| נשלח ב-22/5/2006 18:00 |
|
| |
שני בכירים פרשו מהנהלת ביכ"נ הגדול בירושלים
נודע לנו כי שני בכירים פרשו השנה מהנהלת ביכ"נ הגדול בירושלים על רקע דרישתם להחלפת ההחזן הקבוע בחזן אחר. השנים טענו כי ריקנות אולם ביהכ"נ ברוב שבתות השנה (פרט לחגים המביאים תיירים מהמלונות) מראים כי הקהל הירושלמי מצביע ברגליו נגד השגרה המשעממת של החזן הקבוע. דרישתם של השנים נדחתה ברוב קולות, והם במחאה פרשו מהנהלת בית הכנסת הגדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2006 18:54 |
|
| |
את דעתך על הרשטיק אנו יודעים מהאשכול שנסגר.אתה ממשיך באותו קו . מה שבטוח שלגביך לא תהיה "ישיבה הנהלה"שתדון על הופעתך בפורום-שמגרעתו הגדולה שהיא מאפשרת לאלמוני כמוך "להמליך מלכים ולקבור את השנואים עליך." לי לפחות זו פעם אחרונה שאני מגיב לדבריך.
OPHIRRR
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2006 23:36 |
|
| |
אנשים "מתים" לבוא. הבעיה היא מחירי בתי המלון שלאחרונה מרקיעי שחקים...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 04:29 |
|
| |
OPHIROFIR
 לדעתי אתה לא צודק זכותו של כל אחד להביע את דעתו בכפוף לחוקת הפורום.
ואני חושב על אחדבוי בצורה מאוד חיובית שכן הוא מעלה את הפורום לרמה של דיונים ולא רק אשכולות מידע ואני חושב שהפורום שלנו מצטיין בדיונים.
ואפילו שיש ביקורת הביקורת צריכה להאמר ואני אומר זאת מזווית ראיה של חזן היות שזה זה נותן לי אינדיקציה לשיפורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 08:43 |
|
| |
רצוי לכתב כאדם בוגר ולא כboy ולכן השאלה אינה מה אומרים אלא איך אומרים ואת זה "אחדבוי" צריך ללמוד ולהפנים אברהם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 09:00 |
|
| |
אני מסכים איתך איניס שצריך לומר את זה בדרך נקיה.
אבל כאן אחדבוי היה הוגן, הוא מציין "עובדה" וללא קשר לחזן הרשטיק, בכל מקום בעולם בו יש חזן קבוע הרבה שנים הקהל מצביע ברגליים נגד, תמיד בכל הדורות התחלפו חזנים בבתי כנסיות, גם קוסביצקי שינה כמה פעמים גם שטרן שינה כמה פעמים, חזן שקושר את עצמו למקום אחד לא מרוויח בזה אוהדים, לדעתי גם מילר בבית אל לא מוצף בקהל כל שבת, זה בית כנסת ריק, מכיוון שזה כבר נידוש. ובאמת ללא כוונת פגיעה באף חזן אפילו אם היה בבית הכנסת הגדול בי-ם חזן אחר 26 שנים אני בטוח שהמצב היה אותו דבר, ועכשיו שיש מידי פעם חזנים אחרים אז זה מעניין והקהל בא, אין לדיון הזה קשר עם חזן ספציפי אלא בבעיה בכללותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 10:22 |
|
| |
ארשה לעצמי להגיב לאותו ה"בוי" למרות שאני מרגיש פה חזרה לפורום צהוב שיורד לרמה נמוכה ביותר אך שקרים יש לתקן,
א)השנה 2006 לא פרשו שני חברי הנהלה, לא זוטרים ולא בכירים, אמנם חבר הנהלה אחד פרש השנה מסיבות אישיות!! מצד שני נכנסו שלושה חברי הנהלה חדשים, ב)בשום ישיבת הנהלה של ביה"כ הגדול לא היה דיון להחליף את החזן הראשי ,כך שאינני יודע מאיפה אתה ממציא את סיפוריך, (למרות שידוע לי על חזנים שמעוניינים בתפקיד ואולי חבריהם מנסים להפיץ שמועות שכאלו) ג)לשימחתי כמתפלל קבוע בביה"כ הגדול בי"ם בית הכנסת אינו ריק!!! מידי שבת מאות מתפללים משתתפים בתפילות כך שאני מבין שאתה ניזון משמועות בלבד, היה נחמד עם היית בודק את המציאות לפני שאתה מעלה מציאות מדומה ושיקרית על המסך, ד)השגרה "משעממת" מה לעשות הרי תשתעמם בסופו של דבר מכל חזן, חבל שאתה בא לשמוע קונצרט, תסתובב ברוב קהילות העולם ותמצא שהחזנים הטובים נשארים במישרותיהם ככל שהם יכולים. למשל:בנימין מולר,השל,מלובני,הרשטיק,בן-ציון,פרקש,והרשימה עוד ארוכה.
