החיים הן שלך. תעשי אתן מה שאת רוצה. אבל אני חוזר שוב על מה שאמרתי מקודם, ללא ויתורים כואבים, ואני מתכוין לכואבים ממש, דמעות, בכיות, כותל ולילות ללא שינה, הסכוי שתתחתני הוא שואף לאפס. ואני גם חוזר על דברי פרימה. למרבה הפלא ככל שבחורה מתבגרת היא נהיית יותר נוקשה. היה אפשר לחשוב שבחורה בוגרת תלמד להיות יותר נינוחה עם השנים, אבל במציאות זה לא כך.
לסיכום את חייבת לעבוד על עצמך. את חייבת לשבור את חומות ההתגוננות שהקפת את עצמך אתן. את חייבת חייבת חייבת. זה לא יהיה קל בכלל, אבל אם תעשי את זה, אז אני בטוח שתמצאי מישהו מתאים.
עוצר_וחושב:
עם כל הכבוד אתה עדיין צעיר. אני מתאר לעצמי, שהנסיון שלך עם שידוכים, פגישות ובנות, רובו תיאוריה. החברים שלך, הם בגילאי ה 19-23 ואנא חסוך ממני הסיפורים על זה שאתה מכיר המון מבוגרים. אין לך חבר קרוב שנפגש עם מאות בנות ועדיין רווק.
עכשיו אספר לך קצת על הנסיון שלי. כמה וכמה פעמים הכרתי בחורות שדיברו על התאבדות מרוב בדידות. כמה וכמה פעמים הייתי בטלפון כשבנות בכו לי שעות שלימות. בחורה אחת שהכרתי בכתה כל כך הרבה מרוב בדידות עד שהעינים שלה התנפחו והיא כבר לא הצליחה לפתוח אותן. אני מכיר בנות חרדיות שהפכו לנערות רחוב מרוב בדידות. ואלו הן בנות שהתפללו באדיקות, התלבשו בצניעות ולא הפסיקו עם תהלים וכותל למשך שנים עד שנשבר להן. אני מכיר בנות שהיו חולות כל כמה שבועות מרוב בדידות. החוויה של הבנות הבוגרות מקיף אוקיינוסים של כאב. על כל זה אין לך צל של מושג. את השבר, השכול, הכאב, הבדידות, הנטישה, האבדון, החוסר משמעות, הדכאון התמידי, כל אלו לא רק שלא חווית את המושגים האלו, אלא גם לא הכרת אחת שחווה את זה מדי יום. ולא רק שאתה לא מכיר אחת שחווה את זה, אלא שעד שקראת את התגובה הזו, אתה לא ידעת על קיומן בכלל.
אז בבקשה ממך, כשדנים פה על דיני נפשות ומציעים לבחורה איזה שהוא דרך לצאת מהתהום הזה, אנא, תכיר את מקומך, ותשב בשקט.
נשלח ב-27/12/2006 23:13
הי צ'ו, המתבכיינות בע"מ התבכיינו גם בגיל 19.
אני מכירה הרבה בנות רווקות מאושרות, מחויכות ואוהבות חיים.
ומה, לכולנו יש ירידות למען עליות ועליות בשוונג של ירידות אז פליז אל תכליל.
נשלח ב-27/12/2006 23:14
קוטג',
עם כל הצער על הבנות האלו...
המילים שלך, אותי אישית לא היו מעודדות. להיפך!! עם ביטחון בה'- היא תמצא את הזיווג שלה. הכל תלוי בתפילות- את השאר בורא עולם יעשה.
הכל זה ביטחון בה'.
אתה רוצה להגיד לי שלבורא עולם יהיה קשה לזווג לה בחור שמתאים לה???
נשלח ב-28/12/2006 15:58
קוטג'.
לא טענתי שאני מכיר (אגב אני כן מכיר רווקות בוכות נפוחות עיניים, אה ויש לי חברים מבוגרים שנפגשו עם אולי לא מאה בנות אבל די קרוב ולא התחתנו)
וגם מה שאמרתי לא מבוסס על תיאוריות.
אלא על אמונה יהודית פשוטה.
לגבי אמירת האמת בקיצוניות כדי להבהיר נקודה.
קוטג', אינך פסיכולוג וגם אני לא.
אבל בוא נחשוב בהגיון.
כשאתה אומר לבחורה "תצטרכי לעשות וויתורים כואבים!" וכו' וכו'
אתה לא ממש מעודד אותה. עכשיו היא יוצרת לה אנטי ולא השלמה עם מה שאתה אומר.
מצד שני אם תאמר לבחורה. "יקירתי, קחי עצמך בידיים ותבדקי טוב טוב על מה את מוכנה להתפשר על מה כדאי ועל מה לא. ומה שלא אולי יש אפשרות שכן "
ואתה מצרף עידוד קל.
יכול להיות שזה ייתן לה אור בעיניים והיא תנסה לראות את המציאות בצורה שונה.
באמת לחשוב מה היא מסננת ולמה היא מסננת.
אגב, קיצוניות קשה היא לאנשים בעלי עמוד שדרה חזק.
