|
|
| נשלח ב-26/6/2008 23:31 |
|
| |
בוא נחשוב ביחד מי מתמודד יותר מי שמחשבן מספרים במחשבון ומתקתק במחשב או מי שמתמודד עם ילדים ונוער בכל גיל ועם כל בעיה או כריזה מי משכיל יותר זה שלמד לחשבן מספרים או זה שלמד להתמודד עם יצור מתוחכם ושמו ילד.
הסיבה שראית חשבון או כל מקצוע אוניברסלי אחר מצריך אולי יותר השקעה מבחינת שעות לימוד אוניברסליות, היא לא שיותר קשה ללמוד ראית חשבון, אלא הוא שיקול פיננסי כלל עולמי, שאם ניתן לכולם ללמוד ראית חשבון בחצי שנה למשל, כולם ילמדו ראית חשבון ויהיה יותר היצע מאשר ביקוש, והפכנו את המקצוע ללא רלוונטי מבחינת פרנסה, אבל כשנותנים לו כמה שנות לימוד ארוכות ומפרכות עם חומר מיותר שכלל לא קשור לעניי,ן ממילא מסתננים להם מלא אנשים בין אם אלה שאין להם כסף לממן לימודים ארוכים, ובין אלו שאין להם כוח ללמוד הרבה וכך בכל מקצוע, ואפי' רפואה ופסיכלוגיה אפשר מבחינה מציאותית לקצר בשנות לימוד. אבל מורה בין כה וכה אין הרבה שמוכנים להקריב כל כך הרבה אנרגיות וצריך מאד לאהוב את המקצוע בשביל לשרוד בו ולכן אם יחייבו שעות אונבירסליות כבירות נשאר ללא מורים.
פםןפםן חשיבה קצת יותר לעומק לא מזיקה לאף אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2008 23:58 |
|
| |
אני נכנסת באמע וויכוח.. כמו שאני מבינה.. אבל אגיב על התגובה האחרונה של רפאל.
מי מתמודד יותר..?- לדעתי מקצוע ההוראה דורש יותר.. בסופו של דבר החשבונאות והמחשבים זה משו טכני בלבד. וההוראה דורשת הרבה יותר מיומנויות..
ובאמת חבל שלא משקיעים לימודים יותר ארוכים במקצוע הזה.. אם היו שואלים אותי הייתי ממליצה לעשות לימודים של 4 שנים לפחות למקצוע ההוראה..
וכאחת שמגיעה מרקע המחשבים..(תתפלאו) אני מעידה שלומדים המוווווון תיאוריות לא רלוונטיות למקצוע עצמו. ונכון שאורך שנות לימוד מייקר את ערך המקצוע..
כל נושא ההוראה נהיה זול ומסחרי- בעוד שזה עתידינו.. דור העתיד, החינוך, ההשקעה הריגשית והלימודית.. (אקיצער אם הייתי יכולה לשנות את העולם.. מה הייתי עושה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 00:35 |
|
| |
אם היה באפשרותך לשנות את העולם, היית צריכה קודם לחנך את ילדייך וילדי כולם להעריך את המושג מורה בכלל ואת המורים שלהם בפרט, ואז אולי היה מקום שמקצוע ההוראה יהיה נחשק בקרב הנוער המתבגר שבוחר במה הוא רוצה לעסוק, אבל לא יתכן שילד שגודל בדרך כלל אם ערך לא גבוה כלפי מחנכיו יסוק בלימוד הוראה אם נידרוש ממנו השקעה בלימודים, ולכן רק בגלל שזה מסחרי יש לנו מורים אמנם זולים אבל לפחות שמרטפים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 01:58 |
|
| |
ראשית, אני לא נשואה. ואני אישית גדלתי באופן שחינכו אותי שיש הרבה כבוד למורים.
ותתפלא, זה לא מה שגורם שמקצוע יהיה נחשק בידי הנוער. יש המווווווון מורות עם תעודה שאין להן עבודה.. יש יותר היצע מאשר ביקוש- ולכן הייתי מייקרת את המקצוע באופן של דרישות גבוהות ולימודים לא קלים כדי שרק המובחרים יצאו לעסוק בהוראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 08:09 |
|
| |
יש צדק בדברייך.
אך עדיין נראה לי שלא יהיו אנשים ברמה שישקיעו בלימודים קשים וארוכים בהוראה, תמורת משכורת זהומה באופן יחסי למקצועות אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 09:18 |
|
| |
חלק מהעלאת רמת הקושי בלימודי המקצוע -מעלים באופן מידי את הביקוש ויחד עם זאת השכר עולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 13:49 |
|
| |
צודקת מאד.
