בית פורומים עצור כאן חושבים

מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/8/2006 12:47 לינק ישיר 

בי.טי.

האם ישנם אנשים שעומדים מאחורי רעיונות הפלורליזם כפי שאתה מצייר אותם? אם כן , למה שלא תכתוב להם מכתב שבו תבקש מהם לתת לך את הלגיטימציה שבה אתה רוצה?

במלים אחרות , מה לזה ולדיון כאן? האם מישהו הציג כאן עמדה כזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2006 13:07 לינק ישיר 

חשבתי שהעמדות כאן מבוססות בכיוון הזה. אולי טעיתי ואתה צודק כשאתה אומר שאין לזה כלום עם הדיון כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2006 13:31 לינק ישיר 

למיטב ידיעתי אין לעמדתי דבר עם רעיונות כאלה (באופן אישי אני מחזיק בגירסא מסויימת של פלורליזם , זו של ישעיהו ברלין , האומרת שיש יותר מדרך אחת לחיים ראויים , אבל בהחלט יש מקום לשיפוט ויש דברים שיכולים להיות מוגדרים חד משמעית כלא נכונים או כסתם רעים) .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2006 22:30 לינק ישיר 

מו"ל
הסברת את שיטתך.
אתה מדבר על מוסריות במובן מסוים, אולם מי אמר שזה המובן ההכרחי היחיד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 09:30 לינק ישיר 

דאפל

קראתי את דבריך בעיון ובהנאה, כרגיל, אבל עדיין איני מבין במה אנו חולקים זה על זה. כלומר, אני רואה את התוצאות בשטח, אבל לא הצלחתי להבין את היסודות.

אז אולי נסכם ברור?

א. מה היסוד של המוסר? האם יש מוסר שהוא נכון כשהוא לעצמו?

ב. האם זה ברור שיש לפחות שתי גישות למוסר? זו הליברלית שיסוד היסודות שלה הוא כנראה, לפי מה שהוברר כאן ולפי מייצגיה, זכותו של האדם לעצב את חייו, אישיותו, דעתו וכו' רק לפי רצונו האישי? ואין לאף אחד, מאלקים ומטה, זכות להתערב זה?

אך יש גם שיטה, כגון התורה (טוב, זה לא מוסר), או לפי המוסר הקנטיאני, או האריסטוטלי, או האפלטוני, שלפיה חלים על האדם חיובים שונים. וגם אם הוא אינו מודה בהם, הוא "לא בסדר"?

ג. לפי אפלטון, כנראה משכב זכר אינו תופעה פסולה (אם כי הוא בהחלט שולל את זכותו של האדם לעצב את חייו לפי שגיונותיו ותובע ממנו להתאים עצמו לאידיאות המוחלטות. והרי יש מי שסובר שבין האידיאות אלו יש את שלילת החד מיניות... לכן כתבתי שאפלטון הוא בסיס לגישתי ולגישת מו"ל). ולאידך גיסא, לפי הליברליזם של מיל יש מקום לאדם לנהוג לפי שגיונותיו. (אם כי, כפי שכתבתי, אני סבור שמיל לא היה תומך בזכות למשכב זכר, אלא להפך, פוסל אותה. אלא שאיני יודע איך היה מנמק את הדברים. מן הסתם היה מצביע על כך שזה לא תועלתי. אבל זו השערה שלי ובוודאי שאין בה כדי לחייב אף אחד, גם לא את מיל.)

ד. עוד טענתי שיש כאן מידרג. לפי הגישה שלך ושל אמשלום, ואולי של אחרים (ממללא?) כל האמירות המוסריות הן בעצם ילידות של תרבות, והתרבות מגבילה, ולכן כל המשתחרר מעול תרבותו - עדיף. לכן אתה טוב מאבותיך, שלא היו מסוגלים כנראה לקבל את זכות האדם לחד מיניות. ואתה קשה לך, אבל רק רגשית, לקבל את זכות האדם לנהל זוגיות עם בעל חיים. ומי יודע, בדרך הזו אפשר יהיה להגיע לכבד גם את הקניבל, במיוחד אם הגויה שהוא אוכל ניתנה לו במתנה על ידי בעליה מחיים.

כמדומה שמוציא לאור היה רוצה לשאול אותך אם יש גבול לדרך הזו. התאבדות. סמים. פיתוי קטנים. באיזה שלב ניתן לומר על האדם שהוא בגיר והוא בונה את עצמו כרצונו, שזו זכותו, ומתי הוא מאבד את הזכות הזו עקב מה שמזוהה אצלנו כחוסר בגירות. וזו כבר טענה שונה מקודם. זו טענה בתוך המסגרת שלך עצמך, בתוך הנחות היסוד שלך.

