בס''ד*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
מכתב מזקן חסידי ברסלב הרה'ח ר' משה בורשטין שליטא
מוצאש''ק פר' וירא י'ט חשון תשנ''ט
לאנ''ש חסידי ברסלב ה' עלהים יחי'
אני החתום מטה מעיד בזה כי הגה''צ ר' אברהם שטנרהרץ [כוכב לב] נכד מהורנ''ת שהיה המנהיג והמשפיע של חסידי ברסלב בדור הקודם השתתף בבחירות והצביע עבור רשימת ג' של אגודת ישראל
בייקרא דאוריתא
משה בורשטיין
תצלום מכתב חסידי ברסלב זצ''ל
גלוי דעת מאת זקני וגדולי חסידי ברסלב מדור הקודם לבחור ברשימת ג' של אגו'י
מי אמר בכלל שהם ברסלבים הם פלג קנאי של סטמר ונטורי קרתא שלא היה להם מקום בביה"כ של סטמר והשול גם יותר קרוב לבית שלהם יש הרבה שחושבים שהם ברסלבים יש הרבה שסתם עושים בושות לברסלב......... עיין ערך האשכול הזה http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1909463
נשלח ב-7/6/2006 15:50
ר' אברהם שטראנהרץ נפטר ממש בשנים הראשונות של קום המדינה שכידוע בשנים אלו היה בלבול וחוסר מודעות לשורש ומהות המדינה וכמובן אז הלך ר' אברומל (כך קראו לו אנ"ש)לבחירות
ר' משה בורשטיין הינו תלמידו וכשראה את רבו הולך לבחירות הלך אחריו בעצימת עיינים באותה מידה שהלך הוא לבחירות הלך גם כן ר' לוי יצחק ור' אלחנן ספקטור ור' אלי חיים רוזין ואת חתימתם חתמו אך ורק בשנים של קום המדינה ולאחר מכן כידוע הפסיק ר' לוי יצחק ללכת לבחירות וכמובן פה יצעקו כולם שזה בגלל שלחצו עליו ונעלו אותון וקשקשו לו... במציאות הוא הפסיק ללכת ועוד רבים וטובים לאוו דווקא מאנ"ש הפסיקיו ללכת אפילו גדול המתנגדים לבחירות למדינה ולציונים וכו' וכו' ר' יואל מסאטמר אמר בתחילת קום המדינה שאולי באמת כן צריך להכיר במדינה ולהשתתף כי היה בלבול בציבור הייתם מאמינים ר' יואל חושב להכיר במדינה נשמע דמיוני לא?!
(רק כתבתי ר' יואל מס' וכבר עולים לי דברים מעצבנים לראש שכבר יצא לי מאוזן לאוזן צמד המילים "מרידה במלכות שמיים" "כנסת המינים" דיי נמאס שיחליפו ססמאות )
בכל אופן ר' משה הוא פולני כידוע הפולנים שונאים קנאות וכן אותו הדבר ר' נתן ליברמנטש דבר שמריח ממנו קנאות הם יעשו בדיוק ההפך זה כמו שתמצא גערר שמפגין בקברים זה הרי לא מציאותי ואם תשאל את הגרעער למה הוא לא מפגין הרי מול עיינך מחללים קברים יגיד לך שזה קנאים ולא ככה מתנהגים וכו' זה פולני!!
סתם למען הידיעה הבורשטיינים זוהמים כל פעם בבחירות לראות את המודעה מופיעה בעיתון ומנסים למנוע זאת אבל העיתון לא מוותר ומתחמק בתשובות והכל בגלל אחד ששכנעו לחתום ומאז זה נשאר
ומי לנו גדול כר' שמואל שפירא שהזהיר מלהשתתף בבחירות ואפילו ר' לייזר ידידוו הוותיקים מספרים איך היה אומר להם שהכל זה עצת היצר וכו' אז אם כך למה הוא אומר לבחור מסיבה פשוטה שמוסדות הישיבה מצבם בכי רע ולולא התקציבים היו קורסים המוסדות
נשלח ב-7/6/2006 17:36
ר' שמואל היה היחידי שהתנגד לבחירות ואמר זאת בפה
מיד כשיצא המכתב היו מן הצעירים המלוכלכים שבחסידות אוהבי ריב ומדון שליכלכו את החסידות בגלל ''האידאולגיה הקנאית'' שלהם שרצו לר' שמואל עם המכתב בנסיון לחלץ מפיו איזה דבר גנאי ולפתוח עוד מסכת של מחלוקת עכורה אבל הוא בפקחותו הרבה אמר ''אם הם חתמו כנראה שהם יודעים מה שהם עושים''
[שמעתי זאת אתמול מפורשות ממי ששימש אותו שנים רבות הרה'ח ר' יהושע בער רובנשטיין[יש לי גם הקלטה]
כל שאר אנ''ש היו בעד הבחירות
ר' לוי יצחק לבסוף לא הלך לבחירות בגלל הלחץ הנודע של ר' שמואל בעניין
גם ר' אברומלה לא אחז בשיטה הקנאית בכל הנוגע לעניין ארץ ישראל [עיין מכתבי]
''הבורשטינים זועמים'' מברוק שיתנו מכות לסבא שלהם ...
