|
|
| נשלח ב-7/8/2006 10:04 |
|
| |
אמשלום
תודה על הרחבת דברי. אפשר למקם את המחלוקת הזו בתוך אחת השיטות לעיל.
לגבי שיטתו של נגינותי, אני מבקש לא לדון בנושא זה כאן כלל. די לנו בויכוח עובדתי אחד.
אם רוצים אפשר לפתוח אשכול נפרד. ואם אוכל, אעשה כן. אך איני יודע עד כמה הנושא מעניין ורלוונטי לפורום שלנו. כמדומה שזה ויכוח פנימי בתוך חב"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2006 12:28 |
|
| |
אמשלום ואסף
הרי לא תאשימוני שקבעתי דיאגנוזה כלשהי, אדרבה ההפך הוא הנכון - בזהירות רבה הצגתי (מתחום בו אני מתמצא ומתעסק) 4 אופציות אלטרנטיביות אפשריות למחלות נפש קלאסיות נפוצות, הערתי בשיטת ההסתברות "סביר ש... " (וגם אולי בלבד, שכן ישנן עוד תסמינים פסיכוטיים חריגים) הפרספקטיבה המדיצינית (באם ניתן למצא תעוד כלשהו) תעזור לפתור את התעלומה ועם מי הצדק. ציינתי במפורש עניינית כי אולי בכך תלויה המחלוקת ויש פנים לכאן ולכאן, כמו"כ הודתי להלבן כי הטקסט שציטט מעיד חד משמעית לכיוון מסויים ויש בו קוהרנטיות, דומני שכל בעל מקצוע מהתחום יצטרף לדברי, זו עדות מקצועית על הטקסט בלבד ותו לא. (דא"ג - הרי ככלל, כל ניתוח היסטורי ונסיון שיחזורבנוי על הסתברות לפי לקט מימצאים ולא לפי תוצאות מעבדה אבסלוטיות, הצעתי רק כלי נוסף, אז מה לכם כי נזעקתם).
באשר לגישה הסובייקטיבית שיש להניח שיש למשפחה, אני מסכים עם דברי אמשלום , אני גם נוטה להסכים עימה שאין לחשוד באסף שניגש למחקר מקצועי עם הטיה או דעה קדומה כלשהי, איני מכירו אך בטוחני שהוא אמין ומקצועי דיו, כדי להבין שגישה כזו תפגום בשמו הטוב ובאיכות ספרו, לכן ברי לי שאיש אקדמיה הגון המכבד את עצמו לא יעסוק בנושא בו יחשוש שהאמוציות עלולות לערפל את כושר הניתוח.
עם זאת למען ההגינות יש להעיר, הרבה פעמים קורה לנו, אנשי אקדמיה, שבדיעבד ולאחר המעשה אנו שבויים רגשית בקונצפציה שבנינו, הדבר מצוי ביותר. נניח לרגע היפוטטית, באם מאן דהו יביא הוכחות (שאינן חד משמעיות) שמשמעותם תהיה הצורך לגנוז ספר שכתבתי בדי עמל ביגיעת נפש ובזיעת אפיים, ובו תזה שפיתחתי והאמנתי בה בכל מאודי וששתי עליה כעל עולל פרי בטני, הרי אין לי ספק שמאותו רגע גם אני (נגד הרציונאל שבי) אהיה סובייקטיבי ממש כמו המשפחה שכנגד ואלחם בציפורני להציל את יליד רוחי, שמי הטוב וספרי והזמן היקר מפז שהקדשתי לו. ומן הסתם אהיה משוכנע שטיעוני אך ורק עניניים, שהרי הטיה אינטלקטואלית היא תמיד בתת מודע בלבד.
ועוד פעם, איני מאשים חלילה את אסף בכוונות זדון, אך כמשקיף חדש באשכול זה נהיר לי כי שני הצדדים כאן הגיעו לנקודה בה לא ניתן לומר על אחד מהם שהוא יותר אובייקטיבי מזולתו.
ולסיום הערת נימוס קטנה, חוששני שמשהו לא טוב קורה פה למשתתפי האשכול - לטעמי התבטאויות כמו "שרלטניות" או "ממליץ לך לרסן" וכדומה מקומם לא יכירם בשיח אנשי רוח. וחבל שנסחפים.
תוקן על ידי - אמרי_בינה - 07/08/2006 13:23:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2006 13:19 |
|
| |
אמרי בינה,
צר לי כי נפגעת מדברי. לא היתה לי כוונה כזו. למרות שאין לי כל הכשרה פסיכיאטרית, אני עדיין מטילה בספק את אפשרות הדיאגנוזה הרפואית מטקסט סיפורי בן ארבע שורות. מלבד החזרה של המספרים על הביטוי (שיש בו חיווי, שכל ילדה יכולה להביע בלא משים) "מטורף" ו"משוגע", איני רואה כאן כל תאור של התנהגות חולה או בלתי נורמלית. האם תוכל להעיר את עיני, כיצד קבעת שיש כאן "קוהרנטיות רפואית" וכי האדם המדובר בו נוהג באופן "טיפוסי לחולה בדפרסיה-פסיכוטית בשלבי דימנציה"? לענ"ד, גם מבלי להתייחס (ולטעמי, זו טעות לא להתייחס) למניעי המספרים ולקונטקסט של סיפורם, אפשר לנתח את הטקסט שלפנינו באלף צורות אחרות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2006 13:59 |
|
| |
אמשלום,
בשמחה אסביר דברי, ומדוע יש לדעתי בתאור קוהרנטיות המעידה על אוטנטיות. עם זאת עלי להדגיש שוב לא העדתי על הפציינט ולכן דברי אינם דיאגנוזה! העדתי על הטקסט ואפשר גם לטעון שהוא נכתב על ידי רופא או מתמצא בתחום שידע כיצד לנסח תאור תואם מחלה. (אם כי במקרה כזה המזייף היה מוותר על השקאת הפונש).
יש בציטוט סדר השתלשלות עקבי 1. אדם לא מוכר נכנס לחדר 2. לוקח אותו לבית זר 3. מחתים אותו על נייר זר
א. לא סביר שאדם בריא משתף פעולה עם תהליך כזה. ב. לא סביר שחולה סכיזופרני טיפוסי ישתף פעולה בצורה פאסיבית כנ"ל. ג. כמעט ולא מצוי שחולה דפרסבי טיפוסי ישתף פעולה בכל השלבים. ד. לא סביר שחולה מני ישתף פעולה ,יונחה ולא ינחה, כנ"ל.
אבל חולה בדפרסיבה-פסיכוטית (שבדרך כלל יש בה אלמנט של דמנציה שכלית), יתנהג בדיוק כך, אדם זר לחלוטין יושיט לו יד והוא יחזיר לו את ידו, הוא יאמר לו "בא" והוא ילך, הוא יאמר לו "חתום" והוא יחתום, ולא מתוך איום (אם כי מתוך מצב חרדה כללית), אלא פשוט מתוך חוסר התמצאות כוללת וחוסר בטחון ורצון עצמי מוחלט, ופיתוח תלות כתינוק בהעדר יכולת שיקול דעת, הסביבה זרה לו והוא עצמו זר לו ועם זאת יש בו צורך חזק להיות מונחה ומנווט מתוך תחושת חרדה מהקורה עימו (לה הוא מודע), ותפיסה עמומה שמשהו לא בסדר עימו ולכן עליו לציית.
כשקראתי את הטקסט שהובא על ידי הלבן מיד זהתי תופעה מוכרת, בטוחני שכל אנשי המקצוע מהתחום שבפורום יצטרפו לדברי, שהתיאור תואם לקטגוריה דפרסיבה- פסיכוטית. לו מסמך העדות היה שקרי מנין לכותביו לדעת שכזה מצב אבסורדי בכלל אפשרי. וכן סביר שאם רצו להמציא תאור של חולה נפש, היו נכשלים בערבוב "ביטויי שגעון" שאינם תואמים זה לזה, כדרך המתחזים (למשל לשם קבלת פטור צבאי ) שכמעט תמיד טועים ומגזימים, משחקים ומעמיסים על עצמם סמני טרוף הדעת שלעיתים נדירות ביותר מופיעות יחד. ובדרך כלל אף סותרות זה את זה, (להיותם סימני מחלות שונות שאינן יכולות לדור בכפיפה אחת) דבר המעורר יותר מגיחוך אצל הרופא הבודק.