ובחורה שנסחפה למצב שאתה מתאר. תשבר תחתיה.
נשלח ב-28/12/2006 21:46
או, אני יותר נוטה לכיוון של עוצר וחושב. (השם שלך ארוך לי מדי, צריך למצוא לו קיצור). אולי עוצר. או חושב? נו מילא.
קוטג',
אם אני אהיה במשבר ותשנס מותניים על מנת לעודד- בבקשה תהיה עדין...
נשלח ב-28/12/2006 22:45
אממ.. רשמית אפשר לכתוב "עוצר" או עו"ח בקיצור. אם זה עד כדי כך קשה..
מה שאני כן מסכים עם קוטג' זה הנקודה שהבחורות לא יאמינו שזה לא תלוי בהן אלא בבחור- שצריך להגיע אחד שכן יקבל אותן כמו שהן.
עיינו מה שכתבתי למעלה.
נשלח ב-6/1/2007 18:28
לעקוף......... ואל הייתי קוראת לזה עקיפה וגם לא מתן זכות קדימה...(= פשוט המציאות מביאה אותנו למצבים שבהם צריך לדעת להתמודד בתבונה... ואין טעם לתקוע משפחה שלמה אם אחת לא מצאה את זיווגה....(היא בעז"ה תמצא!!!)
הכל לטובה!!!!!!(=
נשלח ב-6/1/2007 19:48
יש מצב לעקיפה!
חשוב לזכור!
שאת הכל צריך לעשות עם רב. יש בזה הרבה חוקים. העוקף צריך לקבל כתב מחילה, מתנה וכיוצ"ב.
ולסלוח באמת! כי כאשר מתחתנים זה אושר, אבל יש גם "אושרים" שנצרכים להם אח"כ.
אם זה לא קורה, יש קפידות.(אני לא הסגנון שמאמין בכל מיני עין הרע ושאר מרעין)
אני, אישית, מכירה אישה שעקפה את אחותה, ולא היו לה 10~ שנים ילדים עד שהיא קיבלה את סליחת אחותה בלב שלם.
נשלח ב-6/1/2007 20:00
מה את אומרת???
תפחיד עד כמה זה משפיע!
נשלח ב-7/1/2007 00:43
טוב, אצלנו זה לא ככה... (תודה לאל) אין ת'עניין הזה של לבקש סליחה או רשות, כי אין אצלנו הכרח להתחתן לפי הסדר...
נשלח ב-25/4/2010 10:46
הודעתה של פוווו
אחים, אחיות ומה שבינהם...
בציבור שלנו ישנה מקובלות (מטופשת, לדעתי) לא לעקוף אחים/אחיות. היום זה כבר פחות עקרוני אבל עדיין מרימים גבה כששומעים על משהי/משהו שעקף/ה את אחיו/אחותו.
מסקרן אותי לשמוע דעות בנושא מאחים שנעקפים/ שעוקפים/ שלא רוצים שיעקפו אותם/ שלא רוצים לעקוף, וכו'
האם המקובלות הזו טובה? צודקת? עושה לכם רע? מאיזה כיוון?
אשמח לשמוע דעות בנושא כי זה קשור אלי מכיון כלשהו.
(אחרי שאשמע דעות, אגלה לכם את הסטטוס שלי)
(אסיק/תרי, לא חפרתי מאוד לבדוק אם יש כבר אשכול בנושא, מתנצלת מראש.)
נשלח ב-26/4/2010 00:32
לדעתי בדור שלנו זה כבר לא ממש כזה עקרוני. בעבר היו ממש עומדים על זה וכיום יש גם שמקפידים.
בעז"ה כל אחד בעיתו ובזמנו בלי צרות עין....
נשלח ב-9/5/2010 09:33
בס"ד ראיתי פעם באיזה ספר שאם בת עוקפת את אחותה זו סגולה לאחות הגדולה למצוא את זיווגה. ונוהגים שההורים משאירים כסף בצד עבור חתונת האחות הגדולה. לא זוכר מקור אם אמצא אביא כאן.
נשלח ב-10/12/2010 14:20
בס"ד
הודעתה של "שיריש1"
לתת לו לעקוף?-דחוף
חברתי הטובה נמצאת כעת במצוקה היא בת 22. אח שלה בן 21 היום הוא בקש ממנה בקשה: הציעו לו בחורה שמאד נראה לו מתאים, הוא מאד רוצה לגשת. ושאל אותה אם היא מסכימה. היא לא מסוגלת להגיד לו שכן. היא מבינה שזה מה שהיא צריכה לעשות, אבל היא לא מצליחה אפילו לחשוב על זה שהוא עלול להתחתן לפניה, היא אפילו לא מעיזה לשאול רב מחשש שיגיד לה לוותר לו. זהו, היא שאלה אותי מה אני אומרת, מה היא תעשה. אין לי מילים. אני כ"כ מבינה אותה, אני גם באותו הסרט, אני גם חוששת מהיום הזה מאד. ולכן אני לא יודעת מה לענות, איך להרגיע, איך היא תגיד לו 'כן' בלב שלם. הוא מחכה לתשובה, ואני מחכה לעזרתכם!