זאב
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 10:23 |
|
| |
אני בעד שמר אחדבוי ימשיך לכתוב. לא בגלל שרכילות הותרה באינטרנט, אלא בגלל שהוא כותב באמת את הרגשתו ומותר לו, וזה גם מעניין לראות דעות מגוונות. זה לא אומר שהניסוח שלו אינו גס רוח וזול. לא רק זה. "דברי חכמים בנחת נשמעים." וכאשר אתה כותב בסגנון בוטה, אנשים מתייחסים לדעה שלך הרבה פחות, כי אתה פחות חשוב...
לעצם העניין, מי שחושב שחזן צריך ליצור קהל יש מאין, טועה בהגדרת חזן, ומשלה את עצמו ואת קהילתו. בית כנסת הגדול בירושלים אין לו "קהילה" חוץ מהתיירים המזדמנים וכמה קבועים. ברור לי שגם אם יביאו את הלפגוט להיות חזן קבוע, זה לא ישפר את המצב. יהיו הרבה יותר חרדים מבקרים עומדים מאחורה, אבל זה לא ייצור קהל קבוע. חוץ מזה, לדעתי העניה, לומר שהשגרה של הרשטיק משעממת, זה כל כך לא נכון, זה רק מראה חוסר הבנה. מי שלא אוהב את סגנונו של נפתלי, לא אוהב אפילו שבת אחת, וכבר משועמם משוכן עד. ומי שכן אוהב את זה מבין כמה זה מגוון, הרבה יותר מכל חזן אחר. אז גיוון זה לא העניין.
הענין הוא שתפקידו של חזן זה לעניין את הקהל שלו בתפילה- ואת זה עושה נפתלי הרשטיק באופן מפליא, ולא ליצור הצגה שיביא קליינטים מבחוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 10:51 |
|
| |
zeevsh
בקשר לחזנים האחרים כמו השל הוא בכלל לא 26 שנה שם, מלובני כן, ומילר כן ומולר גם הרבה, אבל הבתי כנסת שלהם גם ריקים כמו של בית הכנסת הגדול בי-ם, יש קהילה והם באים לא בגלל החזן אלא כי זה בית הכנסת שלהם וזהו זה, אני בטוח שהם היו רוצים גיוון, אין זה חסרון של החזן גם הלפגוט "הגדול" יכול לשעמם אם הוא יהיה כאן באופן קבוע, תברר ותראה שאמל מילר ריק וגם אצל מולר וכן הלאה.
וחזן Xקול לא כתבו שהשגרה של הרשטיק משעממת, אלא השגרה באופן כללי אצל כל חזן בכל מקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 14:33 |
|
| |
שלום לחברים,
מזה מספר ימים שלא יצא לי לבקר בפורום כיאות. הבוקר סוף סוף נכנסתי לפורום לקרוא את החדש והמתחדש, אך לצערי אני שוב נאלץ להגיב על צורת התבטאות ולא על תוכנה. גב' ענתאור היקרה אף נזפה בי בפומבי על שלא הגבתי באשכול של "האכזבה הגדולה". ענת יקרה - אני מקבל באהבה ובהסכמה את נזיפתך. אכן נעדרתי זמן רב מידי מהפורום. ניכר שהיו שציפו לתגובה שלי ואני מתנצל על ההעדרות.
לעצם הענין, מר אחדבוי, או יהא שימך אשר יהיה. קראתי את דעתך (הערוכה) באשכול הנעול "אכזבה גדולה". אני מניח שאחרי שמנחם ערך אותה, אני כבר לא רואה את ההשמצות שהיו בה. ראה נא, ככלל, ביקורת היא דבר טוב (אגב אני מתפרנס מבקורת). השאלה איך עושים אותה, איך בוחנים את הדברים, ואיך בסופו של דבר אתה כותב את רשמיך לאור ממצאי הביקורת שלך. ואכן, אינני יכול להצביע על משהו לקוי בהודעתך הערוכה מחדש ע"י מנחם. ברם, ראה נא את הכותרת: "אכזבה גדולה". בום!! פצצה!!. מה אתה מנסה להשיג בזה? האם אנחנו איזה צהובון או עיתון העומד למכירה בדוכני השוק ומנסים למכור כמה שיותר עותקים? אנחנו פורום שקט וצנוע, מחליף דעות, חוויות ורשמים על אירועים הקשורים לעולם החזנות. נכון - גם ביקורת. אנחנו לא סותמים פיות. אבל למען ד', יש דרך ויש דרך.