מסיבה זו הסקתי שהעדות אוטנטית וקוהרנטית. מקוה שעתה הובנתי טוב יותר
תוקן על ידי - אמרי_בינה - 07/08/2006 14:28:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2006 15:08 |
|
| |
אמרי בינה על פי עדויות המסמכים, האדמו"ר הזקן נועץ במיטב הרופאים שירפאו את בנו - ולא עלתה בידם. גם לאחר מלחמות נפוליאון הביאוהו אחיו להיוועץ ברופאים שונים בערים רבות (שמותיהם מפורטים בתעודות), וכספים רבים בוזבזו על כך - וכולם אמרו נואש מלמצוא מזור למחלתו. ואילו אתה יודע לקבוע דבר לאשורו על פי קריאת תיאור חלקי ומגמתי, מכלי שני ושלישי ורביעי? אתמהה! אציג לך שאלה היפותטית: הבה נניח שמשה דנא לא היה משוגע כלל, אלא רצה להתנצר מתוך שהאמין בבשורה הנוצרית או שהתאהב בבת נוכרים. כיצד לדעתך היו מציגים זאת בני משפחתו שרוצים להשיבו לחיק עמו? האם לא היו אומרים, בכל מקרה, שהוא משוגע (שכן עצם רצונו של בנו של בעל התניא להמיר את דתו מעיד כאלף עדים על שגעונו)? אבל שערי הניחוש לא ננעלו מעולם, והתרשמותי הפרטית - שאני מדגיש כי היא רק התרשמות ובשום אופן אינה מבוססת על תיעוד מפורש - שמדובר היה בסוג של מאניה-דיפרסיה, שכן כל העדויות מסכימות שזמנים ארוכים היה משה שפוי וזמנים אחרים מטורף, וכמאמר הגמרא בראש השנה: "עתים חלים, עיתים שוטה. כשהוא חלים הרי הוא כפקח לכל דבריו".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2006 15:32 |
|
| |
מר אסף הנכבד,
א. שוב, לא קבעתי דיאגנוזה על האדם אלא הגדרתי בשם את המתואר במסמך-עדות שהלבן הביא.
ב. לא ידעתי את שהבאת לתשומת ליבי, שדרש ברופאים רבים ונלאו מלמצא מזור למחלתו. אך דוקא דברים אלו גם מאששים ומחזקים עוד יותר את האמון בעדות שהביא הלבן, שכן עד לפני כ20 שנה לא היתה אף תרופה יעילה או טיפול יעיל ממש לדפרסיבה- פסיכוטית.
ג. מצב של "עיתים חלים עיתים שוטה" טיפוסי ביותר לדפרסיבה-פסיכוטית, כפי שהוא טפוסי לכל סוגי הדפרסיה.
ד. באם היה גם מאני, (מה שאיני שולל כי איני יודע) סביר שהיו לו הופעות משלהבות וכרזמטיות, והתקפי יצירה והשראה נדירים, (לפי ההשערה, היו בהסטורית העמים אישים מסויימים שהצליחו בצורה יוצאת דופן לסחוף המונים והגיעו לשיאים גם בחשיבה וריגוש שאדם רגיל אינו מסוגל להם בתקופות מאוזנות, דוקא להיותם לוקים במניה מדי פעם, ולהיותם במקביל גם בעלי אינטלגנציה גבוהה. מעין שילוב "קטלני"). מעניין אם יש תיעוד כלשהו בהקשר לכוחו של רבי משה בהשפעה על ציבור וכדומה, זה יכול להיות מרתק. (דרך אגב - חוויה מאנית היא מעין ריחוף מענג והרגשת עוצמה עד כדי כך שרבים מהלוקים בה יעידו כי אינם מוכנים בקלות לוותר עליה, מעין התמכרות ליכולות על). והערה לסיום, באמת שאיני מעוניין להגרר לויכוח, העלתי את הדברים רק כהצעת עוד כלי לחקר הפרשה, ובכך סיימתי את השתתפותי בדיון.
תוקן על ידי - אמרי_בינה - 07/08/2006 15:49:55
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2006 15:47 |
|
| |
כיון שיש כאן דיון על דיוק מכתב האחים אל הכנסיה בענינו של ר' משה, עד כמה דייקו האחים בפירוט השתלשלות המאורעות.
