בית פורומים עצור כאן חושבים

אבא! אבל אני אוהבת אותו!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2006 23:27 לינק ישיר 

ועד היכן מוראן:  אפילו היה לובש בגדים חמודות, ויושב בראש בפני קהל, ובא אביו או אימו וקרעו בגדיו, או הכוהו על ראשו, וירקו בפניו--לא יכלים אותן, אלא ישתוק, ויירא ויפחד ממלך המלכים, שציווהו בכך:  שאילו מלך בשר ודם גזר עליו דבר שהוא מצטער יתר מזה, לא היה יכול לפרכס בדבר; קל וחומר, למי שאמר והיה העולם ברצונו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 04:42 לינק ישיר 

אם ישנה חובה לשמוע בקול הורים, הרבה יותר פשוט לומר, שבן יכול לנסוע למקום תורה או לעלות לארץ ישראל נגד רצון הוריו, שהרי הבן חייב לעשות כן מציווי התורה, משא"כ בנשיאת אשה נגד רצון הוריו, כי אולי אסור לאדם לשאת אשה שהוא שונא, אך היכן מצאנו ציווי תורה שלאדם מותר לשאת לאשה רק אשה שהוא אוהב אותה?

"ועוד דקרוב הדבר בעיני להיות כמצוה לעבור על דברי תורה שהרי אמרו רבותינו ז"ל אסור לאדם שיקדש את האשה עד שיראנה". (שו"ת מהרי"ק סימן קסו).

קרוב אך לא בדיוק.
עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 08:26 לינק ישיר 

נישט

מי שרואה באשה ספק שרותים ובזוגיות שותפות תועלתנית - אכן אין זה יוצא מכלל חיוב 'ואהבת לרעך כמוך'.
אכן, תמיד ניתן לומר כי חיים עם אשה שאין אוהבים עלולים למכשול. בבחינת הסיכון של נחש בכפיפה (אמשלום סליחה...)

אך להפוך מצב לאידיאל ולהכחיש את השכל וההגיון הבריא על יחסי איש ואישה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 11:00 לינק ישיר 

היות והויכוח חרג ממסגרת של שידוכים - שבם מותר ומומלץ להורים להביע את דעתם. לענין האם צריכים או חייבים לשמוע בקול ההורים בכל ענין ברצוני להביע
את דעתי. לא רק שלא צריכים לשמוע בקול ההורים בכל עניין . אסור (לא מבחינה דתית)לשמוע בקולם וללכת  בדרך שהם מתוים לנו. לפי הבנתם והשקפתם. (אסביר את דברי שנראים קצת מוגזמים.בצורה מסורבלת במקצת)
יעודו של האדם בעולם הוא ללכת ולהתקדם. מבחינת רוח השכלה וטכנולוגיה.
המקרא מציינת את זה בצורה מאד ברורה.ההבדל בין האדם למלאך הוא- האדםבמקרא הולך. לעומתו המלאך עומד. לא מצינו מלאך הולך רק אדם. למלאך יש רגל ישרה כלומר אין לו ברך. הוא לא מסוגל להתכופף.וממילא לא מסוגל לרוץ ולקפוץ לגובה. האדם לפני שהוא קופץ ועולה במדרגה הוא קודם מתכופף. ויורד  מגובהו הטבעי. המלאך אין לו דעה עצמאית הוא עושה רק מה שאומרים לו. ולכן כל המוגבלות .
אם הבן ישמע בקול אביו בדרכי לימוד. הוא לא יחדש שום דבר וימשיך לדקלם.
אם הוא ישמע בקולו בצורת התנהגות  הוא יתנהג זקן כבר בגיל צעיר.אם הוא ישמע בקולו בנהול העסקים העסק לא יתפתח ורק ישקע. ורבות הדוגמאות מאד.
פער הדורות-קרי הבדלי המטליות וההרגלים שנולדים וגדלים עמהם. בין ההורים ובין ילדיהם בדורנו בעיקר, הם עצומים.השינוים המהירים והמהפכנים שקורים בחיינו. הם יותר ממהירות הסילון. הצעירים אולי לא נותנים את דעתם על כך.
אם כך איך יכול אדם - הורה שנולד בלי טלפון טלויזיה אינטרנט פורום עצכ"ח
תחבורה בין יבשתית רפואה מתקדמת ביותר  הוצאות ספרים שעורים וכו וכו וכו
לתת עצה לילדיו שנולדו עם כל הדברים הללו והם בישבילהם דבר מובן מאליו.הורה אשר לא מכיר את מגבלותיו המנטליות כפי שציינתי וכופה את דעתו על ילדיו הוא חוטא. כלפי עצמו וכלפי ילדיו בעיקר.

