בית פורומים שידוכי חרדים

הי!-- יש לי נושא כאוב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/6/2006 10:33 לינק ישיר 

סיפור אומלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 12:58 לינק ישיר 

איילת שלום
בוקר טוב גם אני חשבתי כמוך פעם עד כמה העולם אכזר
עד כמה האנשים לא חכמים ולא הגיוניים
גם אותי הטרידה שאלה דומה עד שמצאתי את התשובה האמתית:
תמיד חשבתי למה העולם מעוות[לפי ראות עיני]
למה כסף הולך לכסף למה שהעשירים לא יחפשו לבניהם עניים
ולא דווקא עשירים ?
עוד שאלה שהטרידה אותי מה אשמה בחורה שלהורים שלה אין כסף
לקנות לה דירה וזה מצמצם לה את ההצע במה היא אשמה?
התשובה:
כי ככה הקב"ה רוצה הוא מכוון מלמעלה ולכן כסף הולך לכסף
כנראה המנטליות שלהם מתאימה
וגם בחורה שאין להוריה כסף כנראה הזיווג שלה הוא לא
בחור עם אף למעלה [ולדעתי מושחת] שחושב שבגלל שהוא
יושב מול הסטנדר ומתנוענע כמו לולב בישיבה מסויימת
מגיעה לו דירה
אותו הדבר לגבי חברתך כנראה מה שסידרו לה בשמים
זה בן אדם שמתאים לה לא צר אופקים שיראה את
הטוב שבה ובעז"ה היא תקבל את המגיע לה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 13:05 לינק ישיר 

האם החברה שלך הזאתי היתה מוכנה לשמוע על בחור שיש להם בבית שתי ילדים חולים במחלה גנטית?
האם המשפחה היתה נגשת לשידוך ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 13:09 לינק ישיר 

איילת, אני ממליץ לחברה שלך ללכת לייעוץ ב"דור ישרים" או בכל מכון גנטי הקיים בבתי חולים.
אם אכן שני אחיה חלו בטיזקס, עדיין ישנו סיכוי של בערך  33% שהיא אינה נשאית כלל של הגן הזה,
 ולכן גם לא תריש אותו לצאציה.
אך גם אם היא נשאית של הגן, הרי שהיא יכולה להתחתן עם אחד מהרוב המכריע של העולם, אשר אינם נשאים של הגן.  אף אחד מילידיה, כמובן לא יחלה ח"ו במחלה (בהנחה שהבעל איננו נשא- דבר שנבדק כמובן בקלות)
ומבחינה סטיסטית 50 אחוז מצאציה יהיו נשאים בעוד 50 אחוז מצאציה לא ירשו כלל את הגן. הנשאים כמובן יהיו בריאים לחלוטין, ולא תהיה להם בעיה  להתחתן עם רובו המכריע של העולם, שהוא לא נשא.

בעבר לפני הפיתוחים המדעים, (שהם חדשניים, רק מתחילת שנות התשעים) לא היה ניתן לבדוק את נשאות הגן
והיה חשש אמיתי ממחלות גנטיות, כיום כשעושים את הבדיקות הללו, אין בנשאות הגן שום פגם (לבד מהעובדה שאולי על כל אחת מכ- 15 הצעות, תיפסל הצעה אחת  מסיבות של התאמה גנטית)    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 21:05 לינק ישיר 

כל הדיון הזה מזכיר לי סיפור בא בחור לראש הישביה ואמר לו הצעו לי בחורה יתומה ללא אבא כל המעלות קימות זה החסרון היחיד אמר ראש הישביה אל תלך על ההצעה הזאת בחור כמוך צריך שווער הינו חותן הבחור ירד מהשידוך הזה לא עברה שנה והראש ישביה הזה נפטר ובתו כעת היא יתומה כל המחלות שקימות אצל האדם וכל הנסיונות שעוברים עליו הכל נקבע מלמעלה וחשבונות שמים לא צריך לעשות לא מקובל עלי הבירור וחיטוט בשידוכים אני מכירה בחורים צעירים שהתחתנו בריאים ופתאום קבלו כל מיני מחלות אחרי 20 שנה ונהיו נכים לא עלינו אף חברת ביטוח לא תבטח נגד מחלות או תאונות צריך להסתכל על התאמה בין בני הזוג  וחקירות האלה לא מקובלות באף חוג בעולם חוץ מאצל החרדים יש חברה שנפגשה עם בחור שהיה הצעיר במשפחה אחותו הגדולה קיבלה הלם לידה ולא עלינו וזה גרר בעיות נפשיות שהיו כרוכות אף באישפוז פסכיטרי הבחורה שמעה על מהבחור בפגישה אבל זה לא הפריע לה בכלל הזוג הזה נשוי יותר מ20 שנה ולאף אחד מילדהם אין כזאת בעיה אז מספיק עם החיטוטים לאף אחד אין ביטוח משום מחלה  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2006 23:13 לינק ישיר 