אולי חשוב להעתיק כאן עוד כמה שורות, שיכולות לשפוך אור על הנושא:
לאחר שלרשויות הפלך בוויטבסק נודע על פיתוי אחינו המטורף והחולה, ואף הובאו הוכחות לכך, העניין נבדק והחולה אכן אובחן כמטורף שאין לו מושג על מטרת ביקורו אצל מר פוזנוב, הוא הוחזר לקרוביו להמשך הטיפול בו ... ועם זאת, מר פוזנוב והכומר הקתולי של אולה מאיימים להפריע לאחינו שוב בקשר לאותו עניין שהם מתכוונים אליו, וכמובן שבהתחשב שמחלה ובתקפים שמהם סובל אחינו, הוא לא יהיה מסוגל להמשיך ולחיות חיים תקינים, אם רצון אותם אנשים יתממש והוא ינותק מקרובי משפחתו המסייעים לו.
והפעם יש לי שאלה מקצועית - חוקית:
בשעה שהאחים כותבים מכתב רשמי לכמורה הקתולית, וכותבים בו שעל פי צו רשות הפלך בוויטבסק, נבדק העניין, ונבדקו ההוכחות לכך, ואז הכריחה רשות הפלך את הכמורה להחזיר את ר' משה לחיק משפחתו.
האם יש סבירות חזקה, שכל זה באמת קרה, וכי האחים לא בדו מלבם את כל הסיפור, לכתוב בשם רשות הפלך דברים אשר לא קרו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2006 13:41 |
|
| |
מאז הודעתי האחרונה, כתבו לי כמה בפרטי. אעתיק אחדות מהתגובות, מבלי לפרט את שמות הכותבים:
_______________ פלוני _______________
מעלעול בעמ' זה [עמ' 125 בספר נאחז בסבך, שבו סיכומו של אסף את כל המסמכים, כי ר' משה החליט להמיר ובשנת 1820 מימש את החלטתו] אני רואה שאסף מודה שיש רק ספקולציות ואף אחת לא נוחה ממש.
אבל היכן הוא כותב שהמיר במובן של במודעות וברצון?
ואכן אז הדברים סותרים.
בכל אופן, ספקולציה שחביבה על האדם נראית לו כאמת. וזו בעיה ידועה במדעי הרוח, ואינו קשר כלל לנושא שלנו. ובעיני ראיתי שמלומד פלוני כותב "כך מסתבר לי" ובמאמר אחר יכתוב פלמוני, "כפי שהוכיח פלוני".
ואסף, כמו כולנו, קרוב לעצמו ומחשיב את דעתו שלו. אני גם כן כזה ואני משער שאתה.
נראה לי שהטוב ביותר שיכולה חבד לעשות כדי להגן על שמה הטוב ושמו של ר' משה הוא למחות בעדינות ולהניח לנושא. שכחה יפה לו ולא ויכוח מי צדק במה.
_______________ הלבן _______________
בעברית שאני רגיל בה, כשכותבים "החליט להמיר את דתו ובשנת 1820 מימש החלטה זו" פירושה שהחלטתו זו היתה כבר לפני 1820. וחיכה להזדמנות, וב1820 מימש החלטה זו.
לפי מכתב האחים, ולפי החלטת הרשות הפלכית, מעולם לא היתה החלטה, מעולם לא היתה המרה, רק פוזנוב והכומר גנבו אותו מחדרו, ועשו לו מה שעשו לו.
מהי א"כ קביעתו החד משמעית של אסף לכתוב ההיפך, מדוע הוא כותב בפשיטות כי "בחינת המקורות הרבים שנידונו כאן מביאה למסקנה" - הפוכה!?
תעיין בכל 70 עמודי הפרק, ותראה שלא נזכרה אפילו ברמז, שיש אפשרות כזו, שהוא מעולם לא המיר, רק פוזנוב בא וחטף אותו וזייף מסמך המרה.
אם אתה מצאת כזו הזכרה בכל המשך הפרק הארוך, אנא הראה לי היכן היא.
אם לדעתך יש הגיון לקבוע בפשיטות, שלא היתה כאן כפיה וזיוף מסמך המרה, נגד מכתב האחים ונגד החלטת בית המשפט של הפלך, אחרי הבירורים. אנא הודיעני מהו ההגיון.
אתה כותב שלא מופרך לומר שכולם שיקרו. ועל זה אתה בונה קביעה חד משמעית? מבלי להזכיר שום אפשרות אחרת?