מודה ועוזב תוקן על ידי - ירוחםשם - 23/05/2006 11:05:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 11:21 לינק ישיר 

ירוחם,

אמנם מאוחר, יש לי כמה דקות וכמה מילים להשיב לך...

כתבת:
לשיטת "המשך חכמה" מה הואילה לו  לאברהם השבועה. הרי הנשבעה שלא לקיים דבר תורה. שבועתו לא שבועה. ולא הואיל כלום בשבועתו.
ומצד שני מה זה חייב את יצחק אם הוא ירצה לקחת אשה מבנות כנען הרי הוא לא צריך לשאול את אברהם וגם לא ישאל. ושוב מה הואילה השבועה שהשביעה אברהם את עבדו. מה זה שינה כלפי יצחק. וכלפי רצונותיו.
לא כל  וארט יפה הוא גם נכון. "

המשך חוכמה אינו בא ללמד במקרה זה נכון או לא נכון , ואינו בא לשכנע שאברהם היה חף מטעויות, או מושלם.. לדעתו התנהגות אברהם אבינו שלא מצא לנכון לצוות על בנו, אלא דווקא על אליעזר עבדו מלמדת שהוא לא יוכל למחות בפני בנו על בחירת בת זוגו לחיים כפי שעשה ישמעאל בנו לפניו (ואף על פי שישנו מדרש המספר על השפעתו של אברהם על בנו ישמעאל להחליף את האשה המרשעת הראשונה שהיתה לו.)
אמנם העיסוק שלך ב'שבועה' הוא תפל מה גם שה'משך חוכמה' אינו עוסק בשאלת שבועתו - ואם השבועה היא שהובילה לקבלת התוצאה המצופה -הוא מספר לנו את העובדות ומסיק מסקנות. אבל למה לומר שהשבועה לא היתה לקיים דבר תורה ?- הרי נאמר לאברהם כי זרע לו ביצחק והוא כדי לקיים דברי תורה, על הצד הטוב ביותר משביע על כך את אליעזר, שיעשה בחינתו השתדלות מירבית למצוא כלה שגם תמצא חן בעיניי בנו - ובפרפרזה - יודע צדיק נפש בהמתו ובהמת בנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 11:31 לינק ישיר 

.

ירוחם:

אני כופר בכך שיעודו של האדם הוא להתקדם.

עוד יותר אני כופר בכך שיעודו הוא להתקדם מבחינה טכנולוגית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 13:33 לינק ישיר 

ריב
השבוע שאמרתי לא לקיים  דבר תורה התיחסתי להלכה בש"ע האומרת שאב לא יכול לכפות על בנו עם מי להתחתן. המשך חכמה אומר שלכן הוא השביע את העבד ולא את יצחק כאילו לעקוף את ההלכה.
מואדיב.
 זכותך כמובן לכפור בהתקדמותו הטכנולוגית של האדם יותר נכון בחובתו. ואפילו בהתקדמותו הרוחנית. ואפילו יש זכות לכל אדם לצאת למערות הגליל  או המדבר. ולחיות בלי כל פלאי הטכנולוגיה וגם לא להנות מהרפואה המודרנית.
התורה לעומת זה מעמידה את פיתוח העולם על כתפי האדם

בראשית פרק א א) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים תַּדְשֵׁא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע עֵץ פְּרִי עֹשֶׂה פְּרִי לְמִינוֹ אֲשֶׁר זַרְעוֹ בוֹ עַל הָאָרֶץ וַיְהִי כֵן: (יב) וַתּוֹצֵא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע לְמִינֵהוּ וְעֵץ עֹשֶׂה פְּרִי אֲשֶׁר זַרְעוֹ בוֹ לְמִינֵהוּ וַיַּרְא אֱלֹהִים כִּי טוֹב: (יג) וַיְהִי עֶרֶב וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי:

