בית פורומים שידוכי חרדים

האם בחורי ישיבה נרתעים מאשה משכילה???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2006 14:08 לינק ישיר 

ישפאי1

איך אני אוהב את השכלתך, איני יודע אם תפסת פעם ביזהשהו משרה, אבל אשה משכילה כמוך בטח בעלה מתגעה בה, הנה בואו ותשמאו מה אומר הרב בלומנקרנץ מבארא פארק באחד מהשיעורים לשלום בית מספר "אני הוזמנתי לדבר לבנות בסמינר, - לא אומר איזה - בנות שמתכוננות לקבל בשנה הבאה לפניהם משרה כמורות, נכנסתי לסמינר אם הרגשה שאני עומד לפני האמאות של הדור הבאה ואני הרגשתי בעצמי איזה הרגשה חיובית, בראש ההרצאה שאלתי שאלה, מי מכם יודע מה מצוה לנו  התורה החיוב לגבי אשה בעולם הזה?, הרבה בנות הצביעו וכולם ענו אותו תשובה במילים אחרים, לגדל ילדים," אומר הרב בלומנקנץ " ואפילו הביאו לי לי ראיה מן התורה, שרחל אמרה להקב"ה אם אין לי בנים אני ואפסי " וכולם היו בטוחים שהם צודקים אבל שחכו שהתורה מקדמת אותם בתחילת בראשית ואומרת לנו שה' ברא את האשה שתהי' עזר כנגדו "
עד כאן הוא מהרצאת הרב הנ"ל נו אשאל אותכן, יש איזה הסכמה מוחלטת איך להיות עזר כנגדו" כל אחד בדרך שלו\ה, בחוג שלו\ה, במסגרת שלו\ה במשרה שלו\ה בחסידות שלו\ה ובקרן זוית הבית שלו\ה

נגיד שאשה יש לה חוש מיוחד לעשור לילדים עם קושיות בלימודים, היא למדה בקאלידז' קיבלה דיגרי, ומכנחת עם סטיפנד גבוה, כל החיים שלה רצתה בעל מוכשר למדן שישב וילמד, אבל הבאשערטע שלה היה סוחר יהלומים! נו מה אתם רוצים, מי מאריך את מי יותר?

סוף דבר, אין שתי א\נשים עם אותו שכל אותו רגש ואותו חיים, כמו שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונים בדיון הזה אבל מתוץ נסיון כל איש\ה תסכיל להכיר מי הו הצד השני ולהעריך אותו\ה עם כל החיסרונות

ישפאי1 לפני החטתיך להתארס יש לך ברירה לבחור את הבחור ולהחליט אם הוא יואריך אותך אחרי המזל טוב, it is just too late

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2006 10:17 לינק ישיר 

אני בחורה רווקה מבוגרת ורוצה להגיד שאין היום מקום הבעולם לבחורה רווקה ולא משכילה, נקודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ולא מש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2006 10:23 לינק ישיר 

ברוכה הבאה אתי76...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2006 10:43 לינק ישיר 

אתי, תלוי לאיזה זרם את משתייכת..
וברוכה הבאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2006 10:50 לינק ישיר 

אתי צודקת, ברגע שבסמינרים יש אפשרות ללמוד או הוראה או ראיית חשבון, כולם הולכות לראיית חשבון , כי הוראה אין עבודה, ורואות חשבון הן משכילות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2006 10:59 לינק ישיר 

נו אז....
הרואות חשבון משכילות או לא???
וזה טוב או לא???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2006 11:01 לינק ישיר 

נכון בהוראה אין עבודה עם אין לך פרוטקציה
וברו"ח אין עבודה אם אין לך פרוטקציה או ניסיון
(ואני מדברת מתוך ניסיון כושל למצוא עבודה התחום)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2006 11:01 לינק ישיר 

ציפי, נכון! לא אמרתי שלא.