הרי לפי קביעה זו אתה יכול להחליט על כל גדול בישראל שהוא המיר, והרי אפשר שהמיר, ואח"כ כיסה הדברים מכולם. אז לך תכתוב כך בפשיטות על כל אחד מגדולי ישראל, לאמר: בחינת המקורות הרבים מוכיחה שהחליט להמיר ומימש החלטה זו... _______________ אלמוני _______________ אכן מסתבר שצדקת, ההגיון הבריא והפשוט המשתמע מכל החומר שהובא באשכול מוביל למסקנה שאסף טעה. וזאת יווכח כל צופה אובייקטיבי. אבל ניסוח אמוציונאלי לא תורם לשכנוע, להפך, הרי את אסף בין כה לא תשכנע שכן משמעות הדבר שיצטרך לגנוז ספרו ולהודיע ברבים שטעה, וזה למעלה מיכולת אנוש, ואילו המשתתפים האחרים בפורום פחות ישתכנעו מטיעונך גם אם טיעונך צודקים אבל להיותם מלווים במילים נרגשות של חסיד, והמשתתפים האחרים הרי אינם חסידים, הרי שסגנון זה משדר להם שעמדתך מתאימה לחסיד והיא באה מהלב, אך הם אינם יכולים ואינם אמורים להזדהות עימה שכן נקודת המוצא שלהם שונה היא עניינית ונטרלית ונטולת כל רגש למדוברים.
_______________ פלמוני _______________
נראה שכל המלעיזים השונים חשים שההגיון איתך, ואם ינסו להכחיש ימצאו מגוחכים. עם זאת המחבר עצמו במצוקה וודאי שאינו יכול להודות שטעה, ולענ"ד, לא ישתוק באם ימצא דרך להסיט לכיוון אחר כמילוט.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 11:17 |
|
| |
הלבן מקצין מאד את מה שנכתב במכתב האחים. לא נאמר שם שמשה 'נחטף' והוחתם בכפיה על מסמך שאת תכנו לא ידע. בסך הכל נכתב שם שנערכה עליו ספקולציה מסוימת, הוזמן ולא ידע לשם מה, ניתן לו לשתות אלכוהול, והוא שודל באיזה שהוא אופן לחתום על המסמך. גם את התיאור הזה צריכים לקחת בעירבון מוגבל, שהרי הכותבים הם סוביקטיביים מאין כמותם ובודאי יש להם ענין עצום להגזים בתיאור הספקולציה ובכך להוריד ככל הניתן את האחריות ממשה למעשיו. גם 'שגעונו' של משה, כפי הנראה לא היה חמור מדי, שהרי אף אחד לא מעלה על דעתו שהיו מכתירים בתואר 'רב' אדם שאין לו כל שליטה ואחריות על מעשיו. כמו כן עצם העובדה שהושאר ללא השגחה למשך תקופה מסוימת מראה שהיה אחראי לעצמו במידה רבה. בנוסף להנ"ל, הלבן מתקשה מאד להסביר את הנקודה אותה שב ומעלה מימוני והיא ההמרה החוזרת, שאותה קשה מאד עד בלתי אפשרי לתרץ בכפיה כל שהיא. כל מה שיש להלבן לומר על כך הוא שכנראה חסרים לנו פרטים וכיו"ב גיבובי מילי בעלמא. הלבן מנסה לדון במה מצינו מהמרה ראשונה לשניה, מה ראשונה בכפיה ושלא מדעתו אף שניה כן. אולם נראים הדברים שאם לדון המרה מחברתה באנו, אדרבה אית לן למילף איפכא, מה המרה שניה מרצונו ובידיעתו אף ראשונה כן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 13:23 |
|
| |
נכתב כאן כמה פעמים שעלי להתנצל על אשר האשמתי את המחבר בזיוף ענייני בכוונה זדונית. רציתי לעשות זאת, אמנם לא יכלתי לעשות זאת, כל זמן שאיני מוצא הסבר תחלופתי לעובדה הזאת, שכל המשך הפרק של 70 הוא ההיפך מתוכן המסמך שניתן כנספח. בינתיים קבלתי הסבר בפרטי:
"אילו היה אסף מתחיל את מחקרו אחרי חשיפת המסמכים, היה בוודאי כותב הכל בצורה שונה. אבל היתה לו המהדורה הראשונה שכתב לפני המסמכים, ואח"כ עשה תיקונים ע"פ המסמכים. אבל היה צריך להתחיל הכל מהתחלה ולא רק לשנות פה ושם. וקשה עתיקא מחדתא".
