בית פורומים קונצרטים של חזנות

שני בכירים פרשו מהנהלת ביכ"נ הגדול בירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2006 02:45 לינק ישיר 

תשובה לבני וייס

בקשתך ממי שכותב בקורת להזדהות היא מבדחת ובולשביקית. פורום חזנות הוא אחד מאלפי פורומים באתר הייד פארק. מעולם לא שמענו על פורום אחר שביקש מכותביו להזדהות. כל היופי בפורומים היא האנומימיות המאפשרת ביטוי חופשי ללא מורא. קל וחומר בן בנו של קל וחומר באתר זה הפרוץ לקוראים חרדים שאינם אמונים על חופש הביטוי. בחברה החרדית נהוגה צנזורה קשה וסתימת פיות תחת מסוה דתי כביכול של לשון הרע ורכילות. מסוה שנועד למנוע בקורת על תופעות שליליות בחברה. גם הערתך על סגנון הבקורת מבדחת. אלה שאינם רוצים לשמוע בקורת שוללים כל סגנון של בקורת, והכל כמובן לשם שמים...הצביעות החרדית היא נוראה ועלינו להוקיע אותה. וכבר אמר אחד מגדולי השופטים כי "אור השמש הוא חומר החיטוי הטוב ביותר".
בברכת התורה העם ו"הארץ".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 08:02 לינק ישיר 

למר אחדבוי.

ובכן, כמו שכתבתי באשכול ההשמצה שהוסר לפני ימים ספורים (שאתה פתחת), נראה לי שאתה הולך לשבור שיא חדש בפורום: הניק שנחסם הכי מהר.

ובכן עצתי לך היא כדלקמן:

א.) הכן לעצמך ניק חדש מהר מהר כי בקרוב מאוד אתה עומד להשתמש בו (אני מאמין שאתה כבר עושה את זה).

ב.) רסן את סגנון כתיבתך. ההשתלחות שלך בכל דבר שבא לך, בצורה חצופה, בועטת, מתנשאת וחסרת מעצורים, לא מתאימה לחוקי הפורום (כן, "חוקי" הפורום ולא "רוח" הפורום).

ג.) כן אני חרדי ותנסה לעצור אותי (אין לי תעודת בגרות).

תוקן על ידי - חנוך2005 - 24/05/2006 8:16:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 09:33 לינק ישיר 

חברה, תרגעו!
לדעתי לאחרונה או אפילו מאז ומתמיד כל דיון מעניין שמתפתח בפורום וזה קשור לחזן זה או אחר מיד עובר הדיון לעקיצות הדדיות בין החברים, ואני תמה, למה?
בואו נעזוב את העקיצות בינינו ונדון לגופו של עניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 10:41 לינק ישיר 

מנחם ידידי,מנהל הפורום הנכבד!

אני מעלה את הבקשה כאן בכללי שכולם יראו אותה כי אני בטוח שעוד יצטרפו אליה..
מנחם ידידי,בבקשה סגור את האשכול הזה ואם אפשר חסום את חבר הפורום אחד בוי ותוודא שלא יעלה בכינויים אחרים וימשיך להשמיץ את הפורום..
הגעתי למסקנה כמו רבים אחרים אולי לקחת קצת חופשה מהפורום ואולי כשאחזור הוא יהיה כמו פעם שאפשר היה להנות מדיווחים ומהודעות על אירועים..
כל טוב!
רונן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 12:54 לינק ישיר 

למנחם מנהל הפורום הנכבד

תקופה ארוכה קראתי בפורום ונהנתי מאוד ממנו

לפני זמן קצר ביקשתי להשתתף בו באופן פעיל ותודה עבור הרשות

לצערי זה האשכול השני שאחדבוי פותח וכולו השתלחות ללא רסן הן בחזנים והן בחברי הפורום הנכבדים.
הפורום הוא שדה קרב לאנשים עם שנאה או חשבונות אישיים
יכול להיות שהוא חזן  מתוסכל ומוציא את תיסכולו בפורום
לכן אני מבקש לסגור את האשכול וכן לבטל את רשות הכתיבה  לאחדבוי
הפורום הוא לא שוק תגרנים

לצערי לא אוכל להיות הערב בתפילה ברעננה

בברכה
ברוך 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 13:41 לינק ישיר 

רונן היקר,

אני - בניגוד אליך - קורא למנחם לא לסגור את האשכול.
לא ייתכן שיבוא מישהו, יכתוב מה שבא לו, ירגיז את כל חברי הפורום ואנחנו נצטרך לבלוע.

לכן, באופן חד-פעמי וחריג, תן לאנשים להוציא את הכל החוצה ולהתבטא כמו שצריך נגד אלו שרוצים להשתמש בפורום כדי לנגח את יריביהם ו/או לשפוך את תסכולם על חוסר הצלחתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 13:41 לינק ישיר 

תשובה לבני וייס

אני דוחה מכל וכל את הטפותיך הצדקניות. האם אתה רוצה רוצה להפוך את האתר לשטח סטרילי בנוסח העתונות החרדית המצונזרת? האם ידוע לך שקוראי המודיע ויתד נאמן לא שמעו עד היום על מעצרם של הבכירים החרדים בעירית פ"ת ? כל זה כמובן במסוה של רכילות ולשון הרע...המושגים הנ"ל הם כלי לסתימת פיות ולשלילת בקורת. הצעתך לחשיפת זהותו של המבקר היא בולשביקית וסטניליסטית. הפורום שלנו שייך לאתר הייד פארק שבו כמו בתפוז ישנם אלפי פורומים. כולם אנונימיים וזה כל היופי שבפורום שניתן להתבטא בחופשיות ללא חשש מלחץ וטרור אישי המקובלים מאד בחברה החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 14:06 לינק ישיר 

תיקון תגובתי דלעיל

אודה להנהלה על תיקון ההודעה

למנחם מנהל הפורום הנכבד

תקופה ארוכה קראתי בפורום ונהנתי מאוד ממנו

לפני זמן קצר ביקשתי להשתתף בו באופן פעיל ותודה עבור הרשות

לצערי זה האשכול השני שאחדבוי פותח וכולו השתלחות ללא רסן הן בחזנים והן בחברי הפורום הנכבדים.
הפורום הוא לא שדה קרב לאנשים עם שנאה או חשבונות אישיים
יכול להיות שהוא חזן  מתוסכל ומוציא את תיסכולו בפורום
לכן אני מבקש לסגור את האשכול וכן לבטל את רשות הכתיבה  לאחדבוי
הפורום הוא לא שוק תגרנים

לצערי לא אוכל להיות הערב בתפילה ברעננה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 15:24 לינק ישיר 

למר אחדבוי הנכבד,

אני שמח שאתה כותב לי תגובה ואחרי זה עוד אחת, ואולי אפילו תגיע עוד אחת. זה מראה שאכפת לך והתרגזת. אני שמח שאני מבדח ואני מופתע לדעת שאני בולשביק. אני גם מופתע לדעת שאני "מטיף צדקן". אשמח לשמוע את מלוא דעתך עלי - כבר כתבתי שאני בעד ביקורת!
אבל לא אגרר איתך לויכוח שאתה כל כך מנסה לגרור את כולנו לתוכו.

לעצם השתלחויותך חסרות הרסן בחזנים, בחברי פורום ובי אישית לא אתייחס. הרשה לי להתייחס רק לנקודה אחת בתגובותיך. כתבת שגם בתפוז ובהייד פארק יש אלפי פורומים ובכולם הכותבים עלומים. אמת! אני מסכים איתך. אך אינני מסכים כלל להשוואה בין הפורום שלנו לפורום האחרים. וראה את רשימת כל הפורומים האחרים ובמה הם עוסקים. הפורום שלנו, כפי שכבר ציינתי לא פעם, עוסק בתרבות בתי כנסת - בחזנות. בין אם זה מוצא חן בעיניך ובין אם לאו, לבתי כנסת ולתרבות בתי הכנסת ישנן מוסכמויות. וכל הפורומים האחרים - כלל לא מעניינים אותי ולא מעניינת אותי תרבות הכתיבה שם.
לא יתכן שתשתלח בחזן זה או אחר, בחבר פורום זה או אחר, ואח"כ בקונצרט חזנות או בשבת חזנות, תלחץ את ידו בחמימות מדומה ומרומה ותברך אותו. אתה בהחלט יכול לבקר חזן זה או אחר ואח"כ כשתפגוש אותו, תיישיר את מבטך מולו ותעמוד אחרי מה שכתבת. אבל ברורה לי כוונתך ושיטתך: להשתלח באחרים תחת מסווה, בלי לקחת שום אחריות על מילותיך.

שוב. אינני נגד ביקורת. אני בעד ביקורת אבל מסוגננת. אני נגד השמצות. יש הבדל עצום בין ביקורת לבין השמצות. ונכון, אנחנו לא עיתון חרדי שמדווח דרך תריסים. אנחנו מדברים על הכל ומותר וחשוב להעביר ביקורת. השמצות לא. ביקורת עניינית, כן.

סתם למען השאלה - כמה תגובות תומכות קיבלת בתא האישי שלך? וכמה מתנגדות / נזעמות?

בל"נ עד אשר תשנה את סגנונך, לא אתייחס יותר להודעות שלך. מקווה שעברתי את מבחן שגיאות הכתיב שלך, ניסוח העברית והבעה בכתב.

יום טוב לך
(ולא הבנתי מהן המרכאות שזקפת לפני ואחרי "הארץ") בברכת התורה, העם והארץ בני וייס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 16:02 לינק ישיר 

מנחם ובני היקרים,

השאלה היא פשוטה. ואולי עליה כדאי לפתוח אשכול. מה מטרתו של הפורום. האם אך ורק הצגת מידע על אירועים קונצרטים, אולי להעלות קטעי חזנות מדי פעם וקצת ידע היסטורי על חזנים. או גם במה לליבון וביקורת. אם האופציה הראשונה היא הנכונה אזי יש לחסום אשכולות כגון זה אחרת כתיבתו של אחדבוי היא במסגרת חופש הביטוי הלגיטמי.

לגופו של עניין נראה לי שכולנו נסכים שמשהו מתרחש בבית הכנסת הגדול בזמן האחרון. אין לי מושג מי הם חברי ההנהלה מי בא ומי עזב. אבל כמתפלל ותיק שם אינני יכול שלא להבחין בכך שנפתלי פחות פחות מופיע ויתירה מכך, חזנים ידועים יותר וידועים פחות פוקדים את בית הכנסת כבעלי תפילה.

דבר זה כשלעצמו לדעתי ראוי להתייחסות. אולי לא חייבים בלשון מלהמת אבל ניתן היה לפתח דיון ביקורתי ורציני בשאלות מספר, לדוגמא: האם ראוי שחזן ישמש שנים רבות כש"ץ באותו בית כנסת. יש שיאמרו שכן (ההרמוניה שבין מלובני והקהילה שלו בשדרה החמישית היא מדהימה, מדובר בקהיהל שמשמשת כמקהלה לחזן) ומן הסתם יש שיאמרו שלא. האם בית כנסת המתבסס על חזן אורח מהווה אולם קונצרטים או דווקא מרגש יותר את הקהל (קחו את מוצן לפני שבועים - האם היה מרגש את הציבור גם בתור חזן קבוע) וכו' וכו'

לכן לדעתי לא צריך לחסום אף אחד וכוחות השוק יעשו את שלהם. אני מאמין שניתן לבנות פורום איכותי וביקורתי כאחד. גם אם המחיר יהיה מספר כותבים מתלהמים (פשוט לא צריך לייחס להם חשיבות מרובה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 16:15 לינק ישיר 

קלונימוס, אתה גדול מהחיים, גם אני מצטרף לקריאה שלך, אפשר לדון בכל נושא ובלי המריבות האישיות, נפל דבר בבית הכנסת הגדול בירושליים, דבר שלא היה לפני שלש שנים, מאז 1982 ועד לפנמי שלש שנים לא היה כל התופעות של הבאת החזנים האורחים שלאחרונה הופך לדבר שבשגרה יותר ויותר גם בגלל עזיבתו של אריה גולדברג מתפקיד החזן השני, וכאן גם המקום לאחל לו רפואה שלמה, הסיבות לנעשה שם, וגם הסיבות לפרישת חברי ההנהלה ועוד הם בגלל משהו שהיה שם, אני לא יודע מה היה אבל זה ברור שהיה משהו ודיון בנושא לא אומר שמישהו כאן הוא נגד הרשטיק או בעד כל צד אחר, הרשטיק יש לו את הסטייל הקלאסי שהושפע רבות מסגנון מקהלתו של אלי יפה, יש מי שאוהב את זה ויש מי שלא, וזה לא הדיון, אולי זה היה הדיון בההנהלה אבל לא כאן,

ולנושא הנדיון כאן בעניין החזן הקבוע לדעתי זה חסרון לחתום חוזה עם חזן לכל החיים, זה כובל את הקהילה וזה לא כדאי, אפילו להלפגוט אין כזה חוזה,

בתקווה לימים טובים יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 16:28 לינק ישיר 

תתביש לך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 16:50 לינק ישיר 

שלום לכם חברי הפורום.

אני יושב וקורא את 2 האשכולות שפתח מר "אחדבוי" ואני חייב להודות שגם לטעמי [שכזכור לכם יש לי "רקורד" של ביקורת די קשה בפורום הזה] יש בדבריו חריפות ובוטות מעבר לגבול.

מר "אחדבוי",

אני בעד כתיבת ביקורת גם "קצת חריפה" בפורום, כמו שאתה יכול להיווכח באשכולות עברו, אך אנא שמע לעצתי: מעיון בבקורתך זה נראה שאתה כותב ביקורת מתוך כעס, שמע לי, נסה להרגע לפני שאתה כותב ואז אם אתה עדיין רוצה להיות קצת חריף ובוטה, כתוב לאט ונסה לברור את מילותיך אחת לאחת, מכיון שאלו שחיציך ("כביכול") מופנים אליהם נפגעים אישית ממילים קשות, ואני בטוח שלא זה כוונתך.
ואגלה לך שכשאני כתבתי את ביקורתי בעבר פשוט ישבתי ליד המחשב ושקלתי כל מילה לפני כתיבתה בשביל שלא אעבור את הגבול שבין ביקורת חריפה לפגיעה אישית,  ואחרי זה עוד עברתי על ההודעה וערכתי אותה עוד פעם, אז עוד פעם הנה היא הצעתי אליך ממני הקטן עשה זאת גם אתה.

ולך מר בני וויס,

כתבת שאנו האנשים האנונימיים שמאחורי הניקים האלמוניים המעבירים ביקורת ללא חשיפת זהותם אנו מתנהגים בצורה צבועה, כשכאן בפורום אנו מעבירים ביקורת חריפה על חזן מסוים, ואחרי זה בקונצרט או בתפילה אנו ניגשים לחזן ולוחצים את ידו וכביכול מחניפים לו.

רציתי לדעת מאיפה לקחת את העובדה הזאת? (כתבת את זה גם בתגובתך לביקורתי בעבר)כשמדובר בי,  אני לא ניגש אף פעם לחזן (...) שביקרתי אותו קשות פה בעבר ומודה לו, וגרוע מכך מחניף לו, אני אפילו לא הולך כמעט לתפילותיו או לקונצרטים שלו למעט אם מופיעים שם חזנים אחרים ואז בעל כורחי אני צריך לשומעו אז מר וויס אל תחשוב שאני בכל אופן "אחד בלב ואחד בפה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 23:42 לינק ישיר 

תתביש לך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 23:51 לינק ישיר 

לא שמתי לב שישנם 2 עמודים באשכול.
כוונתי, כמובן, ל-אחדבוי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > שני בכירים פרשו מהנהלת ביכ"נ הגדול בירושלים
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.