רק אמרתי שאם היא נגיד חסידית או אנילא יודעת מה, אז הכללים קצת אחרים, והגבולות קצת שונים, לא?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2006 12:11 לינק ישיר 

הבעיה של המשכילות התחילה בציבור הליטאי, לא נראה של שאצל החסידים יש את הבעיה הזאתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2006 00:38 לינק ישיר 

בס"ד
א_ב_ג_ד
"אז אם את שמה לב שהצגת ידעותייך עלולה לגרום למשודך להיות נבוך, את יכולה (לנסות) להתאפק, נראה לי שיש בזה מצווה כלשהי באדם לחבירו."

רעיון טוב, אשתדל ליי'שמו... אתה מעדיף בחורה שתשב מולך ותהנהן מחשש שפי'ה יפיק מרגליות אשר י'היו כבדים לך?

"כמובן שאם באמת מדובר בידענית גדולה מאוד בתורה הדבר יובהר לו, וזה כשלא מפריע גם לה להיות ה"רב" של הבית (שכמובן לא תרגיש פגם בבעל שיודע תורה פחות ממנה) ואולי יתאים גם לו המצב."

ולכן הבאתי את האנלוגי'ה הזאת כדי להבהיר שכמו שאשה יכולה להבין את מקומה מול בעלה שבמקרים רבים השכלתו התורנית- רוחנית גבוהה יותר בלי להרגיש נחותה, כך גם הגבר יכול להבין שהוא איננו נחות מהאשה בגלל שהשכלתה האקדמאית גבוהה יותר.

ישפאי,
גם בציבור הכללי הבעי'ה הזו קיי'מת, רק ששם חוששתני שזה נובע ממלחמת השובינזם מול הפמינזם- מלחמה פרדוקסלית:
מצד אחד האשה רוצה להראות שהיא יכולה להגשים את שאיפותי'ה ולספק לעצמה קריי'רה זוהרת כדי שלא תרגיש שהיא נחותה מהגבר,
אך מצד שני כשהיא עולה מעל הגבר - הרבה פעמים זה מלווה בזלזול באותו מסכן...ולכן מתפתחת בעי'ה בזוגיות.
(אני רוצה לסיי'ג את דברי ולהדגיש שאני לא מדברת על כל המגזר החופשי, ההכללה היא למען הבהרה עקרונית וכמובן שגם שם לא כל מערכות הזוגיות ממין זה לוקות- למען הסר ספק לשה"ר).
ובציבור החרדי גם אם האשה משכילה, לגבר לא צריך להיות שום חשש משום שהוא מאזן את השיחות והבית מבחינה רוחנית - אשר אין ספק שבחינה זו - מעלתה גבוהה יותר.
ולכן ישפאי, אל תפחד מאישה משכילה! 

ליי'קי,
גם בציבור החסידי התופעה קיי'מת- אך במשפחות שאני מכירה גם הגבר מקריי'ר- ולכן אין להם את הבעי'ה הזו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2006 01:38 לינק ישיר 

אחת תמימה.

זה לא תמיד תלוי בגבר, זה הרבה תלוי באשה. אם היא מרגישה שמחמת ידיעותיה ועבודתה המכובדת, היא טובה יותר, היא יוצרת בעיה. ולאשה יש נטיה להבליט בהתלהבות כל מעלה או חכמה  (למשל בכתב מודגש ובצבעים בולטים) , היא צריכה להתגבר עליה ולעבוד על מידותיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2006 01:57 לינק ישיר 

אני ציינתי ואציין שוב
לא כל מקצוע מפחיד
הנהלת חשבונות ורואת חשבון היום כבר ניהיה מקצוע עממי
כמו שמישהו כבר אמר שקשה למצוא עבודה בתחום היום

קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2006 07:51 לינק ישיר 

אני חושבת שהשכלה בסופו של דבר ,תגרום לאותו בן תורה להמשיך וללמוד, דוקא משום שהיא השקיעה ולמדה ,
ומי לא מחפש משכורת מכובדת???היום בדורינו אי אפשר בלי..................... ובלי ............... מה לעשות העניים גדולות.
למשל בעלי מאוד שמח שאני מתפתחת בקטע של לימודים והשכלה {אני שומעת איך הוא מספר עלי לאחרים ..........
מי אמר שזה מרתיע ??.העיקר שאשה תדע את מקומה ולא תקטול אותו בגלל השכלתה ..........וזה שיך למידות ולא להשכלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2006 13:59 לינק ישיר 

בס"ד
א_ב_ג_ד...
"ולאשה יש נטיה להבליט בהתלהבות כל מעלה או חכמה  (למשל בכתב מודגש ובצבעים בולטים) , היא צריכה להתגבר עליה ולעבוד על מידותיה."

רקלאשהישנטי'הלהבליטבהתלהבות?אניחושבתשגםלבחוריםישאתהנטי'ההזאתואףבמידהרבהיותר...ואניבטוחהשאתהמביןשההדגשהנועדהעלמנתשלךי'הי'היותרנעיםלקרואאתהנכתבולאעלמנתלהבליטאתכישוריהגרפיקהשלי...
ככהיותרנחלךלקרואמבלילהרגישמאוים?
עשהליטובהואלהתכלילתכונותאופילכלהמיןהנשיבכזהביטחוןבצדקתדברך.
ועכשיו ברצינות...
אני לא צריכה להגיד לך שהבחורים הם אלה שנוטים להבליט את ידיעותיהם בתחום השולט שלהם, 
לא חסר בחורים אשר מרגישים שמעצם היותם שיי'כים למין הגברי - זה מקנה להם לגיטימצי'ה להיות הפויסק של הדור, כשהם מנסים ללמד את האשה הלכה - הם ישר מצטטים פסקים עם מראי מקום , בלי להתרגש אם טעו קצת בסימן מסויי'ם או דף מסוים , כי האשה הרי לא תלך ותבדוק ובטח שלא יודעת מראי מקומות בע"פ (כך הם חושבים..)- האם בכך הם מראים את את ידיעותיהם, מעלתם וחוכמתם?? י'היו שיגידו שזה לש"ש, אבל מה שבטוח זה שהבחור לא ידבר ברמה כזאת לחברותא שלו...
אז אולי גם הגבר צריך להתגבר על מידותיו לפעמים ולא לגרום לאשה תחושה שמתי שהוא מדבר על הצד שקרוב אליו -היא צריכה להנמיך מידותי'ה ולא להראות את ידיעותי'ה שיכולות לתרום לשניהם מחשש שמא יפגע הצדיק.
אז כשאתה נותן עצה, תסתכל עלי'ה מ2 הכיוונים- כי גם אשה יכולה להיות משכילה יותר ולא להבליט דברי'ה וגם גבר.
ושוב, נתתי דוג' מהפן שאתה תתחבר אליו אז בבקשה ממך, לא לקפוץ ולענות תשובה צפוי'ה.

ישפאי,
לא נותר לי , אלא לברך אותך שתמצא משהי שהמקצוע שלה לא יפחיד אותך...

מורה,
אני מסכימה לדבריי'ך , אפשר להוסיף ולסכם בכך שהזוגיות היא חיבור הנשמות בדיעבד ולא בהכרח חיבור שכלי.

שבת שלום!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2006 14:13 לינק ישיר 

לא קופץ ולא מכליל. בהודעה הראשונה שלי באשכול הסברתי בקצרה מדוע בד"כ אצל האשה הבעיה קשה יותר.

מה גם ואשה מטבעה רוצה להרגיש שיש לה "גבר", כך שגאוותו פחות מציקה לה. לעומת זאת ביטוי גאוותה יכול להציק לה בעצמה ובלי הרבה שימת לב לשני רצונותיה המנוגדים  1. גם שיהיה "הגבר".  2. ואין בבית מישהו טוב ממני.

כמובן שאיני מכליל אך מדבר על המצב הנורמלי.

אני בטוח שאם היה כ"כ קשה לקרוא את הכתב הרגיל, כולנו היינו מקפידים להדגיש את הכתב. 
הנסוןשלךלהשוותזאתלכתבכזה...טובאנימניחשזהלאהיהברצינותאזלאאכתובאתדעתיעלההשוואההגאונית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם בחורי ישיבה נרתעים מאשה משכילה???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.