בית פורומים אחרדים-אלעד

האם זהו סופם של ועדות האיכלוס?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2006 13:34 לינק ישיר 
האם זהו סופם של ועדות האיכלוס?

על שולחן הכנסת הונחה הצעת חוק חדשה-ישנה של ח"כ זהבה גלאון (מר"צ) שעלולה לפסול את כשרותן החוקית של ועדות האכלוס הפועלות בערים החרדיות. הצעת החוק הוגשה בשלהי כהונת הכנסת הקודמת, אך לא עלתה לדיון עקב הקדמת הבחירות. בימים אלו היא הונחה שוב לדיון.

כידוע, בערים החרדיות כדוגמת מודיעין עילית, אלעד וביתר עילית, וכן בשכונות רבות בירושלים ובבני ברק פועלות ועדות איכלוס שמנסות למנוע בדרכים שונות השכרה ומכירה של דירות לתושבים שאינם תואמים את רוח המקום. על פי החוק החדש ייאסר על המדינה או על קבלנים או על כל אדם שמוכר או משכיר דירה לפסול מועמדים לקנייה ולשכירות בגלל מוצא, השקפה, גזע, דת, או כל גורם אחר.

http://www.col.org.il/show_news.asp?20867

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2006 13:45 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2006 13:49 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2006 14:32 לינק ישיר 

אל תדאג זה לא יעבור היא פשוט רוצה להרויח הון פוליטי מהקשקוש הזה. אני רוצה לראות את הנציגים של אצולת הממון שירימו את ידם בעד חוק כזה שיאפשר לאחמד את סלים שעשו כסף מהבאסטה של הירקות מהתחנה המרכזית שיקנו אצלם דירה או וילה בשכנות בשם השיוויון והשלום. וגם אם יעבור זה לא יועיל היכן שהוועדה החתימה בחוזה המכר תנאי לגבי האיכלוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2006 14:39 לינק ישיר 

השאלה אם עד היום היה לועדות האכלוס שינים?

ויש קבלנים בעיר כמו אגבבה שאותו לא מענין איך אתה ניראה.

אלא איך הכסף שלך ניראה.

ולכן הם מוכרים לכל המרבה במחיר.

בן תיירה מכוון לדעת תיירה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2006 15:58 לינק ישיר 

מי בכלל דיבר על אגבבה אצלו אפילו הפרענקים לא רוצים לשכור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2006 20:39 לינק ישיר 

מה עניין הבית כנסת לאגבבה? אני בכלל לא יצאתי נגד אגבבה יהודי נחמד שפשוט לא מכיר מה זה חוקי בניה אבל חוץ מזה הכל בסדר איתו הוא גם תורם פה ושם כדי לשפר את תדמיתו הציבורית וגם זה בסדר. אני לא מאמין שהוא יעשה פרויקט לחסידים מפני שלשיטתו זה מצמצם את אפשרויות השיווק ואם הוא התחיל בזה אבוי למי שיתפתה לקנות שם הוא יחתוך חוזה עם המשווק ברגע שלא ימצא חן מהירות השיווק, עם בנאדם כזה פשוט אסור להתעסק. גני זהר? אתה קורא לזה בעלי בתים חרדים? כניראה סבתא שלך ושלי לא תלו כביסה תחת אותה שמש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 09:32 לינק ישיר 

אני גר לא רחוק משם(כיכר רביעית ) ועד כמה שידוע לי (מכיוון שזה פרוייקט יקר)מדובר בחרדים בעלי בתים,יש שם רופא שיניים וכו' ,כנראה שיש שם רוב ספרדי אבל חרדי .

ג'ורג',בעבר שאלת על מוסכים אמינים וזולים,מצאת משהו?הטסט מתקרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 10:37 לינק ישיר 

בישיבות היו אומרים לא הכובע קובע ולא המעיל מועיל... לגבי מוסכניק הלכתי בסוף לערבי אבל בשביל תיקונים קטנים אל תתעסק איתם הם לא מציאה גדולה אם יש לך בעיה ידועה לך תתקן לפני הטסט בגלל שאחרי זה יחייבו אותך ללכת למוסך מורשה ולהביא ניירות על זה + חשבונית. אם אתה צריך משהו גדול בסדר גודל של אלפים מנוע או גיר תכתוב לי לפרטי אני אנסה לעזור לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 22:24 לינק ישיר 

לפני שממשיכים לזרוק לחלל האויר עוד ביטויים שלא מפארים את הפורום ברצוני לציין מספר עובדות שאף אחת מהם אינה חדשה אבל צריך להסתכל על כולן יחד.

עובדה ידועה היא שהאוכלוסיה הספרדית הבוגרת שעלתה לארץ כמעט כולם היו דתיים אבל אצל רבים מהם הילדים והנכדים התרחקו מהדת (בין באשמת המדינה ובין באשמת חינוך ההורים).

אבל אין כמעט ספרדי גם אם היום אורח חייו חילוני שלא למד באיזה שהיא מסגרת דתית מתי שהוא במהלך חייו או שבחגים הוא אצל הסבא ומקיים מנהגי חג בקיצור נשמרת איזה שהיא זיקה ליהדות.

האנשים האלו הם קהל היעד הגדול ביותר עבור המחזירים בתשובה כדוגמת אמנון יצחק, אל המעיין דרך מוסדות החינוך שלה, ערכים וכד' ולכן אצל רבים מהם יש אוזן קשבת ולב פתוח לשוב לחק היהדות.

אז אחרי תהליך ההרצאות וסימנרים יש הורים המחליטים אכן לחזור בתשובה ואחרי הכל המרצים החרדים הנחמדים מהסמינר קרבו אותם אותם לעולם שלהם.

עכשיו משפחה כזאת מגיעה לאלעד (עיר חרדית) כאשר להורים יש רקע מצומצם בדת ולעיתים גם השכלה נמוכה יחסית הילדים הקטנים הולכים עם רעיון החזרה בתושבה אבל לילדיהם בגיל העשרה שלא קיבלו על עצמם את החזרה בתשובה יש המון בעיות והם הופכים לעיתים לנוער שוליים.

עכשיו מה עושים עם האנשים האלו? מי ירצה אותם בבניין שלו? בחיידר שלו? ב"בית יעקב" שלו?

הכי מצחיקים אלו שרק לפני כמה שנים חזרו בתשובה אבל כנראה שגם את עצמם הם לא היו מקבלים לבנין שלהם במצבם לפני כמה שנים.

אולי את המרצה הנחמד מערכים וועדת האיכלוס תקבל אבל את זה ששמע בקולו ובה לפה בעקבותיו היא תדחה על הסף.

כל מי שיושב בועדת איכלוס הוא נבל ברשות התורה, או שיצה בגלוי נגד תנועת החזרה בתשובה.

"שׁוּבוּ בָנִים שׁוֹבָבִים נְאֻם ה''".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 23:43 לינק ישיר 

סתם סופר, חותם על חלק ממה שכתבת זו בעיה כאובה מאד בציבור החרדי אבל אף אחד לא מוכן שיתגלחו על הזקן שלו כדי לפתור לחלק מבעלי התשובה האלה את הבעיה. אני גם לא בטוח שזו חובתו של אדם להינזק רוחנית כדי שהם ירגישו נוח או יתקרבו, וחלק מהבעיות שהם מביאים לא יפתרו בשכנות טובה לבני תורה או בבית יעקב. אגב מי הספרדיות שנמצאות בבית יעקב אלעד? זה הספרדים שאתה מדבר עליהם בוגרי תנועת התשובה אז איך זה מסתדר עם כתב האישום שלך? ומדובר בכמעט חצי בית ספר. אתה גם טועה לגבי וועדות האכלוס הם גם מרחיקות משפחות אשכנזיות שהאשה לא הולכת בצניעות ואין לזה שום קשר עם ספרדיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 00:52 לינק ישיר 

גורג' קלעת בול לבעיה שהיא בעצם הפרדוקס שלנו.

הנקודה היחידה שניסיתי להעביר היא ש:

קל לי (ולרובנו) לכעוס על האנשים האלה על מה שהם: החל מהבורות (התמימה) בהלכות בסיסיות  ועד לחוצפה הגלויה של נוער השוליים אבל בעת ובעונה אחת אנחנו צרכים גם להרגיש קצת אחריות כלפיהם כי בעצם בגללנו הם פה (ויש שהם כאן שלא מרצונם) לכן (ויש פה עבודה קשה על המידות) נשתדל אם כבר בעיקר לרחם עליהם.

עכשיו נכון שלא כולנו מספיק חזקים ,מוכשרים וכריזמתים כמו אותם מרצים בסמינר (שעושים עבודת קודש) לקדם אוכלוסיה כזאת אבל אם כשנפגוש אחד כזה במרכול, באוטובוס, בדואר וכד' נהיה אדיבים יותר זה יכול להשפיע לטובה הרבה מעבר למשוער.

נ.ב.

על בית יעקב יסלחו לי אפשר לדבר בלי סוף אבל אין ברצוני להרחיב (הנושא הזה מעניין מידי ).

ולגבי ועדות האיכלוס, יתכן שהשתלחתי יותר מידי בסערת הרגשות אבל כל מי שיושב שם צריך לדעת שמדובר בדיני נפשות.
 ... וכן חשוב שיהיו גם פרוייקטים בלי ועדות איכלוס.

"שׁוּבוּ בָנִים שׁוֹבָבִים נְאֻם ה''".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > האם זהו סופם של ועדות האיכלוס?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext