|
|
| נשלח ב-22/5/2006 23:27 |
|
| |
ועד היכן מוראן: אפילו היה לובש בגדים חמודות, ויושב בראש בפני קהל, ובא אביו או אימו וקרעו בגדיו, או הכוהו על ראשו, וירקו בפניו--לא יכלים אותן, אלא ישתוק, ויירא ויפחד ממלך המלכים, שציווהו בכך: שאילו מלך בשר ודם גזר עליו דבר שהוא מצטער יתר מזה, לא היה יכול לפרכס בדבר; קל וחומר, למי שאמר והיה העולם ברצונו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 04:42 |
|
| |
אם ישנה חובה לשמוע בקול הורים, הרבה יותר פשוט לומר, שבן יכול לנסוע למקום תורה או לעלות לארץ ישראל נגד רצון הוריו, שהרי הבן חייב לעשות כן מציווי התורה, משא"כ בנשיאת אשה נגד רצון הוריו, כי אולי אסור לאדם לשאת אשה שהוא שונא, אך היכן מצאנו ציווי תורה שלאדם מותר לשאת לאשה רק אשה שהוא אוהב אותה?
"ועוד דקרוב הדבר בעיני להיות כמצוה לעבור על דברי תורה שהרי אמרו רבותינו ז"ל אסור לאדם שיקדש את האשה עד שיראנה". (שו"ת מהרי"ק סימן קסו).
קרוב אך לא בדיוק.
עולם הפוך אני רואה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 08:26 |
|
| |
נישט
מי שרואה באשה ספק שרותים ובזוגיות שותפות תועלתנית - אכן אין זה יוצא מכלל חיוב 'ואהבת לרעך כמוך'. אכן, תמיד ניתן לומר כי חיים עם אשה שאין אוהבים עלולים למכשול. בבחינת הסיכון של נחש בכפיפה (אמשלום סליחה...)
אך להפוך מצב לאידיאל ולהכחיש את השכל וההגיון הבריא על יחסי איש ואישה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 11:00 |
|
| |
היות והויכוח חרג ממסגרת של שידוכים - שבם מותר ומומלץ להורים להביע את דעתם. לענין האם צריכים או חייבים לשמוע בקול ההורים בכל ענין ברצוני להביע את דעתי. לא רק שלא צריכים לשמוע בקול ההורים בכל עניין . אסור (לא מבחינה דתית)לשמוע בקולם וללכת בדרך שהם מתוים לנו. לפי הבנתם והשקפתם. (אסביר את דברי שנראים קצת מוגזמים.בצורה מסורבלת במקצת) יעודו של האדם בעולם הוא ללכת ולהתקדם. מבחינת רוח השכלה וטכנולוגיה. המקרא מציינת את זה בצורה מאד ברורה.ההבדל בין האדם למלאך הוא- האדםבמקרא הולך. לעומתו המלאך עומד. לא מצינו מלאך הולך רק אדם. למלאך יש רגל ישרה כלומר אין לו ברך. הוא לא מסוגל להתכופף.וממילא לא מסוגל לרוץ ולקפוץ לגובה. האדם לפני שהוא קופץ ועולה במדרגה הוא קודם מתכופף. ויורד מגובהו הטבעי. המלאך אין לו דעה עצמאית הוא עושה רק מה שאומרים לו. ולכן כל המוגבלות . אם הבן ישמע בקול אביו בדרכי לימוד. הוא לא יחדש שום דבר וימשיך לדקלם. אם הוא ישמע בקולו בצורת התנהגות הוא יתנהג זקן כבר בגיל צעיר.אם הוא ישמע בקולו בנהול העסקים העסק לא יתפתח ורק ישקע. ורבות הדוגמאות מאד. פער הדורות-קרי הבדלי המטליות וההרגלים שנולדים וגדלים עמהם. בין ההורים ובין ילדיהם בדורנו בעיקר, הם עצומים.השינוים המהירים והמהפכנים שקורים בחיינו. הם יותר ממהירות הסילון. הצעירים אולי לא נותנים את דעתם על כך. אם כך איך יכול אדם - הורה שנולד בלי טלפון טלויזיה אינטרנט פורום עצכ"ח תחבורה בין יבשתית רפואה מתקדמת ביותר הוצאות ספרים שעורים וכו וכו וכו לתת עצה לילדיו שנולדו עם כל הדברים הללו והם בישבילהם דבר מובן מאליו.הורה אשר לא מכיר את מגבלותיו המנטליות כפי שציינתי וכופה את דעתו על ילדיו הוא חוטא. כלפי עצמו וכלפי ילדיו בעיקר.
מודה ועוזב
תוקן על ידי - ירוחםשם - 23/05/2006 11:05:36
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 11:31 |
|
| |
.
ירוחם:
אני כופר בכך שיעודו של האדם הוא להתקדם.
עוד יותר אני כופר בכך שיעודו הוא להתקדם מבחינה טכנולוגית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 13:33 |
|
| |
ריב השבוע שאמרתי לא לקיים דבר תורה התיחסתי להלכה בש"ע האומרת שאב לא יכול לכפות על בנו עם מי להתחתן. המשך חכמה אומר שלכן הוא השביע את העבד ולא את יצחק כאילו לעקוף את ההלכה. מואדיב. זכותך כמובן לכפור בהתקדמותו הטכנולוגית של האדם יותר נכון בחובתו. ואפילו בהתקדמותו הרוחנית. ואפילו יש זכות לכל אדם לצאת למערות הגליל או המדבר. ולחיות בלי כל פלאי הטכנולוגיה וגם לא להנות מהרפואה המודרנית. התורה לעומת זה מעמידה את פיתוח העולם על כתפי האדם
בראשית פרק א א) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים תַּדְשֵׁא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע עֵץ פְּרִי עֹשֶׂה פְּרִי לְמִינוֹ אֲשֶׁר זַרְעוֹ בוֹ עַל הָאָרֶץ וַיְהִי כֵן: (יב) וַתּוֹצֵא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע לְמִינֵהוּ וְעֵץ עֹשֶׂה פְּרִי אֲשֶׁר זַרְעוֹ בוֹ לְמִינֵהוּ וַיַּרְא אֱלֹהִים כִּי טוֹב: (יג) וַיְהִי עֶרֶב וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי:
בראשית פרק ב (ה) וְכֹל שִׂיחַ הַשָּׂדֶה טֶרֶם יִהְיֶה בָאָרֶץ וְכָל עֵשֶׂב הַשָּׂדֶה טֶרֶם יִצְמָח כִּי לֹא הִמְטִיר יְדֹוָד אֱלֹהִים עַל הָאָרֶץ וְאָדָם אַיִן לַעֲבֹד אֶת הָאֲדָמָה:
התורה מספרת לנו כי למרות שהדשא והעצים נבראו ביום השלישי עד יום השישי יום שנברא בו האדם לעבוד את האדמה. העסק לא זז. הגמרא אומרת : לא לתוהו בראה לשבת יצרה. והנ עוד סיפור מענין מדרש תנחומא (בובר) פרשת תזריע סימן ז . שאל טורנוסרופוס הרשע את ר' עקיבא איזה מעשים נאים של הקב"ה או של בשר ודם, א"ל של בשר ודם נאים, א"ל טורנוסרופוס הרשע הרי השמים והארץ יכול אתה לעשות כהם, א"ל ר' עקיבא לא תאמר לי בדבר שהוא למעלה מן הבריות, שאין שולטין בהן, אלא בדברים שהן מצויין בבני אדם. א"ל למה אתם מולים, א"ל אף אני הייתי יודע שאתה עתיד לומר לי כן, לכך הקדמתי ואמרתי לך מעשה בשר ודם הם נאים משל הקב"ה, הביאו לי שבולים וגלוסקאות, [אמר לו אלו מעשה הקב"ה ואלו מעשה בשר ודם אין אלו נאים, הביאו לי] אנוצי פשתן וכלים מבית שאן, א"ל אלו מעשה הקב"ה ואלו מעשה בשר ודם, אין אלו נאים,
מודה ועוזב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 13:44 |
|
| |
.
ירוחם
תודה לך על שהארת את עיני בפסוק מספר בראשית, ועל שהבאת בפני חלק מהווארט שאמרתי בברית המילה של בני.
אך מהיכן אתה מוצא שם ציווי על האדם להתקדם מבחינה טכנולוגית?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 13:58 |
|
| |
ירוחם מואדיב כותב בעדינות מרובה . הוא אינו מאמין שזה יעודו של האדם.
תוהה אני על מואדיב האדיב . איך יכול לכפור בדברי אדם שיש לו קשר ישיר לבורא , שאמר לו כי
< יעודו של האדם בעולם הוא ללכת ולהתקדם. מבחינת רוח השכלה וטכנולוגיה.>
אדם שראה מלאכים ויודע כי אינם יכולים לקפוץ .
