|
|
| נשלח ב-16/6/2006 11:55 |
|
| |
למי שלא התעדכן, ישיבת מיר עברה שינויים גדולים מאד בשנים האחרונות.
1.נפתחה מסגרת מיוחדת לישראלים (פרידמן) ששם לומדים סלתה ושמנה של עולם הישיבות ורק בחורים רציניים מתקבלים לבית המדרש הזה שהוא בעצם ישיבה בתוך ישיבה.בחור שמתחיל לזייף בשמירת הסדרים מאבד את מקומו.
2. המון בחורים עושים מבחנים בעיון ובבקיאות ומקפידים על שמירת הסדרים.אתה מוזמן לבוא בסדר ב' בשעה 4:10 ולחפש מקום פנוי ....(והסדר מתחיל בשעה 4!)
3. הקבלה לישיבה הוחמרה וצומצמה מאד. כל הקבלה עוברת דרך ועדה שמבררת על כל בחור בירורים רצחניים.כך למשל בזמן הזה התקבלו בערך 25 בחורים בלבד!!
4.בסדר ג' בית המדרש עמוס ויש מבחנים ומסירת הערות.כמו כן ביום שישי בית המדרש עמוס וגדוש יחסית ליום זה.
כך שלומר שזה ליגה פחותה זה פשוט מגוחך ...
מה שכן,תמיד מומלץ לעשות בירור לגופו של בחור בישיבה עצמה ובפרט שבמיר אפשר לבוא ולראות את הבחור בלי שהוא ירגיש שמסתכלים עליו... כמו כן רצוי לבדוק באיזה בית מדרש יושב הבחור המדובר והאם הוא באמת נוכח שם.
תוקן על ידי - מאן0דאמר - 16/06/2006 12:04:50
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2006 12:33 |
|
| |
ןמה עם הבחורים שלא נמצאים במסגרת של מיר פרידמן הם גם מסלתה ושמנה של עולם הישיבות?!
מיר פרידמן היא בעצם ישיבה אחרת אני מדבר על מיר בכללותה. אז איך מבררים עליו...
מיר פרידמן היא לא דוגמא וכל מה שאמרת על מיר פרידמן נכון בהחלט!
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2006 13:02 |
|
| |
אם לא שמת לב אתה הגדרת את כל ישיבת מיר כך:
"ישיבת מיר בהחלט נחשבת לרמה פחותה וזה בגלל שאין שם מסגרת וידוע שישי בחורים שלא לומדים שם ואף גרוע מזה לכן בנות נרתעות... "
לא ציינת שלפחות חצי מהישראלים לומדים בפרידמן!
היות והשאלה הייתה שאלה כללית על מיר,מן הראוי היה לפרט שיש מסגרת נוספת ולא לכלול את כולם במסגרת של בטלנים.
אני כבר לא מדבר על מוטי2דודס שמפגין בורות מפליגה ומזעזעת ומעלה מזכרונותיו מלפני 15 שנה.
תוקן על ידי - מאן0דאמר - 16/06/2006 13:12:47
תוקן על ידי - מאן0דאמר - 16/06/2006 13:16:38
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2006 13:46 |
|
| |
חברה... אין לי מושג על מה אתם מדברים אני לא מבין, זה נקרא ישיבה?,זה לא נקרא ישיבה? אם הבחור טוב ויש לו מידות טובות והוא לומד, ואת זה אפשר לבדוק בקלות אז הוא בסדר מה שיך פה הסטיגמה של הישיבה, אני מכיר בחור שלומד באחת הישיבות הכי גרועות שיש והוא בחור מעולה הוא יודע ללמוד ויש לו מידות טובות, תשאלו למה הוא הגיע לשם? כי הוא שונא את ה"פוזות" שמשחקים כל הבחורים בישיבות הטובות וגם הרמים לפעמים, הוא לא ילך למקום שלא מתאים לו בגלל השם שלו, והוא גם לא ישקיע מעצמו כלום בשביל התדמית שאצל החרדים זה כבר עבודה זרה, באמת כתוב שאסור לעבוד עבודה זרה וכל החרדים עובדים את