| נשלח ב-11/6/2006 07:51 |
|
| |
בעניני שידוכין - שאלה שאלתית ....
יש כאן מספר אשכולות הכוללות שאלות בעניני שידוכין ומתקבל הרושם, לפחות אצלי, שהמגמה היא להתאים את הבן אדם (הכוונה לבחורים ובחורות גם יחד) לשידוך. לעניות דעתי, צריכה להיות המגמה בדיווק ההפך: שהבן אדם צריך להתאים את השידוך לבן אדם!
הכוונה שלי היא, שאם הבן אדם מכיר את עצמו ואת תכונותיו ואת השקפותיו, אזאי הוא צריך לחפש שידוך עם בן אדם שמתאים פחות או יותר למה שהוא, ולא לנסות "לשנות" את עצמו על מנת להתאים את עצמו לשידוך עם בן אדם שלא בדיוק מתאים למה שהוא באמת.
מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 09:13 |
|
| |
היי, אתה כמובן צודק שצריך להתאים שידוך לאדם ולא אדם לשידוך. אך לידיעתך, יש הרבה אנשים שהיו רוצים להציג את עצמם אחרת ממה שהם, או בעצם היו רוצים להיות אחרת. ולכן הם מחפשים מה בעצם הם היו רוצים להיות ואז מנסים להתאים לזה את עצמם.
לדוגמא, בחור שעובד ורוצה לראות את עצמו לומד יחפש בחורה שמתאימה ללימוד , למרות שכיום היא לא מתאימה לו והוא ינסה להתאים את עצמו אליה ע"מ לשאת אותה לאישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 09:24 |
|
| |
קורבר,
זה בדיוק השאלה שלי! האם מה שהבאת בדוגמא שציינת נחשב לדבר הרצוי? האם זה לא נחשב במקצת ל"גניבת דעת"? אם כל הרצון הטוב של הבחור (במקרה שציינת) להיות בחור שלומד, האם לא עדיף שיכ\עבוד על עצמו קודם להיות בחור שלומד ואז לחפש שידןך מתאים? האם יש סיכוי שבזה שהוא ישתדך עם בחורה שרוצה בחור שלומד שזה לבד יהפוך אותו לבחור שלומד?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 09:48 |
|
| |
הנושא לא פשוט כלל וכלל.
יש גם את הסביבה המשפיעה על בחור, וישנם הרבה בחורים שעובדים ואינם יכולים פתאום להתחיל ללמוד, למרות שזה מה שהם רוצים.
אין כאן גניבת דעת, מאחר שזה באמת מה שהוא רוצה, זה החיים שהוא רוצה להקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 10:22 |
|
| |
יש סיפור חסידי ידוע
הבעש"ט שלח את תלמידיו ליער מסיום בשעה מסיומת ואמר להם שם תראו הנהגה טובה הלכו החסידים והתחבאו בצד וראו שמגיע חוטב עצים אשר חטף עצין וערם אותם לערימה וקשר אותם חזרו החסידים אל רבם ואמרו לו היינו ביער ולא ראינו שום הנהגה מיוחדת ילמדו רבינו למה התכוון שאל אותם הבעש"ט על כל פרט ופרט שעשה החוטב איך הניף את הגרזן ואיך ערם לערימה ואז החסידים סיפרו לו את השתלשלות העניינים ותוך כדי אמרו לו שהיה עץ אחד שבלט לו זיז שהפריע לישרות הערימה והחוטב לקח את העץ שלידו ועשה בו חור ואז הערימה השתלבה יחד
התלהב הבעש"ט ואמר וזו לא הנהגה מיוחדת כשאתה נמצא עם מישהו ויש בו מעלות וחסרונות אשר מפריעים לישרות הערימה לא חותכים את הזיז שמפריע אלא עושים חור בעץ שנגדו ואז כולם מתאחדים לערימה אחת
אין צורך להוסיף הסבר לדעתי
קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 10:42 |
|
| |
קורבר,
לצערי, אני לא יורד לסוף דעתך!
אם הבחור באמת רוצה ללמוד שילמד! אם הוא לא מסוגל בגלל סיבה זו או אחרת, אז לעשות את עצמו כאילו שהוא לומד ולקחת בחורה שרוצה באמת בבחור שלומד, האם זה איננה גניבת דעת?
