|
|
| נשלח ב-5/8/2007 23:33 |
|
| |
מה זה לכתוב על חרמות, בלי לציין מקור!?
המקור הוא במרדכי יומא רמז תשכד, וב"ק רמז קו, בשם ראבי"ה. וכן נפסק בשו"ע או"ח סי' תרו ס"ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 23:49 |
|
| |
יישכ"ח לרבנו הלבן.
אני עם הארץ ופשוט זוכר מה שהובא מהמרדכי בח"ח*.
*ח"ח- זה "חפץ חיים" ולא "חדרי חרדים".
תוקן על ידי nmzilber ב- 05/08/2007 23:50:31
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 01:43 |
|
| |
זילבר
אסף לא עבר על הוצאת לעז על המתים, שכן לשיטתו, ברוך טעמו של רי"נ טברסקי שמאס בדרכי החרדים והחסידים שבתוכם חי.
ואף אם טברסקי עצמו בחיים חיותו רצה להעלים את דעותיו החפשיות מסיבות מובנות, הרי משהגיע לעולם האמת יודע האמת וכו' כמבואר במהרש"ם ז, מח [בתשובה שהיו שיחסוה לאותו גאון נודע כמר "תלמיד טועה" שהפיץ חידושי תורה במקצועות רבים בהרבה ספרי תשובות בכל הדורות] ויהא זה כסניף נוסף להקל..
|
| נשלח ב-6/8/2007 07:30 |
|
| |
אני מבהיר שלא קראתי את הדיון ולא באתי לכתוב בעד אסף או נגדו אלא להגיב על דברי אבהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 17:15 |
|
| |
זילבר,
פרופ' אסף טוען שהדברים אמת לאמיתה, ואף מביא מקורות שתומכים בדבריו. על פי שיטתך אין מקום כלל להסטוריה אלא אם היא מספרת בשבחם של אנשים.
|
| נשלח ב-12/8/2007 11:56 |
|
| |
כן, המדובר ברב-פובליציסט צעיר בוגר הגוש. הספר עוסק במשנת הרב סולובייצ'יק. שני המחברים פרסמו ספריהם בערך באותו הזמן וכפי הנראה לא ידעו זה על ספרו של זה. כמדומני הוזכר כבר באחד מדפי האשכול לעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2007 14:31 |
|
| |
לסיכום:
דומני שכדאי לצטט כאן מדבריו של ר' חיים ליברמן, בתחלת ספרו "אהל רחל" ח"א ע' 1:
כיצד "חוקרים" חסידות בישראל
"זכתה החסידות והיתה נושא למחקרים. מאמרים וגם ספרים שלמים בחקר החסידות נתפרסמו בזמן האחרון .. ויש להצטער על העובדה שנטפלו למקצוע זה גם אנשים מן החוץ ותלמידים שלא שמשו כל צרכם, נתחנכו בסביבה זרה ובדעות זרות לגמרי לחסידות וביחס של זלזול בכבוד גדולי ישראל .. ויחסם לחסידות, מיסדיה ומנהיגיה הוא שלילי בהחלט. ולחקר החסידות הם נגשים בדעות קדומות ובכוונה תחלה למצוא בה מהרהורי לבם, ולמטרה זו הם מגלים בה פנים שלא כהלכה, מסלפים הדברים ועל ידי פלפולים של הבל באים לידי מסקנות של הבל. ואף על פי שאין להם ההכשרה הדרושה לחקר החסידות, הם מדברים גבוהה גבוהה ומעמידים פנים של אנשי מדע, שרק המדע נר לרגלם ולכן אין לפניהם משוא פנים ליהיה מי שיהיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2007 15:27 |
|
| |
על הדיון שעורר 'יהודי נודד' בדפים האחרונים, לשאלת הלגיטימיות שבפרסום מסמכים אישיים, פתחתי בעבר אשכול שלא זכה לצערי להתייחסות מעמיקה דייה, תחת השם "על מחקר היסטורי וצנעת הפרט". בבערותי כי רבה איני יודע כיצד לצרף לינק אליו להודעתי. היואיל מאן דהו להפנות אליו כאן, לתועלת הרבים?
|
|
| נשלח ב-20/12/2007 22:56 |
|
| |
צילום אילוסטרציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2007 10:26 |
|
| |
הלבן:
סיפור זה, היינו השנוי בין מהדורות הצמח צדק, ידוע שנים רבות. קצת מוזר שאחרי שר' דוד קמנצקי מצא עותק אחד פתאום מתגלים עוד כמה עותקים. האם ראית בעצמך עותק עם הנוסח המקורי? אם התשובה היא שלא, האם יש לך מידע אמין על עותק עם הנוסח המקורי חוץ מזה של ר' דוד קמנצקי? האם אכן אמור להגיע לספריית חב"ד עותק מקורי?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2007 12:47 |
|
| |
מונדשיין מודיע שמצא 4 כאלו עותקים; מדוע אתה מסתפק בזה?
וליתר בטחון הנה תצלום כתב-יד-קודש אדמו"ר הצמח צדק בעצמו של קטע (שהגיע לאחרונה לספריית חב"ד):
-- האומנם מצוה היא להאשים את אדמו"רי חב"ד בזיוף? בה בשעה שברור הדבר כדברי אדמו"רי חב"ד, אשר המתנגדים שעסקו בדפוס בוילנא זייפו בדברי אדמו"ר הצמח צדק, להוסיף תוארים על הגר"א!?
ומה לו ל"חוקר" זה (גליק) שהחליט ללכת בדרכו של אסף, ולנסות את חלקו בזה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2007 14:07 |
|
| |
הלבן:
שנינו יודעים את רמת האמינות של הסיפורים שמספרים חסידי ואדמורי חב"ד לדורותיהם. וידוע מה שסיפר רח"ל לפרופסור שז"ה על זכרונות הריי"ץ. יש לי חבר ליטאי שטוען להדיא שהחבדניקים הם אלו שזייפו במקרה זה. כששאלתי אותו על כתבי היד הוא טוען שהכתבי יד הידועים לו אינם המקוריים, והם העתיקו מהספר ולא להיפך. הוא טוען עוד שלשון "ואינה תשובה" הוא לא לשון המורגל בפי החכמים בהקשר זה, מה עוד שמונח זה לא נמצא עוד כלל בספרי הצמח צדק.
ואני רוצה לדעת האמת על בוריה. על כן פניתי ופונה אני אליך בשאלות אלו.
1. האם כת"י זה שהבאת תצלום ממנו ברור הוא שהוא שייך לבעל צמח צדק?
2. מונדשיין נאמן אצלי למרות שנאתו התהומית לליטאים. האם מונדשיין אמר לך בעצמו שמצא 4 עותקים כאלו? ובכל זאת אשמח לשמוע ממך כשיגיע לידך עותק כזה.
3. הצמח צדק הרי מצטט מדברי הגר"א בתדירות. היאך הוא מביא דבריו בשאר מקומות?
4. האם לשון "ואינה תשובה" נמצא במקום אחר?
5. עם גליק אין לי שיג ושיח.
|
|
|
|
|