| נשלח ב-4/7/2006 11:37 |
|
| |
האם בחורי ישיבה נרתעים מאשה משכילה???
אם בחורה לומדת מקצוע כמו מחשבים ראית חשבון או אחיות וכ'ו .............. האם זה מרתיע או מענין??????????.
האם זה נכון שבחור מעדיף אחת ט'טלה שנשארה בסמינר ולמדה הוראה למרות שאין לה ענין בזה .
כי אני שומעת בנות שלא עוזבות סמינר רק בגלל השידוך, ואז נתקעות ללא מקצוע?????????
תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 03/08/2007 17:04:05
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 12:17 |
|
| |
נושא טוב וחשוב פתחת... הדילמה הזו , זו דוגמא לכך שנתקעים בצומת של בין הסטיגמות וה'מקובל' של הציבור לבין הפרקטיקה של החיים.. וזה קורה בעוד אינספור מיקרם... לדעתי בחורה שאכן רוצה לקיים בית של תורה חייבת לעשות השתדלות מינימלית ולהתכוננן לחיים. כל אחת ואחת ע"ם דרגתה או הסיגנון שלה תחליט(או יחליטו לה..) מה נקרא אצלה הכנה לחיים.. כלומר אם יש מישהי שסבתא שלה מנהלתת ודודה שלה מורה והיא בטוח תהיה מורה, אז, השתדלותה היא ללמוד הוראה, אבל, מי שיש לה כישורים שונים בתחומים שונים, השתדלותה היא ללמוד בתחום המתאים לה!!!! והבחורים צריכים להבין שיש בחורות שלומדות מקצועוצ כגון :מחשבים, ראיית חשבון וכו... והם לא קריריסטיות ולא נשות השכלה, הן פשוט לומדות מה שמתאים להן ע"מ שיוכלו לקיים בעז"ה את ביתן בעתיד עם השאיפות להן ייחלו
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 12:31 |
|
| |
אני אומר תלוי איזה מקצוע יש מקצועות שאכן מפחידים אותי מהניסיון שלי כל נשות הקריירה הבעלים שלהם הם אפס לצידם
(זאת בכל אופן ההרגשה המתקבלת)
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 12:51 |
|
| |
יש סיבה לפחד הזה והיא לא רק האגו הגברי.
לדעתי ככל שהאשה משכילה וחכמה היא צריכה במקביל להיות אשה טובה יותר (לב טוב, מידות טובות והשקפה טהורה). יתכן וגם אצל גבר הדרך לעליה היא כזאת, אך הנזק אצל אשה שלא תקפיד לרכוש מדות טובות במקביל, חמור יותר.
אשה נוטה יותר לכיוון הרגש (מקווה שלא יסקלו אותי), וככל שתהיה חכמה יותר תדע: א. למצוא דרכים להביא את הרגש לידי ביטוי. ב. להצדיק את ביטויו של הרגש, וגם אם אינו כשר. ומכאן הצורך בתיקונו של הרגש קודם (ובהתאם ל) השכלה.
אם הגבר מספיק חכם ובעל בטחון עצמי או השכלה, יתכן וזה ימנע את רוב הבעיה, שכן בד"כ המידות הרעות מתחילות להתבטא בגאווה, וקיומו של בעל כזה ימנע ממנה גאווה יתירה.
כך נראה לענ"ד (ומקווה שלא עצבנתי אף אחד\ת)
תוקן על ידי - א_ב_ג_ד - 04/07/2006 12:52:57
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 13:00 |
|
| |
ברוך הבא לפורום
א_ב_ג_ד_ה
וזחטי פצ קרשת

חבר פורום "שידוכי חרדים"
תוקן על ידי - ישפאי1 - 04/07/2006 13:02:03
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 13:12 |
|
| |
האמת, שהנסיון שלי מהצד השני, קרי הורה לבת עם מקצוע, ואנחנו לא הרגשנו שום הרתעה כשהיא היתה בשידוכים; היא למדה במסלול מחשבים ועכשיו היא ממשיכה לתואר אקדמאי במסלול לבנות חרדיות של מכון טל. וגם אנחנו לפעמים מנסים להציע שידוכים לכמה חברות שלה שלמדו ועדיין לומדות איתה ביחד ולא נתקלנו, בינתיים, בשום הרתעה מאפילו הצעה אחת שהיצענו. אדרבה, חברה טובה של הבת שלנו כבר עובד ומשתכרת מאוד יפה ודי מוצא חן בעיניי הבחורים.
גם הבן שלנו התחתן עם בת שלמדה מחשבים ועובדת בתחום והוא לא נרתע בכלל, אבל אולי הבן שלנו לא דוגמא קלאסית כי למרות שאין לו שום השכלה פורמלית מעבר למה שלימדו אותו בישיבות שבהן למד (מעוז חיל ואור ישראל) והוא מתמצא היטב במחשב וכל מה שקשור למחשב ובכלל קרא המון - היה יושב ובולע בריטניקה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 13:17 |
|
| |
עש שאני כותב את התגובה שלי מצאתי את הרשומה הבאה לתשומן ליבכן
נשים עם דוקטורט!
אישה אחת ששמה אני, הלכה לחדש את רישיון הנהיגה שלה.
שאלו אותה מה מקצועה, היא היססה מבלי לדעת מה להגיד.
"אני שואל אם יש לך עבודה", הדגיש הפקיד.
"בוודאי שיש לי עבודה, אמרה אני, - "אני אמא".
"אנחנו לא מחשיבים "אמא" כעבודה. ארשום.... "עקרת בית", אמר הפקיד בצורה קרה.
שכחתי את הסיפור הזה עד שמצאתי את עצמי במצב דומה. הפקידה שקיבלה אותי הייתה אשת קריירה, בטוחה, יעילה, בעלת תואר
"מה עיסוקך?" שאלה.
לא יודעת מה גרם לי להגיד את זה, אבל המילים פשוט קפצו לי מהפה החוצה:
"אני דוקטור בהתפתחות ילדים וביחסי אנוש"
הפקידה הפסיקה לרגע, הביטה למעלה ואח"כ אלי עם מבט כמי שאומרת שלא שמעה טוב.
אני חזרתי שוב בשקט, תוך כדי הדגשה על המילים היותר חשובות.
פתאום שמתי לב, כולי מתפעלת, איך היא כותבת, עם דיו שחור, על הטופס הרשמי.
"אני יכולה לשאול...", היא אמרה מלאה התעניינות. "... מה את עושה בדיוק?"
בשקט, בנחת, עניתי:
"אני מפתחת תכנית לטווח ארוך (כל אמא עושה זאת), במעבדה ובשטח ניסיוני (בד"כ הייתי אומרת בתוך ומחוץ לבית). אני אחראית על צוות (המשפחה שלי) וכבר קיבלתי 4 פרוייקטים (כולן בנות).
אני עובדת במשטר של מסירות בלעדית (איזה אישה לא מסכימה ??), רמת הדרישות היא
של 14 שעות יומיות (כדי לא להגיד 24....)....
רמת הכבוד המתגבר הורגש בקול של הפקידה שסיימה למלא את הטופס, קמה, ובאופן אישי פתחה לי את הדלת.
כאשר הגעתי הביתה, עם התואר שלי המלא כבוד, התקבלתי ע"י הצוות שלי - אחת בת 13, השניה בת 7, והשלישית בת 3.
מהקומה העליונה יכולתי לשמוע את הניסוי החדש שלי (תינוקת בת 6 חודשים), המנסה טון חדש של קול.
הרגשתי מנצחת !
אימהות... איזה קריירה נהדרת.
כך היו צריכים לכנות את הסבתות:
"דוקטור בכירה בהתפתחות ילדים ויחסי אנוש"
... הסבתות רבא:
"דוקטור - אקזקיוטיב - בכירה"... והדודות: "דוקטור - יועצת".
כך נראה לי.
מוגש בהערכה ובהערצה לכל הנשים, אימהות, רעיות, חברות, בנות זוג ומאהבות, הן כולן דוקטור באומנות לעשות את החיים יותר טובים !!!.
מקור:http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1333200
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 13:39 |
|
| |
ברוכים הנמצאים.

|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 15:45 |
|
| |
אני חושבת שהבחורי ישיבות דווקא כן נרתעים מזה.. אני לא חושבת שיש להם על מה... אבל התופעה קיימת לצערי...
ישפאי אני מרשה לעצמי לצ'וטט אותך "מהניסיון שלי כל נשות הקריירה הבעלים שלהם הם אפס לצידם"... כי הייתי בהלם.. אני יכולה לשבת פה ולמנות לך המון סובבים אותי שהאישה עו"ד והבעל רואה חשבון, האישה מהנדסת מחשבים והבעל רופא , אישה מסיימת תואר במנהל והבעל מהנדס אלקט'.. וכל אלו הם חרדים.... ואני יכולה לשבת פה ולהמשיך ולהמשיך כי הרשימה ארוכה...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 16:48 |
|
| |
אני דיברתי על אלו שיושבים ולומדים והאישה מקריירת בכל מיני מקצועות וגם אמרתי תלוי איזה מקצוע מנהלת חשבונות למשל זה לא מקצוע מפחיד זה ניהיה מקצוע עממי והכל על זה הדרך
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 18:18 |
|
| |
אותי מרתיע רק דבר אחד באישה- מראה החיצוני. כל השאר לא מפחיד אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 18:21 |
|
| |
בס"ד צריך להבחין בין בחורי ישיבה ששומעים על נשים משכילות לבין בחורי ישיבה שנפגשים עם נשים משכילות.
בתאורי'ה- הגבר מחפש משהי חכמה ואם היא מוכרת כבעלת תואר או תעודה אקדמאית, הבחור מסיק מכך על אינטליגנצי'ה וחוכמה. בפועל- כשהבחור נפגש עם הבחורה הוא אוהב להשמע בעל הניסיון והמלומד וזאת כתוצאה מכך שבישיבות הבחורים מקבלים השכלה תורנית ברמה גבוהה מאוד. וקשה להם להאמין שבחורה תעקוף אותם בידיעות בנוגע למחלוקות בגמרא וידיעות הלכתיות לכן נח להם להאמין שהם המובילים במערכת התורנית, יש כאלה שמסתפקים בכך ויש כאלה שרוצים להוביל בכל המערכות. וכשהם מבחינים בכך שהבחורה פעמים רבות מובילה ברמות ידיעותי'ה לנוכח השכלתה הספציפית בנושאים הקרובים לה- לפעמים הם נרתעים.
אומנם זה נשמע מעט מוזר שבגלוי באים לפגישה ובסמוי נערכת מין מלחמת מוחות אבל זה קורה הרבה פעמים לאותן הבחורות המשכילות, שלפעמים אף מנסות להסתיר את ידיעותיהן על מנת לא "לאיי'ם" על הבחור. בהרבה מקרים זה נובע מחינוך המועבר בסמינרים, בת דודתי שלומדת בסמינר מאוד נחשב בצפון הארץ ספרה לי שמעבירים להם בכל דרך אפשרית את האידיאל שאפילו שהן לומדות מסילת ישרים וספרי מוסר רבים , שלא יראו את בקיאותן ליד הבחור או בהמשך ליד הבעל - כי בישיבות הדגש על ספרי מוסר לא גדול לעומת לימוד גמרא- וכשהבעל יראה את בקיאותן הוא ירגיש נחיתות בליבו שהאשה יותר בקיאה..
מכאן נובע שיש למובילי החינוך בישיבות והסמינרים עיניי'ן וצורך לשמור על מעין "סדר חברתי" שבו הגבר הוא בעל הידיעות והאשה מרווה את צמאונה האינטלקטואלי והרוחני מבעלה. כמובן שהמציאות כבר לא בהכרח כזאת ובחורים רבים גאים באישה חכמה ומשכילה וזאת לנוכח העובדה שמאגרי מידע רבים זמינים גם לאותם בחורים וכדי להרגיש בעינינים הם יכולים לקבל מידע רב על מנת לא להרגיש נחותים ברמת השכלה. נוסף על כך אשה בעלת תעודה גבוהה מעבר להוראה או תואר אקדמאי משמע- הכנסה גבוהה יותר. ושמתי לב שיש אפילו מגמה לשדך אשה משכילה לבחור ישיבה ברמה גבוהה.(מיי'צג את השילוב של מוח חריף של אשה חכמה לבין מוח חריף של בחור הבקיא בגמרא).
ישפאי, למה בחורים צריכים להרגיש אפס ליד אישה משכילה וכי להם אין השכלה רוחנית גבוהה מאוד? האם אין זה מתאזן? והאם אשה לא משכילה צריכה להרגיש אפס ליד בחור ישיבה עם רמת ידיעות גבוהה?
נ.ב אני מכירה את הנושא מקרוב, כשאתפנה מעט אשתף אתכם/ן בעז"ה במקרה שיבהיר את הרעיון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 19:48 |
|
| |
שוקיסטית.
בתחילת דברייך כתבת שאת לא חושבת שיש ממה להרתע.
ואח"כ כתבת שישפאי טעה כחשב שבעל האשה המשכילה יחשב כאפס, וטרחת לנמק זאת כי "אני יכולה לשבת פה ולמנות לך המון סובבים אותי שהאישה עו"ד והבעל רואה חשבון, האישה מהנדסת מחשבים והבעל רופא , אישה מסיימת תואר במנהל והבעל מהנדס אלקט'.. וכו' "
ונדמה לי שאת רק מחזקת את דברי ישפאי. אם מה שיציל את הבעל מלהיות אפס הוא הפיכתו גם הוא למשכיל, הרי שאת בלי לשים לב הסכמת שאברך הנשוי למשכילה עלול להחשב אפס.
אך אני לא חושב שניתן לעשות הכללה, הדבר תלוי בטיב אותה בחורה, במידותיה הטובות וביכולתה להעריך את בעלה כאדם, ואולי גם את תורתו. ואולי גם בבטחון העצמי ובאופיו של הבעל. (וכנראה כמו שכתבתי בהודעתי למעלה)
אחתתמימה.
בידיעות התורה, היות והגבר מחוייב יותר, בד"כ השקיע ומשקיע יותר, יתכן ותגרם לו חלישות דעת כשיראה את אישתו יודעת יותר ממנו. אין מדובר בסדר חברתי הנובע מפרמיטיביות אלא בסדר תורני, הגבר מחוייב בלימוד תורה, האשה לא. אז אם את שמה לב שהצגת ידעותייך עלולה לגרום למשודך להיות נבוך, את יכולה (לנסות) להתאפק, נראה לי שיש בזה מצווה כלשהי באדם לחבירו.
כמובן שאם באמת מדובר בידענית גדולה מאוד בתורה הדבר יובהר לו, וזה כשלא מפריע גם לה להיות ה"רב" של הבית (שכמובן לא תרגיש פגם בבעל שיודע תורה פחות ממנה) ואולי יתאים גם לו המצב. ולמרות ההשכלה ולימוד המקצוע, אשה שיודעת תורה יותר מגבר המתאים לה - שיכולתם בערך שווה, היא נדירה.
תוקן על ידי - א_ב_ג_ד - 04/07/2006 19:57:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 00:57 |
|
| |
אני טוענת שכן! אני מכירה הרבה אקדמאיות ומשכילות שבחורים פשוט פחדו מהם. מה גם שבחורה משכילה בטח רוצה משהו יותר מיוחד מהרגיל, רוב האקדמאיות שאני מכירה (ואני מכירה מלא...) רוצות שבעליהם יהיו משכילים או מיוחדים, הן מבינות בערך אקדמיה ורובן רוצות שגם בעלהים ילמדו משהו כזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 08:52 |
|
| |
זהו בדיוק,פה צריך לבדוק ולבחון--- האם הבחורה האקדמאית והמשכילה מתייחסת לאקדמיה כערך, או שמא היא במערכת האקדמיה משום ששם לומדים את המקצוע בו היא מוכשרת???? לדעתי, בחורה שנמצאת במערכת האקדמית לא מתוך אידאל אקדמי מסוים- אינה שונה מגננת... אך בחורה ששמה דגש על כך שהיא 'משכילה', אכן עלולה להפחיד בחורים- ובצדק!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 11:19 |
|
| |
שוקיסטית ואחת תמימה
אני לא מדבר רק על בחורי ישיבות אפילו בציבור הכללי זה אותו דבר אני יקח כמשל את השרת שלנו בישיבה אשתו היא בכירה במשרד החינוך והוא בסך הכל טכנאי והקשר שלהם בהתאם
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
|