ה. על כל פנים, אני הסתפקתי בטענה פחותה. לא באתי לטעון את הטענה שגם בעיני היא עלובה. לאמור: כיון שאינך יכול להוכיח שאני טועה, אני צודק ועליך להודות בכך. מה שטענתי הוא: כפי שאתה מתבצר בעמדתך, ואינך מציע - עד כמה שראיתי ושמא לא ראיתי יפה כי לא קראתי את מאות ההודעות כאן - לא הצעת כאמור בסיס לעמדה הליברלית, פרט כנראה להבנה האינטואיטיבית שזה נכון ואמת ויציב וברור מאליו. אז כך יש גם כאלו שבעיניהם יש אותה הצדקה לעמדה פטרנליסטית. לאמור: לא כל מה שהאדם רוצה מעומק ליבו הוא כשר וישר.

לדעתך ולדעת אחרים, מי שסובר כך פשוט סובל מהתניות תרבותיות שגויות. אבל אפשר לומר את המשפט הזה גם עליך.

ולכן טענתי שאם יש לך משהו נגד העמדה הטוענת לערכים שבפניהם בטלה גם הזכות הליברלית, צא והסבר מדוע. ואז, ולמטרה זו בלבד, לקחתי את השריון של "תוכיח שאני טועה". ועוד אני מודה שאצלך אפילו לא ראיתי את השריון הזה, ובוודאי שלא כלי נשק אינטלקטואליים טובים הימנו. לשאלה מהיכן אתה יודע שהליברליות צודקת לא מצאתי תשובה אצלך או אצל אמשלום.

שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 10:38 לינק ישיר 

מיימוני

1. אתה מעוות לחלוטין את העמדה שאותה אתה מבקר. העמדה הזאת איננה סוברת שאין מוסר ושאין מושג של חיים ראויים מול בלתי ראויים (גם עמדה כזאת יכולה להיות קיימת , אבל העמדה הליברלית המוצגת כאן בהקשר הזה , בלתי תלויה בעמדה כללית כזאת לגבי המוסר). הדבר היחיד שנאמר הוא שלאור העובדה שבזמננו המודרני יש כל כך הרבה השקפות ודעות , זה בלתי סביר שאדם ידרוש להחיל בכפייה את תפיסתו לגבי החיים הראויים על אחרים שרואים דברים באור שונה, בפרט כאשר הנימוק היחיד שהוא יכול להציג לעמדתו הוא שכך אומר לו "אור השכל" , "זה פשוט כך" ו"כל מי שיש לו רגש אנושי בסיסי אמור להרגיש כך". כלומר, הספירה המתאימה לחיי מוסר הוא הספירה של הפרט , בתוך רשותו הוא מוזמן לחיות חיים מוסריים , אבל אל לו לכפות עצמו על אנשים שאינם חושבים כמוהו. הטשטוש בין הדברים האלה הוא משהו שכבר הצבעתי עליו בהודעה קודמת , ואתה אפילו הודית שיש כאן משהו שלא חשבת עליו , שמדובר בדברים שונים, תמוה איפוא למה אתה ממשיך לבלבל בין הדברים.

2. אתה מנסה ליצור משוואה  , ליברליזם=שיטה מוסרית שרירותית כמו כל האחרות. וכפי שהליברל מתבצר בעמדתו ואינו מסוגל לנמק את עמדתו , כך אין לדרוש זאת מכל עמדה אחרת. המשוואה הזאת איננה נכונה מכיוון שמוסכם (אני מקוה) א) שאין להפעיל כוח ללא נימוק וב) שכל דבר שנוגע למדיניות ציבורית צריך לבוא מתוך מסגרת רעיונית  שיטתית שאיננה מתייחסת לסוגיה הספציפית גרידא. אלה המצדדים בכפייה צריכים עדיין  א) לנמק מה יש במקרה הספציפי הנידון שדורש התערבות כוחנית וב) להציע מסגרת כוללת יותר להסדרת הגבולות בין חירות לכפייה .במסגרת הזאת הם צריכים לענות על שאלות אלמנטריות , כמו מדוע הם חושבים שהרגש והתחושה האישיים שלהם ראויים לשמש קנה מידה , יותר מאשר זו של אחרים שמרגישים בצורה שונה. בהקשר הזה אני מפנה אותך להודעתי הקודמת אליך , ממנה בחרת משום מה להתעלם , שם הצגתי שאלות שלמיטב הבנתי הן אלמנטריות , שאלות שאינן נובעות משקפת עולם ספציפית אלא הן מתבקשות לפני שבכלל מתחילים לדון.

יש בדבריך כאן טשטוש גדול כאילו כל הנידון הוא בשאלה התיאורטית האם יש מקום לכפייה על ערכים . הבה נניח שיתברר שהתשובה לשאלה הזאת חיובית , האם ינבע מכך הצדקה לכפייה במקרה הספציפי הנידון כאן? מהבחינה הזאת לא היה אפילו צורך להציג עמדה אלטרנטיבית של ליברליזם , כל עוד השאלות הבסיסיות לא נענו. ברור שמי שטוען לכפייה צריך להצדיק את עצמו , כי אם לא כן  איש את רעהו חיים בלעו. אם אדם אינו יכול להצדיק את עצמו אלא בטענה שזה מה שהוא מרגיש , הוא עושה צחוק מעצמו כאשר הוא דורש שזה יהווה בסיס לכפייה מסוג כלשהו .

3. אני חושב שאני יכול לנמק בצורה סבירה את עקרונות הליברליזם , אבל זהו צעד מתקדם יותר שיתבקש כאשר הצד שכנגד יענה על השאלות הבסיסיות. הליברלים בדיון הציעו שיטה מקיפה , שחלה גם בהקשרים אחרים  כמו שהציג זאת למשל  פרוחובניק שמה שמנחה אותו לגבי הסוגיה הזאת מנחה אותו גם לגבי סוגיות אחרות בהם דוקא לא נוח לו עם ההתרסנות הליברלית ובכל זאת הוא מקבלה. הליברלים תלו את עמדתם במסגרת רעיונית של עקרונות כלליים שלא נוסחו מתוך מחשבה על הסוגיא הספציפית הזאת. הדיון יכול אכן להתקדם גם לבדיקת העקרונות האלה עצמם , אבל אינך יכול לומר שמכיוון שהדיון עוד לא הגיע לשלב הזה יש כאן התבצרות באותה מידה , מכיוון שכאשר אדם מציג את העקרונות שבבסיס שיטתו הרי הוא מציע מתווה לדיון. כאשר כל מה שאדם אומר הוא סטייה תועבה מחלה בלה בלה בלה , הוא אפילו לא התחיל לדבר.  

בשלב הזה עוד לא ברור אפילו האם העמדה הזאת נובעת מתוך איזושהי מחשבה מוסרית שגם דורשת במקרים כלשהם שהאדם ירסן את עצמו ויתגבר על עצמו , כמו הליברליזם שדורש מהאדם ריסו עצמי ובכך מדגישה את יתרון האדם על הבהמה, או שזו פשוט גישה בהמית כוחנית שאינה מרסנת את עצמה כאשר משהו לא מוצא חן בעיניה. לתשומת לבך מוציא לאור .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 11:06 לינק ישיר 

ואני רוצה להוסיף עוד משהו לבי.טי. שאינו דוגל בכפייה אלא רוצה בלגיטימציה לעמדה ה"חשוכה" .

יש כאן סוגיות מוסריות מעבר לסוגיית הכפייה הפיזית. בדיוק כמו ילד בעייתי שהמבוגרים יכולים להגן עליו במידת מה מפני אלימות פיזית מצד ילדים אחרים , אבל אינם יכולים לעשות כמעט כלום בכדי שהוא יהיה אהוד על הילדים האחרים , כך ביחסים בין קבוצות מיעוט לאחרים , המדינה אינה יכולה אלא לדאוג לשלומם הפיזי ואולי במידת מה למנוע את אפלייתם , אבל יש עולם שלם של יחסים שהם מעבר לתחום שליטתה. וכמו שבמקרה של הילדים , התחום שמעבר לשליטתם של המבוגרים הוא תחום מאד ממשי ומאד חשוב גם אם מדובר בעניינים רגשיים ולא פיזיים, כך הדברים האלה חשובים במקרה של קבוצות מיעוט באוכלוסיה , גם אם אינם מורגשים באופן פיזי. וזהו התחום שבו צריך לפעול המוסר האישי.

כפי שהבהרתי כבר , אני כן חושב שניתן לשפוט עמדות אחרות על בסיס מוסרי ולא הכל לגיטימי מבחינה מוסרית . אני חושב שגירסאות מסויימות של העמדה ה"חשוכה" הן אכן בלתי מוסריות. אני חושב שיש חובה מוסרית להתחשב ולגלות הבנה למצוקותיהם של אנשים אחרים  . במידה ועמדה "חשוכה" יוצאת מתוך אטימות  ועיוורון לקיומו של הזולת , מתוך סיסמאות שמחלקות את העולם לאנשים חולים ונורמליים , מתוך דעות קדומות שלא הופעל לגביהם ביקורת , הרי היא עמדה בלתי מוסרית. ביטויים של שנאה ותיעוב כלפי הזולת גם הם בלתי מוסריים. להבנתי , ואולי אני טועה בכך,  הדרישה לבטל את מצעד הגאוה היא ביטוי של שנאה ותיעוב , לאמור , איננו סובלים אתכם , אתם טמאים ומתועבים ולכן אסור לתת לכם לדרוך על אדמת קודש. כל אלה הם דברים לגיטימיים מבחינת החוק הליברלי , אבל הם בלתי מוסריים.

מאידך , עמדה שמגלה הבנה למצבו של ההומוסכסואל ועם זאת סבורה ,נניח, שעל המוסכסואל לרסן את עצמו בגלל שאין לעסוק בפעילות ללא תכלית או משהו כזה , במידה והיא לא באה מתוך קנאות עיוורת שחושבת שכל העולם צריך להתיישר לפי תפיסותיה של קבוצה מסויימת, היא לא עמדה בלתי מסרית. יש מקום לביקורת פילוסופית , אבל זו עמדה לגיטימית מבחינה מוסרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 11:15 לינק ישיר 

אמשלום ומייציץ

שבתי לאחר העדרות קצרה ואין לי אלא להודות שבי האשם, מי שאינו אוהב לבעוט שלא ירד לדשא.

אמרתי דבר פשוט שהוא אפילו לא סיסמה,

א. ישנן נורמות התנהגות בסיסיות.
ב. ישנה אפשרות לשנות אותן תוך נתינת צידוקים מספקים.
ג. שינוי לא מוצדק של נורמה מהווה פגיעה במרחב הציבורי.
ד. זכותו של ציבור להתקומם ולמנוע פגיעה זו עד שיוכח שהיא מוצדקת.

הנידון שלנו אמור להבדק לאור ה'סיסמאות' הנ"ל. מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 12:28 לינק ישיר 

בוקר טוב, מיימוני,

תמיד נעים לקבל מחמאות, בפרט ממך, אבל במקרה הזה תוכן המחמאה עומד בסתירה להמשך ההודעה. אם אכן נהנית לקרוא את דברי, כיצד זה אתה ממשיך לשאול שאלות שכבר נענו מזמן?

עד שהתפניתי לכתוב תשובה, בא מציץ וכיסה הכל. השאלות האישיות אליך על דפוס המעורבות שלך בדיון  נותרו פתוחות, אבל מדובר בעניין כמעט רכילותי.

מכל מקום, אשמיע כאן שוב את מחאתי הרפה על עצם הטענה, ש*אי ההתנגדות *שלי להומוסקסואליות, היא עמדה קונקרטית. ניסיתי לגעת כמה פעמים בדיון הזה, ברעיון שהעדר אינו צריך להיות מנומק באותו תוקף של קביעה קונקרטית (מה שמציץ אולי יקרא "פוזיטיבית"). בכל רגע נתון, אני *אינני* עושה אינסוף דברים ויהיה זה בלתי מעשי לנמק מדוע אינני עושה את כולם.

מאיר, אמנם לא הפנית את השאלה אלי, אבל מתוקף היותי חסר מגבלות מוסריות אשמח להשיב לך.

א. בכל רזולוציית זמן ומקום, אפשר למצוא נורמות התנהגות בסיסיות.
ב. הן משתנות עם הזמן, כמו שהשפה משתנה, כי מדובר במערכת דינמית, באספקט החישובי הטהור של המושג.
ג. המשקל המוסרי שאתה מייחס לשינוי הזה, הוא פרי תפיסת עולם שלך שאינה מחייבת אחרים.
ד. גם לדעתי, הלא מנומקת, פגיעה ברגשות של אנשים היא עניין שיש להמנע ממנו ככל האפשר. המימוש של העקרון הזה יכול להיות מסובך מאד ואפילו בלתי אפשרי, כמו מקרה של אנשים, שנפגעים מיישום הרעיון של אי פגיעה ברגשות. זו הייתה התשובה שלי לבוגי, פותח הדיון הזה, עוד בעמוד השני - יש לפנינו שאלה מידתית ולא עקרונית. סטיה חדה מהנורמות בדור מסוים, עלולה לפגוע בבני הדור הזה באופן שיש להמנע ממנו, כמו שהיצמדות לנורמה יכולה לפגוע בדור שבו יש מוסכמות שרוב האנשים סובלים מהן. את זאת יש לבחון לגופו של כל מקרה (כפי שהיטיב לאבחן מיכי באשכול שפתחת בנושא) ולא לפי תיוג מוסרי של עצם הסטיה מהנורמה.
  תוקן על ידי - dfl - 20/08/2006 12:32:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 14:19 לינק ישיר 

דפל,

[בלי לחזור לדיון עצמו אני מבקש רק להעיר שאי ההתנגדות שלך להומוסקסואליות, מרגע שבחרת להצהיר עליה, הופכת לעמדה אתית פוזיטיבית. ככזו, היא זקוקה לנימוק ככל עמדה אחרת. נדמה לי שאתה מבלבל בין נייטרליות לעמדה שלילית. זה שבכל רגע נתון אתה לא עושה כך וכך דברים דומה יותר לנייטרליות].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 14:28 לינק ישיר 

bt
אני לא מבין אותך, שכל אחד יעשה מה שבא לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 14:41 לינק ישיר 

אמן כן יהי רצון.

בתנאי ש'מה שבא לו' הוא הדבר הנכון. תוקן על ידי - bt77 - 20/08/2006 14:44:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 14:52 לינק ישיר 

BT, אני אמנם נהנה מהנסיון המתמיד שלך להפוך את היוצרות (ולא אוסיף מחמאות כדי לא להחשד בהתנשאות), אבל למרות החן של הודעותיך, הן מטעות. אני לא נכנסתי בסערה לפורום והודעתי שיש לי הודעה דחופה בנוגע לעמדה הנייטרלית שלי בענין הומוסקסואליות. יש לי בהחלט עמדה (רגשית לגמרי ולא מנומקת) בנוגע לשטויות, בין אם הן קשורות להסתוללות ובין אם הן בענייני כדורגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 17:36 לינק ישיר 

מייציץ,
שמחתי למקרא דבריך, ולפתע הרגשתי שאכן, כנראה לא הבהרתי את עצמי בצורה הנכונה. יישר כח שגרמת לי להבין זאת.

ובכן ידידי, יתכן שאחדים כאן סברו, למרות שלענ"ד הדגשתי זאת לשלילה כמה פעמים, שאני דורש מאחרים להסכים לזכותי לכפות עמדות "מוסריות" על אחרים, וזאת משום שאני משוכנע מעמקי לבבי ותודעתי ואישיותי המוסרית המזהירה וכו' וכו' שהתנהגותם של אותם אחרים איננה מוסרית.
ובכן, לא היא. ברור לי שטענה כזו לא נשמעת הגיונית כלל וכלל.
עיקר טענתי לא היתה אלא על עצמי, רוצה לומר לבאר לעצמי את דעתי, רוצה לומר מדוע אני עצמי אכן משוכנע בזכותי לאכוף על אחרים כללי התנהגות שבעיניי הם מוסריים, ואילו יהא לי כח אאכוף זאת, הן בכח הזרוע והן בכוח הדמוקרטיה וכיוצא. (זולת החשש שאם אתיר לעצמי לנהוג כך, יבואו אחרים שיכפו כללים לא נכונים, ונמצא העולם תוהו ובוהו).

ובכן, אחזור לזרה על דברי, ואומר שאני מרגיש את חוקי המוסר שבתוכי, וחוקי המוסר עצמם הם הם הנותנים לי את כח הוודאות לדעת שהם הצודקים ולא אחרים, ברמה כזו שאני משוכנע שאין בידי טעות. כן, זה נראה חידוש, ואתה יכול לשאול אותי "מי אמר לך שתחושותיך המוסריות הן הנכונות ולא תחושותיהם של אחרים", אבל על כך אני משיב שחוקי המוסר שבתוכי, הן הם המשכילים אותי ומבינים אותי ונותנים לי את הכח להבין שאני הצודק ללא כל ספק, ולא אחרים אשר בחושך יילכו אם מחמת תרבות אנשים חטאים ואם מחמת עיוות השכל והרגש האנושי.

