בית פורומים קונצרטים של חזנות

התפנתה משרת חזן ברמת גן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2006 17:46 לינק ישיר 
התפנתה משרת חזן ברמת גן?

האם יש אמת בשמועה שהחזן ישראל רנד פרש ממשרתו ברמת גן לטובת מיאמי?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2006 18:05 לינק ישיר 

קשה להאמין ששרוליק יעזוב את הארץ, כי אשתו החדשה היא כתבת ידיעות וקשורה לארץ בעבודתה. אם בכל זאת הוא מתכוון לעזוב נוציא נגדו צו עיכוב יציאה מן הארץ. אל תעזבנו ואל תיטשנו, שרוליק !
והעיקר שיהיה לך מזל וברכה עם מלי !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2006 21:04 לינק ישיר 

מזל טוב לחזן ישראל רנד לנשואיו עם ב"חל.
אולי החזן יבהיר לאן  דרכו מובילה? שמועות יש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2006 22:48 לינק ישיר 

לפי השמועות הוא נוסע למיאמי לחגים ולימים הנוראים בבית הכנסת של משה שולהוף שהוא עצמו קיבל את המשרה של רוטנר במיאמי.
בר"ג עדיין לא החליטו אם לקבל חזרה את בנימין הלפגוט או לחפש חדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 00:36 לינק ישיר 

האם זה לא בית כנסת קונסרבטיבי? למיטב ידיעתי זה כן. זאת תהיה תפנית בקריירה של ישראל. היא יכולה להרוס לאחדבוי את התכניות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 01:09 לינק ישיר 

מה רע בביכ"נ קונסרבטיבי? לדעתי הם כשרים למהדרין.
כמה מטובי החזנים מתפללים בקונסרבטיבי. לפי השמועה גם סובול מתחזן בקונסרבטיבי בימים נוראים. מדובר בקהילת גרייט -נק בניו יורק, שבה מכהן פאר החזן רפי פרידר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 05:57 לינק ישיר 

אחדבוי, לדעתך ישיבה מעורבת, חילול שבת ויום כיפור בפרהסיה תוך כדי התפילה כשרים למהדרין.  מעניין...מה עוד כשר למהדרין לטעמך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 11:35 לינק ישיר 

לכל מאן דבעי.

1. ישראל רנד ממשיך להיות החזן של ביהכ"נ ברמת גן.

2. ובעניין בתי כנסת קונסרבטיביים:
    א. אולי כדאי שכולנו שכ"כ נזהרים במה שנכנס לפה יזהרו קצת במה שיוצא ממנו? ולהוציא מהפה
        או מתחת ליד היינו הך.
    ב. החזנים הבאים התפללו שנים רבות בבתי כנסת קוסרבטיביים וגם עברו בשנה האחרונה
        לפני התיבה בביהכ"נ הגדול בירושלים:
         גדול חזני הדור משה שטרן
         שמעון פרקש
        משה שולהוף
        ועוד רבים רבים.אני איני אומר זאת , חלילה, לגנותם. אני רק אומר שהגיע הזמן להפסיק 
        לחטט כל הזמן במומם של אחרים ו/או לנסות לפסול מישהוא ויהיה מי שיהיה.
3. עצתי לכל החברים בפורום: בואו נמחק את השבוע הזה ותחלואיו מסדר היום של הפורום.
    איני מתכוון שלא להשמיע בקורת אלא לעשות כל דבר בצורה מכובדת בלי לפגוע במי
    מהחזנים או במי ממשתתפי הפורום. ידועים דברי חז"ל: מוטב לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן של
    אש ואל ילבין פני חבירו ברבים.

