בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יהודי יכול להפסיק להיות יהודי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2006 14:14 לינק ישיר 

ר' מיכי

לא הבנתי כיצד ענית על סעיף 2 בדברי, ואנסחו בשנית.

אם אינך מניח טענה אונטית לגבי מהות היהודי הרי מבחינה פורמלית אין הכרח הגיוני ליצור קורילציה בין אי הכרה במישור הסוציולוגי חברתי בחוסר האפשרות לעזיבה של המערכת, לבין הפרשנות כי מתן אפשרות משמעו לגיטימציה.

א. כפי שטענתי הרי ניתן גם שהמערכת תטען שבאופן עקרוני העוזב ראוי לעונש כדוגמת הרחקה לצמיתות (כעין כרת), גם באופן זה המעשה נתפש כבלתי לגיטמי מבחינה מהותית.
ב. יתר על כן הרי עקרונית ניתן היה לטעון כי עיקר המשמעות של השתייכות למערכת נסוב על ציר הבחירה החופשית וקבלה מרצון. מעתה, דווקא מתן האפשרות לצאת הוא הגילוי של ההכרעה על אמיתות המערכת.

שתי הדוגמאות הנ"ל רק באו להציע כי לענ"ד אין תלות הגיונית בין הסנקציה של אי היציאה לבין הפרשנות שלך.
לפיכך זאת שאלתי בקצרה:

מה הבסיס ההגיוני בטיעון המניח תלות: כי כל מתן יציאה משמעו לגיטימציה ערכית?

זאת ועוד, טענתך האחרונה לגבי מה יקרה אם כולם יצאו קשורה להיבט אחר והיא שיקול תועלתני - מתודה של הגנה על המערכת. - לענ"ד כדאי להיזהר מסגנון נימוק זה:
המשמעות של הנימוק שהוא כרוך  בתוצאה אמפירית.
מעתה:
מה קרה במערכות אחרות שהיתה אפשרות האם ברור שזה גרם לריסוקן? האם אם נמצא דרך תועלתית אחרת נעדיפה? אם יוכח שתפישה זו אינה תורמת או אפילו מזיקה, האם יש לדחותה? ועל זה הדרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2009 22:50 לינק ישיר 

על אפשרות דת סובלנית לדתות אחרות -

התגלות סיני: מוציאה התגלויות אחרות לאומות?
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2359481

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 00:20 לינק ישיר 

ברצוני להציע תשובה פשוטה, אם כל החפץ יפרוש מהיהדות אזי מכיון שנוח לשמור רק 7 מצוות בני נוח (דרישת המינימום מגויים) מאשר תרי"ג מצוות מן הסתם ידלדלו שורות שומרי המצוות בתוך דורות מעטים והיהדות תיעלם, על כן נקבע החיוב על צאצאי היהודים להיות יהודים למרות שאין בהם איכות מיוחדת לעומת גויים, מצד שני כל גוי שחפץ בכך יכול להחליט להצטרף לעם היהודי כך שאין בכך גזענות.

תוקן על ידי סנשו_פנשה ב- 15/03/2009 0:36:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 00:49 לינק ישיר 

דומני שכבר הובא בפורום בשם רג"נ ז"ל שמי שאיבד כל מאפיין [קשר/היבט] יהודי, הפסיק.

למד לשונך לומר: "איני יודע" כך תדע את שהנך יודע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 01:32 לינק ישיר 

לווטו

"דומני שכבר הובא בפורום בשם רג"נ ז"ל שמי שאיבד כל מאפיין [קשר/היבט] יהודי, הפסיק."
 אתה,משום מה,הפסקת במילה הפסיק.
האם תוכל להשלים את הרעיון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 09:01 לינק ישיר 

ישנו מאמר של פרופ' יעקב בלידשטיין who is not a jew
איני זוכר כעת היכן הוא פורסם, אך ניתן לאתרו ברמב"י. הוא מקיף את הנושא בצורה יפה.

דבריו של רג"נ אינם מוסכמים על הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 11:42 לינק ישיר 

שמי שאיבד כל מאפיין [קשר/היבט] יהודי, הפסיק   = הפסיק להיות יהודי.

