בית פורומים עצור כאן חושבים

נאחז בסבך - דוד אסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2006 21:09 לינק ישיר 

אצלך אין הבדל בין אחד לאלף - אבל אצלי יש הבדל עצום בין מכתב בודד שלא נשלח לפרסום, ואכן לא פורסם, לבין הטענה האווילית שאדמו"ר הריי"צ שקד על בניית היסטוריה חילופית שאינה אמת - ככה לא בונים היסטוריה חילופית!

אצלך אלו דיקדוקי עניות, ואילו אצלי זה הגיון צרוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 21:13 לינק ישיר 

טעית אדון, אני לא נגינותיי, אני מתקרב למחצית שנותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 21:25 לינק ישיר 

שאלה קשה שאל אסף, הוא הרי ברח אז  איך יתכן שהוא ישב מאוחר יותר אם אחיו. הנה התשובה:

בויאזמע אסרו את רמנ"ע וישמיהו בקלויסטער להכריחו אשר ימיר ח"ו את דתו ר"ל. ומשם ברח. אשתו וב"ב נסעו לא"י. פעם א' בא לליובאוויטש. כשברחו מנאפאלעאן נשאר הוא מצד זה. יש אצלי כמה ביכלאך כת"י רמנ"ע. מהם הרבה הנחות על ביאוה"ז. שנים מהביכלאך שנכתבו אחר ה"מאורע".

אז כתוב מפורשות שאחרי שהוא ברח הוא חזר לליובאוויטש.

ובקשר למכתב אמו, אי אפשר לבנות על תאריך אחד כ"כ הרבה הרים וגבעות, יתכן מאד שיש טעות בתאריך.

והכל שריר וקיים. תוקן על ידי - בומטשיק - 22/06/2006 21:26:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 21:58 לינק ישיר 

דוד,

חבל להתאמץ, סביר להניח שמטר הגידופים לא היה מקבל משקל לולא התייחסת אליו. תוקן על ידי - nunu1234 - 22/06/2006 22:06:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 22:10 לינק ישיר 

קשה, קשה לקבל את האמת.

היכן היו כאן גידופים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 22:12 לינק ישיר 

בומטשיק אני מנסה להבין את ההגיון שבדבריך , האם מה שאתה אומר הוא שכל פעם שאדם כותב סיפור במכתב פרטי , הרי שיש להאמין לו, כי איזה עניין יש לו לבדות מלבו דברים במכתב פרטי? לטיעון כזה יש תוקף (אם כי מוגבל מאד לענ"ד) כאשר מדובר במשהו שמוכח שאדם כתב אך ורק לעצמו , מעין גדר של מסל"ת , אבל כאשר הוא מספר לאחרים ? אנשים אינם בודים מלבם אלא כשהם מתכוונים לפרסם? ומלבד זאת , האם ידוע לך שחוץ משני התייחסויות אלה הוא אף פעם לא דיבר על כך עם אף אחד ולו בע"פ? עם כמה אנשים צריך רבי של הרבה חסידים לחזור על דבריו כדי שהם יהיו בגדר פרסום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 22:35 לינק ישיר 

אצל חסידים ישנו מושג שנקרא התוועדות. כשרבי רוצה להעביר מסר לקהל החסידים הוא מדבר על כך בהתוועדות ודבריו של הרבי מופצים בכל רחבי תבל. דרך נוספת היא כתיבת מכתבים כללים. הרבי כותב מידי פעם מכתב כללי לכל אנ"ש.

הרבי מעולם לא דיבר על כך בהתוועדות ומעולם לא כתב על כך מכתב כללי.

ישנה דרך נוספת ודחוקה מאד, לכתוב מכתב לאיש פרטי המתגורר בתוך קהילה חסידית גדולה, והוא כבר יפיץ את המידע בקרב החסידים.

במקרה שלנו מדובר על מכתב שכתב הרבי בשנת תרפ"ב, לאיש אחד שהתגורר בלונדון. בלונדון היו באותה שנה שנים וחצי חסידים. 

אחרי עשרים שנה כתב הרבי מכתב נוסף לאדם שהתגורר במונטריאול. באותה שנה היו שם בערך מנין חסידים. האם ככה בונים היסטוריה חדשה?

יש גבול להעדר הגיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 22:52 לינק ישיר 

אני חושב שתפסתי את השיטה שלך , אני מקוה שכך גם אחרים הקוראים באשכול זה. כדי שלא תהיה כל טעות ושאף אחד לא יחשוב שדברי נענו בתשובה כלשהי אני חוזר ומעתיק אותם. בומטשיק אני מנסה להבין את ההגיון שבדבריך , האם מה שאתה אומר הוא שכל פעם שאדם כותב סיפור במכתב פרטי , הרי שיש להאמין לו, כי איזה עניין יש לו לבדות מלבו דברים במכתב פרטי? לטיעון כזה יש תוקף (אם כי מוגבל מאד לענ"ד) כאשר מדובר במשהו שמוכח שאדם כתב אך ורק לעצמו , מעין גדר של מסל"ת , אבל כאשר הוא מספר לאחרים ? אנשים אינם בודים מלבם אלא כשהם מתכוונים לפרסם? ומלבד זאת , האם ידוע לך שחוץ משני התייחסויות אלה הוא אף פעם לא דיבר על כך עם אף אחד ולו בע"פ? עם כמה אנשים צריך רבי של הרבה חסידים לחזור על דבריו כדי שהם יהיו בגדר פרסום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 07:34 לינק ישיר 

אצל חסידים ישנו מושג שנקרא התוועדות. כשרבי רוצה להעביר מסר לקהל החסידים הוא מדבר על כך בהתוועדות ודבריו של הרבי מופצים בכל רחבי תבל. דרך נוספת היא כתיבת מכתבים כללים. הרבי כותב מידי פעם מכתב כללי לכל אנ"ש.

הרבי מעולם לא דיבר על כך בהתוועדות ומעולם לא כתב על כך מכתב כללי.

ישנה דרך נוספת ודחוקה מאד, לכתוב מכתב לאיש פרטי המתגורר בתוך קהילה חסידית גדולה, והוא כבר יפיץ את המידע בקרב החסידים.

במקרה שלנו מדובר על מכתב שכתב הרבי בשנת תרפ"ב, לאיש אחד שהתגורר בלונדון. בלונדון היו באותה שנה שנים וחצי חסידים. 

אחרי עשרים שנה כתב הרבי מכתב נוסף לאדם שהתגורר במונטריאול. באותה שנה היו שם בערך מנין חסידים. האם ככה בונים היסטוריה חדשה?

תוספת:

המכתבים הנ"ל לא נשלחו ביוזמת הרבי, הרבי ענה לשאלותיהם של האנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 08:20 לינק ישיר 

<"ישנה דרך נוספת ודחוקה מאד, לכתוב מכתב לאיש פרטי המתגורר בתוך קהילה חסידית גדולה, והוא כבר יפיץ את המידע בקרב החסידים">

דרך נוספת:  לספר סיפור ולהודיע שהוא "סוד".

שבת שלום
תוקן על ידי - נישטאיך - 23/06/2006 8:26:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 08:55 לינק ישיר 

*--StartFragment *קטעים מתוך מכתב ששלח לי רב חשוב ואני מביא ברשותו.

הספר ["נאחז בסבך"] יותר פופוליסטי מחשוב. אין בו רציונל שיטתי המסביר את הכשלים החינוכיים והציבוריים. והוא מספתק בהבאת החומרים ה"מעניינים", שלא לומר "מציצנים".

הגילויים המרכזיים על בנו של רש"ז הם של שאול שטמפפר. הוא גילה את המסמכים המקוריים. אסף השתמש בהם, אך הזכיר את שטמפפר בהערת שוליים צדדית בלבד. זה לא כל כך מכובד.

אפשר וצריך לבקר את חב"ד על צנזורה, הכחשה, ערפול וכל השאר. צריך לזכור שהטיות כאלו לא היו נחלתם של זרמים חסידיים ואורתודוקסיים בלבד. תרבויות מגוונות, וזרמים אידיאולגיים כגון הקומוניזם, ההומניזם וכיו"ב פעלו כך. לעיתים החליפה ההגיוגרפיה את ההיסטוריוגרפיה. יש מספר אנשים [...] שנהנים להצמיד זאת דווקא לחסידים ולדתיים. כשאתה קורא  [שמות של טקסטים אקדמיים] אתה נתקל בהגיוגרפיה בוטה שאפילו החסידים לפני מאתיים שנה לא העזו לכתוב.