לפי זה מוכן אני להתנצל ולכתוב, שכפי הנראה לא היה כאן זיוף בכוונה זדונית. ומכל מקום היה מהראוי שיתוקן עיוות זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 13:33 |
|
| |
סליחה שאני מתפרץ לכם לאשכול
אגב לא קראתי את האשכול אבל קראתי שמדובר על מחלת נפש גם. ובתור סכיזופרן....המכיר את הדברים של חולי הנפש ,יותר מן הפסכיאטריה,הרואה מן החוץ....(סליחה על הצינעות)
כתבתם..באיזה שהו מקום "שאדם בעל חולי נפשי מסויים..אין הוא אחרי למעשיו...ונקרא אנוס אני לא מקבל את הדברים
ואני אומר,אין אדם יכול לצאת כנגד הרצון
הרצון לעולם ישאר רצון.
ואם תאמרו כמה רצונות באדם.... נתונה לו הבחירה ,לאיזה רצון להשמע.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 19:09 |
|
| |
אמשלום-
למה כבודה חושבת שלדוד אסף יש רוח מחקרית גרידה.
הרי לא מדובר באדם שעשה מחקר כלשהו ובין היתר טרח ועיין בסוגיא זו, הרי הספר כולו הוא לחשוף את הפרשיות המביכות של החסידות, ואם אין פרשיות הן 'חוקר', ואין ספרו אין 'אובייקטבי' כלשונך.
נמצא שאין כל עניין אובייקטיבי במחקרו, אלא להיפך, אם מישהו אובייקטיבי הוא הלבן, כיון, שביהדות בכלל לא התרגשו יותר מדי מיהודים שהמירו את דתם,אלא בדרך כלל להיפך שנאו אותם והרחיקו אותם מאוד, ולא ניסו לחפות על מעשיהם חס ושלום, כגוןהרמב"ן ועוד ובדרך כלל נוסף לשמם שר"י או ימ"ש,
ולמה לתלמדי בעל התניא לנסות ולהכחיש וכי תורת רבם תפגע? וכי יש להם במה להתבייש במפעל משפחת שניאורסון במהלך כשלוש מאות שנה אז א' מבניה משפחה הלך והמיר את דתו אלא נראה לתקן עוול עתיק,
מעשיו של דוד אסף, לבנות ספר שלם (140 עמ') על מעשה או חוסר מעשה על יסוד של אדם חולה נפש לכל הדעות [בתקופה כזאת או אחרת] ולכתוב ספר בשם "נאחז בסבך-פרקי משבר ומבוכה בתולדות החסידות" מראה על אישיות לא ישרה לעניות דעתי,
ועוד כמה מלים. א. אני כמוך לא מכיר את הנקים, רק הנני יודע שהלבן (נמחק מפני ההאוטינג)
ב.אולי טיפה רחוק מהענין, קיבלתי מא' מידידי בפרטי, "חוסר בריאות הנפש אינה תופעה חריגה במשפחת שניאורסון,, " ? ? ?
ג. למה הדיון מתמקד רק על הפרק הזה?
ד.למי שכתב כאן שלחולה נפש יש רצון ויכולת שליטה עצמית [ואנני רוצה חס ושלום לפגוע בכותב], הכותב לא ידוע על מה הוא מדבר, ומוציא דבר מהקשרו באופן מטופש.
ה.לדוד-אסף האם דבריו האחרונים של הלבן נכונים?
תוקן על ידי - ברוך_השם - 09/08/2006 19:23:34
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 09/08/2006 19:27:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 19:27 |
|
| |
אי אפשר לכתוב ככה דבר מתוקן, .. בבקשה לבדוק מה הבעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 19:33 |
|
| |
ברוך השם,
(תיקנתי את קטע האאוטינג תן להלבן להחליט מה הוא רוצה שידעו עליו ומה לא)
הלבן אינו בא לתקן את הרושם שהיה לבעל התניא בן כמו משה. אלא הוא בא להגן על ההסטוריה כפי שהתקבלה בחב"ד מפני כמה וכמה סיבות.לכן מניעיו של אסף(שיהיה לו ספר) עומדים מול מניעיו של הלבן(להצדיק את רבו). ואני בטוח שאילו לא היה לאחד מהם,הלבן או אסף, מענה היו מודים על האמת.
ויראה הקהל וישפוט.
|
|
|
|
|