בית פורומים שידוכי חרדים

האם בחורי ישיבה נרתעים מאשה משכילה???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/7/2006 13:12 לינק ישיר 

סחתן אבגד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2006 15:17 לינק ישיר 

בס"ד
חשבתי שכבודו בחור , לפי מה שאתה משוכנע שנשים רוצות- אולי אתה בחורה שמדברת בלשון זכר.
"אשה רוצה גבר- בוא נהי'ה גברים..."- נו באמת.
אפשר לקרוא בין השורות שמצב כזה מאיי'ם עליך, במקום להודות בזה -אתה מתרץ את דעתך לטובת האשה.
ונסיונך הצפוי להראות מתוחכם ולכתוב כמוני בכתב מחובר - מאשרת את התאורי'ה שלי על רוב המין הגברי...
תודה לך.

עכשיו בוא נעלה את הרמה, אני בטוחה שאתה מסוגל,
אני חושבת שהניסיון והרצון להראות יותר חכמים מהאשה נובע מחוסר ביטחון.
לדוג' אדם שהוא נמוך פיזית - יכול להיות עניו והכיר במציאות שלו, אבל יש כאלה נמוכים שזה רק יגרום להם להגיד "מה הם חושבים שאני קטן?! אני אגרום להם להבין שאני הכי גדול מכולם! אני שולט! זה מה שהם רוצים!"
אלו הן 2 הקיצונות, באמצע יש נמוכים אשר מתמודדים בדרכים שונות המאפינות את טבעם מבלי להיות קיצונים.
מה שבטוח שלאדם גבוה הקונפליקט בתחום הספציפי הזה לא קיי'ם- הוא לא צריך להוכיח כלום.
(אני מציעה לך ולישפאי למצוא את מקומכם באנלוגי'ה הזאת ולהסיק מסקנות)

דוגמא זאת נועדה ע"מ להדגיש שגם מתי שהגבר כביכול "פחות" מהאשה בתחום מסוים - התמודדותו לא חיי'בת להיות בהכרח ע"י מאבק כוחות ולא ע"י כניעה לאשה(ובטח שלא ע"י מתן תרוצים ל"טובת האשה"), אלא ע"י מציאת מקומו בין 2 האלטרנטיבות הקיצוניות.
כי קיצוניות משיגה את המטרה ההפוכה וכל בחורה תעדיף גבר שיודע את מקומו בתחום מסוים מאשר גבר שמנסה  להיות הכי חכם בכל הזדמנות- זה ממש פטתי.
וכנ"ל לגבי האשה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2006 20:03 לינק ישיר 

אחת תמימה.

הפרשנות הפסיכולוגית שלך זולה מידי, הרי שאת עצם כתיבתך בפורום אפשר לפרש כנסיון לכפות על חוסר בטחון עצמי או על חוסר חכמה וכו' ואין לדבר סוף.  בואי נמנע מהמשך המריבה וננסה להגיב לעניין.

לא כתבתי שאני מרגיש צורך להבליט את חכמתי. כתבתי את המציאות המוכרת לי, רוב הנשים רוצות את הגבר שלהן כאחד המשרה בטחון עצמי, ואם היא חושבת שהוא חכם ממנה, זה יכול לסייע למטרתה. לעומת זאת נחיתות שכלית יכולה להפריע למטרה ולכן אשה תרגיש טוב יותר עם גבר חכם ממנה. עד כמה שידוע לי בד"כ המציאות כזאת.

אם את מרגישה שאת לא צריכה בעל חכם ממך, אני מניח שתהי מספיק צדיקה כדי לכבד את בעלך כמו שהוא ולא לפרש כל משפט שהוא מוציא מהפה כנסיון לכפות על חוסר בטחון או חכמה וכו', אחרת, אני מאוד מרחם עליו.

הסברתי את הצורך של אשה משכילה בעבודת מידות המקבילה להשכלתה (לדעתי) בהודעתי הראשונה כאן:

לדעתי ככל שהאשה משכילה וחכמה היא צריכה במקביל להיות אשה טובה יותר (לב טוב, מידות טובות והשקפה טהורה).  יתכן וגם אצל גבר הדרך לעליה היא כזאת, אך הנזק אצל אשה שלא תקפיד לרכוש מדות טובות במקביל, חמור יותר.

אשה נוטה יותר לכיוון הרגש (מקווה שלא יסקלו אותי), וככל שתהיה חכמה יותר תדע:
א. למצוא דרכים להביא את הרגש לידי ביטוי.
ב. להצדיק את ביטויו של הרגש, וגם אם אינו כשר.
      ומכאן הצורך בתיקונו של הרגש קודם (ובהתאם ל) השכלה.

אם הגבר מספיק חכם ובעל בטחון עצמי או השכלה, יתכן וזה ימנע את רוב הבעיה, שכן בד"כ המידות הרעות מתחילות להתבטא בגאווה, וקיומו של בעל כזה ימנע ממנה גאווה יתירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 10:44 לינק ישיר 

בס"ד

חשבתי שאני נמצאת בדיון עם בחור ישיבה, כנראה שטעיתי.
מוח שהרגיל את עצמו בחשיבה מתקדמת כתוצאה מלימוד גמרא  לא הי'ה קופץ למסקנות שאליהן קפצת.(מסקנות אשר אין כל מתאם בינהן לבין דברי, ומסתומא משוללות כל בסיס)
אני לא אגיב לכל דבריך מפאת חוסר זמן וחוסר עיניי'ן  רק אתיי'חס לאחת ממסקנותיך:
 "אם את מרגישה שאת לא צריכה בעל חכם ממך, אני מניח שתהי מספיק צדיקה כדי לכבד את בעלך כמו שהוא ולא לפרש כל משפט שהוא מוציא מהפה כנסיון לכפות על חוסר בטחון או חכמה וכו', אחרת, אני מאוד מרחם עליו."
א. זה כל העיניי'ן שזה לא משנה לנו הנשים- אלא לכם ה"גברים"...
ב.בגלל שאתה מניח שהאשה מפרשת כל מילה -בזה אני תולה את חוסר הבטחון שלך.(שים לב מה כתבתי על חוסר בטחון ותבין אם יש קשר לתגובתך...)
ג.את הרחמים שלך תשמור לעצמך- תזדקק להם בעתיד כשתמצא אשה שהפונקצי'ה היחידה שלה היא אמירת אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2006 14:33 לינק ישיר 

אחת תמימה.

אני לא מבין מדוע את חייבת לפתוח כל הודעה בתקיפה אישית ובסיפור על נחיתות האדם שמתדיין איתך (אותה הבנת בחכמתך הרבה מבין השורות אותן כתב). אך היות והוכחת את כשורייך הפסיכולוגיים, אשאיר לך לנתח הפתיח של שתי הודעותייך האחרונות בעצמך.

1. אילו מסקנות ראית בדברי?

2. מי נתן לך הזכות לדבר בשם "לנו הנשים"?  הצגתי מציאות הקיימת אצל רוב הנשים. הן רוצות "גבר" , אחד שמשרה הרגשה בטוחה. את לא כזאת? יפה לך, אין לי על מה להתווכח.

3. "בגלל שאתה מניח שהאשה מפרשת כל מילה -בזה אני תולה את חוסר הבטחון שלך"

לא הבנתי מה את רוצה. לאיזה חלק מדברי קשרת את חוסר הבטחון?

4. "
את הרחמים שלך תשמור לעצמך- תזדקק להם בעתיד כשתמצא אשה שהפונקצי'ה היחידה שלה היא אמירת אמן."

א. לא החלטתי עדיין אם אשה משכילה טובה עבורי או לא. מה שבטוח, שכמו שכתבתי בהודעותי (שכנראה לא הבנת את הכל) אשתדל לדאוג ולקוות שהיא תהיה בעלת מידות טובות.

ב. גם אם תהיה לי אשה תמימה בעלת יראת שמים, אני לא חושב שהיא תזדקק לרחמים. אם אחליט לקחת אשה כזאת אדאג שהיא תהיה כמה שיותר מאושרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 21:32 לינק ישיר 

בס"ד
אחי היקר...
קבל חיזוק חיובי על הסקירה מדוקדקת של פתיחות תגובותי וההשקעה בניסוח רעיונותיך כסעיפים מסודרים.
אענה לך ברמה כללית יותר ברשותך שמא נגלוש שוב להתנגחות אישית:
האשכול עוסק בחיבור בין אישה משכילה לבחור ישיבה.
דעתי היא שלא אמורה להיות כל בעי'ה עם שילוב זה, משום שברגע שלבחור יש השכלה ישיבתית שני הצדדים מאזנים אחת את השני(כפי שכבר אמרתי)ואם תתעורר בעי'ה סיבתה היא פחדו של הבחור.
אתה מדבר יותר על נחיתות שכלית של הבחור והשלכותי'ה, אני חושבת שהציטוט הבא של דבריך מתמצת את דעתך:
"כתבתי את המציאות המוכרת לי, רוב הנשים רוצות את הגבר שלהן כאחד המשרה בטחון עצמי, ואם היא חושבת שהוא חכם ממנה, זה יכול לסייע למטרתה. לעומת זאת נחיתות שכלית יכולה להפריע למטרה ולכן אשה תרגיש טוב יותר עם גבר חכם ממנה. עד כמה שידוע לי בד"כ המציאות כזאת"

כתגובה לדבריך אגיד שהכל עיניי'ן של פרספקטיבה, כי בדיוק פה הוא בא לידי ביטוי הרעיון שהעלתי בנוגע לאיזון בין בני זוג, אין עיניי'ן להסתכל על שום בחור כנחות שכלית.
ובכלל, כל הנושא מאוד דינאמי- כפי שאמרתי ישנם נושאים בהם האשה בקיאה יותר וישנם נושאים בהם הגבר בקיא יותר אין מקום לנחיתות של אף צד.
ולכן אין לצפות מהגבר להיות סופרמן ולדעת הכל כדי שהאשה תרגיש בטחון, כי תמיד יהיו נושאים שהוא יפול ממנה בהם.
יש לזכור שההשכלה אותה רכשה האשה במוסדות אקדמאים נקנתה לה מעצם לימודה שם, אין לאשה סיבה לזלזל בבעלה משום שהוא לא נכח שם! זה הגיוני שכתוצאה מכך ידיעותי'ה יעלו על שלו ולא בגלל נחיתות מולדת שלו.
באותה מידה אישה לא תזלזל בבעלה אם לא ידע לבשל מאכלי גורמה  וגבר לא יזלזל באשתו אם לא תצליח להחליף גלגל במכונית ושוב חוזר מוטיב האיזון ...

בשורה התחתונה, אני חושבת שהמחלוקת ביננו נבעה מחסרון שיש בנו להבין את הצד השני,
אתה ניסיתי להסתכל על הנושא מנק' מבטה של האישה ומה טוב לה,
בעוד אני ניסיתי להבין מה מאיי'ם על בחורינו הצדיקים ולהביא את הקול הנשי שיעודד אותם ויגיד:"אל תפחדו לקחת אישה משכילה!!"- מסתבר שהכוונות שלי פיספסו קצת את מסלולם... 
גם במקורותינו הקדושים(החל בתורה בהמשך בגמרא וכלה באחרונים)מוצאים מקרים בהם עלתה האשה בחוכמתה על בעלה- אתה זוכר מה היו ההשלכות לכך לחיובי ולשלילי? וד"ל.

ואני רואה שלקחת קצת קשה את האשכול והדיון איתי,
אז שלוחה לך מכאן סליחה אמיתית מעומקא דליבא אם פגעתי בציפור נפשך, אשתדל בעתיד להתנסח בצורה יותר עדינה ומאופקת.(ואצפה זאת גם מכבודו בעל הא"ב).

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2006 23:18 לינק ישיר 

אחת תמימה.

אמנע מלהתייחס עניינית לדברייך, נראה לי שאין טעם. (גם את לא התייחסת לדברי)

מאוד כאב לראות את המשפט הזה:
"ואני רואה שלקחת קצת קשה את האשכול והדיון איתי,
אז שלוחה לך מכאן סליחה אמיתית מעומקא דליבא אם פגעתי בציפור נפשך, אשתדל בעתיד להתנסח בצורה יותר עדינה ומאופקת."

וכולי תקווה שאת באמת אחת תמימה, ושהדברים שאכתוב לך בהודעה אישית יועליו ולא יזיקו.

תוקן על ידי - א_ב_ג_ד - 12/07/2006 23:20:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 23:19 לינק ישיר 

תוקן על ידי - א_ב_ג_ד - 12/07/2006 23:20:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2006 22:45 לינק ישיר 

יש לי שני קרובי משפחה בחורי ישיבה ללא השכלה תיכונית בוגרי מיר וחברון, שנשותהין למדו ראית חשבון בלוסטיג והם ראו בזאת מעלה גדולה.
 לדעתי בחור שמרגיש שאישה כזאת תנמיך אותו, כנראה סובל מחוסר ביטחון עצמי. רבות מהבנות הללו בד"כ מחפשות בחור משכיל וגם הוא בוגר ישיבה תיכונית. ואחרי החתונה בד"כ הולך ללמד משפטים או גם ראית חשבון, אבל יש עוד נקודה אולי הבחורה באמת משכילה, ובנסיון חיים הבחור יותר ממנה. בחורה משיכילה חיבת בעל אינטלגנטי ובקי בהויות העולם.
 אחד מצומצם זה פשוט לא יעבוד !!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2006 00:56 לינק ישיר 

תוקן על ידי - צבי613 - 17/07/2006 1:10:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2006 10:40 לינק ישיר 

העברת החומר התבצעה מאשכול חדש שנפתח באותו עניין ע"י ניק 'xהסוכנתx'
בעניין : רתיעת גברים מאישה משכילה .היכן הטעות..(מבחורה משכילה:) )    

כדאי מאוד לקרוא העניין לא זניח  הרבה נשים משכילות מתחתנות מאוחר למה???

אני חוזרת לעניין של רתיעת הגברים מנשים משכילות שמקוצען  בתחומים שנותנים לאישה טון גברי.
               כגון: ראיית חשבון,משפטים,מחשבים.. כל מקצוע  שדורש מוח חריף ,גורם לגבר לשגת מליצור קשר לחתחילה עם נשים משכילות.

הנשיגה נובעת מהצורך הפנימי של הגבר לשלוט על חיי הזוגיות,להרגיש המוביל ,בעל הבית,אביר הארמון, כשלצידו עמודת עקרת בית חרוצה ,פשוטה,נעימה, ואם אפשר שגם תעבוד בעבודה צנועה מתאימה, הרי "כל כבודה בת מלך פנימה".
ועל הגבר נאמר: "והוא ישלוט בה" ."ועשה לו עזר כנגדו", לכאורה כך צריך להיות..ויש בכך הגיון רב.

ביימנו נפרצה בעיה של ההשכלה ,בעיה מבעד השקפה חרדית ,לימוד שונה מלבד התורה גורם לפיקחות ומעורר שאלות. וכידוע נשים דעתן קלה.ויכולות להפך את דעותיהן הפוך ממה שהן חונכו כבנות ישראל כשרות ועבד את ההלכה על פי חוכמתה הנעלה

ידיעה זו נמצאת אצל כל גבר בתתת מודע שאולי אישה משכילה יכולה לפגוע באישיותה הפנימית,כהוויתה מיום היוצרותה מטבעה אישה היא עדינה ונינוחה,לימוד חיצוני אחר יכול להופכה לאשת עסקים ערמומית,או לעורכת דין חריפה.. 

בדרך כלל הנשים המודרניות הנגועות בתחום הקריירה והזוהר תהיינה נשים שתלטניות ויהיה ניתן להבחין מייד בהן בפגישה:
 1.בגישה הראשונית ניתן לבדוק את מידת הבושה -ביטחות עצמי
 2.בדרישות המנימליות הרף שלהן גבוהה הם רוצות מישהו שיהיה מעליהן וגם תוכלה לשלוט בו.
 3. בלבוש החיצוני אם הוא בולט צועק או שקט.
                                                          וכן הלאה..
בחור ישיבה שפיץ בתורה שיפגש עם אישה כזו הם יזרמו בשיחה עמוקה מחכימה ומעניינת יביעו דעות ויגיעו למסקנות בפגישה הכל ניפלא,
 אך כל אחד בליבו יידע שאין טעם להמשיך קשר כששני בני זוג מנסים כל אחד להוכיח את חוכמתו זה          למשנהו,תופעה זו תביא לסכסוכים ובעיות קשות בהמשך הזוגיות,

אישה היא כלי קיבול!.ואמורה לינוק מבעלה את ידיעותיו.ולשמור את דעותיה לעצמה.אלא כם כן היא מעירה בצורה עקיפה ובנועם.

לאחר ניתוח קצר..
   יש הרבה סוגים של נשים.יש נשים שתלטניות שלומדות הוראה ויש נשים רכות שלומדות לתואר השכלתי שאינומתאים להן.
        ואילו אישה עם פוטציאל להגיע לחריפות,עקשנות,ניתן לעוצרה בעוד היא צעירה עד גיל 20 בערך ,אחר כך  הן בונות ללעצמן חומות של מידות חדשות שנוצרו על פי ניסיון חייהן =התואר האקמדאי מלמד את רוכשיו תכונות ויש כאלה שידעו לאמץ אותם להתנהגות  היום יומית שלהם ולהופכם למידות אישיות,
  חשוב לדעת היכן היא לומדת את התואר ואם היא עוסקת בו,
   באיזה שנה היא לקראת הסיום,ועל פי השיחה מה הכיוון שלה,
                       לבדוק פ ש ר נ ו ת.
נשים משכילות זה כדאי! זה מוכיח מצד אחד על ,דאגה,יכולת,אמונה באני מאמין הפנימי,ביטחון עצמי,הן בדרך כלל יהיו חכמות וידעו לחנך ולנהל את צרכי הבית ,אלו מידות היכולות לבנות בית לתפארת

אין מה להירתע מאישה משכילה היא רגישה ופגיעה כמו כל אישה  רק שהן חכמות בלהסתיר:) זאת ,
              הן מעדיפות לספוג הכל בשקט ולבכות הרחק מכולם כדי לשמור על מעמדה.זיכרו זאת טוב!
                                                       לקחת אישה כזו זה כבר לבנות לעצמך תואר:)

עלו והצליחו 

מאת: XX

חבר פורום "שידוכי חרדים" http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=17053  ומשתתף האתר הגדול ביותר לשידוכים http://shiduchim.thegoodh.com/

שימי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2006 19:32 לינק ישיר 

בס"ד

בעקבות האשכול שפרקליטה פתחה, ראוי להביא לפה אשכול ישן שעסק בנושא קרוב... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/10/2006 21:31 לינק ישיר 

תגובה על הלינק המצורף.
הענין כבר נדוש אבל בכ"ז לא אמנע מלהגיב:

בחור ישיבה שפיץ בתורה שיפגש עם אישה כזו הם יזרמו בשיחה עמוקה מחכימה ומעניינת יביעו דעות ויגיעו למסקנות בפגישה הכל ניפלא,
 אך כל אחד בליבו יידע שאין טעם להמשיך קשר כששני בני זוג מנסים כל אחד להוכיח את חוכמתו זה          למשנהו,תופעה זו תביא לסכסוכים ובעיות קשות בהמשך הזוגיות,
=========================================================================
ואני אומר: ודאי שכך יהיה רק סכסוכים אבל אין לזה שום קשר בדווקא לפה יותר מכל נישואין  כי במקרה שכזה שכל אחד רוצה להוכיח את חוכמתו  ולתגאות על משנהו, - הוא/היא נראה לי שפשוט אינם בשלים לנישואין !!! כי כל נישואין בעולם  מבוסס על זה שהשני שונה ממך, בגוף,  בהבנת העולם, ברגישויות וכו' ............. וכן כן גם בהשכלה.

והטענה ש
אישה היא כלי קיבול!.ואמורה לינוק מבעלה את ידיעותיו.ולשמור את דעותיה לעצמה.אלא כם כן היא מעירה בצורה עקיפה ובנועם.

גם הקביעה הזאת שאשה היא כלי קיבול מבעלה וצריכה לשמור את דעותיה לעצמה ושמותר לה להעיר רק עקיף וכו' זה קשקוש ממדרגה ראשונה וגישה שכזאת לנישואים = לדעתי זה  חורבן!   נועם בדיבור צריך כמה שיותר אבל נראה לי פשוט שבקשר תיקני-נורמלי,  האשה  יכולה וצריכה להביע את דעתה לבעלה, וח"ו לשמור את דעותיה לעצמה וכן להיפך ושכל אחד יכבד את השני עם השוני!  

וזוהי הדרך גם אם ברצונך לשנות את דעת השני  - תקשורת פתוחה - בסיס ליחסי אנוש טובים ולהבנה.  תוקן על ידי - צבי613 - 10/10/2006 21:32:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2006 23:40 לינק ישיר 

לכל אלו שהתייחסו לרואת חשבון וטכנאית מחשבים כאל דוגמאות לאישה משכילה שמרתיעה בחורים- לא נראה לי שלכך התכוונה יוצרת האשכול. כיוון שהמקצועות האלו מאוד נכנסו לתודעת הסמינרים אז זה נהיה יותר מקובל ולא מרתיע כלל. אם הבנתי נכון-מורה11 -את התכוונת לאותן בנות שהולכות יותר על-גדול: משפטים,אחיות ורפואה מקצועות שלא נפוצים אצל נשים בציבור החרדי ואולי זה מה שמרתיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2006 08:31 לינק ישיר 
הסקר באתר "מבט לשידוכים".

בס"ד

ובכן אחר הדיון הענק הזה החלטנו לעשות סקר באתר "מבט לשידוכים".

הנה התוצאות לפניכם....

בחורי ישיבות אכן מפחדים מנשים משכילות, ומדוע:

23.29% סוברים שהפחד הוא בגלל פגיעה ברוחניות - האישה שיוצאת לעבוד פוגשת גברים זרים ומכך יכולה להיפגע צניעותה ח"ו... וכ"ו...

38.36% סוברים שהפחד הוא בגלל פגיעה בשלטון הבעל - האישה המשכילה היא החכמה בבית כך יכול להרגיש לפחות הבעל, ומצידו זוהי פגיעה בשלטונו בבית...

9.59% סוברים שהפחד הוא בגלל פגיעה בניהול הבית (קריירה) - עקב שעות העבודה הרבות, האישה כמעט שלא נמצאת בבית וכתוצאה מכך נפגע הבית.

27.88% סוברים שאין פחד כלל, א"א להתעלם ממספר אחוזים מכובד זה, אך אפשר להסביר זאת באי יכולת הגברים להודות בחולשתם.

אני מאמין שהצבעות נוספות ימשיכו לזרום למערכת, אז אנא עקבו אחר התצאות זהו סיכום זמני.
להצעת סקרים אנא כתבו לנו מערכת מבט לשידוכים, או באשכול "מבט לשידוכים עידכונים שוטפים" כאן בפורום והיו גם אתם שותפים להתפתחותו של האתר הכי מצליח במדינה "מבט לשידוכים".

תוקן על ידי אסיק_good ב- 10/11/2006 8:32:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם בחורי ישיבה נרתעים מאשה משכילה???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.