בנוגע למה שנאמר בפורום:
אפשר לומר שהאדמו"ר הריי"ץ היה רדיקלי, קשוח, פנאט ועוד גינויים. אני כמובן שולל אותם, אך אני יכול להבין את מי שיתאר באופן זה את הריי"ץ. אי אפשר לומר שלקה בנפשו. רוב הפעילות וההנהגה המדהימה שלו מתרחשות לאחר המעצר בידי הקומוניסטי. זו תזה מוזרה שקשה לקבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 12:33 לינק ישיר 

מצאתי באתר 'שטורעם' החבד"י התיחסות נוספת לר' משה הנ"ל. כפי הנראה היה רב מעללים...
מתוך סקירה על תולדות חב"ד בצרפת ("צרפת ופרצת") מאת שמואל לובעצקי:

באותה עת בחר אדמו"ר הזקן בהחסיד ר' משה מייזליש אשר הי' מלומד ומדבר בשפות אשכנז, רוסית, פולנית וצרפתית, להתחבר אל פקידי הצרפתים עד שיקבלו אותו במשרה, וכל אשר ידע יודיע בסוד גמור לפקידי חיל רוסי'.
כעבור משך זמן קצר מצא החסיד ר' משה מייזליש חן בעיני הפקידים הראשיים – הצרפתים – וידע כל סודותיהם. וכך הציל ר' משה את אוצר מכשירי המלחמה בוילנה שלא יחרב – כמו שנחרב אוצר מכשירי המלחמה בשווינציאן – עי"ז שגילה לפקידי האוצר להציב משמרת נכונה, ואלה שרצו להצית את בית האוצר נתפסו בכף.
פעם ישבו פקידי הנהלת הצבא הצרפתי והתווכחו באופן הילוך הצבא, באותה אסיפה השתתף גם החסיד ר' משה הנ"ל, פתאום נפתחה הדלת בכח רב, ואז נראו פני נפוליון עצמו שנכנס במרוצה ודיבר בפנים זועפות ובקול רעם ורוגז, ולפתע שאל "ומי הוא האיש הנכרי – כשהוא מראה על ר' משה – העומד פה" ויתקרב אליו ויאמר בצרפתית "אתה מרגל רוסי" ויניח ידו על ליבו להרגיש אם לבו מתרגש כנתפס בכף, ואז מספר ר' משה עמדה לי האל"ף של חסידות להינצל ממות, ובשפה ברורה ענה שמעלת פקידי הקיסר הצרפתי לקחוהו למליץ באשר הנהו בקי בלשונות הדרושות למשרת כהונתם .

כמו"כ באותה עת שימש רבי משה בנו של כ"ק אדמו"ר הזקן – אשר ידע את השפה הצרפתית על בורי' למרגל עבור טובת צבא רוסי'.

עד כאן המובאה. אבקש מן החברים המלומדים התיחסות לתפקידו החדש (עבורי) של נשוא אשכולנו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 12:49 לינק ישיר 

ר' בומצ'יק

ככה לא בונים הסטוריה חילופית ?? כך ורק כך בונים הסטוריה חילופית ! !

ר' שימון פ.

"הספר ["נאחז בסבך"] יותר פופוליסטי מחשוב. אין בו רציונל שיטתי המסביר את הכשלים החינוכיים והציבוריים. והוא מספתק בהבאת החומרים ה"מעניינים", שלא לומר "מציצנים"."

כלומר,אתה מצפה מן ההיסטוריון שיגייס את הסיפור ההיסטורי לטובת המסר החינוכי\ציבורי.
חוששני שנתבלבלו לך מקצוע האדמורו"ת במקצוע ההיסטוריון

ר' דוד
אם אית' בספרים שיש ים בדרך למז'יבוז', אז יש ים בדרך למז'בוז'.
אלא שאתה מצפה למשהו בסד"ג של ה"אטלנטי", בעוד שעליך לחפש משהו
שגדלו קרוב יותר ל"ים של שלמה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 12:54 לינק ישיר 

בר נגר

משה מיזליש הוא משה מיזליש

ולא בן "הרב" שהוא משה שנייר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2006 13:04 לינק ישיר 

ר' משה מייזליש אינו קשור לענינינו, הוא מחבר שירת משה על תרי"ג מצות, היה נאמן הקהלה בוילנא, ואח"כ מגדולי חסידי אדמו"ר הזקן. ואח"כ מראשי קהלת חב"ד בחברון. סיפור פעילותו נגד נפוליון, על פי הוראת אדמו"ר הזקן, נרמזת במכתבי אדמו"ר הזקן ואדמו"ר האמצעי אליו, ובבמכתבו למזכירו של מונטיפיורי. אודותיו ראה ספר אגרות קודש אדמו"ר הזקן ע' תנד. תולדות חב"ד בארה"ק ע' עה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נאחז בסבך - דוד אסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 59 60 61 לדף הבא סך הכל 61 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.