קרמר

באמת פסלו / דחו אותך בגלל שאתה יתום ? למה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 08:49 לינק ישיר 

הבאבתור---
כן באמת הורידו אותי, תתפלא, אבל ככה זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 08:56 לינק ישיר 

חברה---
סתם שאלה--
האם משהו בעקבות קריאת סיפורה המרגש של איילת מוכן עכשיו לגשת למשפחה כזו?
או שכל אחד מרחם עליהם , ומתעצבן על עצם הרעיון שפוסלים וכו', אבל בחיים לא יגש לכזו משפחה??

נו-- תאמת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 09:08 לינק ישיר 

איזה שטויות את מדברת, היו הרבה שמוכנים. אם היא כ"כ מיוחדת כמו שאיילת טוענת.
אני כמובן מוכן- נו.. איילת, אולי תציעי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 10:17 לינק ישיר 

מרקר, אתה כל כך צודק זה בדיוק כך, אדם לא "אשם" במצבו אלא אדם צריך להתמודד עם מצבו.
לכל אדם הקב"ה "הכין" נסיון מלמעלה איתו הוא צריך להתמודד תפקידו הוא לא לנסות לתקן את כל העולם ע"מ שנסיונו לא יהיה נסיון יותר, אלא להתמודד איתו עם הכוחות שהקב"ה העניק לו דווקא בגלל שהוא זה שעובר את הניסיון.
מוריד הגשם, אתה צודק בהחלט הכל נכון ואין לה צורך ללכת לייעוץ בדור ישרים משום שזה תהליך אוטומטי, כאשר מתקשרים לבדוק האם לזוג יש התאמה, זה באופן אוטומטי בודק האם יש סיכוי שהצאצאים יפגעו מהמחלה או לא---

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 10:20 לינק ישיר 

נומי,
זו הגזמה, יש לה אח ואחות נשואים וכפי שציינתי בהמשך היא באמת ב"ה מלאה בהצעות איכותיות.
אז כנראה שיש אנשים שמעוניינים שהבנ"א עצמו יהיה אייכותי , יותר מאשר ה"שם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 10:54 לינק ישיר 

איילת, אם היא מלאת הצעות אז אני לא מבינה מה הבעיה שלך, כנראה שאנשים לא מורידים אותה בגלל המחלה שבמשפחתה,
אז הנושא כלל לא כאוב.

אגב, לי היתה חברה שבמשפחתה היתה מחלה גנטית והיא היתה כל כך מיוחדת שלמרות הכל ולמרות שהיא היתה הראשונה היו לה המון הצעות ובסוף היא נשאה לבחור מיוחד מיוחד.

אז כנראה שרב האנשים לא כאלה מצומצמים כמו שתארת, ויש הרבה אנשים שמוכנים לגשת לשידוך כזה, אז אל דאגה.
צריך להתפלל וזהו.
בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 11:07 לינק ישיר 

איילת , בת כמה את?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 12:06 לינק ישיר 

נומי,

אני אמרתי עוד בתחילה, בהצגת הנושא, שמה שמפריעה לי פה, זה לא מסכנותה, משום שהיא באמת, לא!!! אלא המצב הנתון והקיים בכלל בציבור שלנו הוא זה שמפריע לי,

קרובר, אין לי בעיה להגיד, רק קודם הגד לי בבקשה בשביל מה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 17:54 לינק ישיר 

איילת21:

את מדברת על סטיגמות בציבור החרדי, ואת צודקת בביקורת שלך. אבל שאלה לי אלייך, האם את היית מוכנה להתחתן עם בחור על בסיס מה שהוא באמת, מבלי להסתכל על כל הדברים מסביב?

אם היו מציעים לך בחור מעדה אחרת משלך וגרוש, האם היית מוכנה ליפגש אתו? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הי!-- יש לי נושא כאוב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.