כתבתי את זה לפורום אחר, אך זה קשור גם לשידוכים.. תהנו..
שוטר/פקח אני פורק סחורה. /טור אישי
נוסע לו אברהם בג'יפ הלנד-רובר הכסוף והמהודר שלו, באזור מדבר יהודה.
היה חשוב לו להתפרק קצת מהמתח והלחצים בתקופה האחרונה בעסקיו, שהסתיימו ב"ה במאזן חיובי.
הוא החליט לצאת לחוויית נהיגה מטורפת באזור הררי ומדברי, כשגלגלי הג'יפ היציב שלו סובלים את גחמותיו על דוושת הגז.
בתוך הג'יפ הממוזג הוא לא חש את החום הקיצי שבחוץ, ובענני העפר הוא הבחין רק כשהביט לאחור במראה הפנורמית.
לפתע, הג'יפ נעצר בקול רעש. התברר לו שהגלגל הימני הקדמי התפנצ'ר בזכות אבן קטנה ומחודדת בצד הדרך.
הוא יצא אל החום המהביל שבחוץ, והא להחליף את הגלגל בגלגל הרזרבי אך ההכרה במאורע האתמול גרמה לו להזיע.
הוא נזכר שאת הג'ק שלו (אותו חפץ המגביה את הרכב לצורך החלפת הגלגל) הוא נתן אתמול לבנו ולא החזירו למקומו.
זיעה (חמה) שטפה את פניו, כשהוא חושב מאיפה בלב מדבר כשהאייפון שלו קולט רק רשת ערבית הוא ימצא ג'ק?!
הוא החליט מתוך יאוש להתקדם רגלית לעבר הכביש המרוחק, מתוך תקווה שאולי משם תבוא לו הישועה..
לאחר צעדה קצרה כשכולו רוטן על עצמו. הוא ראה קראוון מרחוק ולידו משהו שנראה כג'יפ, ושמחה מילאה אותו.
בעוד כמה דקות הוא יגיע לשם, ובוודאי שיקבל ג'ק מאותו האיש והמאורע המרגיז יהיה מאחוריו ו-"שלום על ישראל".
תוך כדי התקדמות הוא חשב לעצמו, הריח אותו אחד הוא היחידי בסביבה שיש לו ג'ק ואני מבקש ממנו אותו...
הוא התקדם עוד קצת וחשב, הרי אותו אחד יודע שהוא היחיד שנותן לי ג'ק עכשיו, במקום שאני לא יכול להשיג אחר...
כשהוא התקדם עוד הוא חשב, בטח אותו אחד יגיד לי צ'מע אתה יודע שאתה תקוע פה ואני נותן לך ג'ק...
כשהוא כבר היה קרוב יותר הוא חשב, בטח הוא ירגיש עלי שהוא יותר טוב ממני בגלל שלו יש ג'ק ולי אין כאן...
הוא כבר היה קרוב לאותו מבנה וחשב, בטח הוא יעשה עלי פרצוף ויבקש ממני להכיר בטובה שלו.
לא האהלה אתכם בפרטים, עד כמה מיודענו החל לשנוא ולתעב את מי שאמור לתת לו ג'ק....
כשכבר הגיע אל הקראוון, הוא דפק ופתח לו מישהו שנראה כאדם דרוזי בחיוך גדול ומזמין של הכנסת אורחים.
הוא לא חיכה למוצא פיו שיזמינו לביתו לכוס תה חם ומהביל וכבר פתח את פיו..
"מה אתה חושב שרק לך יש ג'ק ולי אין, לי יש בבית 10 ג'קים ובכלל אני לא צריך אותך...
אז אל תרגיש עלי טוב שלך יש ג'ק ואני תקוע, קח ת'גק שלך אני לא צריך טובות ממך".
הוא טרק את הדלת, ומאחורי הדלת נעמד לו אותו דרוזי כשהוא מסובב את האצבע על הרקה וחזר לנרגילה שלו.
אך ההוא חזר ברגלים כושלות אל רכבו והזמין גרר בתשלום מופקע ורק לאחר כמה שעות שזה "בהקדם האפשרי" הם באו...
בנימה אישית,
כך גם מתנהלים חיינו למרות שאין זה מתבטא בדוגמאות קיצוניות שכאלו של ג'יפ תקוע בהרי יהודה.
אנו מתנהלים לפי שאם אני יגיד למישהו משהו, הוא יפרש את זה כך... ולכן עדיף להגיד לו את זה כך.. אך הוא יחשוב ש..
ואולי כדאי בעצם לפנות לחבר שלו שיגיד לו וכ"ו.. ואחרי שנאמרו הדברים בודקים למה הייתה כוונתו בתגובה שלו...!
הרבה מאלו שאני מתעסק איתם חושבים (ויתכן שזה בצדק) שאולי כוונתי ורמזתי ל.. ובעצם אני חושב.. וכ"ו..
אותו עולם של תמימות, והמילה שנשארת אותה מילה ללא שינוי וללא רמזים וכוונות נסתרות נגנז עמוק בדפי ההיסטוריה.
האם אוכל לומר את מה שאני חושב באופן שלא יעורר מלבד מה שאני אומר מחשבה אחרת אצל השני? קשה לומר ש-כן..
וכן להפך, אותם אלו שפונים אלי לא בהכרח שאני מסתכל רק על מה שאומרים לי אלא בדרכי אני מפרש הרבה כוונות נסתרות.
חבל שאינני יכול לשנות את העולם, בקושי את עצמי אני יכול לשנות..
זהו פרקתי את מה שהתעורר בי בעקבות כמה מאורעות שעוברים עלי לאחרונה,
כעת הוקל לי ואני יכול לחזור לישיבה, עד לגיחה הבאה שלי לכאן...!
טור זה מוקדש באהבה למי שיחשוב שאולי באמצעות טור זה אני בא לרמוז משהו שאני חושב עליו ולא אומר אותו במפורש..!
 |
|
|