|
|
| נשלח ב-19/6/2006 16:08 |
|
| |
אני כעת באמצע כתיבת ספר מקיף על חיו ופועלו של ר' שמואל שפירא [מחקר כנראה יותר עמוק ממה שאתה עשית] ר' שמואל דעתו הייתה בעוז נגד הבחירות והוא זה שדיבר עם ר' לוי יצחק בעניין
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 18:32 |
|
| |
"ותהי אסתר נושאת חן בעיני כל רואיה" כתוב שכל אומה חשבה עליה שהיא מאותה אומה. הסינם חשבו עליה שהיא סינית והפולנים שהיא פולניה וכך הלאה. וכל זה כיון שהיא הייתה נשמה כללית שכוללת בתוכה את הכל. רבינו הקדוש הוא נשמה כלילת ולכן "דובי" רואה בו קנאי ונועם מיצהר רואה בו איש ארץ ישראל השלמה... ובעל תורת הנפש רואה בו פסיכולוג, ובעל השגה רואה בו את ההשגה שבדבריו. לכן אין לנו להלין על מי שרואה את דברי רבינו כך או אחרת, כי רבינו שייך לכוווולם.......................... מקווה שלא יגעתי אתכם אבל חשוב לדעת את הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 18:32 |
|
| |
ספר? על ר' שמואל? הרי נכדיו לא הוציאו ספר כיון שהתנגד לכך!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 19:51 |
|
| |
אין חולק שר' שמואל היה נגד הבחירות אבל אין שום מקור שהוא זה שביקש מרלוי"ץ לא לחתום...
ואם יש תביא אותה פה...
בכל אופן הבאתי את העובדה מכך שאף אחד מבניו לא שמע ממנו אמירה מפורשת נגד ההצבעה, להסיק מכך שהוא לא היה "קנאי" או "סיקריק" גרידא...
מאידך אי אפשר לומר שהוא היה היחידי בברסלב נגד הבחירות כי עוד כמה מזקני ברסלב היו בדעה זו של גדולי ישראל האוסרים את הבחירות, אבל הם לא מפורסמים...
לסיכום: מאד קל לצאת עם הצהרות בוטות אבל תמיד עדיף לכתוב בלשון זהירה...
חכמים הזהרו בדבריכם!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 22:11 |
|
| |
אברך אחד עכשו בניו יארק בסביבות תשמ"א היה בקשר עם אחד מרגוליות בעדה ובקש שהוא יגש לר' שמואל שפירא לגשת לר' לוי יצחק. ואכן קרה, שר' שמואל ניגש אליו ואמר, "ר' לוי יצחק, איר דארף ניט גיין צו די בחירות." ור' לוי יצחק קבל את זה ופרש מהליכה לבחירות......
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 22:21 |
|
| |
צריך לדעת את הגבול, לומר שר לוי יצחק לא הלך יותר לבחירות זה - שקר -, יש לנו מספיק גדולי תורה שאסרו וזה מה שאני לא אוהב אצלנו, שאנו מנסים לגייס כל הזמן גדולי תורה שהיו כן בעד הבחירות ולסלף את דבריהם כאילו היו נגד ההליכה לבחירות הטמאות.
אני גם לא אוהב את ההגזמות של הפשקוילים "יותר גרוע מג' עבירות וכו'..."