נשלח ב-7/6/2006 20:06
מה התאריך המדויק של המכתב מר' ל"י וכו'?? בכל אופן, אם נלך אחורה בברסלב נראה כמה עצוב המצב איך שרב ברסלברס לא רצו לנתח את הנושא לבוריו, ולכן, היה בעזרת זלמן שזר שנבנה השול במאה שערים וכו' וכו' עד היום......
נשלח ב-7/6/2006 20:20
מי שהעיף את שזר ודאי וודאי שלא פעל מתוך קנאות לשמה אלא טירוף מטומטם של ריחוק קרובים
לך תראה מה בנה שזר לחב''ד
אלו אנשים פסיכופטים שבטוחים כמו המפגרים האלה מבית שמש שהם מקדשים שם שמים
ולמעשה הם רק מקלקלים...
נשלח ב-8/6/2006 01:11
ספטמבר, לפני שאתה מתנפח מהתלהבות לגדולי הציונים דווקא, תקדיש קצת זמן על כל ההרס בכלל ישראל ממשרד החינוך כאשר אותו השזר היה סר החינוך ויורשיו במדינה. מי באמת הפסיכים, אלא שמעיפים שזר וכמוהו או אלה שמתנשקים ומתחבקים עם המשמדים של יהודי תימן ומורוקו ועוזריהם?????????? מי יותר קרוב לדעת רבינו: אלה שהולכים ברוח מכניע זדים שכתב הרב מטשערין, או אלה שהולכים ברוח שזר??!!
נשלח ב-8/6/2006 08:59
אינני מחבק ציונים
אבל אני גם לא גר בקסבה בבית שמש
דרך האמצע היא דרך האמת ושזר היה עם פונטציאל ויכלו לקרבו מאוד כמו האדמו'ר מליובוטיאש
נשלח ב-8/6/2006 16:43
מהו דרך האמצעי שלך? לפי איזה קני מידה?? האם קראת את הספר של הרב מטשערין? האם עיינת בדברי רבינו בספר המדות ולקוטי עצות? או ליקוטי הלכות, או האמצעי צריך להיות התלהבות עבור דרך הפורקי עול?? ותעיין קצת בספרי הסאטמער רב. ולפני שתטעון שאנחנו לא סאטמער, אני מקדים ואומר שאנו גם לא ליטוואקערס, אך לומדים משנה ברורה.....
נשלח ב-8/6/2006 16:46
מה התאריך המדויק של המכתב מר' ל"י וכו'??
נשלח ב-8/6/2006 17:00
דוב אני קצת חולק עליך . בסך הכל שאל ספטמבר בעניין של ר' אברמול והחתימות וכו' אז תענה עניינית בעניין ולא בהפרחת ספרים באויר וזהו
נשלח ב-11/6/2006 00:03
אם בשזר עסקינן אז דע לך ששזר היה אפיקורס גמור שאף נלחם נגד החרדים עם בן גורין ומצד שני זה שעזר לחב"ד היות והיו לו שורשים חסידים שעלייהם גדל בשטייטאלך ובברסלב אני חושב שבצדק הטיסו אותו .תחשוב שהיום יבוא יוסי ביילין לשול לראוות את המקום ואף אולי לתרום טמבל יהיה מי שלא יעיף אותו
על כגון דא אמרינן "לא מעוקצך ולא מדובשך"
נשלח ב-11/6/2006 09:35
אם אתה משווה אותו לביילין בברסלב של היום
אתה עייף ולא מכיר את חסידות ברסלב ואופייה של השנים שחלפו
נשלח ב-11/6/2006 11:50
OK בוא נאמר ולא הבאתי את הבן אדם הנכון כדוגמא אמור לי אתה אם כך דמות שנראת לך יותר פרקטית ומתאימה להחליפו
וסתם ככה מטרתי היתי לומר יותר שהיה אפיקורס וכו'
נשלח ב-19/6/2006 16:04
לגבי מה שהזכירו את נושא התנגדותו הברורה לכאורה של הרה"צ ר' שמואל שפירא זצ"ל לבחירות, אז אני עשיתי בעבר חצי מחקר בענין אצל בניו של ר' שמואל החיים עמנו כיום, ולא היה אחד מהם שאישר לי ששמע אותו מתנגד או אוסר את ההליכה לבחירות, זאת אומרת על אף שברור שהוא היה נגד הבחירות - מסיבת התבטלות לבי"ד הגדול שבירושלים - אבל אין בידינו אמירה ברורה משמו בענין זה...
כל הסיפורים שר' שמואל ביקש מרלוי"ץ בנדר זצ"ל לא לחתום על ההצבעה אינם מוסמכים ואין להם מקור כלל...
וכאן המקום לומר בצורה הכי מפורשת שרלוי"ץ זצ"ל לא חתם לאחמ"כ מכיוון שהוא אויים ע"י הסיקריקים של אז ששלטו שלטון ללא מיצרים בברסלב...