אין לי ויכוח שיש כל מיני סוגים של בחורים. לא כל בחור שיושב ולומד הוא בהגדרה בחור טוב. וגם לא כל בחור שלא מסוגל לשבת וללמוד בהגדרה הוא בחור רע. החיים לא שחור לבן כמו שהרבה בציבור שלנו, לצערי, חושבים.
כל אחד צריך להכיר את עצמו ולהציג את עצמו במה שהוא ולעשות חשבון איזה סוג בחורה מתאימה לו ולא לנסות לקחת בחורה שלא מתאימה לו בתקוה שאחרי החתונה הוא יתאים את עצמו למה שהיא רוצה, כי לדעתי זה לא יקרה!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 11:02 |
|
| |
לא התכוונתי שבחור יעשה את עצמו לומד כשהוא לא. אך אפשר להבין שבחור רוצה בחורה טובה שרוצה שיישב וילמד, מאחר וזה מה שהוא רוצה להיות.
תוקן על ידי - קורבר - 11/06/2006 11:02:58
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 11:13 |
|
| |
קורבר,
אוקי! ואם הוא באמת לא מצליח לשבת וללמוד למרות כל הרצון הטוב שלו, אז האם אתה חושב שזה הגון שהוא יקח בחורה שרוצה רק בחור שיושב ולומד?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 11:29 |
|
| |
מה שיקרה לאחר החתונה זה כבר משהו אחר.
ישנם הרבה בחורים שהיו הפצצים בישיבות - ויצאו לעבוד וכן ההיפך.
אבל כל עוד יש רצון טוב, אז למה לא? אין כל שליטה על מה שיקרה אחר כך.
יש לי חבר קרוב מאוד שהיה ה--- בחור בישיבה, אבל ה--- בחור. למדן, שקדן, וכל מעלות הלימוד הקיימים. שנה אחר החתונה הוא יצא לעבוד בטענה שקשה לו למוד. זה היה משבר רציני לאשתו, ולמשפחתו. אבל ככה זה. לעמות זאת אני מכיר בחור שהיה בין החלשים , והוא עדין חלש, אבל את כול כולו משקיעבלימוד, למרות שכולם היו בטוחים שהוא יצא לעבוד ברגע שיעזוב את הישיבה.
אז אם הבחור צריך לשנות את עצמו מאחר ושאיפותיו הם שונות ממה שהוא, אז-- למה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 12:31 |
|
| |
קרובר, באמת מחילה, אבל למרות שאתה טיפוס בהיר מעין כמוך ויודע להסביר את דבריך בצורה שאינה משתמעת לשני פני---- עדיין לא הבנתי בדיוק למה אתה חותר, השאלה היא האם אתה רציני, או לא רציני אם אתה רציני- אז גם אם שנתיים אחרי החתונה תתחיל לחפש להתפתח(תורנית) תאמין לי שאשתך תסתדר עם זה, גם אם היא חיפשה מישהו שישב וילמד כל חייו בכוילל .. אם אתה לא רציני-- גם אם תשב תשעים שנה בכוילל, זה לא יהיה זה!!! ומקרה ספציפי אחד של בחור שנפל---- לא מהווה כלל עבור השאר!!!!!!!
בחורה רצינית מחפשת בחור ר-צ-י-נ-י, שידע מה לעשוןת עם חייובצורה נכונה ובוגרת עם כל היראת שמיים המתבקשת מאדם יהודי(עד כמה שניתן--- אנחנו לא מלאכים, אבל לפחות עם שאיפה ורצון)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 12:52 |
|
| |
לולא האירוניה בדבריך, הייתי מתיחס לנאמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 12:56 |
|
| |
קורבר,
אירוניה? אולי אתה מתכוון להגיד "ציניות" ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 12:57 |
|
| |
שנון אתה, אין ספק! (וחמקן אלגנטי, תתמודד!!!)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 13:04 |
|
| |
איילת,
שנון? אולי את התכוונת להגיד "רדוד" ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 13:09 |
|
| |
התכוונתי להגיד אירוניה ולא ציניות!!!!!! ואיילת התכוונה למה שהיא התכוונה, ואל תעזור לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 13:13 |
|
| |
סליחה קרובר, אתה צודק מוטי,2 ותודה שאתה עוזר לנו-- זה בהחלט עוזר לנו
|
|
|
|