שאלה. מה זה- קשר הבט- יהודי?  מה קנה מידה?, מה הסימן לקשר או לאי קשר.? יהודי הרי תמיד נשאר נימול.

יהושע פרק ז

חטא ישראל- וְגַם עָבְרוּ אֶת בְּרִיתִי אֲשֶׁר צִוִּיתִי אוֹתָם וְגַם לָקְחוּ מִן הַחֵרֶם וְגַם גָּנְבוּ וְגַם כִּחֲשׁוּ וְגַם שָׂמוּ בִכְלֵיהֶם:

הם עברו על כל הקשרים וההבטים האפשרים, אבל ה' משום מה קורא להם ישראל!!!!

וכך גם לומדת הגמרא מכאן- ישראל אף עלפי שחטא ישראל הוא.

בלי וארט זה לא ילך- למה מסמנים יהודי באות  י  ? כמה שלא תחתוך את ה  י  תמיד ישאר  י

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2009 20:59 לינק ישיר 

נדמה שמבלי משים השאלה התחלקה לשנים וחזרו שני החלקים ונתערבו זה בזה.

השאלה המקורית היתה, אם ההלכה מכירה באפשרות של אדם לשנות את השתייכותו הלאומית ולהיות חלק מעם ישראל, מדוע ישראל אינו יכול להיות גוי, ואז להיות חייב רק בשבע מצוות בני נח?
לשאלה זו לא התייחסו כאן ולא השיבו עליה. ייתכןשהתשובה נעוצה בהבנה אחרת של גיור, וייתכן גם בבריתות שה' כרת עם ישראל.

השאלה שחלק מהמשיבים המציאו כדי לענות עליה היא, מדוע אין אדם זכאי לפטור עצמו מציווי השם, ועיקר הדיון פה הוא סביב השאלה הזאת, כאשר תשובתו של ר' מיכי, כמו ברוב המקרים, היא הקולעת והממצה ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2009 21:20 לינק ישיר 

נוך

קביעתך  נכונה  בתנאי שאתה בעל השקפה חרדית, או לפחות סלון חרדית מוגבלת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 09:12 לינק ישיר 

גם אם נניח כרב מיכי הרי דבריו מתיחסים למימד של כפה עליהם הר כגיגית, אולם בתורה יש מימד נוסף, שצריך עיון איך הוא משתלב עם מימד הפכיה, והוא מימד הברית.
אם מדובר בברית מדוע לא מיתן לדון עליה כל פעם מחדש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 10:19 לינק ישיר 

בעל
מתי כפה עליהם  כגיגית- את מי הוא יהודי  לפי הפסיקה המקובלת היום?

בימי מרדכי ואסתר הם שוב קיימו וקיבלו- לפי המסופר במגילה הוגמרא, מרדכי ואסתר לא היו יכולים להיות בקטגוריה של יהודים,

לפי הפסיקה  היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 19:51 לינק ישיר 

פלטי
למה כוונתך? איזו קביעה?
בסך הכל ניתחתי את הדיון והראיתי שיש כאן שתי שאלות, האם טעיתי? ומה זה נוגע להשקפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 20:50 לינק ישיר 

מה זה מומר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 21:22 לינק ישיר 

ראה ערך מומר בויקיפדיה.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%A8

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2010 16:06 לינק ישיר 

מה נשאר מהיהדות היום...

טור של נשוי לנוצריה על נישואי קלינטון

צ'לסי ומארק היקרים נישאו כשההיסטוריה שלהם אינה מחוקה. היה בחתונה המלכותית כהן, שבטעות נקרא בארץ כומר (שהוא רק לקתולים), והיה רב. אבל הם לא באו לזמן את הדת, אלא את המסורת. מארק הביא איתו את היהודים שהוא בן להם, וצ'לסי הביאה את הנצרות המתקדמת שלה. אני כמובן נרגש, מכמה סיבות. לפני 51 שנים נישאתי לנוצרייה, ועדיין אנחנו יחד. התחתנו חיתון חילוני אבל קראנו פרק בספר רות שאמרה אותו אשתי: "כי אל אשר תלכי אלך עמך עמי אלוהיי אלוהיי".

צ'לסי עושה רושם נעים ומתוק. שאלוהיה יהיה עמה. אבל אני חי במדינה יהודית, שאינה מכירה בלאומיות היהודית שלי. כשעם ישראל יצא לגלות, הוא נקרא בני ישראל. היהודי היחידי בכל התנ"ך היה בבלי בשם מרדכי, שמוצא שמו מן האל מורדוך. בימי היות עם ישראל על אדמתו, הייתה הדת נפרדת מן הלאום. היה מקדש והיו כהנים, אך היו נביאים שהביאו בסערה את המוסר ואת האתיקה ואת רוח אדוני.

והיום? היום עשו שני אנשים יד אחת למנוע מהעם היהודי להתקיים כעם אחד. אחד מהם, אלי ישי, הוא בור וגזען. השני, ליברמן, הוא נציג של שלוש מאות אלף רבעי יהודים, שאחרי שבחרו בו - נכנע לישי ולאליישיב, כדי לשמור לעצמו מעמד חזק יותר עם הדתיים. החוק המכונה חוק הגיור יעבור, משום שהכוחות החזקים דוחפים לעבר היהדות הגזענית של הדם, שבדומה לנורא שבמשטרים שהכרנו, בודקת דם והפכה את היהדות לגזע. לא, אין גזע יהודי. יש לאום יהודי - שנרמס.

ולכן אני מקנא ביהודים האמריקנים. אני מקנא במארק הנישא לצ'לסי. הבן שלהם יכול להיות יהודי, ואילו הנכד שלי אינו יכול, כי אמו וסבתו אינם יהודים לפי חוקי ההלכה, המתפרשים היום בארץ כמין חוקי נירנברג לדם טהור אצל החרדים, לאדמה אצל הימין הדתי ול"עזוב אותי, ככה נחוץ לנו" של יורשי תנועת העבודה - שהמורשת היהודית החזקה שלהם לא הייתה אמונה, על פי רבנים שלא רק עוצמים עיניים לזוועת הכוחניות של הדת הפראית שנהייתה היהדות החרדית והלאומית בארצנו, אלא מתירים לחרדים ולמתנחלים חובשי כיפות לצעוק "נאצים" לחיילים ושוטרים יהודים.

אמר לי איש אמריקני, לא יהודי, שאילו היה מישהו צועק לעבר חייל אמריקני "נאצי", הוא היה יושב בכלא לזמן ארוך . אבל ראשי צבאות ישראל לא עושים דבר כדי לפסול התנהגות פסולה כזאת.

*************** height="250" marginheight="0" src="http://live.sekindo.com/live/liveView.php?s=8804&njs=1" frameborder="0" width="250" marginwidth="0" scrolling="no"><*

ובאין מנהיגות אמת בארץ הביטחון הישראלי, ייפרע עם.

כן, אני מקנא ביהדות הנאורה האמריקנית שמתירה לאנשים להיות יהודים. גם בארץ ישנם זרמים יהודיים מתקדמים, יפים ונהדרים, אבל הם מוקעים בידי קנאי היהדות שחיברו את ירמיהו ליהושע בין נון, וכמו שכתב טשרניחובסקי - "אל אלוהי כנען בסערה ויאסרוהו ברצועות של תפילין".

הו מי יתנני מארק בארץ העברים, שלחמתי על הקמת מדינתה. אני מתעקש להיות יהודי, ויהדות חשובה לי - אבל עשו ממני מיעוט יהודי בביתי. כבר ביקשתי מהשר ללא תיק (או שמא בלי שני תיקים, אינני יודע) האחראי על המיעוטים לסייע לי, עתה משנולד לי נכדי הראשון. לצ'לסי ומארק לא תהיינה בעיות כאלה, וכאשר יחולק העם היהודי על ידי כנסת ישראל, יהיה מארק יהודי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יהודי יכול להפסיק להיות יהודי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.