הרשה לי להפנות אותך לאשכול אחר לגמרי בו ג"כ כתבו ביקורת גסה ולא בונה והפעם על ישראל רנד. ראה את תגובתי שם, לא על עצם הביקורת, שבאותו מקרה גם לא הסכמתי איתה, אלא על צורת הביקורת: http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1908742
גם באשכול זה בו אני מגיב כעת - שוב כותרת סנסציונית. מה אתה מנסה להשיג בזה? ובמיוחד לאחר שחברים כאן בפורום הגיבו והעמידו דברים על דיוקם. ובכן, אחדבוי. אנו לא סותמים פיות. ביקורת היא לגיטימית וברוכה אבל יש דרך. ולגבי לשון הרע ורכילות - מאין ההיתר ההלכתי להפיץ לשון הרע ורכילות באינטרנט. נכון שהרבה רבנים מתנגדים לאינטרנט, ונכון שכנגדם יש רבנים רבים שמשתמשים בעצמם באינטרנט ואף הפכו אותו לכלי עזר מצויין. אבל לא ראיתי בשום מקום היתר ללשון הרע ורכילות - אפילו לא באינטרנט.
מר אחדבוי. עצתי לך, כי תסיר את המסכה שעל פניך. בכלל, לענ"ד חובות קודמות לזכויות. זה בדיוק כמו בנהיגה בכביש. זכות קדימה בצומת לא לוקחים, מקבלים. לענ"ד גם כאן הדבר כך. הזכות להעביר ביקורת צריכה להיות שמורה אך ורק למי שאכן מוכן לעמוד ולהיחשף מאחורי הביקורת. דהיינו מי שכותב בשמו המלא ולא מתחבא מאחורי ניק עלום.
תפנים ושפר את סגנון כתיבתך.
בברכת התורה, העם והארץ
בני וייס
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 15:45 |
|
| |
לדעתי טועה אחד בוי על הסיבה למיעוט המתפללים בבית הכנסת הגדול בית כנסת זה ביחד עם ישורון הצמוד אילו ממוקמים זה לצד זה ברחביה שהיא שכונה מזדקנת ויוקרתית שלצעירים אין היד משגת לקנות בה דירה בשני בתי הכנסת מתפללים חזנים מהשורה הראשונה, עם קול יפהפה, לכל חזן צורה שונה של אינטרפרטציה של התפילה, אבל כיף לשמוע את שניהם. דבר זה גורם לכך שאוהבי החזנות אינם מתרבים באיזור, ההשלמה של הציבור בא מבתי המלון, שמאוד העלו את המחיר. אני כשלעצמי נוהג להתפלל כשאני באזור תפילה פה ותפילה שם, ונהנה משני העולמות. הרשטיק וגם הינוביץ אינם משעממים, להפך הם כמו יין משתבחים עם השנים יהי רצון שנוכל להנות מתפילתם שנים רבות ובורא העולם יקבל את תפילותינו ולנפתלי הרשטיק רפואה שלימה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 16:31 |
|
| |
חברים שלום, שאלה הלכתית גדולה שמוזכרת בכמה מקומות בגמרא ובפוסקים, הינה האם הבאת עובדות גם אם נכונות הם, דינה כלשון הרע או לא. היות ויש לי על מי להישען, כדאי שחברי הפורום הנכבד, יהיו מודעים לעובדות היבשות בנוגע לנפתלי כדלקמן: (1) שני חברי הנהלה אכן פרשו בשנה שעברה (וזאב מכובדנו יאשר זאת), לא על רקע הרצון להחליף את נפתלי, אלא על רקע של הרצון להכניס אותו לשגרת "עבודה" מוסדרת וכתובה שאליה הוא התנגד נמרצות (2) אין שום סיבה בעולם שמקהלה ענקית ומוכשרת בת 30 איש, שלטעמי האישי היא ומנצחה הינם הטובים בעולם, לא תתפקד רק כקבלנית רספונסים, אלא תשתלב במלא כוחה בקטעים מוכנים מראש (3) שימוש בתפקיד למעלה מ 20 שנה גורם באופן טבעי להמון בעיות בתפקוד והדבר נכון בכל תפקיד ובכל ארגון (4) בית הכנסת מארח לא רק תיירים אלא גם מקומיים הבאים מכל קצווי העיר. ברור שמי שמגיע פעם או פעמיים בשנה, מתרשם מאד מהחזן. אך מי שמגיע כל שבת, ושומע תמיד את אותם קטעים, אם בכלל, מבלי להיות קשוב לרחשי הקהל ולמאוויו, ודאי שידיר את רגליו!. על אחת כמה וכמה, מה יגידו תושבים המשרכים רגליהם מרחקי ענק של למעלה מ 10 ק"מ, ולא זוכים לשמוע ולו יצירה אחת לרפואה?! (5) יש דרך כיצד חזן צריך להתנהג בבית הכנסת: כמן זמן להגיע לפני התפילה, האם יורדים מהעמוד במהלך התפילה, האם מסתובבים לצורך "סמול טוק" ויחסי ציבור בזמן קריאת התורה. האם מישהוא מבין איזה בזיון נגרם כאשר מגיעים ל"שוכן עד" והקהל מחכה דקות רבות עד שהחזן מגיע בכלל? האם כך מתנהג למשל החזן משה שטרן? האם כך מתנהג הלפגוט?