צריך לזכור: שבעים פנים לתורה...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 22:39 |
|
| |
אנני יודע אם אתה מתכוון אלי. אך הסיפור שהבאתי לא מביא כלום על גדולים. אני הבאתי אותו כמו ששמעתי איך שקרה לפני 25 שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 23:46 |
|
| |
מבלי להיכנס למחלוקת, ברצוני לשאול שאלה. מה ז"א הטיסו את שזר מברסלב?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2006 01:58 |
|
| |
הסיפור פשוט: היו זמנים כמו היום תחת שלטון הכופרים שהיו ברסלבר'ס שטענו "ענינו זה רק עבודת ה' ואמונה טהורה, ולא פוליטיקה" אך חייבים להיות מנצלים ומציאותיים. כך שבזמן בניית השול במאה שערים ניצלו את קשריו ה"מציאותיים" של ר' ישראל אודסר עם חברו שאזאר, שר"י, לשעבר סר החינוך של המשמדים, ועכשו נשיאהם. דרך שאזאר קבלו הנחה על הבטון עבור הבנייה. ור' ל"י כתב לו מכתב תודה. באותו ר"ה רצו לכבדו בקיבוץ, לא סתם כמתפלל רגיל, ואנשים כעס ומאד בצדק. אך רואים ששיטת "ענינו זה רק עבודת ה' ואמונה טהורה, ולא פוליטיקה" אך חייבים להיות מנצלים ומציאותיים" אך חייבים להיות מנצלים ומציאותיים" לא התחיל עם יוצאי בני ברק אצל הברסלברס,......אך היה קיים יותר מוקדם.....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2006 02:00 |
|
| |
הנה ידועים מכתביו של רבי אודסר אל שזר שנקבצו בשני כרכים. אך מעניין שמכתביו של שזר, הינו מכתבי התשובה, לא נתפרסמו מעולם. ודע שאת המהדורה הראשונה של ספר באבי הנחל, ובו ל' מכתבי, הדפיס שזר בעצמו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2006 13:59 |
|
| |
על אף דעותיי הידועים לא הייתי כותב על זלמן שז"ר - שר"י...
נא לא להגזים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2006 16:08 |
|
| |
לשזר שהגיע באותו ראש השנה מלווה בשומרי ראש, לשול הוכן סטנדר מיוחד, ואחד מתלמידי ר' עמרם בלוי, הכין פשקווילים המביעים מחאה חריפה על עצם הגעתו של שז"ר, לבית הכנסת לתפילת ליל ראש השנה, וישר אחרי התפילה שז"ר החל לחטוף פתקים מכל עבר, דא"ג זה שהכין פתקים נסע בערב ראש השנה לקיבוץ במירון... שז"ר יצא החוצה כשהוא מלווה בצעקות רמות. והלך ברגל למעון הנשיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2006 17:00 |
|
| |
דבר ברור למה סחור סחור? יהודא לייב חטף ג'ננה ועשה מעשה מטופש מאין כמהו של חילול ה' שמביש לא פחות מהשיידר שמתעלל באוקראיני
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2006 18:24 |
|
| |
חבל על תפוח שנפל בואו ח'ברה נקרב את משה קצב הנשיא הנוכחי אולי יקים בית מדרש ענק לתורה ולתפילה ולהתבודדות בלב עמק רפאים (נאך גילזן באידיש) על יד ביתו בכך "נכפר על ה"עוון" של ריחוק רחוקים על חשבון קירוב קרובים
וכעת ברצינות שזר היה מראשי הציונות דאז והיה חלקלק לשון וקנה את כל אחד שהחליף איתו שיחה ובוודאי מי שהתכתב איתו ולא ראה את צורתו ולבושו אז חשבו שמדובר ביהודי "תמים" לכן ר' ישראל בער דיבר איתו כמו שדיבר עם כל בעל תשובה טרי או שלומזל ואלה שזרקו אותו ידעו יותר טוב מי זה שזר האם הוא מביא נחת רוח לאביו שבשמים או למקרביו כמו שידועה אימרתו של הרבי מסאטמאר על האדמור מבעלזא נשמתם עדן ''אין הימל וויס ער בעסער וואס טוט זאך אבער דא וויס איך בעסער'' (''בשמים הוא יודע יותר טוב מה הולך שם אבל פה אני יודע יותר טוב מה קורה פה'' )
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 10:31 |
|
| |
אז אנחנו חסידי ברסלב או " סטמאר"???????????????????????
|
|
|
|
|