ועכשיו הגיע הזמן לשנות את העולם.............
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 15:55 |
|
| |
אז.. לעזוב את המחשבים לטובת ההוראה????????????????????????
איך משנים את העולם?
שמעתי פעם משו כזה- "אהיה אתה השינוי שתרצה לשנות בעולם".
הענין שפה זה לא נראה לי כ"כ יעזור..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 16:26 |
|
| |
את לא צריכה להיות מורה.
אי"ה כשתהי אמא, תשלחי את ילדייך לבתי ספר פרטיים, בהם המורים מוערכים ומקבלים משכורת גבוהה.
כך אני נוהג. זו תהא התרומה שלך לקידום מקצוע ההוראה בישראל ולטובת ילדייך.
(בכדי לא לטעון לחינוך אליטיסטי, אנו מקפידים כל שנה לשלם לבית הספר של ילדינו כתרומה, סכום להחזקת ילד נוסף ממשפחה שאינה משופעת באמצעים).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 17:26 |
|
| |
יפה..! רעיון חדש לי ולא מוכר בציבור החרדי..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 18:27 |
|
| |
סורי... חוזרת להתייחס לכותרת...
אם מסתכלים על המכלול, אז כן. בחורי ישיבה רבים לא יודעים איך "לבלוע" את הידע שיש לבחורה מולם.
לפעמים, זה בא לידי ביטוי בסתירה כלשהי.. מצד אחד הם רוצים בחורה חכמה... עם משרה והכנסה מסודרת... ומצד שני, אני שומעת לא אחת "היא יותר ממני, אני מרגיש ילד לידה"...
כבחורה שנמצאת בעולם זה כבר 8 שנים... אני מוצאת כי יש צורך לתקן את העיוות הזה ע"י שני הצדדים....
מצד הבחורים: בחור צריך להיות גאה ובטוח בעצמו בידע התורני שיש ברשותו... אחרי הכל הבית אמור להיות מושתת על אדני תורה ומצוות... ויהיה לו הרבה הכרעה שם...
(ובסוד... מאחורי כל בחורה משכילה, עומדת אישה... רגישה ורכה)
מצד הבחורות: א. לדעת להעריך ולקבל את העובדה שבחור ישיבה "תורתו אומנותו" (וכמו כל אומן,הוא מתמתה במקצועו...)
ב. אשה חכמה באמת, היא זו היודעת לתת לבעלה את התחושה, שכמה שהיא יודעת, הוא יודע לא פחות...ואפילו יותר...
יותר הערכה, הוקרה, ופחות התנשאות ורברבנות....
תוקן על ידי מיוחדת100 ב- 27/06/2008 18:28:55
"זר, בא מהכיס. פרח, בא מהלב".
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2008 21:34 |
|
| |
| מיוחדת100 כתב: |  |
אשה חכמה באמת, היא זו היודעת לתת לבעלה את התחושה, שכמה שהיא יודעת, הוא יודע לא פחות...ואפילו יותר...
יותר הערכה, הוקרה, ופחות התנשאות ורברבנות.... |
|
התגובה שלך מאד נכונה וכך צריך בפועל לנהוג.
אולם בהתייחס למשפט המצוטט:
ראשית מדובר בפגישות. עדיין לא מדובר באנשים נשואים ולכן הרתיעה היא להגיע לפגישה עצמה או ביציאה מפגישה ראשונה כאשר הבחור קולט שיש לו עסק עם בחורה משכילה.
שנית, הבחורה מחזיקה את הקלפים אצלה, כי לכאורה היא יותר משכילה אבל נותנת לבעל את ההרגשה שהוא חשוב כמוה (אפילו שהוא מכיר בערך עצמו, שהוא גדול יותר בתורה - גם זה לא תמיד - וזה חשוב יותר). האם ברגע של התערערות יחסים קטנה היא לא תפגע בו בנקודה זו?
לדעתי דוקא מי ששקוע בעולמה של תורה (ובהנחה שהוא בחור שמקובל עליו לימודי השכלה), פחות ירתע אם הוא נפגש עם בחורה המעריכה תורה ורוצה בית של תורה, כי הוא מכיר בערך עצמו. מי שיותר ירתע אלו שהם בישיבה משפה ולחוץ (כי כולם הולכים) שגם הוא מכיר בערך עצמו.
בחורה עם השכלה, כדאי לה להמתין לבחור מהסוג הראשון (לצערי ראיתי כבר מה קורה עם בחורים מהסוג השני).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2008 21:52 |
|
| |
מיוחדת ושרפ,
היטבתם להבהיר את העניין!
יישר-כוח.
|
|