אגב, כמה פעמים גרם נפתלי לקהל להוריד דמעות במשך עשרות שנותיו? האם לא זו אחת ממטרות היסוד של התפילה? (קונצרטים יש לרוב ....) והנה מגיע בחור נחמד בשם יעקב מוצן לפני שבועיים, וגורם לקשוחים שביננו לעיניים לחות ואדומות .
לסיכום - נפתלי הוא חזן בעל יכולת קולית מעולה, למרות שהמנוע שלו כבר לא "סוחב". אילו היה משכיל, לתת לבית הכנסת הגדול שבו הוא משמש בתשלום מלא כחזן ראשי, את מה שמצופה ממנו ולהתנהג בצורה שתכבד את המקום והבריות שעושים לו הרבה כבוד - לא היינו מגיעים עד הנה..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 16:39 |
|
| |
אגב, אם כבר מזכירים אותו - שלוחה לו מכאן ברכת החלמה מהירה (ללא שמוש נלוז בכל הסופרלטביים הדביקים שקראנו בכמה אשכולות קודמים)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 18:19 |
|
| |
מסיר מסכות, דע לך שהלפגוט גם לא נותן כבוד למעמדו. להופעותיו הוא מגיע בדקה ה-90! לחזרות עם המקהלות בקושי מגיע או שלא בא בכלל. שאל את המנצחים העובדים אתו והם יאשרו את דברי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2006 21:52 |
|
| |
יכול מאד להיות ש"גיימבוי", מסירמכנסיים" ועוד כל מיני מרעין בישין -זענען אללע די זעלבע בעהיימע. ואני לתומי עוד תמכתי בזכותו להתבטא. אני מודה קבל עם. טעיתי.
כן כתבו שהשגרה של "החזן הקבוע" משעממת. כתבו גם כאילו מישהו בא מרחק 10 ק"מ ולא שמע יצירה אחת לתרופה. באמת...מה עשה נפתלי ל"ובנחה יאמר", לקדושה, וכו'.
ועכשיו הגדלת לפעור את פיך. "למרות שהמנוע שלו כבר לא סוחב".
"נוח לו לאדם שיפיל עצמו לתוך כבשן האש, ואל ילבין את פני חבירו...."
והכי הכי מגעיל ...אלה האיחולים לרפואה שלמה...
"הזהרו מן הצבועים, שעושים מעשה זמרי ומבקשים שכר כפנחס..."
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2006 01:44 |
|
| |
לכל החסידים השוטים של נפתלי,
סגנונכם אלים ורצוף בקללות (בהמה) שפתכם עילגת ומלאת שגיאות בלשון ובתחביר טענותיכם ילדותיות ומבדחות (נפתלי מאחר? גם הלפוט מאחר! ביכ"נ ריק? גם אצל מילר ריק!) אכן, לא לחינם הלך העורב אצל הזרזיר...
אני מציע לקבוע רף מינימלי של תעודת בגרות למשתתפי הפורום. לא יתכן שכל דרדק מאיצקוביץ ישפוך בפורום את מררתו , בשפה עילגת. חבר'ה, תעשו בגרות, תלמדו לכתוב, תענו לענין, ותטבלו במקוה, ואז נקבל אתכם לפורום. בינתיים אתם מוקצים מחמת מיאוס.
|
|
|
|
|