שבת שלום לכולם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 16:36 לינק ישיר 

אין אני רוצה להיכנס לפולמוס אם מותר או לא להתפלל בבית כנסת קונסרבטיבי

אבל 2 עובדות שראיתי במו עיני

בשנת 1982 יצא לי להיות באיזה עניין בלוס אנגלס
התארחתי אצל הוריו של חבר קרוב
אביו בוגר חברון, תלמיד חכם, שימש כרב בבית כנסת קונסרבטיבי
מאחר ושהיתי שם רק 3 ימים באמצע השבוע לא הייתה לי בעיה ללכת להתפלל איתו כי בבית המדרש שצמוד לבית הכנסת בו התפללו ביום חול לא באו נשים לתפילה
בין מנחה לערבית הרב נתן שיעור בפרשת השבוע ובדף היומי, השיעור היה עמוק והייתי צריך להתרכז כדי להבין את השיעור.

בשנת 1985 עברתי לפני התיבה בימים הנוראים בבית כנסת אורטודוקסי, ליד בית הכנסת היה בית כנסת קונסרבטיבי, בסעודות החג התארחתי אצל ראש הקהל של בית הכנסת שלי, אורח נוסף היה החזן של בית הכנסת הקונסרבטיבי כי לאכול גלאט הוא לא היה יכול אצלו בקהילה, החזן ההוא היה מלמד בת"ת חרדי בנ"י ובין תלמידיו בכיתה בנו של אחד מגדולי ראשי הישיבות בארה"ב

ידוע שרוב החזנים בימים הנוראים משמשים בקהילות קונסרבטיביות כי רק הם מסוגלים לשלם ורק אותם מעניין תפילה עם חזן בעל רמה, בתי הכנסת האורטודוקסיים מעדיפים בעלי תפילה עם נוסח מעולה וקול ערב ונעים.
איפו שאני התפללתי היה אסור לי לחזור פעמיים על מילה.

נתקלתי פעם ברב קונסרבטיבי בארה"ב במסעדה כשרה למהדרין גלאט בירושלים שאלתי אותו למה הוא לא אוכל במלון, הוא שהה במלון דן ,
הוא ענה לי כי הוא ורוב חברי הקהילה שלו אוכלים רק כשר למהדרין
גלאט, אל אף שהם קונסרבטיביים

נשאלת השאלה אולי בחו"ל עת לעשות לה' הפרו תורתיך

אולי עדיף שיתפללו בקונסרבטיבי ולא ישארו בביתם או ילכו לרפורמים

אגב נתקלתי בארה"ב בבתי כנסת אורטודוקסיים עם מחיצה כשרה, אנשים באו לבית הכנסת עם רכבם, השתייכות לקהילה אורטודוקסית אינה בהחרך הופך אותך לשומר שבת וכשרות

שוב איני בא לתפלמס אם זה נכון או לא להתפלל בקונסרבטיבי

אני לא עשיתי זאת

אגב התפללתי באירופה בבתי כנסת אורטודוקסיים,רוב הציבור בא ברכב לבית הכנסת, בקושי היה לי מניין שומר שבת,

שאלתי את ראש הקהל למה אתה צריך בעל תפילה חרדי
הור ענה בתמימות נותני השירותים בבית הכנסת, הרב, החזן, בעל הקורא, בעל תוקע חייבים להיות חרדים, זה לא עסקי איך המתפללים שלי מתנהגים.

שמעתי על קהילה קונסרבטיבית בפלורידה שראו את החזן לימים נוראים בעשרת ימי תשובה שותה בירה בקפה בקניון ושלחו אותו הביתה לפני יום כיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 17:57 לינק ישיר 

השאלה היא הלכתית. שאל רב אורטודוקסי (פוסק) ואם תמצא אחד שיתיר, דווח. מה עם חילול השבת בעניין השימוש במקרופון שלא הותר הלכתית. תפילה מעורבת? סוגיות גיור (שאינו תקף הלכתית) של גויות-דבר שיוצר התבוללות בדורות הבאים, הדבר אינו פשוט כלל וכלל (ליהודי ירא שמים).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > התפנתה משרת חזן ברמת גן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext