לא...אני לא חרדית מבית...אני חייבת לציין שזה עולם אחר לחלוטין...אני לא רוצה להעביר ביקורת..אני פשוט אשתף אותכם בנקודת ההתבוננות שלי על הדברים..(בהקשר לשידוכים...) יכול להיות שזה לא יעניין אותכם , יעצבן אותכם, יצחיק אותכם ואולי תלמדו מזה משהו..אבל נראה לי שקיימת שפיטה מאוד חזקה כלפיי אנשים שלא מתאימים את עצמם לסטטוס "החרדי".. אני לא באה בקטע של "התיפיפות" או "חסד לאומים חטאת"...אבל האנשים שפחות אוחזים בכל ההנהגות החרדיות..גם אלו שבכלל לא...הם אחים ואחיות שלכם.. אולי זה בגלל שאני באה מעולם חילוני , נראה לי קצת תבניתי ולא מהותי לשפוט בחורה לפי הגרביים שלה או בחור לפי המגבעת וכמה מסכתות הוא סיים. בתור חוזרת בתשובה , כשנכנסתי לעולם החרדי (גם של החוזרים בתשובה וגם של החרדים מבית) , ראיתי דברים מסוימים בדיוק כמו בעולם החילוני...הרדיפה אחריי הכבוד..הרבה אגו, כל אחד רוצה להיות תלמיד חכם ..אנשים רוצים לבנות לעצמם עולם מושלם..רוצים להראות צדיקים , לקבל מראה ישיבתי..ואני אומרת לעצמי "רבונו של עולם , אנשים עובדים את עצמם, אוחזים בשקר בלבוש של אמת"..אני לא אומרת שאין לי אגו או שאני תמיד אמיתית..אבל אני משתדלת. אני באמת מאחלת לכם שתראו כל יהודי..תזכרו את זה שהוא יהודי ושאולי הוא לא קיבל את החינוך שאתם קבלתם אבל יש לו או לה נשמה טהורה שנחצבה תחת כסא הכבוד של מלך מלכי המלכים..שלשם כך נקרא יהודי שיכול להודות על האמת..שתזכו לדון לכף זכות בכך שאולי הקב"ה העמיד את האדם שעומד מולכם בנסיון כל כך קשה שאולי אם הייתם במקומו ח"ו הייתם מאבדים את הדרך..מקווה שהבנתם..שבת שלום.
 |
|
|