קשה על החזן פרקש,ניחא. אך מדוע הינך קושר את ביקורתך לחזן אחר שאינו שייך למאורע? אין לי אלא ללמוד מכך שיש בדבריך חיסול חשבונות עם חזן א' דרך חזן ב' או להיפך. בכלל, כדאי לכולנו ללמוד לכתוב בקורת מוותיקי הפורם שאת אי שביעותם מחזנים הם כותבים בצורה בונה ולא קטלנית. שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 12:17 |
|
| |
אני חותם על כל מילה שכתב שחסד3, מצא חן בעיני מאד, ולדעתי אחדבוי קח את זה לצומת לבך, הערה מחכימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 12:37 |
|
| |
מנהלנו הנכבד,מנחם,
שלח הודעה אישית למתווכחים בדבר שלא היפתח כאן עוד אשכול שיש בו רק השצמות והתווכחויות ללא תועלת.. לא יפה ולא יאה לפורום שלנו מריבות כאלה.. שיסגרו את הכל בינם לבין עצמם בתיבה האישית לא כאן שכולם רואים ושומעים זאת.. תודה רבה, רונן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 12:51 |
|
| |
לאחדבוי כתיבתך אינה הולמת את הפורום ומשתתפים בו לא הייתי בשבת בבית הכנסת הגדול אבל החזן האורח הוא בעל קול יפהפה ומבצע מאולה שמעתי אותו בקונצרטים של סובול ותמיד נהנתי ממנו גם שנה שעברה הוא הופיע ביחד עם בנו בבית הכנסת ישורון בקונצרט יום העצמאות והיה מקסים בנוגע לנפתלי הרשטיק של נעליך לפני שאתה כותב עליו הוא אומן ממדרגה ראשונה, מוסיקאי בחסד עליון, אנא ממך על תעביר ביקורת בדברים שאתה כנראה לא מבין קורה שחזן עייף, מקורר או לא בכושר אבל גם אז הביקורת צריכה להיות עניינית ולא סתם זריקת ליכלוך. הינך צריך לחזור בתשובה כי מה שכתבת הוא סתם לשון הרע שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 12:53 |
|
| |
בס"ד לחברים הנכבדים המעיינים / כותבים בפורום האם כולם אוהבים את כל המאכלים ? האם כולם אוהבים את אותם המאכלים עשויים אותו דבר ? כבר למדונו רבותינו כשם שאין שווים, כך אין דעותיהם שוות. בעיני מי שלא מוצא חזן מסוים לא חייב להאזין לו יכול ללכת למקום אחר בקורת מותר ורצוי שתהיה אך שתכתב לגופו של ענין ולא לגופו של אדם והאמת והשלום אהבו
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 13:44 |
|
| |
זה מזכיר לי סיפור ששמעתי על יהודי מסויים שלא אגלה את שמו, אשר נסע לפרקפורט ליפני מס' שנים, בשבת בזמן התפילה לא יכל להתפלל ושאל בכעס רב מי זו "הפרה הגועה" אשר על העמוד, אני רוצה לציין שאותו יהודי היום הוא מעריץ מס' 1 של איצ'ה מאיר הלפגוט,
אולי הקול של חזן אחד שונה מהשני, ואולי אפילו הנוסח שונה אך ברוך ה' התברכנו בחזנים טובים הדבר שאני כן התייחס בביקורת הקטלנית הוא "לתפילה הקרה" בהחלט לא ראיתי כבר הרבה זמן חזן שמצליח כמו פרקש לשלהב ולשתף את הקהל. בין קרליבך לבין ניגונים חסידיים שונים וכמובן פרקי חזנות שהעירו את כל הקהל התפילה לא היתה קונצרט ואני מאמין שאסור לה להיות !
כן נהנתי אולי אני משוחד אך עדיין נהנתי, בברכת שבת שלום ואיחולי הצלחה לדויד ויינברג ואיחולי רפואה שלמה לנפתלי הרשתיק
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2006 17:03 |
|
| |
לכל הכועסים שלום, לכל אדם יש טעם אישי , ואני שמח להביע את טעמי האנין בחזנות. ובכן, לאניניות טעמי ישנם חזנים בעלי קול קר, שלא נבנס לליבי, באופן אישי. לעומתם ישנם חזנים בעלי קול חם ומרגש, שמדברים אל ליבי באופן אישי כמובן. בין הקרירים אני מציין את פרקש, הרשטיק ורנד. ובין החמים (לעניות דעתי הקלושה) נמנים: מוצן, הלפגוט, שטרן,מזרחי וארי קליין. זכותכם המלאה לחלוק עלי, ולחשוב אחרת. בשביל זה קיים פורום, כדי שכל אחד יביע את דעתו האישית. אלה שמנסים לצנזר ולסתום פיות, או לקרוא לבקורת לכלוך ולשון הרע, הם שייכים לחברה סגורה שאינה מרשה דיון חופשי. רבני החברה הזאת אוסרים באיסור גמור שימוש באינטרנט בגזירת נח"ש. אז מה לכם כי תלינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2006 22:02 |
|
| |
אני לא מבינה מדוע אין תגובה באשכול זה של מנחם או של בני וויס.האם יש אימות של דבריו של אופיר בקשר ליחצנים בפורום בעובדה שלא הגיבו? תארו לעצמכם שמישהו היה מתקיף את רנד ובדרך אגב גם את מוצן, בודאי שהיו מוחקים או מתריעים. ואגב שמתם לב שזו הודעתו הראשונה של אחד בוי בשם זה,או אולי זה אחד ממיודענו שבחר בניק חדש ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2006 00:09 |
|
| |
לאחד בוי יש מי שאוהב מרק כרובית ויש מי שלא, אני לא. אז אפשר להגיד איני אוהב את זה, זה לא לטעמי ולא צריך לתקוף את המרק כנ"ל בחזנות, יש חזן שאוהבים ויש שלא, לא צריך להתקיף, אפשר לא ללכת ולשמוע, אבל אין צורך לרדת על החזן. כי אם מסתכל בפורום אחר, אנשים שהיו שם נהנו מאוד. ביקורת כן - השמצות בשום פנים לא שבוע טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2006 00:25 |
|
| |
אני חולק על הצדיקים הצבועים והמתחסדים ! בכל פורום מוסיקלי , אם זה מוסיקה קלסית או מוסיקת פופ, ישנם הערכות חיוביות ושליליות על בצועי הזמרים והתזמורות והמנצחים. אין שם סתימת פיות בטענות מגוכחות של השמצות, רכילות, ולשון הרע. לשיטתכם לא נוכל לעולם לפרסם הערכה שלילית על ביצוע של חזן, מפני שזה תמיד לכלוך או השמצה או רכילות או לשון הרע. ולכן ניתן באתר רק להודות להלל ולשבח לפאר לרומם ולקלס את החזנים. מצטער, זוהי השיטה הבולשביקית הנהוגה בעתונות החחרדית, ומקומה לא יכירנה באתר. אם יש לי בקורת על ביצוע מוסיקלי של שלמה ארצי או זובין מהטה או הלפגוט, אשמיע אותה ברמה. אם ישנם שבחים, הם יאמרו בקולי קולות. חסל סדר צנזורה וסתימת פיות במסוה של יראת שמים צדקנית ומזויפת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2006 10:21 |
|
| |
אני תומך בכל מילה של ענתאור וקורא שוב למנהל הפורום להתריע את המתווכחים בתיבה האישית או לחילופין לסגור את האשכול..
|
|
|
|
|