דבריך מתאימים לאשכול על ההתאמות גם שם אנשים שומעים קולות מהשמים " סימפוניה אלוקית "
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 14:48 |
|
| |
לכן הפניתי אותו לאשכול על ההתאמות . איני יודע אם גם שם הדברים נכתבו לשיטתו של הרב סולוביציק . איני בקי בשיטתו . אולם הבסיס החוויתי משותף . ( כולם רואים מלאכים ושומעים את שירת הבריאה . " הסימפוניה האלוקית " )
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 14:54 |
|
| |
תלמיד אני מוכן להיות הפעם התלמיד אול תסביר לי אתה כמורה לתלמיד מה הוא יעודו של האדם. ועל מה אתה מתבסס. אין לי צורך לשמע קולות מן השמיים זה אני נותן לגדלוי הדור. שבודאי תצטט לי מאמרי השפר שלהם. אני אסתפק במאמר הגמרא בב"ב חכם עדיף מנביא.
ומה שכתבתי על המלאכים לא מדעתי כתבתי זאת. זה מופיע בספרים המקובלים עליך.
מודה ועוזב
תוקן על ידי - ירוחםשם - 23/05/2006 15:18:10
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 15:56 |
|
| |
ירוחם .
מה לעשות איני יודע מחשבותיו . איני יודע למה ברא את העולם ולמה יצר את האדם . משה רבינו שביקש לדעת נענה כי אין האדם החי יכול להבין את דרכי הבורא , שלמה המלך לא ידע , ואף אחד אינו יודע מה יעודו של האדם בעולם .
הרמח"ל טוען שיעודו של האדם "בעולם הזה " הוא לצבור קופונים שאותם ימיר להנאות רוחניות גדולות בעולם הבא . אך מה אעשה שגם הוא לא דיבר עם הבורא ולא שמע זאת ממנו ( בלא להתווכח איתו , שהרי לדעתו היעוד של האדם בסופו של דבר הוא להנות !!! , איזה יעוד זה ? )
עכ"פ כל מי שטוען שהוא יודע דעת עליון אינו אלא שרלטן כמו בלעם .
כל מי שטוען שהוא ראה מלאכים או יודע משהו עליהם הוא גם שרלטן וגם שקרן .
הבהרה .
אין בדברי ח"ו לומר שכל אחד אינו רשאי לומר מה שנראה לדעתו . ומה שהוא חושב על יעוד האדם ומטרת בריאתו . אולם עליו לומר כי זוהי דעתו האישית .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 16:30 |
|
| |
תלמיד. זה שאינך מסכים לדברי, מקובל עלי. להפך אני שמח. אני יכול יותר להפרות את מחשבותי. ולבדקם מזויות אחרות המתגלות על ידי המחלוקת. אבל זה שאתה מיחס לי אמירות ומחשבות שלא אמרתי ולא עלו בדעתי אפילו לאמרם. מכעיס מעליב ומעציב אותי מאד מאד. איפה ראית בדברי שיחסתי לאמירתי על יעודו של האדם כאילו מפי הגבורה נאמרו.אמרתי את דעתי הפרטית. ולתגובתו של מואדיב הוספתי מקורות שנראו לי כמתאימות. ומה שכתבתי בהבדל בין האדם ובין המלאך זה מופיע בספרים. אולי באמת תמצא לי בכל התנך פעם אחת שמלאך הולך. הדוגמא שהבאתי על פחיתותו של המלאך מול האדם. מכיון שהוא עושה רק מה שאומרים לו בלי מחשבה עצמית. אגב אני לא מאמין לא בשדים ולא במלאכים.ולכן כנראה איני מתקשר איתם.
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 18:17 |
|
| |
ירוחם
אתה כנראה כועס עלי . ולא התכוונתי ח"ו לפגוע . זה פשוט סגנון ולא יותר .
לגבי דבריך . אני טענתי כי כל מי שקובע הלכות ללא הוכחה מהתלמוד אין כאן אלא גחמה אישית - יצירת תורה חדשה , ומי שרוצה לקיים מצוות שעלו במוחו הקודח של מאן דהו , יהיה מי שיהיה - שיבוסם לו .
אתה מעלה טענה כי אסור לשמוע בקול ההורים מאחר ובכך נחטא ליעודינו בעולם שהוא ....התקדמות באותה מידה יכלת לכתוב כי מצווה רבה ללמוד גננות וטיפול בבעלי חיים כי יעודינו בעולם לטפח את היצירה הקוסמולוגית , את הסימפוניה האלוקית המתבטאת בטבע החי והצומח. " העולם אומר שירה "
לגבי המלאכים למה הם צריכים ללכת? יש להם כנפיים " ובשניים יעופף ". והם יכולים לטוס (להביא רצפה מעל המזבח) ולהגיע במהירות לכל מקום " ויבואו שני המלאכים סדומה " .
עכ"פ הדרשות על ההולכים והעומדים יפות ומועילות ל " עתיקי משדיים ". וכדברי האבן עזרא על אותו אדם שאמר לו דרשה על " שש שעורים " ( רות ) ושמח בליבו . שיהיה !!!!
|
|
|
|
|