בית פורומים עצור כאן חושבים

נאחז בסבך - דוד אסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2007 14:55 לינק ישיר 

[דו"א,

אני הסקתי שקראת את הספר? ה' עדי שמעולם לא קראתי את אליאך ואין לי מושג מה כתב. דברי היו בתגובה לכך שהבעת ביטחון כה גדול במה שיש ובמה שאין בספר (קוראים לזה "ציניות"...).

בוא נקצר - אתה שאלת מה יש בספר כי רצית להקפיץ את האשכול ולעצבן כמה אנשים (ואולי  כי קצת משעמם לך). זה לא באמת מעניין אותך, כי כבר הסקת מראש את מסקנותיך עליו, למרות שמעולם לא שזפה אותו עינך. אף אחד לא ענה לך מה יש בספר (למרות ששאלת), והתשובות לשאלתך עסקו בנקודה שולית (יחסית) בדבריך - האם קריאת מחקר אמורה בהכרח להשפיע על החיים. למרות זאת, מן התשובות הללו הבנת מה יש בספר (כאילו שלא ידעת קודם) ועכשיו יש לך גם מסקנה (כאילו שלא היתה לך קודם).

אני נוטה להתייחס ברצינות לשאלות העולות בפורום, ואם אני מוצאת שיש ביכולתי להחכים מהן או להחכים את שואליהן, אני משתדלת לענות או לפתח דיון. למה אתה מבזבז את זמני ואת האנרגיות שלי? ועוד בכוונה תחילה? אני מוצאת שזו התנהגות בלתי ראויה, שיש בה ביטוי לפגמים אנושיים רבים (יש כאלה שיאמרו שהם חמורים אפילו יותר ממחקר אקדמי על ההיסטוריה של החסידות).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2007 15:12 לינק ישיר 

אםשלום
אל תגזימי! אין דבר יותר חמור ממחקר אקדמי על החסידות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2007 15:55 לינק ישיר 

אמשלום

א. אני לא הקפצץי את האשכול  , ראיתי אותו רק מישהוא אחר הקפיץ אותו , תייעני בהודעות ותבדקי מי הקפיץ.

ב. זה שאת לא מאמינה לי מה ידעתי זו בעיה שלך אבל אל תעלילי עלי עלילות שוא.

ג. זה שאת לועגת לכישורי איננו מפריע לי.

את העובדות על עצמי אני יודע יותר טוב מכל חוקר אחר.

אבל לפי התקפתך אל תתפלאי למה אני מאוד "מאמין" לחוקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2007 16:19 לינק ישיר 

דו"א,

א. טעיתי. אני מצטערת. 
ב. אני לא מאמינה לך? היכן ראית כך? אני מאמינה לכל מילה שאמרת! זו בדיוק הבעיה! אתה אמרת שלא קראת את הספר ואני מאמינה לכך. אמרת גם שהאינטואיציה שלך גורמת לך לדעת מה יש בו עוד לפני שקראת, וגם לזה אני מאמינה. כל מה שרציתי הוא לדעת, למה לך לשאול על דברים שאתה יודע, ולהעיר שאין זו דרך ראויה בעיני לנהוג (הולכת שולל, בפני עיוור, גניבת דעת וכו'...).
ג. מי לעג לכישוריך? להיפך! אני חושבת שאדם בעל אינטואיציות חזקות כשלך צריך להשתמש בהן ליותר מסתם חיזוי בענייני מחקרים אקדמיים והמלצות על רשימות קריאה. האין זה בזבוז אדיר?!

[למען האמת, אם הערתך האחרונה היא עדות לאינטואיציות שלך, אני חוששת שמא טעיתי בהערכת כישוריך. האם אני ודעותי אמורות לייצג חוקרים, מחקרים ואת העולם האקדמי? מה לי ולהם? איני חוקרת, מעולם לא הייתי, ונסיוני האוניברסיטאי אינו מספיק (בעולם התרבותי והחברתי שלי, על כל פנים) בכדי להתכנות "אקדמאית".]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2007 16:42 לינק ישיר 

אמשלום

על זה כבר עניתי שרק אחרי ששאלתי על המחקר , הצלחתי להבין להיכן הדברים נוטים.

ועל השאלה מה המחקר אמור להחכים אותי אף אחד לא ענה.
כי כנראה חוץ מכמה דברי רכילות אין בו להחכים שום דבר.

את גם מתעלמת ממה שכתבתי שענין החסידות הוא לא מחקר חדש ישנם הרבה מחקרים , לי היה חשוב לדעת מה אסף דוד הוסיף על מה שאחרים לא הוסיפו.

את הראשי פרקים שכתבו בפורום קראתי , העלמת מידע וכו, , אבל זה לא חדש לי , בשביל זה לא צריך מחקר , אני רואה את זה בחיי היום יום .

למסקנה מה שהיה חשוב לי לדעת האם המחקר מגלה דברים שעד היום לא ידעתי , ןעל זה לא קבלתי תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2007 17:05 לינק ישיר 

[מסכן הבן אדם רק שאל שאלה וכך תוקפים אותו כמשעומם. רוצים תענו, לא רוצים תתעלמו, אבל למה לפגוע בו אישית? מה לעשות, פגיעות אישיות מסוגלות גם לעבור דרך סוגריים.]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2007 15:11 לינק ישיר 

צקון תפלה מלכותית של רבי ישראל מריז'ין:
גוף - ספר-תורה וגליליו בנעלי-לכה, לעיני הבריות מסביב...
אך נעלי-לכה בלי סוליות מתחת, בשלג - -
ותפלת יהודי-ארי; רבי אורי מסטרליסק
שכלפיד-האש הוא שאינו שורף מלבושיו,
ומסיט הדום האדמה בשתי כפות רגליו - -
ורבי מאיר'ל מפרומישלן, זה זהור העיניים,
שבהיותו עוד נער התהלך ביומא-דשוקא
והכיר בבהמות החיות: מי מהן כשרה ולמי תהא סירכא;
ואשר לא נתן שתלון בביתו בלילה פרוטת-נחשת יחידה;
שבל תהא בינו ובין אלהי העניים נקודת-מתכת...
שלשה הם בי השליטים בזמן ובמקום:
זה בעל הדממה השקופה בנעלי-לכה
מצוה תפארתו עלי ו"עטרת" טליתו על כתפי וממתיק.
- בנעלי-לכה... וברגש השלג מתחת - -
וזה הארי מעלה גהם באמצע הימים,
מצית את גופי ומלים ממנו הוא חוצב: רק גחלי רתמים
ובמצע מאש הוא מציע מיטתי בלילות.
ועני-העניים זה מציץ ללב ולארנק
ומצוה עלי העניות בעיניים מזהירות:
- פרוטת נחשת בל תלון בביתי עד בקר -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2007 15:33 לינק ישיר 

תודה, לולני.

לעצם הסיפור עם הרוז'ינאי, נעלי הלכה והשלג, נודע לי על מקורות פנים חסידיים מתוך חסידויות רוז'ין הטוענים שסיפור זה אינו "נדבק" כלל לרוזינאי, וככל הנראה לא היה, ואם היה - היה זה כשישב במאסר וביקש לעשות קידוש לבנה אף שירד שלג (כסיפור אחר המסופר עליו), ואז היו נעליו קרועות מחמת המאסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 02:16 לינק ישיר 

זמן רב נח לו הספר על המדף

עד שהגיע ט' באב דהשתא והחלטתי

לעיין בסיפורי החורבן של אסף.

גמעתי את הספר כמעט "בהעלם אחד" וגם נודע כי בא אל קרבנה, לא נתקררה דעתי וצלחתי את 50 דפי האשכול דנא, אם כי חלק גדול ברפרוף.

הואיל ולא דקדקתי בכל דברי הכותבים החשובים, יתכן שהדברים שיכתבו פה

כבר נכתבו בצורה כזו או אחרת. אם כך הוא, נתונה סליחתי לכותבים על הקפצת  האשכול המחכים הזה שנח בשלום על משכבו מזה כחודש ימים.

אפתח בכך שדוד אסף לא צריך לקילוסי. אסף, כך נראה, גם בקי בחומר (וודאי יותר ממני) וגם במלאכת הכתיבה. האיש רהוט, שנון וחד עט. שפתיים יישק. אם פרצופה של העתונות לא היה כפי שהוא נראה כיום ולא הייתי חושש מעלבונו, הייתי אומר שיותר משאסף הוא איש אקדמיה ותלמיד חכם הרי הוא עיתונאי סטיריקן מבוזבז.

על פניו נראה שאסף לא נוטה לצד כלשהו. הוא בפירוש לא זולל חרדים לתיאבון כפי שמישהו פה ניסה לטעון. הוא נהנה לנעוץ את חיציו ב"משכילים" באותה מידה.

ועם זאת, הספר בהחלט קשה לעיכול.

כאשר הנחתיו מידי, לא פשתה בי תחושת עונג, אותה תחושה המלווה באדרנלין מחשבתי שאופפת אדם אחרי קריאת ספר משובח ברמתו של זה. אדרבא חשתי סוג של ריקנות. אולי ריקנות של מציצן.

ולא שאין שום תובנה שהוספתי לעצמי כתוצאה מקריאת הספר. ליבי יצא אל האברך הנבוך ר' יצחק נחום משפיקוב ואף החכמתי מדמותו של האדמו"ר מאיצקן (למרות שנחשפתי אליו מזה זמן באמצעות הורודצקי, אך סיפורו זעק להרחבה וקיבל את שלו פה כדבעי).    

אלא שלא הצלחתי להבין, אש זו שהצית אסף על שום מה ? ואת שיחתי אפרש.

נפתח בשני הפרקים הראשונים – אלו הם הפרקים היותר סנסציוניים בספר. אלו הם הפרקים שבעטיים זכה האשכול הזה ל- 50 עמודים טבין ותקילין.

אין כנראה מחלוקת וגם אסף מודה בכך שוב ושוב (הן בספרו והן לאורך ורוחב אשכול זה) שאין בהם שום אמירה חדשה רעיונית או ערכית.

בין אם התנצר ר' משה משום שהיה חולה נפש ובין אם היה חולה נפש משום שהתנצר ובין אם לא היה לא זה ולא זה, אין בכך כדי להשליך על אביו הצדיק או על תנועת חב"ד במאום.

יפה מביא אסף אין ספור מקרים של חומצים בני יינות שנפלו הרחק מהעץ.

ואם כך הוא, הסיפור הוא פיסת רכילות על בני סלבריטאים ותו לא. אין הבדל לעניין זה בין יצירת דפים אלו של "נאחז בסבך" למעשיהם של צלמי פפרצ'י המרדפים אחרי ילדיה של הנסיכה דיאנה תנצב"ה או לפוסטר של "רוני סופרסטאר" התלוי על כותל חדרה של פרחה (במחילה) מתבגרת.

אלא מאי ? טוען אסף שלא עלילות ר' משה האומלל הן שעומדות במרכז עניינו, ואף לא החוזה שנפל או הופל בידי שרפי מעלה, אלא הצגת ה"זיכרון פולמסי מול הזיכרון אפולוגטי".

ב"מכבסת" מילים זו רוצה לומר: לא את "הצהוב" חיפשתי חלילה ואינני עוסק ב"קטנות". עניין לי עם "תהליכים" עם "נרטיבים". מי הוא בכלל אותו ר' משה האומלל שישבית את שמחתי ? 

ראו היאך עובדות משנות את צורתן בפי מעתיקי השמועה השונים, ע"פ האינטרסים השונים -  את זאת חפצתי להציג.

הנה, חב"ד הסתירה את ה"התנצרות" ואילו אחרים העלוה על נס.

הנה, החסידים מצאו בנפילת החוזה מלאכים ואילו המשכילים חביות ויסקי.

וכאן הבן שואל:

ר' דוד יקירנו, על מי אתה מנסה לעבוד ?  

האם על מנת להגיע ל"תובנה" שכל חברה לשה את העובדות לצרכיה עלינו להוציא את ר' משה המסכן מקברו ?

האם צריך בכלל להוכיח שהציבור החסידי או החרדי לא אמון על "זכות הציבור לדעת" ?

וגם אם תמצי לומר שחובה עלינו להעלות על נס שוב ושוב את הסלקציה הסיפורית החסידית, האם סיפורו של ר' משה האומלל הוא הכתובת ?

והרי דווקא משום שמדובר בסיפור כה יוצא דופן בקיצוניותו, אך טבעי שיחפשו דרכים להסתירו.

מה ניתן בכלל ללמוד מהניסיון הכה אנושי ונוגע ללב לשמור על כבוד המשפחה ?

וכי זו הבעיה ? והרי הבעיה, אם כבר, היא באותו לבלר בלתי נאמן שמתיימר למחוק את דמותו היפה של האדמו"ר מאיצקן.  

בכך גם עסקת בפרק המבוא המושקע והמעניין ולמה לנו להאחז בסבך סיפורים צהובים שלעולם יהיה בהם רב הנסתר על הנגלה ?

ואם הגעתי עד הנה, חייב אני לומר שעם כל הסתייגותי מסגנונו של הלבן, הוא פשוט צודק בטענתו.

אסף מסכם (125): 

"בנו הצעיר של רש"ז מלאדי החליט להמיר את דתו ובשנת 1820 מימש החלטה זו, הוטבל והיה לנוצרי"

משפט זה תלוש מהמציאות אותה מתאר אסף עצמו וחבל שנכתב.

כך גם הכותרת ה"עיתונאית" בעניינו של החוזה: "המתנגדים התלוצצו שנשתכר ונפל". וכי זו כותרת ?  

(לו אשים כותרת כזו בעבודת תזה שאני שוקד עליה עתה, את ראשי יקפד המנחה ובצדק (גם אם יהיה שמו אסף))

עם זאת, יש להניח שמשפטים אלו לא נבעו מכוונות זדון, אלא שיצריו הקריאטיביים של אסף גברו עליו וחבל.

ומה באשר לשאר? שלושת פרקי האמצע היו מעניינים ו-2 הפרקים האחרונים אפילו וכאמור מעניינים מאד.

עם זאת הצגת מכתב אישי של ר' יצחק נחום משפיקוב הוא, בכל הכבוד, מעשה שלא ייעשה, גם אם תהום כל העיר ותצווח כי מקובלנו מימים ימימה שמכתבים אישיים של אנשי ציבור לאחר מיתה הופכים לנחלת הכלל.

על אחת כמה וכמה שר' יצחק נחום לא היה איש ציבור כלל ועיקר.

הלכה מוסרית זו נכונה כמובן גם ביחס לר' משה שלא התיר לאיש לכבס את שמלותיו בציבור ומאתיים שנה שחלפו אינם מעלים ואינם מורידים.

ועוד 2 נקודות לסיום :

1. שוב מצאתי את אסף כותב גם בספרו זה בנחרצות (אופיינית) שלר' אברהם המלאך כלל לא היו בנות (עמ' 98 ה' 141), למרות שכבר הודעתי פה שאני עצמי ובשרי נין ונכד לבתו בלומה.

2. האם אין בארכיון דינזן את התמונה המקורית אותה שלח לו ר' יצחק נחום הצעיר ?

עד כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 13:44 לינק ישיר 

יהודי נודד

אתה מסכים שלמחבר היה כבוד לעובדות והספר אינו אוסף של סברות כרס. הנאתך מהקריאה מעידה על כך שהספר טוב שנכתב. טענת שאין עניין בחשיפת הכזבים שסיפרו אנשי חב"ד סביב המעשה של ר' משה האומלל, וכאן עלי לחלוק על דבריך. הרי כל התעמולה החסידית מבוססת על סיפורי צדיקים שכמה מהם, על פי ספרו של דוד אסף לא היו כל כך צדיקים.  לטעמי ראוי ונכון שאנשים מהחוגים החסידיים שגדלו על הסיפורים האלה יעבירו את הספר מיד ליד וילמדו את הלקח שמסתבר ממנו. הלקח הזה הוא שלפעמים כל הגדול מחברו - יצרו גדול הימנו. עוד אני סבור שהזכות לצנעת הפרט אינה עומדת לאנשים שהם, בניהם ובנותיהם עברו מהעולם לפני שנים רבות.

באשר לר' אברהם המלאך, האם יש לך תיעוד מוסמך על בתו בלומה ועל שושלת היוחסין של משפחתך? אם כך מן הראוי שתיצור קשר עם פרופ' אסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 08:53 לינק ישיר 

צלילת בדד
השיר אינו נקרא צקון תפילה וכו', זוהי שורתו הראשונה.

שמו הטעון הוא "בזכות שלושת אבות" ,שכן אצ"ג מתייחס ישירות לשלוש אלה, ואף קרוי ע"ש השרף.

ותיקון נוסף: הארי כמובן מעלה נהם, לא גהם.

תוקן על ידי shuvkash ב- 27/07/2007 9:00:58

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2007 16:38 לינק ישיר 

אני כמובן סחבתי את השיר קומפלט מאיזשהו אתר ושם האריות דווקא גוהמים,מה לעשות.

(אגב-מאיפה בא לך "צלילת בדד"?,אם כבר אז "צוצלת בודדת"  אם מישהו עדיין זוכרמה זו
צוצלת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 18:57 לינק ישיר 

סליחה, התבלבל לי עם דייב.
אשמח אם תראה לי אתר שבו מעלים שירים שלמים של אצ"ג (יש לי מספר כרכים, אך אין בהם גוגל מובנה...).
אלא שנדמה לי שעדיין יש זכויות יוצרים שמונעות זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 14:11 לינק ישיר 

סרוק, אורי צבי גרינברג נגוהות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 21:48 לינק ישיר 

באיחור שמתי לב לתגובתו המעניינת של 'היהודי הנודד', שהתייחס לגופו של אשכול ולא לשולי שוליו. כיוון שכמה דברים בתגובתו הופנו אלי ישירות חשבתי שנכון יהיה לענות.

קודם כל תשואות חן. העובדה שגמאת את הספר בהעלם אחד (כמעט) היא מחמאה שכל מחבר שמח בה. עבורך ועבור קוראים כמותך כתבתי, ואני שמח בתגובותיכם. צר לי אמנם שלא פשתה בך תחושת עונג בסוף הקריאה, אך נדמה לי שהתחושה שתיארת, 'ריקנות של מציצן', מושפעת כבר מהגדרות שחוקות שעפו לחללו של אשכול זה בעבר, והן מקוממות אותי.

אתה כותב כי בפרשה 'הסנסציונית' של משה אין כדי להשליך על חב"ד, ואני חולק עליך מכל וכל. אכן משה בן רש"ז, הפרסונה, אינו יותר מאשר אנקדוטה טראגית, אך 'גורלו ההיסטוריוגרפי', כלומר איך טופל זכרו לכאן או לכאן, משליך מאוד על חב"ד. אין זו מכבסת מילים, כדבריך. אך כיוון שאיני רוצה להעיר דובים מרבצם לא אנסח בצורה בוטה את הלקחים העולים מפרשה זו ואסתפק בכך שאזכיר בפעם האלף אחד מהם: סיפורו של משה אינו עומד בדד. אם נצרף לזה את שאר סיפורי ה'זיכרונות' של הריי"ץ, למן 'אגודת הצדיקים הנסתרים' שפעלו בחיי הבעש"ט ועד לפרשת זיופי גניזת חרסון, הרי שיש כאן משהו שיטתי בכינון התודעה ההיסטורית של תנועה חשובה בישראל, שנשענת על דמיונות ועל סיפורים שלא היו ולא נבראו ואפילו משל לא היו.

נכון שכל חברה לשה, כדבריך, את העובדות לכלל זיכרון שאותו היא צורכת. אך האם אין זו חובתו של ההיסטוריון המקצועי המתבונן מבחוץ להעמיד דברים על מכונם, להצביע על עיוותים ולהעמיד סדרים ישרים, כמיטב יכולתו וכושר שיפוטו?

בוודאי שסיפורו של משה הוא קיצוני ונדיר (אף כי, כפי שהראיתי לדעת בהערות התחתית, כלל וכלל לא יחיד במינו), אך ה'רבב' הזה שנמצא על חלוקה, כביכול, של תנועה דתית גדולה אינו דבר של מה בכך. עדיין, לאחר עשרות דיונים בכתב ובעל פה, לא הצלחתי להבין מדוע לא העזו מעולם דוברי חב"ד לומר את האמת בפרשה זו משעה שנדרשו לה. רק לאחר שהופיע מחקרי, וגם זה לאחר פיתולי פיתולים של האשמות בזיוף, הואילו דוברי חב"ד להודות כי אכן מדובר בחולה נפש מסכן, ולא בתלמיד חכם מופלג ובקדוש עליון. וכיוון שמדובר בחולה נפש, הרי אני 'מציצן'...

ומכאן לזוטות אחרות:

לא אבין מניין הגעת למסקנה שהכותרת 'והמתנגדים התלוצצו שנשתכר ונפל' היא כותרת 'עיתונאית' (וכאילו שכותרת עיתונאית היא פסולה מדאורייתא), והרי מדובר בציטוט ישיר מדברי קודשו של אחד הרבנים המרגישים שחרדו לכבודו של 'החוזה', כנראה הרב צבי מיכלזון מפינסק!

ובעיקר אני חולק עליך ביחס למכתבו של הרב טברסקי, שלדעתך פרסום מכתבו הוא בחינת מעשה שלא ייעשה. לא רק שר' יצחק נחום כן היה איש ציבור (בן צדיק, חתן צדיק, אדמו"ר לזמן קצר ורב קהילה גדולה לזמן ארוך), אלא שקריטריון זה שאתה מציע הוא משונה בעיני, ואף מסוכן לחרות המחשבה ולחופש המחקר. אני מבקש לקבוע חד-משמעית: כל טקסט מן העבר ראוי לפרסום, לדיון ולמחקר, אלא אם הוא נמצא בבעלות פרטית של מאן דהוא האוסר על פרסומו, או שמדובר בסודות ביטחוניים כמוסים שעל פרסומן אוסרת המדינה. לאיש מן העבר – יהיה קדוש ישראל או אחד העם – לא עומדת חסינות מפני 'דין ההיסטוריה', וכל טקסט כתוב, משורטט, מצולם או מוקלט הוא חלק מקורפוס המקורות הענק שעומד לרשותו של כל חוקר ואיש אינו רשאי לצנזר או להגביל. אני רוצה לקוות שעבודת התזה שלך אינה מושפעת מהנחה עקומה זו שיש טקסטים מן העבר שאין לעסוק בהן מפני צנעת הפרט, שאם לא כן – הרי ראוי שיקפדו ראשך!

והנה, אף על פי שעקרון זה מול עיניך בכל זאת גבר עליך יצרך ולא נמנעת מלשאול על תמונתו המקורית של הרבי משפיקוב, ששרדה או לא בארכיונו של דינזון. התשובה נלמדת מאליה: מילתא דפשיטא שאם היתה תמונה כזו כבר הייתי מפרסמה...

ועל דבר מגילת ייחוסך לבלומה בתו של רבי אברהם 'המלאך' ונכדתו של המגיד ממזריטש, הרי שעליך ועל כמותך נאמר 'דור ישרים יבורך'. יהי רצון שאלה יהיו השיבושים שאצטער בהם בעתיד לבוא.

(הוגדל הפונט)

תוקן על ידי עצכח ב- 01/08/2007 23:15:05

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נאחז בסבך - דוד אסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 49 50 51 ... 59 60 61 לדף הבא סך הכל 61 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.