בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

שטארק, נתנאל הרשטיק ויואל קפלן קונצרט בUSA

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2006 13:44 לינק ישיר 
שטארק, נתנאל הרשטיק ויואל קפלן קונצרט בUSA
מצורף קובץ

בהצלחה!!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2006 19:15 לינק ישיר 

אני יכול להבטיח לכם שנתנאל יקח .."בגדול".
הנה ספור שהיגע לאזני.
בועידת כנסת החזנים שמתרחש אחת בשנה בתקופת ספירת העומר (פעם השתתפתי בו) הגיע מורה לפתוח הקול בשם ד"ר רוברטס והנחה את החזנים בשיטות הלמוד המיוחדות שלו.
בין החזנים המדגימים היה בנו של החזן בן ציון מנדלסון  ששר לפני הקהל לאחריו הופיע חזן בשם רוזנצוויג שהחרה החזיק ודיגמן את קולו.שני האחרונים לא שכנעו במיוחד ..ואז היגע הפצצה.
ד"ר רוברטס בקש מהקהל שקט..ומעל מסך ענק הושמע קולו של החזן..נתנאל הרשטיק בביצועו השיר ומפני חטאינו של ברון(קוסוביצקי)..מספר לי הבעל דבר:
כנסת החזנים יצאו מגדרם..מחיאות הכפיים נשמכו כעשר דקות אני חושב ..אמר האיש..שנתנאל פשוט "גנב" את ההצגה של כנסת החזנים..אגב כולם רצו לרכוש את הדיסק הזה...וכל זה כשהרשטיק "אפילו לא ידע".
אני התקשרתי להרשטיק וספרתי לו מה ששמעתי..והודעתי לו שאני אכתוב זאת בפורום.
ומעל דפי הפורום אני שולח לחזנים המופיעים בקונצרט בלונג איילנד ברכת הצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2006 21:53 לינק ישיר 

נתנאל הרשטיק אמן גדול. הבעיה היא שצריך להיות "מבין" אמיתי כדי להעריך את גדלותו במוסיקה ובחזנות. העוילם גוילם רוצה לראות "דם". נכון הוא נותן גם צרחות איומות כמו מיטב החזנים. אבל גדולתו בעדינותו המוסיקלית, איך בונים קולרטורה, איפה לקצר ואיפה להאריך, איפה כרשנדו ואיפה דימיניואנדו, איאיאי...

אפשר להבין למה דוקא בכנס החזנים של ארה"ב כל כך התלהבו. ותודה למר "חזן" שדואג להאיר את עינינו... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2006 00:50 לינק ישיר 

כל הכבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2006 11:46 לינק ישיר 

גם לאזנינו הגיע השמועה ממה שהיה בכנסת החזנים וזה מחזנים שונים שהשתתפו.
מספרת לי אשתו של חזן ידוע מניויורק שבעלה ספר .אילו היו כולם שם לומדים חזנות ושרים עם כזה רגש ששר נתנאל אולי הועידה היתה מקבלת צביון פחות ליברלי כמו שהיתה.
אגב למעלה מ-80% מבאי הועידה היו "חזניות" אשר ערכו כל ערב קונצרט וזו מפאת חוסר "חזנים" היכולים לבוא ולהערך לקונצרט חזנות לשמה.
עוד סיפור (מעוד מקווה שנכון) אחד מחזני הועידה שהוא ואשתו הם "גריי-צדק" היה חזן בבית הכנסת למעלה מ 15 שנים ופוטר מעבודתו כי:
בשבת אחת הודיע הרב בדרשתו שהחליט לקבל לקהילה (לא עלינו) הומוהים ולסבים פשוטו כמשמעו.
החזן שהוא גר-צדק קם ממושבו והודיע קבל עם ולפני המתפללים שהרב עובר בפרוש על עבירות מדאורייתא וכך אמר:
הלו אני ואשתי התגיירנו ובאנו לדת היהודית רק בגלל שזוהי דת משה שקבל במסורה בסיני ובא הלכות לעם ישראל איך לבנות בית יהודי ואיך לבנות משפחה יהודית ואתה בחוצפתך ובעזות מצח רוצה להפוך את בריאת השם בעולם ולתת לגיטמצייה למהלך כזה בשום פנים ואופן לא אתן לדבר הזה לקרות !!.
הקהל נע וזז מתגובתו של החזן ולאחר דקות קמו כולם במחיאות כפיים והודו לחזן על אומץ לבו .
אבל דברים אחרים קרו:
החזן הוזמן ביום למחרת בדחיפות למשרד הנשיא בית הכנסת ומכתב פיטורין נתן לו מיד. אם הספור נכון .כמה חבל שזוהי התמונה של בתי הכנסת באמריקה לצערנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > שטארק, נתנאל הרשטיק ויואל קפלן קונצרט בUSA
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext