אז ככה. אני בחור ישיבה שיושב ולומד ואוהב ללמוד בעל שאיפות רוחניות ומידות טובות.סגנון הבנות שאני נפגש איתם הוא מסמינרים חרדים דיי טובים.
לאחרונה רכשתי רכב (דיי מרשים) ולא נוח לי לבוא איתו לפגישות לפחות לא לפגישה ראשונה כי זה נראה שחשוב לי מאוד הגשמיות דבר שהוא לא נכון. ברור לי שלא אוכל להחזיק את הרכב לאחר החתונה (מה שכרגע מתאפשר לי) כי זה הוצאה כספית גדולה יחסית. אשמח לשמוע את דעתכם. והאם הבחורה מסתכלת על זה לשלילה?
(נתינה הדדית מולידה אהבה אמיתית)
תוקן על ידי - אופטימי_1 - 30/06/2006 12:27:52
נשלח ב-30/6/2006 12:02
בס"ד
ברוך הבא ....
אני מאמין שחוץ מחברי הפורום שיעזרו לך האופטימיות (כמו הניק) שלך תעזור גם..
תשובה ממני תקבל בהמשך..
חבר פורום "שידוכי חרדים"
נשלח ב-30/6/2006 13:07
מה הקשר לכך שהרכב מראה על גשמיות??חסר בחורים ששוכרים רכב רק בשביל הפגישות,או שמשאילים מחבר?
צריך לעשות רושם ראשון טוב.שאתה לא סתם בא עם חתיכת גרוטאה,שיש לך כבוד לבחורה.
אני לא חושבת שהבחורה תצא החוצה לכוון הרכב תראה אותו ותגיד:
"אלוקים ישמור!למה??למה?? הוא היה נראה כל כך מתאים! לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא "
תמשיך לבוא עם הרכב לפגישות. אחרי החתונה, בקשר לעניינים כלכליים וכדומה תעשה מה בראש שלך.
א גיט שעבאס.
נשלח ב-30/6/2006 13:21
עוד נקודה. נראה לי שיש הבדל בין בחור ששוכר רכב לבין בחור שבבירורים שומעים שהוא מחזיק רכב.
תוקן על ידי - אופטימי_1 - 30/06/2006 13:48:29
נשלח ב-30/6/2006 13:48
האמת שיש בזה משהו- יש סטיגמה שמי שיש לו רכב הוא לא בחור איכותי שיושב ולומד ומביאים הוכחה שיש לו זמן לנסוע וכו' אני לא מסכימה עם העובדה שזה מוריד מן האיכות, אבל באיזושהו מקום יש בזה מן האמת מצד הבטול תורה, לא? זו הזדמנות יוצאת מן הכלל לשמוע את הצד השני של המתרס בקשר לרכב אצל הבחורים. איך תסבירו את זה שבחור טוב שאוהב ללמוד וכל ראשו בגמרא מסתובב עם רכב???
נשלח ב-30/6/2006 15:23
או שאפשר להסתכל על זה בפן שונה...
יש לו רכב כי הוא בחור כל כך מעולה שלא רוצה לבזבז זמן על נסיעות באוטובוס כדי שהוא יוכל ללמוד יותר בישיבה...
סתם,סתם....
נשלח ב-2/7/2006 00:12
יש לי פתרון מאוד פשוט לפגישות הראשונות תגיע בלי הרכב
נשלח ב-2/7/2006 07:48
אתה צריך להיות כנה עם עצמך! תגיד מה שתגיד, הרכב כן חשוב לך! זה אתה! ואתה צריך בחורה שהיא פחות או יותר בראש שךך. אולי תחשוב על בחורה ממשפחה חוצניקית, כי אין ספק שהמנטליות של משפחות חוצניקיות יותר פתוחה.
נשלח ב-2/7/2006 11:22
מה הקשר חוצניקיות?
חסר ישראליות טהורות עם מנטליות של פתיחות ורגישות?
נשלח ב-2/7/2006 11:46
עזרכנגדו,
ראשית כל בכלל לא דיברתי על רגישות!
ולשאלתך! לצערי הרב - וזו כמובן הדעה האישית שלי - רוב הבחורות ה"פתוחות" הן גם מאוד מאוד מודרניות בכל מה שנוגע להשקפות ולצניעות. לא כן הבנות החוצניקיות - ובפרט הבנות האמריקיות. רובן מאוד פתוחות ומשכילות (עם תארים אקדמיים) ובכל זאת מאוד אדוקות וצנועות.
מה לעשות, "זה מה יש..."
נשלח ב-2/7/2006 12:03
שלום אופטימי, משום מה לא מתאים לי הנתונים שהצבת בהתחלה, וזה שקנית רכב, לא קשור לסטיגמות וכו'... אבל באמת אני שואלת איך זה מסתדר??? הרצינות שלך עם זה שיש לך רכב??? לא שאני כל כך נגד זה באופן כללי כלפי בחורים, אבל בחור שמעיד על עצמו שיש לו רכב ועוד רכב מרשים לא יודעת למה, אבל זה לא נשמע מתאים לרצינות..
נשלח ב-2/7/2006 13:29
ואני לא קונה רכב משתי סיבות:
א. כל עוד אני יכול לחסוך כספים לאחרי החתונה והאוטו הוא לא שימוש כה קריטי, אני יכול להסתדר יופי באוטובוסים.
ב. שאני לא חושב שמכבודו של בן תורה שיחזיק רכב בבעלותו. כשצריך רכב, יש חברות השכרה. ואם צריך ללכת לשידוך באזור מרוחק, אפשר לשכור רכב. אבל לא צריך רכב בבעלות אישית.
ובואנ'ה,למה למען ה' נראה לך שהחוצניקיות הן שלב ששואף לשלמות??
במקרה המשפחה שלי חוצניקית,ואני מנסה להסתיר את זה כמה שיותר... כל הבנות שמגיעות כאן לסמינרים?יש להם תארים??הצחקתני... הן באות בשביל לעשות כיף לפני שהן הולכות לקולג' בגולה,ולבינתיים להשיג לעצמן בעל... החוצניקיות שיש להן תארים לא באות לכאן לארץ לסמינרים,אלא הן נשארות שם וישר הולכות לקולג' והן דבר שרחוק מההגדרה:צדיקות ואדוקות... תאמין לי,הייתי שם...
נשלח ב-2/7/2006 14:15
אני שמח שהצחקתיך !!! צוחק מי שצוחק אחרון !!!!
נשלח ב-2/7/2006 14:20
שבוע טוב לכולם.
איילת.. אני מסדר לך את הנתונים.
אז ככה. א. אני בכלל לא מסתובב עם הרכב. (jbmuykyk) ב. הרכב לא חשוב לי. (מוטי2דוס) ג. יש איזה ארגון שמחזיק לי את הרכב. וזה דבר שלא אוכל לעשות אחרי החתונה. ד. אין קשר לרצינות. (איילת21)
תוקן על ידי - אופטימי_1 - 02/07/2006 14:29:02
נשלח ב-2/7/2006 14:31
רכשת רכב- ויש לך ארגון שמחזיק לך אותו?
לא ברור: מה זה אומר אחזקה?
ואם אתה לא משתמש בו, מה טעם יש בו? ולמה אחרי חתונה הארגון לא יוכל להחזיק אותו?
אישית, הייתי תוהה- מנין לבחור שיושב ולומד סכום שמספיק לרכישת רכב? (אני מדברת על בחור רגיל, לא בן להורים עשירים במיוחד.)
אני תוהה גם, למה בחור שיושב ולומד בישיבה צריך רכב? בשביל פעם בכמה שבועות להגיח הביתה או לדייטים?
(אני לא אומרת שהייתי פוסלת מי שיש לו. אני רק מעלה תמיהות בנושא.)