התדמית שלהם, נמאסססססססס כבר, אני לא אצא לרכיבה באופניים עם חולצה טריקו, כי מה יגידו? אני לא ילמד איפה שאני רוצה, כי מה יגידו? אני לא ינשום,כי מה יגידו?... אני בתור בחור ישיבה אומר לכם עכשיו נמאססס מזה אני לא דוגמן, ואני לא עובד אצל אף אחד ולא אמור לעשות רושם על אף אחת, אישית אני אומר לכם שיש לי 3 חברים שהיו איתי בישיבה והיום הם חילונים ואחת הסיבות העיקריות לזה היא שנמאס להם להיות דוגמנים של הראשי ישיבות, הרמים, המחותנים וכולם, נמאססס אתה מגיע להיבחן בישיבה הראש ישיבה מקבל אותך עם חיוך כזה ענק מרוח על הפנים, אתה קולט שזה משחק בא לך להכניס לו כפה ולומר לו די על מי אתה עובד??? לפני רגע צעקת על בחור שלא למד בסדר ופתאום עכשיו אתה מחייך, זה נמאסססס כל הצביעות הזאת לדעתי כל החרדים נולדו להיות שחקנים, לא משנה מה הם יעשו בבית או כמה היראת שמים שלהם, הם יצאו עם כובע וחליפה וידברו כאילו הם רבנים(התופעה הזאת בעיקר אצל האשכנזים) בקיצור אני רוצה לומר שלא משנה איפה הבחור נמצא, צריך להסתכל אם הבחור עוזר בבית, אם הוא פעם שטף כלים? אם בחופשת ניסן הוא לומד רק לפני פסח(כי יש עבודות בבית) ואחרי פסח הוא לא לומד?, בקיצור אין כבר כח לכתוב אבל אישית אני שונא את הקטע של התדמית ומקווה שתבינו אותי, אני יודע שלא הגדרתי את עצמי טוב, כי פשוט דיברתי מהלב...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2006 13:58 |
|
| |
שלום לך וברוך הבא לפורום...
אתה באמת מדבר מהלב רואים את זה ...
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2006 14:05 |
|
| |
הרבה אמת יש בדבריך.. לכן זה כ"כ עצוב ומתסכל ומאוס...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2006 16:05 |
|
| |
אצלינו כשאומרים שמישהי התארסה עם מישהו ממיר הכוונה שהיא
התארסה עם איזה פרחח...
ואני מכירה שתי בחורים שאומרים שהם "לומדים" במיר..... והם עובדים יופי יופי
אז............
תסיכו מסקנות לבד...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2006 16:15 |
|
| |
אני ממש לא מסכימה עם כל מה שנאמר פה,
אז מה אם הבחור לומד במיר בהנחה שזה ישיבה פחותה, למי אכפת הבחורה אוהבת אותו,
מסתדרת איתו רוצה אותו אז על מי היא שמה? אז הוא ממיר! אז מה?
וכן אם הוא במיר ועובד יופי יופי...
סביר להניח שעם ברור ואני מאמינה שאפילו לא מעמיק על הבחור, ניתן לדעת כמה הוא לומד ואם
הוא עובד, ככה שהבחורה יודעת מראש עם מי היא נפגשת אז אל תעשו דווינים...
ובכלל מליברן, זה נראה לי חוצפה לצוחק על בחורה שהתארסה עם בחור ממיר, ובעיקר אם זה
ביטוי לפרחח....
אפשר לצחוק על בעלך באותה צורה גם אם הוא למד בחברון או בפונוביץ'- שאגב מי שלומד שם לא
מחוסן מלהיות פרחח......
ואני לא נשואה לבחור ממיר!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2006 19:22 |
|
| |
פוקהנט
אני ממש לא התכוונתי שצוחקים עליה
אני מתכוונת לשם של הישיבה!!
זה ממש אבל ממש לא מצחיק זכותה של כל בחורה לקחת איזה בחור שהיא רוצה ומאיפה שהיא רוצה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2006 19:28 |
|
| |
אני מסכים איתך מליברן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2006 09:15 |
|
| |
חחחחחחח גוד אסיק נראה שאתה פשוט מסכים עם כולם, אתה עובר מהודעה להודעה ואומר לכולם שאתה מסכים איתם, אהבתי למה לא קראת לעצמך אהרון הכהן אתה מתנהג כמוהו, וסתם שתדע גוד אסיק אהבתי את ההגדרה שלך לעצמך גוד אסיק כלומר אתה מראה לכולם שאתה כלום כולה 3 טפחים אבל בפועל אתה מועיל כמו אדם רציני, מה שאין כן אם היית קורא לעצמך גוד אכיס הייתי מזלזל בך כי זה כאילו אתה אומר שאתה למעלה אבל תכלס למטה הכל חלול, כמו כל השחקנים חחחחחחחח, מקוה שהבנת...כי אני לא...וכל הבנות פה בטוח לא יבינו...צריך לדעת דף ז. בסוכה או ז: אני לא זוכר בדיוק...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2006 10:57 |
|
| |
DLEVRHEN
ברוך הבא לפורום אני לא מסכים איתך בכלל אני מצוטט המתגובה הראשונה שלך
אתה מגיע להיבחן בישיבה הראש ישיבה מקבל אותך עם חיוך כזה ענק מרוח על הפנים, אתה קולט שזה משחק בא לך להכניס לו כפה ולומר לו די על מי אתה עובד??? לפני רגע צעקת על בחור שלא למד בסדר ופתאום עכשיו אתה מחייך,
זה המעלה שהוא מקבל אותך בחיוך אפילו שהוא בתוכו עצבני לאין שיעור תאר לך שאמא שלך הייתה צועקת על אחד האחים שלך ואחרי זה אי אפשר היה לדבר איתה בגלל שהיא צועקת על כולם זה "אנושיות" לא צביעות
ובציבורים האחרים אין סטיגמות? ויש ועוד איך לך לרמת אביב והרצליה פיתוח ותראה כמה סטיגמות יש שם לך לשכונת התקווה ותראה כמה סטיגמות יש שם כל חברה יש לה את הסטיגמות שלה זה מה שאוחז אותה בתור חברה רק יש חברה שדורשת יותר ויש שדורשת פחות אנחנו חברה איכותית לכן דורשים ה-מ-ו-ן
קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2006 12:30 |
|
| |
במיר כל בחור הוא מסגרת...
בפורום אחר שדנו על מיר, מישהו כתב שזו ישיבה מגובשת. עניתי לו שאכן היא מגובשת, יש בה עשרות רבות של קבוצות מגובשות...
היא ישיבה שלכל אחד יש את החברים שלו וזהו. הישיבה עצמה לא מכתיבה דרך או גיבוש חברים או כיוון מסויים. זה אוסף של
בחורים שעזבו מהרבה ישיבות אחרות ובאו לשם בגלל הקלילות, לרוב.
אבל זה לא מה שחשוב. בחור שמצליח לסגור על עצמו במסגרת למרות היותו משוחרר לאוויר העולם, הוא בחור חזק בתוכו. בחור
שלא מצליח לשמור על מסגרת, הוא חלש אופי.
לכן מיר עושה טוב לחלק מהבחורים, וחלק השני ממש חורשת רעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 19:55 |
|
| |
גם אני לפני שרציתי להגיע למיר חשבתי שמדובר ב'הוסטל' לבחורי ישיבות וכו'.
היום אני יכול לומר בבירור! יש שם ריכוז עצום של בחורים מעולים! היום זו ישיבה לכל דבר הגם שעדיין היא יותר פתוחה מכל ישיבה אחרת.
מי שחולק עלי, שינסה להתקבל למיר ויראה איזה שבעה מדורי גהינם צריך לעבור בכדי להתקבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 20:27 |
|
| |
גוד אסיק זה ביטוי ממסכת עירובין לא?. לא משנה בכל מקרה כיום גם שם של ישיבה לא מראה כלום על הבחור...צריך לברר עליו איך הוא לומד ולא איפה.. איך הוא מתנהג ולא ליד הרבנים... מה ההתיחסות שלו לאחיו? להוריו? וכן בודקים אותו גם אחרי הצהריים ובערבים לאן הוא הולך.. מי שהולך עם חולצה לבנה מכופתרת מכבד סה"כ את עצמו , את התורה שבו, ואם גבר יצא עם חולצת טריקו לדקה בחוץ אז שישתדל לפחות שתהיה נורמלית ולא אחת כזו שגורמת להסיק מסקנות לא רצויות.. ישיבת מיר קיבלה שם לא הכי טוב בגלל הפרחחים ששם לכן צריכים לבדוק טוב מאוד עם מי יש עסק.. זה כמו שצריך לבדוק בת שבאה מסמינר מסוים זה שהיא באה נגיד מוולף זה לא אומר שהיא מחוסנת.. אומנם קיבלו אותה לשם אבל זה לא אומר כלום. אולי בתקופה ההיא היא הייתה אחרת לגמרי ממה שהיא עכשיו בקיצור אני מנסה להגיע איתכם למסקנה הזו: אמרתי את זה כבר ואומר שוב. שם של ישיבה נותן סיפתח טוב לא יותר!! האישה לא מתחתנת עם הישיבה היא מתחתנת עם אדם שיהיה בע"ה בעלה לכל החיים, היא צריכה אחד ירא שמיים באמת שלומד תורה לשמה שאצלו דרך ארץ קודמת לתורה ולא אחד שהחליפה שלו מתוצרת גוצ'י מעניינת אותו יותר מילדיו.
 |
|
|
|
|
|