בראשית פרק ב (ה) וְכֹל שִׂיחַ הַשָּׂדֶה טֶרֶם יִהְיֶה בָאָרֶץ וְכָל עֵשֶׂב הַשָּׂדֶה טֶרֶם יִצְמָח כִּי לֹא הִמְטִיר יְדֹוָד אֱלֹהִים עַל הָאָרֶץ וְאָדָם אַיִן לַעֲבֹד אֶת הָאֲדָמָה:

התורה מספרת לנו כי למרות שהדשא והעצים נבראו ביום השלישי עד יום השישי
יום שנברא בו האדם לעבוד את האדמה. העסק לא זז.
הגמרא אומרת : לא לתוהו בראה לשבת יצרה.  והנ עוד סיפור מענין
מדרש תנחומא (בובר) פרשת תזריע סימן ז  . שאל טורנוסרופוס הרשע את ר' עקיבא איזה מעשים נאים של הקב"ה או של בשר ודם, א"ל של בשר ודם נאים, א"ל טורנוסרופוס הרשע הרי השמים והארץ יכול אתה לעשות כהם, א"ל ר' עקיבא לא תאמר לי בדבר שהוא למעלה מן הבריות, שאין שולטין בהן, אלא בדברים שהן מצויין בבני אדם. א"ל למה אתם מולים, א"ל אף אני הייתי יודע שאתה עתיד לומר לי כן, לכך הקדמתי ואמרתי לך מעשה בשר ודם הם נאים משל הקב"ה, הביאו לי שבולים וגלוסקאות, [אמר לו אלו מעשה הקב"ה ואלו מעשה בשר ודם אין אלו נאים, הביאו לי] אנוצי פשתן וכלים מבית שאן, א"ל אלו מעשה הקב"ה ואלו מעשה בשר ודם, אין אלו נאים,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 13:44 לינק ישיר 

.

ירוחם

תודה לך על שהארת את עיני בפסוק מספר בראשית, ועל שהבאת בפני חלק מהווארט שאמרתי בברית המילה של בני.

אך מהיכן אתה מוצא שם ציווי על האדם להתקדם מבחינה טכנולוגית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 13:58 לינק ישיר 

ירוחם 

מואדיב כותב בעדינות מרובה . הוא אינו מאמין שזה יעודו של האדם. 

תוהה אני על מואדיב האדיב . איך יכול לכפור בדברי אדם שיש לו קשר ישיר לבורא , שאמר לו כי

< יעודו של האדם בעולם הוא ללכת ולהתקדם. מבחינת רוח השכלה וטכנולוגיה.>

אדם שראה מלאכים ויודע כי אינם יכולים לקפוץ .

דבריך מתאימים לאשכול על ההתאמות גם שם אנשים שומעים קולות מהשמים " סימפוניה אלוקית "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 14:21 לינק ישיר 

ירוחם מבסס את דבריו על הגישה המודרנית, שמייצגה המוביל ביהדות הוא הגרי"ד סולובייצ'יק, במיוחד בתחילת ספרו "איש האמונה" שם הוא מבסס את חובת ההתפתחות (גם הטכנולוגית) על ההדמות לקב"ה.

קישור חלקי:
http://shapira.netanya.k12.il/yahadut/emuna/solvey04.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 14:48 לינק ישיר 

לכן הפניתי אותו לאשכול על ההתאמות . איני יודע אם גם שם הדברים נכתבו לשיטתו של הרב סולוביציק . איני בקי בשיטתו . אולם הבסיס החוויתי משותף . ( כולם רואים מלאכים ושומעים את שירת הבריאה . " הסימפוניה האלוקית " )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 14:54 לינק ישיר 

תלמיד
אני מוכן להיות הפעם התלמיד אול תסביר לי אתה כמורה לתלמיד מה הוא יעודו
של האדם. ועל מה אתה מתבסס.
אין  לי צורך לשמע קולות מן השמיים זה אני נותן לגדלוי הדור. שבודאי תצטט לי מאמרי השפר שלהם. אני אסתפק במאמר הגמרא בב"ב חכם עדיף מנביא.

