בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

הקופים והבננות - ניסוי מדעי אמיתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2006 18:18 לינק ישיר 
הקופים והבננות - ניסוי מדעי אמיתי

קודם כל שלום לכולם וסליחה שאני רק מגיח מדי פעם.

קראתי כאן אשכול בנושא חינוך ונזכרתי בניסוי שקראתי עליו (מקווה שלא פורסם כאן בעבר ואם כן - קבלו את התנצלותי מראש):

מדענים הכניסו 6 קופים לתא שבמרכזו עמוד ועליו אשכול בננות.

בכל פעם שאחד הקופים ניסה לטפס על העמוד, שפכו המדענים מיים קרים על חבריו.

לאחר מספר פעמים, היו הקופים מושכים כלפי מטה ומכים כל אחד מהם שניסה לטפס לעבר האשכול - עוד לפני שהמדענים נאלצו לשפוך מיים ובסופו של דבר הם חדלו לחלוטין מנסיונות הטיפוס.

בשלב מסוים הוחלף אחד הקופים בקוף חדש והלה כמובן ניסה לטפס על העמוד אך כמובן נמשך כלפי מטה והוכה על ידי חבריו - עד שגם הוא חדל מלנסות ולטפס.

לאט לאט הוחלפו כל הקופים בחדשים ובכל פעם, חזר הריטואל כשהקוף החדש מנסה לטפס, וחבריו (כולל החדשים שהוכנסו לכלוב מס' ימים לפניו) מושכים אותו למטה ומכים אותו.

המעניין הוא שגם לאחר שהוחלפו כל הקופים מהדור הראשון (שכזכור ספג מיים קרים בכל פעם שמישהו ניסה לטפס) ובעצם, כל הקופים בכלוב לא ספגו מעולם מקלחת קרה ואפילו לא ידעו שזה העונש על נסיון טיפוס, עדיין הם נמנעו בעצמם ומנעו מהחדשים לטפס...

ועכשיו, תתחילו להשליך את המסקנות על חיינו אנו.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2006 21:27 לינק ישיר 

מעניין

(סליחה שאני לא מפתחת את זה.. אני 1)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2006 21:43 לינק ישיר 

היי שרקן, טוב לראות אותך

הניסיון הזה מצביע על מה שנקרא "התת-מודע הקולקטיבי" או "זכרונות הנמצאים בפסיכה הקולקטיבית".

יש דברים שכולנו יודעים מלידה, שיושבים בזכרונות שלנו ואיננו יודעים את מקורם היום. אם זה פחד מנחשים, או מיתוסים כמו מגדל בבל או המבול...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2006 22:11 לינק ישיר 

היי שרקן,

נהניתי מאד מהפגישה שהיתה לנו בשבוע שעבר ואני מוכרח לומר שהיא פעלה עלי רבות.

הניק שלך כבר ביקר כאן פעמיים בעבר והשאיר לי טעם טיפ טיפה מריר  [ גם משום שחשתי טיפה מותקף, וגם משום שלא חזרת להגיב על התגובות שהגבתי לך]

אבל כשניפגשנו וישבנו זה מול זה ושוחחנו, ראיתי משהו שמשאיר צריבה חיובית חזקה בנפש.

ניסוי מדהים ואכן אפשר לפתח אותו יפה מאד ובעיקר על כלל הציבורים הנגררים והמובלים, וללמוד ממנו רבות, ויכולתי לעשות כעת איזה כמה דוגמאות,

אבל נפשי חשקה לקפוץ לרגע לצד השני, ואיננה מניחה לי לכתוב דרך המקלדת אלא את הדברים הבאים:

מלבד סיפורם המעניין של הקופים, נמצאתי נמשך דווקא לאותם המדענים, ודווקא בהם לראות את העיקר!!!

הקופים לא היו עורכים ניסוי שכזה משום שאין ביכולת כוחות נפשם  לחקור ולהסתכל על דברים מלמעלה.

מה שאין כן בני האדם, שתמיד ימָצאו האנשים האלו שימְצאו את הבעיה, ואת הדרך החוצה מהמילכוד, ותמיד ימָצאו אנשים שימְצאו את עצמם נמשכים לפיתרון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2006 00:05 לינק ישיר 

לא נראה לי, אבל אני לא מבין במדיטציה [ אני גרפומן ].

המדיטציה כנראה רוצה לחבר דעתו של אדם לאיזה רובד אחר שבמציאות.

או יותר נכון להתחבר למימד פנימי יותר של המציאות, שם הדגש הוא על החיות [ בשורוק ] הזורמת שבמציאות.

תחום חיובי ביותר. חזק וברוך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > הקופים והבננות - ניסוי מדעי אמיתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext