| נשלח ב-19/6/2006 14:19 |
|
| |
הבדלי קצב(ברגש) בין בחורים לבחורות
נכון שבעיקרון בחורות הן יותר רגשניות וכו' וכו' אבל נתקלתי בבעיה בדיוק הפוכה. לפני שבוע התחלתי לצאת עם בחור, היה נחמד וטוב מעל ומעבר למצופה, באמת אין לי מילה רעה עליו,ויש לי כמה מילים טובות.. הוא בהחלט מהטיפוסים המושלמים...
נפגשנו כבר 3 פגישות והיום הרביעית, הבעיה שלי היא שמהפגישה השניה הוא אמר לשדכנית שמבחינתו זה סגור.. ואני לא יודעת מה לעשות, אני מפחדת שהוא ילחיץ אותי ויגרום לי ע"י משחקי רגשות להחליט החלטות לא רצוניות. הוא יודע שאני כלואה "בקסמו" הוא מאוד צדיק, למדן אמיתי,ירא שמיים, כשרוני,כריזמטי, חכם, גברי, טוב לב, עדין, (נאה מאוד!!! ) ועל כן הקלפים אצלו.. אז למה, למען ה', הוא מתקדם כ"כ מהר מבחינה ריגשית, מה, הוא לא צריך להתבשל? הוא לא רוצה להיות בטוח???
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 14:34 |
|
| |
איילת,
יש בחורים, ויש בחורים!
מתגובות שלך שאני רואה מאשכולות אחרות, אני "רואה" שאת בחורה חכמה ואינטלגנטית ואת צודקת ב 100% שאת לא רוצה מצב שתחליטי מתוך לחץ, ואת חייבת לעמוד על העיקרון הזה. אני חושב שאת או אמא שלך (תלוי מי בעצם "מנהל" את העינינים מול השדכן\ית) יכולות בהחלט להסביר את המצב הזה לשדכנ\ית. בחור עם שכל יבין את זה ויבוא לקרתך בקטע הזה, ולא אזאי הוא לא יותר מפזיז וחסר "כיסוי" להרגשות שהוא כביכול מביע.
אין לי רק לאחל לך הצלחה רבה .....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 15:10 |
|
| |
בס"ד
אוקיי אני מבין את הבעיה שלך לי זה קרה אותו הדבר עם זאת שאני התארסתי איתה...
אמנם היא לא אמרה לשדכנית אבל בעיניים שלה ראיתי את זה והיא שידרה את זה כל הזמן בין השורות..
ואני כבר בבפגישה הראשונה ראיתי שזה יכול להיות מצב אבל כל הזמן היו דברים שהטרידו אותי והאדם איתו התייעצתי כל הזמן אמר לי מה יש לך זה שלך היא מתאימה לך בזה ובזה וכו' מה הבעיה ואמרתי לו אני לא יודע אני מפחד אני כ"כ הרבה זמן בשידוכים ועכשיו שאני מרגיש שזה הולך לקרות פתאום אני מתחיל לפחד....
אז המשגיח אמר לי תראה אתה חיפשת בחורה מיוחדת כך וכך... ולפעמים כבר לא האמנת שתמצא את מה שאתה מחפש והנה זה מגיע לך ממש מתחת לידיים ואתה אומר מה זה לא יכול להיות אתה לא מאמין את מחפש איפה הבור איפה אתה טעית אתה עדיי לא מאמין ואתה באמת צריך להשקיע את זה בתוך הלב שלך לאט לאט...
אז אני מרגיש מהמילים שלך שאת באמת מרגישה לגביו משהו אחר מכל מה שהרגשת לשאר הבחורים שנפגשת איתם עד היום ואת מתחילה לחשוב באיזשהוא מקום קטן וסודי בלב (סליחה אני חודר לשמה) אולי זה באמת הוא מה אני לא מאמינה ואת בטח מידי פעם כשאת עוברת ליד לוח שנה את מסתכלת רגע אם אני מתארסת פה אז החתונה פה וכו'...
זה מפחיד את מרגישה שאת הולכת לעמוד לפני החלטה מאוד גדולה ואני מבין את הלחץ את רוצה לעשות את זה לאט ומבוקר למרות שלי נראה שאת החלטת בתוך ליבך עמוק שזה הוא..
לכן כדי שאת תרגישי בנוח את תרימי טלפון למי שעושה את השידוך ותבהירי לו טוב טוב שאת עדיין לא מוכנה להחלטה זה לא שאת רוצה להוריד אלא את רוצה לבדוק ולך זה יכול לקחת הרבה זמן וזה לא שאת רוצה למשוך אותו אלא את רוצה להיות בטוחה בזה ואם השדכן מתחיל לנסות למשוך אותך בלשון נו ואיך הוא נראה לך וכו' הוא רוצה לגרום לך שתתלהבי ותגידי ואוו וכו' ואז הוא יזרוק את משפט המחץ שלו נו אז מה הבעיה תעשי את זה וזהו ועוד יוסיף לך מכל המטעמים הפסיכולוגיים שלו שכולם ושים את זה ואין מה לפחד והוא בחור טוב וכו'' את מרימה אל השדכן טלפון אל תתפתי לזה תצמדי למסר שאת רוצה להעביר ואל תתני לא למשוך המילים תאמרי לעצמך כל הזמן אני רוצה להעביר את המסר שאני כרגע לא מוכנה יש לי עוד מה לבדוק ולראות...
תעשי את זה לאט בדרך שלך..
ואלי השדכן בשיחה איתך יבחר בטקטיקה של לצעוק עלייך " מה את לא יודעת מה את מפסידה הוא בחור כזה טוב כולם רודפות אחריו ואם את לא תקחי אותו יהיו הרבה אחרות שיעשו את זה וכו'" .. אל תתפתי לצעוק עליו גם פשוט תשארי אדישה ותחזרי על מה שאת אומרת " אני התקשרי רק כדי לומר שאני לא מסכימה שילחצו אותי ואני לא רוצה לשמוע מהשדכן מילים כמו הוא רוצה לגמור או מצידו זה גמור וכו'" התשובה היחידה שאני רוצה לשמוע היא אחרי פגישה אם ממשיכים או לא!!!
אל תבהלי אני מחזיק לך אצבעות תקראי עו עם את מה שכתבתי ותעשי את זה אני מאחל לך המון המון הצלחה.
חבר פורום "שידוכי חרדים"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 15:46 |
|
| |
וואי, שימי, אתה ממש מבין בזה--
מפריע לי שהבחור מתקשר לפלאפון שלי ומדבר איתי כאילו אני כבר מאורסת לו, בשעה שאני לא!!!!!!!!!! וכשפעם אחת העזתי לבקש מהשדכנית שתבקש ממנו להנמיך פרופיל, היא כ"כ התעצבנה עלי שהאף שלי למעלה,מה אני חושבת לעצמי, ועוד כל מני גיבובי מילים לא קשורות(וכל הנאום שכולם רודפים אחריו ולעולם אני לא אקבל אחד כזה בלה בלה..) וזה בעצם הלחיץ אותי, אולי אני אמורה בגלל זה מייד להגיד אוקי אוקי, נסיים למרות, שאני באמת לא מרגישה שאני כבר רוצה, אולי בעתיד הקרוב, אני ירצה אבל ברגעים אלו אני מרגישה אליו הרבה רגשות אך עדיין לא מספיק ע"מ להתארס איתו.. אוווווווווווווי, קשהההההההההההה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 15:49 |
|
| |
בס"ד
תגידי שאת לא מסכימה שהוא התקשר לפאלפון וני עוד פעם אומר לך תקראי מה שכתבתי ותעשי את זה ואל תבהלי מהשדכנית ואם היא תתחיל לצעוק פשוט תגידי שאין לך זמן כרגע ותטרקי לה את הטלפון תעשי מה שאמרתי לך בבקשה אל תתני שיהרסו לך את החיים!!!!!!!!!!!!!!!!!
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2006 16:22 |
|
| |
אגב, זה מעלה את השאלה באיזה פגישה להחליף מספרים?
אני מוסיף להודעה שלך שתפתח אשכול חדש בנושא של החלפת המספרים בו לא נהרוס את הדיון פה...
תוקן על ידי - אסיק_good - 19/06/2006 16:26:14
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 11:07 |
|
| |
תודה לכולם--- האמת היא שהיה נורא!!!!!
הבחור הגיע לפגישה רביעית כשבמטרתו לסגור..
אוי... אני קלטתי את זה מההתחלה, הוא באמת היה מקסים ונחמד ושובה לב מכל בחינה אפשרית... למען האמת, שבתחילה הצלחתי גם אני להסחף מבחינה ריגשית, ואני בכוונה משתמשת בביטוי "להסחף" כי ככה הרגשתי אחרי זה.. עד שבאיזה שהוא שלב הוא התחיל כ"כ להתקדם מבחינה מילולית, לא הייתי מסוגלת יותר, ורק אז בשיא טיפשותי, אמרתי לו מה שאמרתי פה כבר לפני יומיים.. הוא היה קצת בהלם, אני הייתי באמת פתוחה וזורמת איתו וכנראה לכן הוא חשב שמבחינתי זה סגור.. למרות שאני לא כל כך מבינה מה הקשר, מותר לי להיות נחמדה, הוא גם היה נחמד ולעניין, אז מה, זה אומר שאנחנו מתחתנים???? בקיצור, זה ממש הרתיע אותי!!!! בכנות, הייתה לנו באופן כללי פגישה פשוט מדהימה, דיברנו שעות, צחקנו והיה מושלם... אבל הוא פשוט הרתיע אותי, ואני כלכך לא טיפוס שכזה.. תמיד דבר ראשון אצלי פועל הרגש, ועוד ברמות גבוהות, לא יודעת מה קרה לי עכשיו דווקא ריאלית כשאני מתנתקת הוא נראה לי מתאים לי בול ובדיוק מה שחיפשתי.. אני מבולבלת ואובדת עצות, שאלה לבנות:זה הגיוני שאני כל הזמן בוכה ולא אוכלת????
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 11:22 |
|
| |
איילת,
אני מבין מאוד את הדילמה שלך!
לא הצלחתי להבין ממה שכתבת מה בעצם נסגר, או ביניכם או דרך השדכנית; ממשיכים להפגש, החלטת לרדת מהשידוך, או שטרם החלטת בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 11:36 |
|
| |
איילת, כמעט כל הבנת רגשניות כמוך, אז את לא צריכה להתלהב מזה. ותבכי... זה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 11:37 |
|
| |
וקרובר, כמעט כל הבנים , לא כאלה אנטיפטיים כמוך. אז אנא...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 11:43 |
|
| |
החלטתי, אני אצא איתו היום עוד פעם. אבל אני לא שלמה עם ההחלטה הזו, לדעתי אני פועלת קצת מתוך רחמים כי נוצרה ביננו היררכיה מטופשת ומעצבנת, שהוא כל הזמן זה שמראה לי שהוא מעוניין ולי אפילו אין הזדמנות להראות קצת(מה שכבר כן..) הוא לא טיפוס מעורר רחמים משום כיוון הוא נראה כל כך בוטח בעצמו ויודע מה שהוא רוצה וכו'.. אבל מרתיע אותי הקטע שהוא מתרפס מולי.... אני משתגעת כבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 11:45 |
|
| |
קרובר................................................................................................. (אני מתאפקת)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 11:52 |
|
| |
איילת,
האם הבחור יודע\מבין בדיוק איפה את עומדת? ומה אם השדכנית? ומה אם אמא שלך?
האם זה שייך שתתיעצי עם מישהו או מישהי מאוד חכם כמו הרב ישראל גנס למשל או הרב זילברשטין או הרב שמחה כהן? או הרבנית קנייבסקי?
אני חושב שאת צריכה לשמוע דעת מאנשים שאינם מעורבים רגשית (כמו עצמך וגם אמך) וגם לא ממי שיש איטרסים (כמו השדכנית). ואם כל הכנות והסימפטיה שיש לי לחברי הפורום, גם לא מאיתנו!
בשום אופן אל תעשי שום צעד שאת איננה שלמה איתו!
אני מאחל לך הצלחה.... ותעדכני אותנו !!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 11:53 |
|
| |
איילת החלטה נבונה תצאי שוב בכדי להיות בטוחה בעצמך אל תלכי עם משקפים שחורות ולא עם ורודות אל שקופות ותיראי את המציאות כפי שהיא (לפי דעתי הוא יתן לך את הזמן שלך) בקשר לשאלה : זה הגיוני מאוד שאת בוכה כל הזמן ולא אוכלת
חברת פורום "שידוכי חרדים "
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 11:56 |
|
| |
התייעצנו(אני והורי).. והבנתי שע"פ הנתונים אני צריכה להמשיך להיפגש ואני די מבינה את זה.. כי בתוך תוכי אני אולי אפילו קצת קצת רוצה בו, פשוט מרתיע אותי הקצב...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 12:04 |
|
| |
זה נשמע שאת קצת הפכפכית. מצד אחד את טיפטיפה רוצה מצד שני זה דוחה... את לא יודעת מה להחליט. לדעתי תפני לייעוץ
|
|
|
|
|