שלום לכולם! אני חדשה בפורום, אין ספק שזהו פורום אייכותי ויעיל(בדקתי לפני..),
לכן, החלטתי להעלות נושא די רציני ולשמוע את דעתכם.
ישנם אנשים מצומצמים, לא חכמים, ואפילו לפעמים טיפשים. עד כאן זה בסדר, אין לי עם זה בעיה רוצים לחיות בשיממון מוחי?! עשו זאת אף אחד לא עוצר בעדכם. אבל--- כשזה מתחיל לפגוע באנשים זה מתחיל להיות מעצבן, מתסכל ובלתי נסבל!!!!
והעניין הוא כזה: יש לי חברה קרובה מאוד, שתאמינו לי כל אחד היה רוצה בה לאישה, יש בה את הכל, ובמיוחד(וזה מה שחשוב לנושא)בגרות, ובריאות נפשית לחיים, כלומר, היא מקבלת כל דבר שקורה או שהיא שומעת עליו, בצורה כ"כ נכונה שזה לפעמים מעורר השתאות. נשמע טוב, נכון?! אבל מה הבעיה שאת כל הכישורים הנדירים האלה שכל אחד היה מייחל לעצמו ולבת זוגו היא רכשה בעיקבות כך ש---יש לה שני אחים חולים!!!!!!!!!!!! הם חולים במחלה גנטית כמו טייזקס, המשפחה שלה היא משפחה יפה, מוצלחת וחכמה. אין מישהו בעולם שלא נהנה אצלם ומרגיש דווקא אצלהם אוזן קשבת לכל, גם בזמנים הקשים ביותר שרצו מבי"ח לבי"ח, תמיד אבל באמת תמיד טוב שם, הם חיים באחדות משפחתית בצורה יוצאת דופן. להורים שם יש זוגיות ראויה לחיקוי, וכל הילדים(גם הבריאים)מטופחים ומושקעים מכל בחינה אפשרית. הם דאגו שתהיה להם עובדת זרה שטטפל בילדים החולים(בצרכים הפיזיים) מה שאני מנסה לומר בכל התאורים הללו, זה שלמרות כל זה, ישנם אנשים שפוסלים אותם (על זה) בשידוכים!!!!!!!!!! מישהו מסוגל להסביר לי את זה???? לא שאני מתכחשת לזה שאנשים פוסלים בגלל שלא רוצים להכנס ל"מיטה חולה"(גם כן ביטוי מגעיל) אני מבינה את זה ולפעמים אפילו מצדיקה את זה, אבל כאן מגיעה תפקידם של האנשים בעלי השיממון המוחי,כאשר יוצא ששואלים אותם, על אותה מחלה או משפחה, הם אומרים בהניף יד: "עזבו, בשביל מה לכם?, או זה לא בשבילכם" וכן הלאה--- זה מעצבן אותי, יש משפחות שיש שם דורות של לחץ דם , סוכרת, בעיות לב, ועוד כל מיני ענינים תורשתיים. אבל כאן למרבה המזל זה גנטי, כלומר, אפשר לבדוק בדור ישרים, אז למה לדאוג???? בודקים וזהו!!
דווקא הילדים הנשואים שלהם התחתנו באמת עם ה--בחורים וה-בחרות, וזה ממש לא הפריע להם תכל'ס זה שכמה אנשים מדברים ומרכלים, אבל אותי מרתיח שאנשים חושבים שהם הסגנים של הקדוש ברוך הוא, והם יגידו זה לא בשבילכם או כן בשבילכם, ובמיוחד בנושא כזה , שהתשובה בו היא ברורה כמובן,שאני לא מכלילה ורוב רובם של האנשים כן מבינים ולא מצוצמים, אבל פשוט שמעתי לאחרונה כמה אנשים שהתקשרו לברר עליה ואמרו לי שכך אמרו להם, אז הקפיץ אותי להם יש אמונה שחדורה כ"כ עמוק שזה לא מפריע להם, אבל לי זה צרב וכאב!!!
זהו, גמרתי לשפוך את ליבי----- תודה
תוקן על ידי - אסיק_good - 18/06/2006 12:17:25
נשלח ב-5/6/2006 17:00
תכלס' היא עשתה בדיקה בדור ישרים או לא?
נשלח ב-5/6/2006 17:06
וודאי שהיא עשתה, כמו כולם!!
נשלח ב-5/6/2006 17:11
איילת21 לא הבנתי, יש לה אחים/אחיות נשואים? אז מה היא דואגת? דור ישרים עשתה, תשובות יש לה, תמתין עד שיגיע הזיווג הנכון. תאמיני לי, כשמגיע הזיווג הנכון, לא מסתכלים על משפחה ועל העובר עליה, אלא על המשודכת עצמה ותו לא. ומה שמשמיים מיועד בו יבוא.
נשלח ב-5/6/2006 17:15
אתה צודק, באמת באחות הראשונה זה היה הרבה יותר קשה מהאח השני. וכפי שכבר ציינתי- היא לא דואגת!! אותי מעצבן שאנשים חושבים שהם אלו שמסדרים את החיים לאנשים אחרים, והם אלו שיודעים מה טוב ומה לא.
ותתפלא עד כמה חשוב לאנשים המשפחה--(ואני לא מתכוונת במובן החיוני והחיובי, אלא במובן של ה"שם")
נשלח ב-5/6/2006 17:45
אני יתן תגובה שיעצבן אותך אבל זה הכיוון מחשבה אצל האנשים סליחה מראש
זה כמו אותו אחד שמסתובב ברחוב ומראה לכולם תעודה מפסיכיאטר שהוא נורמאלי אז מה זה מראה שהוא נורמאלי?
עוד פעם אני מבקש סליחה על הבוטות אבל אם רצית להבין זה הכיוון
דעתי האישית אומרת שאני יבדוק בדוק היטיב ולא יפסול על הסף
נשלח ב-5/6/2006 18:55
ומה תוצאות הבדיקה?
נשלח ב-5/6/2006 22:59
אסטרו', מדור ישרים אין "תוצאות". יש מספר 'סידורי' לכל אחד שנבדק, וכאשר בודקים התאמה בין בני זוג פוטנציאליים- יש תוצאות, חיובי או שלילי.
אישית, נראה לי מנקודת מבטי שזה אכן קצת מפחיד להכנס לכזו משפחה, שיש סיכוי רב שזה יצא. נכון שיש דור ישרים, אבל עדיין זה מרתיע ריגשית וקשה להתמודד עם כזו הצעה.
(מישו כבר הזכיר לפני בפורום שיש רבנים גדולים שטוענים שדור ישרים מיותר בכלל?)
נשלח ב-6/6/2006 03:08
בס"ד
דבר ראשון ברוכה הבאה.
ולנושא ואני אמרתי את זה כבר באשכול אחר באותו גוון...
כשיש בחור שהכל אצלו במשפחה בסדר ואין שום בעיות...
הוא מרגיש קושי להיכנס למשפחה עם בעיות גם אם זה לא אשמתם ואף אחד לא מנסה להיות הסגן של ה' אבל זה קשה לו נסי להבין מה חושב הבחור...
אני לא מדבר על הפחד למרות בדיקת הדור-ישרים שהיא יכולה להיות מובנת מאוד...
נסי לחשוב שאת הולכת לקנות בגד ואת בוחרת וחושבת בסוף הגעת למשהו את אומרת למוכרת שתוציא לך את אותו הבגד מהמחסן והיא מביאה לך בגד שבחרת בתוך שקית קרועה שיש קצת אבק לא לא שזה ישן זה חדש היא אומרת פשוט זה השקית היא הייתה קצת פתוחה ונכנס אבק אני מתנצלת...
תגידי מה תעשי האם תקחי את הבגד שאת משמלת עליו כסף מלא או שתבקשי משהו שנראה לפחות מבחינה פסיכולוגית יותר חדש???
תשמעי פסיכולוגיה היא מחסום ולא כל אחד יכול לדלג מעליה אנו מערצים אנשים שמבטלים אותה אבל אל לנו לכעוס על אנשים שלא יודעים להתמודד עימה תפקידינו הוא לנסות להבין אותם....
מנהל הפורום המוצלח "שידוכי חרדים"
נשלח ב-6/6/2006 09:08
איילת,
אני מבין את התסכול שלך. מצד שני כל הממסד של השידוכים בציבור שלנו לא רק גורם למצב שאת מתארת אלא אפילו מעודד אותו. ובהחלט אפשר להבין את אלו שבשלב הבירורים מורידים את השידוך.
לפי מה שאת אמרת, הבחורה בעצמה לא נלחצת ומצבה הנפשי לא הושפע מזה. ה"בעיה" כביכול בינתיים אצלך! האם זה נכון?
אם זה בא בחשבון, הייתי ממליץ לך ללכת עם החברה לדבר עם הרב יצחק זילברשטין. לבת הצעירה שלנו יש בעיה רפואית ואנחנו התיעצנו איתו והוא עזר לנו מאוד. היא ב"ה התחתנה לפני כשנתיים עם בחור שיש לו גם איזו בעיה רפואית. אז בזמנו המשב"ק של הרב זילברשטין, הרב יוני גרשטיין ניהל פינקס של בחורים\בחורות עם בעיות שונות. הוא ניסה כמה פעמים להציע לנו שידוכים עבור הבת. בסוף החתן הגיע מכיוון אחר, אבל זה לא חשוב. היום אני ראיתי שיש ארגון שנוצר במיוחד עבור בעיות כאלה. אני רואה פרסומת שלו מדי פעם ביתד נאמן. נדמה לי שזה תחת חסותו של הרב ישראל גנס ממטרסדורף, אבל על הפרט הזה אני לא בטוח. גם התיעצנו בזמנו איתו אבל ראינו שהוא לא כל כך הבין בדיוק על המחלה של בתנו ובפועל לא היה לו אפשרות לעזור לנו מעבר לעודד אותנו, שזה בפני עצמו היה חשוב מאוד. הרב זילברשטין כן ידע על המחלה והיה יכול לעזור לנו יותר.
היינו גם אצל הרב חיים קנייבסקי אבל לצערי הוא לא נתן לנו עצות כל כך מוצלחות. בין השאר הציע לנו שאם יש לנו כסף, להציע לחתן דירה וכו וכו . מיותר להגיד שהעצה הזאת מאוד לא מצא חן בעינינו ולצערי קצת פגע באימון שלנו ברב קנייבסקי. (גם אשתו, שהיתה נוכחת שדיברנו עם בעלה, אמרה לנו אחר כך שלא נראה לה העצה הזאת שנתנה בעלה - רואים שהיא הבת של הרב אלישיב!).
נשלח ב-6/6/2006 15:24
איילת,
האמת שזה יכול להתאים לשניהם; בשביל האח עם הבעיה האמיתית זה בודאי יכול לעזור ואפילו בשביל החברה שלך שאין לה בעיה אמיתית אני מניח שהיא לא היחידה במצב כזה וסביר להניח שהאירגון יכול גם לה לעזור.
בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!!
נשלח ב-6/6/2006 16:51
זו אמנם דוגמא קיצונית
אבל זה מה שאנשים חושבים זה סטיגמה
אני מאמין שאחרי שיצליחו להוריד את הסטיגמה שצריך לתת דירה או את הנורמה שציך לבזבז כ"כ הרבה כסף על ערב אחד ועוד המון המון דברים מיותרים בציבור שלנו יורידו גם את הסטיגמה הזאת עד את לה נותר לה אלא לסבול בשקט
עוד פעם אני מצטער על הבוטות אני רק מחדד את המסר
קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
נשלח ב-6/6/2006 17:02
אני חייבת לציין שעצם הנושא מדאיג אותי והבורות של הציבור עוד יותר, אבל היא ממש!!! לא, היא באמת בסדר, יש לה ולמשפחתה גם(בין השאר) "שם" מצוין, כך שאני לא דואגת לה למציאת השידוך המיועד לה משמים באמת שלא, אבל אני שואלת מה יהיה עם הציבור שבאופן כללי לא מוכן בשום פנים ואופן לקבל משהו שאינו בנורמה???(גם אם הוא חיובי וטוב, רק שלפעמים "לא נשמע") עד לאן זה יגיע???
מוטי2
דווקא לאח שלה בבוא העת זה יכול להיות רעיון טוב, אבל לה ממש לא, מציעים לה את טובי הבחורים מהישיבות הטובות ביותר, ב"ה, כך שנראה לי שעבורה זה לא מתאים
נשלח ב-7/6/2006 07:33
איילת,
אני שמח לשמוע שמציעים לה בחורים טובים, כי לפי מה שכתבת עד עכשיו התקבל הרושם, לפחות אצלי, שלא מציעים לה בחורים טובים ואת מודאגת בשבילה למרות שהיא בעצמה לא.
וא"כ אני מתקשה להבין במה את מודאגת? אולי פיספסתי משהו?
נשלח ב-7/6/2006 08:57
מוטי, אתה צודק!! היה נשמע מדברי שלא הולך לה,וזו טעות שלי! אני התכוונתי פשוט לדבר על הנושא הזה, שחוויתי אותו דרכה למרות שהיא באמת לא דוגמא לבחורה שבאופן כללי לא הולך לה בגלל זה, כמובן שפה ושם זה מפריע כפי שציינתי בהצגת הנושא, אבל ברמה הכללית היא באמת ב"ה בסדר---(אבל אני בטוחה שיש כאלו שכן נכווים מזה יותר לעומק..)
נשלח ב-7/6/2006 10:18
איילת,
זה אחד מנסיונות הבן אדם בעולם,
אדם לא "אשם" ממצבו, אלא הוא צריך להתמודד עם המצב.
לענ"ד, מצב חברתך עוד טוב, והאנשים הנורמליים לא היו מורידים אותה במצב זה, הבעיה היא שרב האנשים מצומצמים מאוד, ואין מה לעשות במצב זה.
וחברתך צריכה לדעת שיש מצבים שהיא גם תצטרך להתפשר. לא התפשרות מבחינת אופי, לימוד וכו', אלא בעיות שרב הציבור היה נמנע מהן, כגון: בחור יתום וכד'.
אני יתום מאמא, והתיאור שתיארת שהאנשים מורידים, קורה לי הרבה, וכי אני אשם שאמי נפטרה??
יש לי רב, שבכל פעם שאני אומר לו שהורידו אותי מכיון שאני יתום הוא מתרגז ואומר, וכי משהו מבטיח שלהם זה לא יקרה?? לדעתי בכזאתי גישה צריך לגשת, זה נושא כאוב, כאוב מאוד.
סתם כך , אם תשימי לב , (כפי שהבנתי יש להם במשפחה נשואים) המחותנים שלהם יותר מיוחדים מהרבה מחותנים שחפשו משפחה מושלמת.