לטעמי, הדבר הוא בדיוק כמשל שהייתי נפגש עם "משכילים ובעלי טעם משלהם", שבמקרה או לא מאושפזים בגיהה. אינני צריך הוכחה להיותי נורמלי כאשר אני פוגש אדם משוגע. קרא לי גאוותן, גס רוח, כל מה שיעלה בדעתך. אני מאמין בדעתי זו. נכון שהיא איננה מספיקה אף לצור על פי צלוחית בכדי לשכנע אחרים. אני מודע לזאת, ולא ביקשתי מאחרים להשתכנע מכך. ביקשתי רק להבהיר לעצמי ולאחרים כמותי, את צדקת תחושותינו.

אגב, בכל זאת טרחתי והוספתי גם שורה של כללים שלטעמי מבססים, די בהגיון, את ההתנגדות המוסרית הטבעית לסטיות מיניות שונות. לכללים אלו לא טרח מר דפל/יבוסי להתייחס, אני חושד שאולי אין לו תשובה רצינית מלבד ניפנוף חוזר ונשנה בדגל הליברליזם לכיסוי ערוות דעתו המבטלת כל מוסריות אנושית, קריאות "בור" ובוז, ועקיצות שנונות למי שאינו חושב כמותו.
אני והתנ"ך וחז"ל (סליחה על הדמגוגיה) סבורים שמר דפל/יבוסי התומך בנישואי אדם/חיה תומך בסטיה מעוותת מדרך האנושות הישרה והראויה, סטיה שצריכה היתה להיות מובנת גם לאנשים שאין להם תורה, ודינו ודינם כדין דור המבול.
יכול הנ"ל להטיח בי קללות, יריקות ובוז. יכול הוא להתנסח במילותיו המהוקצעות. אבל המתנגדים לו, הם עדיין, רוב העולם הנאור, אנשים תרבותיים שברוב תחומי המכובדות האנושית סבורים כמוני ולא כמותו: רובם מתלבשים ברחובה של עיר, אינם מקיימים יחסי מין ברחובה של עיר, אינם מקיימים אורגיות, ואינם תומכים במצעדי זיאופילים, נקרופילים, ופדופילים, ואני מקוה שכך יישאר.
אכן בדור האחרון קרה שינוי, מצער מאד לטעמי, בנידון ההומוסקסואליות, ועדיין סבור אני שרוב העולם רואה בה תופעה שאין ברירה אלא לחיות עימה, אך לא חושב שהיא ראויה לצעדי גאווה. עדיין רוב הפסיכיאטרים רואים בתופעה הזו דבר לא טבעי, שנגרם מבעיה גנטית או נפשית (הדבר ידוע לי כמעט בבירור מוחלט, משיחות עם ידיד העוסק בתחום). כלבי התקשורת נובחים ברעש, והסוטים האומללים צועדים בגאווה, אבל רוב העולם בליבו מרחם עליהם ולא מזדהה עימם, ולא היה רוצה שבניו יהיו כמותם, ואילו היו - היה שמח לרפאותם.

עוד מילה אחת: אני חושב שגם כאשר העולם כפה איסור הומוסקסואליות, למיצער בפומבי, העולם לא חטא אלא צדק, בהתחשב בתחושות המוסריות שהיו לו (ולא מסיבות דת). אלא שעלוב הוא בעיניי עולם כזה, שתחושותיו המוסריות משתנות מדור לדור ומשנה לשנה, ולטעמי עולם כזה צריך לעצור את עצמו ולשאול איפה טעינו ומה הטעם באכיפת נורמות מוסריות שעשויות להשתנות מהר מאד.
לטעמי, ולטעם עוד כמה כמוני, יש נורמות מוסריות אנושיות "נצחיות", שכוללות למיצער כמה קווים אדומים, שאותם אין לעבור לעולם. אינני בטוח שהעולם יהיה איתי. יתכן שההתדרדרות העולמית בתחום המוסר, תמשיך הלאה ותגרוף נתחים מוסריים נוספים, למצהלותיהם של יבוסים שאף יתנו לכך גיבוי מוסרי. אבל גם אם כל העולם יאכלו את תבואת השיגעון, אני אמשיך להאמין שהם המשוגעים ולא אני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 17:49 לינק ישיר 

מו"ל,
נשמע מעט פתטי, אבל אני איתך ברמה העקרונית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 26 27 28 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.