רציתי להעלות בעיה כאובה ולשמוע חוות דעתכם למה בציבור שלנו כל מי ששובר שידוך במקרה הטוב או במקרה הרע מתגרש נהפך ליהות סוג ג' ד' ? אם נסתכל בציבור הדתי/חילוני שמה אם זוג מתחתן ולא מתאים כל אחד נפרד לדרכו ואף אחד מבני הזוג לא יורד מערכו כי הוא זה . מה חטאו האנשים שבאו בברית האירוסין/נישואים וגילו קצת מאוחר שהם לא כל כך מתאימים זה לזו? אני לא מדבר על כך שיש המון זוגות שלא מסתדרים יחד (בלשון המעטה...) שמפחדים מהסטיגמה (ובצדק) ונשארים לחיות יחד בבית משותף ובחיים משותפים שנהפחים לסיוט אחד גדוללללללללל....!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה דעתכם?
נשלח ב-5/6/2006 17:15
*נהפכים
נשלח ב-5/6/2006 17:55
דודי דבר ראשון יש לך בצד כפתור עריכה לא צריך לשלוח את תיקוני הטעיות בהודעה נפרדת
עכשיו לענייננו הפכת את היוצרות אנשים שמגלים בין האירוסים לחתונה דברים שלא ידעו קודם מעדיפים להתחתן ולהתגרש מיד בגלל הסיבה שמי ששבר שידוך "נקרא" סוג יותר גרוע מאשר מישהו שהתגרש
ואצלנו שמבררים חזק על המשודך לפני השידוך אנשים אומרים כנראה שיש משהו מתחת שהסתירו בזמן הבירור מה שאין כן אצל החילונים לא מבררים אלא ישר רצים לגור ביחד יותר מצוי שימצא דברים אחר כך בשביל לפרק את החבילה
נשלח ב-5/6/2006 20:01
עוד לא הבנתם שרוב הציבור שלנו חי מסטיגמות???
אם הוא אשכנזי, אז הוא ככה... ואם הוא ספרדי, אז הוא ככה.....
אם הוא פיצץ שידוך (שיש אופציה שגילה -שגילתה שבן הזוג לדוגמא לא מתאים לה מבחינת יראת שמים כפי שהראה בתחילה), אז.......
חבל שדוקא בציבור זה הסטיגמות תופסות הכי הרבה מקום לעומת ציבורים אחרים שבהם פחות שמים דגש על סטיגמות!!!
נשלח ב-6/6/2006 01:13
יש לי מה להגיב בנושא גרושים.
כהן - מורם מעם, אסור לו להיות נשוי לגרושה, הסיבה לכך שאפילו שלא היתה התאמה בינה לבין בעלה, יש בכך ירידה מסוימת בערכה.
ולא שח"ו, אני מזלזלת בגרושים/ות, אבל יש ענין מהותי בכך שערכם יורד בגלל גירושין.
נשלח ב-6/6/2006 03:00
בס"ד
שלום לכם.
אני יכול להעלות רק מחשבה אחת שאולי תפריע למישהו/י לקחת אחד/ת ששבר/ה שידוך שאולי קשה לה/ו להגיע להחלטה , אדם ספקן , חסר ביטחון עצמי , אלו הדברים שישר חושבים עליהם..
וחוץ מזה אם אני בחור רגיל שלא עברתי סיפור של שבירת שידןוך וכל אחד יודע איזו עוגמת נפש יש בלשבור שידך אז אני לוקח אחת שעברה טראומה למה שאני יעשה זאת למה?
אני לא שברתי שידוך לא עברתי סיפורים אני רוצה אחת רגילה?
וכל דברי אלו אני אומר אם כל הכבוד לאנשים הללו ומאחל להם רק הצלחה...
מנהל הפורום המוצלח "שידוכי חרדים"
נשלח ב-6/6/2006 10:31
נעמה111:
אפילו בהנחה שיש אמת בדברייך, שהיינו איך שהוא התורה מעידה שאשה גרושה היא פגומה. אבל הרי התורה מדברת על הכלל. ולכל כלל יש יוצא מן הכלל. ואם מציעים גרושה לבחור רווק למה שלא יבדוק כל מקרה לגופו. אולי במקרה הזה, היא באמת בחורה מדהימה, והתגרשה ללא אשמתה בכלל.
נשלח ב-6/6/2006 16:57
ויש עוד היבט
כל אחד שעובר את תהליך הגירושין עובר איזה שהוא סוג של טראומה
וזה די קשה להתמודד עם זה עם כל הצער והכאב
קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
נשלח ב-7/6/2006 11:27
איילת , קראי את תגובתך והשיבי לעצמך באשכול שפתחת על המפשחה המסכנה.
נשלח ב-7/6/2006 21:09
הכותב ה1 שפתח את האשכול צודק אבל יש הבדל בן רוק לבין גרוש אבל אא לפסול בחור או בחורה בגלל שהם התארסו או התחתנו עם אדם לא מתאים
נשלח ב-8/6/2006 12:18
קורבר,
אלו דברי שאני יודעת אותם, מודעת להם וכו' אבל זה לא סותר, זה לא אומר שזה לא עצוב וחבל זה כך!!!
נשלח ב-8/6/2006 13:16
כן זה עצוב, אבל יש הרבה דברים עצובים העולם. נו, אז מה לעשות?
נשלח ב-8/6/2006 13:44
קרובר, נראה לי שאתה בנ"א כ"כ אדיש, נחמד לך לחיות ככה??????????
נשלח ב-8/6/2006 14:12
לא מסכים שיש בעיה.הגירושין סך הכל הם לא של זוג בודד. לדוגמא אם בבני ברק התגרשו 100 זוגות בשנה(סתם מספר) אז יש לנו 50 נשים ו50 גברים פנויים ואפשר לחתן אותם ביניהם.הבעיה קיימת אם יש רק מספר אי זוגי של זוגות (סליחה על משחק המלים) שאז יש בעיה לזוג שהתגרש אחרון כי אין הצעה בשבילם. אבל גם בעיה זו ניתן לפתור אם ימתינו שנה ואז יגיעו זוגות המתגרשים החדשים מספרם גם יהיה אי זוגי.
כך שמישהו יכול להסביר מה הבעיה?
נשלח ב-15/6/2006 16:29
מעניין?
אכן מי שעבר גירושין עבר איזהשהוא טרואמא, הכי גרוע שמוציעים שם רע כדי לכסות את השמוץ האישי,
אחד מחברי עברו כזה טרואמא ולא מספיק שהוא התגרש עוד רשפו ארחיו אחרי הגירושין, צעקו אחריו, חלק מהמשפחה שלה שאהבו אותו רדפו אחריו ורצו לדבר איתו, ומצד שיני דיבו עליו כל מיני שקרים האיך יכול כזה בחור למצוא בחורה שלא תאמין את שקר שמוציאין עליו בחור מסכן