|
|
| נשלח ב-26/5/2006 17:37 |
|
| |
שושנת, אתה בסדר גמור הסיפור מאחרי השאלה: היתי בברית של חבר שקרא לבנו יצחק, וחבר הסב את תשומת ליבו לכך, ואני היתי ליד ומאז אני חושב על כך
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2006 17:43 |
|
| |
דףיומי
סתם לידיעתך יש לזה מקור בגמרא (דףיומי.....) שמספר פעמים מופיע בגמ' הביטוי 'שמא קא גרים'. דהיינו השם גרם לו שיעשה כך או שיתנהג כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2006 17:44 |
|
| |
באופן מוזר עכשיו כשאני מהרהר בזה ... אני מכיר הרבה יצחקים שנרמסים ונעקדים.זה אמנם לא באופן גורף אבל באמת הרבה..
ישנם כל מיני אמונות תפילות בקשר להכללה, כמו שמישהו אמר לי שכל בית\בניין שנמצא במספר 8 הוא בית הרוס\מוזנח\עלוב \בקיצמור בית של אנשים נטולי ממון..
ת'אמת בקשר לזה אני לא יודע..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2006 18:01 |
|
| |
התכונה של נרמס ונעקד ממש לא במקומה ואינה נכונה ישנם תכונות אחרות לאלו ששמם יצחק, הם קפדנים,מתוחים,עצבנות יתר,חזקים (נפשית),עובדים בנאמנות,דייקנים ועוד, ולמה לנו ללכת רחוק הרי ידוע שיצחק מידת הדין ודין זה גבורות וגבורות עם כל המשתמע מכך זה עמידה על כל דבר, קפידא,וכו', בקיצור לא כל כך הטיפוס שלי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2006 18:23 |
|
| |
ישראטל
דבריך אינם בהכרח סתירה לדברי ד"י.
אדרבא. המוכנות של יצחק אבינו להיות נעקד נבעה מגבורה נפשית ולא מחולשה.
כן. גם מוכנות להיות נרמס תחת אחרים, כשזה נובע ממודעות, זה בהחלט גבורה!
לאפוקי מפרייארים הסובלים מחוסר ביטחון עצמי וחוסר הערכה עצמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2006 21:26 |
|
| |
חשבתי על מי שאני מכיר, ויש בזה משהו, וכמו שקודמי אמר, שמא כגרים, כנראה שזה באמת בא בירושה מהנעקד הראשון
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2006 21:57 |
|
| |
אז ככה, חשבתי ואאלה, איזה רעיון בא נבדוק את היצחקים שאני מכיר !
ואז הראשון שעלה לי בראש הוא הילד הקטן שלי, שקוראים לו יצחק (אחד מ-2 שמותיו) נ"י, והוא בן שנה וחצי, אבל מה אני אגיד לכם, לפי מה שאחיו עוללו לו היום אחה"צ הוא ממש טיפוס נעקד וממש נהנה מהרעיון (במיוחד מהקטע שאחיו בן ה-3 "עקד" אותו ועשה עליו דיו! דיו!).
אבל אחרי זה חשבתי יותר ברצינות, והיצחקים שאני מכיר מהמשפחה, אז אחד מהם הוא בסדר אפילו נחמד מאוד מבחינה חברתית, אבל השני שאני מכיר יותר מתאים להגדרה של "עוקד" אחרים על קידוש שמו (דיקא וד"ל...).
אז ככה שגם אם יש משהוא בדבר הזה, ובכלל בכל הנושאים הללו אפילו אלו שמופיעים בש"ס, כמו שמא קגרים שהזכירו פה, הוא ע"ד הכלל ומצטרף עם הרבה גורמים טבעיים ורוחניים שונים, מה שמקובל לקרוא בשפת הפרשנים "זה וזה גורם" וכמו שלמשל כתבו תוס' על מה שמוזכר בגמ' כמה פעמים שלא חרבה ירושלים אלא על... .
תוקן על ידי - צולניק - 27/05/2006 21:58:35
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2006 22:00 |
|
| |
צולניק, אתה כותב בשפה מאוד יפה, הצחקת אותי  הורדתם לי את החשק לקרוא לבני "יצחק"
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2020 14:15 |
|
| |
מה חכמי הפורום אומרים על זה היום?
את היצחק שאני מכיר הוא באמת טיפוס של אדם טוב במיוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2020 14:51 |
|
| |
|
| נשלח ב-12/8/2020 01:34 |
|
| |
ואני חשבתי שיצחק הספרן שמו באמת יצחק..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 01:52 |
|
| |
יצחק אברג'ל. יצחק דרורי יצחק בר מוחא יצחק לאור
יצחק תשובה הרב יצחק יוסף יצחק בצרי יצחק גינזבורג
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 16:10 |
|
| |
| isratal כתב: |  | התכונה של נרמס ונעקד ממש לא במקומה ואינה נכונה ישנם תכונות אחרות לאלו ששמם יצחק, הם קפדנים,מתוחים,עצבנות יתר,חזקים (נפשית),עובדים בנאמנות,דייקנים ועוד, ולמה לנו ללכת רחוק הרי ידוע שיצחק מידת הדין ודין זה גבורות וגבורות עם כל המשתמע מכך זה עמידה על כל דבר, קפידא,וכו', בקיצור לא כל כך הטיפוס שלי. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 05:14 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ואני חשבתי שיצחק הספרן שמו באמת יצחק.. |
|
וואוו. זה קשור לסיפורים שלך ששכבת\נשכבת על הגדר לעזור לנשים במצוקה? ! או שאצה עוקד ונעקד ? ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2020 16:04 |
|
| |
| ליידוסית כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | ואני חשבתי שיצחק הספרן שמו באמת יצחק.. |
|
וואוו. זה קשור לסיפורים שלך ששכבת\נשכבת על הגדר לעזור לנשים במצוקה? ! או שאצה עוקד ונעקד ? !
|
|
אין לי מושג, ואני בטוח שגם לאף אחד כאן אין מושג מה את רוצה התכוונת לכתוב כאן ליצחק הספרן? התבלבלת בין ניקים?
|
|
|
|
|