ומה שכתבתי על המלאכים לא מדעתי כתבתי זאת. זה מופיע בספרים המקובלים עליך.

מודה ועוזב תוקן על ידי - ירוחםשם - 23/05/2006 15:18:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 15:56 לינק ישיר 

ירוחם .

מה לעשות איני יודע מחשבותיו . איני יודע למה ברא את העולם ולמה יצר את האדם . משה רבינו שביקש לדעת נענה כי אין האדם החי יכול להבין את דרכי הבורא , שלמה המלך לא ידע , ואף אחד אינו יודע מה יעודו של האדם בעולם .

הרמח"ל  טוען שיעודו של האדם "בעולם הזה " הוא לצבור קופונים שאותם ימיר להנאות רוחניות גדולות בעולם הבא . אך מה אעשה שגם הוא לא דיבר עם הבורא ולא שמע זאת ממנו ( בלא להתווכח איתו , שהרי לדעתו היעוד של האדם בסופו של דבר הוא להנות !!! , איזה יעוד זה ? )

עכ"פ כל מי שטוען שהוא יודע דעת עליון אינו אלא שרלטן כמו בלעם .

כל מי שטוען שהוא ראה מלאכים או יודע משהו עליהם הוא גם שרלטן וגם שקרן . 

הבהרה .

אין בדברי ח"ו לומר שכל אחד אינו רשאי לומר מה שנראה לדעתו . ומה שהוא חושב על יעוד האדם ומטרת בריאתו . אולם עליו לומר כי זוהי דעתו האישית .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 16:30 לינק ישיר 

תלמיד.
זה שאינך מסכים לדברי, מקובל עלי. להפך אני שמח. אני יכול יותר להפרות את מחשבותי. ולבדקם מזויות אחרות המתגלות על ידי המחלוקת.
אבל זה שאתה מיחס לי אמירות ומחשבות שלא אמרתי ולא עלו בדעתי אפילו לאמרם. מכעיס מעליב ומעציב אותי מאד מאד.  איפה ראית בדברי שיחסתי לאמירתי על יעודו של האדם כאילו מפי הגבורה נאמרו.אמרתי את דעתי הפרטית. ולתגובתו של מואדיב הוספתי מקורות שנראו לי כמתאימות.
ומה שכתבתי בהבדל בין האדם ובין המלאך זה מופיע בספרים. אולי באמת תמצא לי בכל התנך פעם אחת שמלאך  הולך. הדוגמא שהבאתי על פחיתותו של המלאך מול האדם. מכיון שהוא עושה רק מה שאומרים לו בלי מחשבה עצמית. אגב אני לא מאמין לא בשדים ולא במלאכים.ולכן כנראה איני מתקשר איתם. מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 18:17 לינק ישיר 

ירוחם

אתה כנראה כועס עלי . ולא התכוונתי ח"ו לפגוע . זה פשוט סגנון ולא יותר .

לגבי דבריך . אני טענתי כי כל מי שקובע הלכות ללא הוכחה מהתלמוד אין כאן אלא גחמה אישית - יצירת תורה חדשה , ומי שרוצה לקיים מצוות שעלו במוחו הקודח של מאן דהו , יהיה מי שיהיה - שיבוסם לו .

אתה מעלה טענה כי אסור לשמוע בקול ההורים מאחר ובכך נחטא ליעודינו בעולם שהוא ....התקדמות  

באותה  מידה יכלת לכתוב כי מצווה רבה ללמוד גננות וטיפול בבעלי חיים כי יעודינו בעולם לטפח את היצירה הקוסמולוגית , את הסימפוניה האלוקית המתבטאת  בטבע החי והצומח. " העולם אומר שירה " 

לגבי המלאכים למה הם צריכים ללכת?  יש להם כנפיים " ובשניים יעופף ". והם יכולים לטוס (להביא רצפה מעל המזבח) ולהגיע במהירות לכל מקום " ויבואו שני המלאכים סדומה " . 

עכ"פ הדרשות על ההולכים והעומדים יפות ומועילות ל " עתיקי משדיים ". וכדברי האבן עזרא על אותו אדם שאמר לו דרשה על " שש שעורים " ( רות ) ושמח בליבו . שיהיה !!!!  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבא! אבל אני אוהבת אותו!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.