צע"ג,
העלית מספר נקודות בתגובתך הקצרה. חלקן אפילו נטול קשר לנושא, למיטב הבנתי.
1. לשמחתי לא הייתי ברשב"י ובאומן. מבדיקה קצרה, עושה רושם שלהר מירון מגיע בחג סדר גודל של 200-250 אלף איש - לא בדיוק רוב המדינה. זו רק הבחינה הכמותית. אני מניח שתסכים אתי (ואולי לא?) שמרבית השמות שם עולים יותר במחשבי הביטוח הלאומי מאשר במחשבי מס הכנסה, וד"ל. טענתי היא שבקבוצה המשלימה, זו שאינה שותפה להבלים הללו, פורום זה אינו מהווה נתח משמעותי כמותית או איכותית, והדיעה השוללת זאת לא נחשבת היום אזוטרית או רציונאליסטית באופן יוצא דופן. לא נראה לי שרשב"י ואומן מחזקים את תגובתך במשהו.
2. אכן, למרבה הצער, הציבור הרציונאלי בישראלי קטן באופן יחסי עם הזמן. אתה מוזמן לפרט את הקשר לפוסטמודרניזם לדעתך. הסיבה הברורה היא קצב ילודה גבוה (ולא בר קיימא) בקורלציה הפוכה לחילוניות, פרגמטיזם מדיני, ושאר סממני רציונאליות. גם מדד האי-שוויון עולה, אגב, וסביר שאם המגמה המצערת תמשך, אתה וחבריך תפגעו יותר מאתנו. אל תטריד את עצמך בשאלה איך יתקיים הפורום במדינה דתית/חרדית - ליקוט חובייזה יעסיק אנשים הרבה יותר מאשר קווי אינטרנט.
3. ייתכן שליאור שליין, בארונו הפרטי, הוא יצור כלאיים מוזר המשלב פוסטמודרניזם (אגב, אתה מוזמן להסביר איך אתה תופס מושג זה, ומה הקשר שלו לדברים) והליכה לבבות, למרות שהוא בוודאי באופן מוצהר אינו כזה. מצד שני, גם אתה באופן מוצהר אינך כזה, אז לך תדע. שליין לפחות באופן מוצהר אינו כורך מעי פרה על זרועו מדי יום, אז אני חושד בו פחות.
 |
|
|