נכחתי אתמול בהיכל,קונצרט זה היה אבל משום מה לא הרגשתי את ההרגשה שיש בכל קונצרט. אני מציין זאת כבר עכשיו החזנים כולם כולם היו במיטבם. אני אתחיל דווקא מהחזן שהפתיע אותי יותר-דוד ויינבך - אני שומע אותו די הרבה בקונצרטים אבל,רבותיי, אתמול בייחוד בקטע הראשון "ליל שימורים" הוא קיבל עצמות חדשות וחזקות. אני מאוד נהנתי ממנו,חבל שבקטע הראשון בחלק השני הוא ביקש שיורידו או יעלו את המוניטור ומאז המיקרופונים לא היו משהו וזה השפיע על מהלך הקונצרט.
שני במעלה החזן דוד פרופיס - השם מוכר והחזן היה כבר אצל סובול אבל אני לא זוכר אותו כך.. אם הוא היה תמיד כל כך טוב אז איפה הוא היה עד היום??? ואם הוא השתפר מאז שמעתי אותו אז זה פשוט מדהים,יש לו קול מצוין המיקום שלו מצוין צבע קול מיוחד. מאוד אהבתי אותו.
שלישי במעלה החזן יעקב מוצן - וואי!!וואי!! כמה זמן לא שמעתי את הרגש והתפילה של מוצן. אין הרבה מה להגיד חוץ מאשר חזן עם הרבה נשמה וכמו שאמר לי חזן שישב לידי בקהל "...מוצן הוא מלך", ואני בהחלט מסכים. אני חושב שהקטע של "ריבונו של עולם" של ספירת העומר בלחנו של פינציק היה שווה את הקונצרט הזה. עם כזה ביצוע אני מוכן עכשיו לקבל על עצמי עוד 49 יום לספור את העומר ולהנות מהקטע הזה שוב!!
אחרון במעלה החזן יצחק מאיר הלפגוט - אני חושב שאין הרבה מה לדבר,הוא פשוט המשיך את השיא שהוא היה בו במיטבו בפ"ת.. הביצועים שלו כמו שהוא יודע לבצע ולתת. בייחוד ב"אבינו גלה כבוד" - הוא מתחיל את הקטע ישירות בליווי המקהלה בטונים גבוהים בלי הקדמה הוא משהו..איך אפשר?? תשובה:הלפגוט יכול הכל!! ישב לידי אחד מכוכבי החזנות כיום והוא שמע כבר את הלפגוט אבל אתמול הוא נהנה מכל הקונצרט אבל הלפגוט הדהים אותו יותר ממה שהוא חשב ביכולותיו הקוליות.
צריך גם להודות למנצח ד"ר מרדכי סובול ועוד תודה מיוחדת לו על כך שדאג להביא לנו קטעים חדשים שלא שמענו בכלל או שלא שמענו המון זמן.
סה"כ קונצרט טוב!!
כל טוב! רונן.
נשלח ב-22/6/2006 13:05
מכיון שמנחם ובני בודאי ידווחו בפרוטרוט אביא כמה דברים מנקודת מבטי.בניגוד לרונן אני חושבת שהקונצרט היה לא טוב אלא טוב מאד ואפילו מצוין.התזמורת כרגיל יוצאת מהכלל,המקהלה הפתיעה הפעם לטובה החזנים במיטבם והקהל כרגיל מתנהג בצורה מבישה. מה שלדעתי היה מיוחד בקונצרט זה בניגוד לאחרים שהשיא היה כבר במחצית הראשונה בניגוד לקונצרטים אחרים שהשיא במחצית השניה. לגבי החזנים על הלפגוט אין מה להוסיף דברים שלא נאמרו בעבר,חבל רק שבקטע"גלה כבוד" היתה כנראה בעיה בהגברה והווליום היה מידי גבוה בצורה שפגמה לדעתי בקולו של החזן. וינבך כמו יין טוב משתבח עם הזמן וגם ניחן בחן רב,גם פרופיס היה טוב מאד למרות שהיתה לי הרגשה שיש לו קול יותר חזק ממה ששמענו אמש.אך אם לפי הקונצרט הייתי צריכה לבחור חזן לימים נוראים ולכל השנה ,ללא ספק הייתי בוחרת במוצן למרות שמבחינה קולית אחרים עלו עליו.התפילה הרגש וכל הופעתו ממש חדרו ללב.ואגב לא פשוט לעלות אחרי הלפגוט שתמיד זוכה לתשועות הקהל ולתת קטע כמו"הושע נא",כל הכבוד.
נשלח ב-22/6/2006 13:48
ענתאור, תמהני מדוע כתבת שהקהל מתנהג בצורה מבישה. אמנם פעם אחרונה שהייתי בהיכל התרבות (בקונצרט שהיה משירי קרליבך עם מוצן-מילר-רנד-שחט), היינו עדים לבן אדם חובש כיפה שאיחר מעט ולכן הסדרן ביקש אותו להמתין עד לאחר הפתיחה של המקהלה ולהכנס רק כשמתחיל לדבר הקריין. הלה - כבן 50 אולי - לא התבלבל, והחל להתווכח עם הסדרן תוך שהוא דוחף אותו ופותח את הדלת בכוח; אחד המארגנים כנראה שנחלץ לעזרת הסדרן - גם חובש כיפה כבן 40-50 - זכה לטעום אף הוא מנחת זרועו של הביריון המתפרץ, שגם טיבל את אלימותו הפיזית במגוון קללות וחרפות. אבל - זה היה בעיני אירוע חד-פעמי. אז... תמהני מדוע כתבת שהקהל מתנהג בצורה מבישה?
נשלח ב-22/6/2006 16:11
weiss2000 אכן, התנהגות חלק קטן מהנוכחים אינה מתאימה,ולא מדובר חלילה באלימות,אלא בהקפדה על הגעה לפני הזמן . במשך השנים כל אחד כבר צריך לדעת מתי הוא צריך לצאת לדרך בכדי לא לאחר. ומה קרה לאחר "שיר המעלות" ולפני "עושה שלום",כרגיל חלק מהקהל כבר פוסע את שלושת הצעדים אחורה ומזנק לתפוס ראשון את דלת היציאה,חבל. בקשר לקונצרט, אכן גם לדעתי היה מהטובים שהושמעו, והקטעים נבחרו ביד אומן, יישר כח!
נשלח ב-22/6/2006 17:20
בנוסף לנכתב על החזנים ועל הקונצרט,המקהלה והתזמורת הפילהרמונית,על המלווה בפסנתר מר בריסטובסקי והעיבודיםוהתזמורים ברצוני לציין 2 יצירות במיוחד. ה" זכרנו" ביצוע נדיר של יצירה מיוחדת במינה כמו שנכתב ע"י ד"ר סובול "ועוד השקיעו מאמצים מוסיקלים אדירים כדי לשוות ליצירה הזאת מעמד של מלכות."אכן כל הכבוד על הביצוע של החזן דוד פרופיס ומקהלת "יובל". היצירה השניה מ"מה אשיב" הזכורה מילדות בביצוע מקהלות ש.רביץ ז"ל שרק לפעמיים זכו ללוי פסנתר. והפעם:צמד חזניים מעולים מוצן הלפגוט בביצוע של עיבוד חדש של ד"ר סובול עם מקהלה מורחבת,תזמורת ןפסנתר עם סולו של אנטול יצירה חדשה ללא הכר מרשימה במיוחד . ו"בליל שימורים" נהדר של החזן וינבך ליצירה של זבולון קווארטין הושלם ערב חזנות מיטב היצירות לשלוש רגלים. ישר כוח לכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה.
נשלח ב-22/6/2006 23:13
weiss 2000
לדעתי לעזוב את האולם בזמן שהחזנים לא סיימו לבצע את השיר האחרון זה ממש מגעיל,ואתמול הקונצרט נגמר יחסית מוקדם כך שלא היתה סיבה ,והיו רבים שעזבו מיד אחרי שיר המעלות. אני מתפלאה שנתנו לאנשים שהגיעו אחרי שמונה וחצי להכנס לאולם ולהקים אנשים רבים כדי שיגיעו למקומם,לדעתי שיחכו בגזוזטרא עד ההפסקה.
נשלח ב-22/6/2006 23:32
בס"ד
היה קונצרט יפה ומרשים. השתתפות התזמורת הפילהרמונית עשתה חסד עם כמה מהיצירות שבוצעו. דוגמא טובה לכך היא היצירה
"מה אשיב" עפ"י שלמה רביץ בעבוד נוסף של מרדכי סובול. היצירה קיבלה נפח וממדים חדשים. אולם חלק מהיצירות לא מתאימות
לדעתי ללווי התזמורתי הפילהרמוני. כך למשל היצירה: יהי רצון של ספירת העומר ע"פ פינציק בבצוע יעקב מוצן.יצירה זו ארוכה
וחד גונית עד לפזמון:ולטהרנו ולקדשנו, בדרך כלל החזנים ממלאים את הלל באמפרוביזציות. אולם כאן החזן היה כבול לתווים וללווי
של התזמורת שהפך לעיקר ופגם ברוח היצירה. פרט לזה היה זה קונצרט מעניין , ערוך בטעם רב וכל החזנים היו בכושר מלא.יישר כח
לד"ר מרדכי סובול, על הערב המהנה.