בית פורומים עצור כאן חושבים

מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2006 17:56 לינק ישיר 

לגבי הסטוריה - כבר נאמר (ויקרא יח3) "כמעשה ארץ מצרים אשר ישבתם בה לא תעשו וכמעשה ארץ כנען אשר אני מביא אתכם שמה לא תעשו ובחקתיהם לא תלכו" , ובהמשך ויקרא יח27: "כי את כל התועבת האל עשו אנשי הארץ אשר לפניכם ותטמא הארץ", כלומר, יחסים חד-מיניים (כמו גם שאר התועבות הקשורות לעריות), היו מקובלים מאד במצרים ובכנען, ויותר מזה - היה להם מעמד של "חוקה". וה' ציוה עלינו לשבור את המסורת.

ולכן, לא נראה לי שאפשר להשתמש בטיעון "כך חשבו בעבר", או בטיעונים הקשורים למסורת, כדי להצדיק את המלחמה בחד-מיניות.

מה כן אפשר להגיד:
 * טבעו של האדם שהוא רוצה להיות חופשי ולחיות בלי שום מגבלות;
 * ובכל-זאת אנחנו רואים, שיש הרבה עמים שונים שקיבלו על עצמם מגבלות חמורות בתחום העריות - לא כעניין של טעם אישי, אלא כעניין של נורמה חברתית מחייבת;
 * ולכן, מי שמחליט לפרוץ את הנורמות הללו, ראוי שינסה קודם להבין מה תפקידן של הנורמות הללו בחברה, ולא יתייחס אליהן בזלזול ובביטול.

(מעין דבריו של מציץ_ונפגע כאן: http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2013904 "אני חושב שבהחלט יש להתייחס ברצינות לנורמות הקיימות . לא להתחיל מ0 אלא לשאול על אלה הקיימות למה הם נמצאים שם ומה משמעותם. אבל  לא לקבלם ללא תנאי").
*--n**--m**--z*

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2006 18:02 לינק ישיר 

לגבי מדינה חופשית לעומת מדינת התורה: כתוב (דברים כט) "הנסתרות לה' אלהינו והנגלות לנו ולבנינו עד עולם לעשות את כל דברי התורה הזאת", כלומר, חובתנו העיקרית היא לעשות דין באנשים החוטאים בגלוי; אם מישהו חוטא בסתר, זה ה"תפקיד" של ה' לטפל בו; אנחנו לא חייבים לעקוב אחרי אנשים כדי לברר אם הם חוטאים או לא.

ולכן, גם במדינת התורה, יכולים שני גברים לגור ביחד, ואף אחד לא יעקוב אחריהם כדי לברר מה הם עושים שם; מותר לנו להניח שהם פשוט שוכרים דירה ביחד, כמו שמקובל בחברת הרווקים.

אותם גברים יכולים גם לצעוד ולהפגין כדי שיתנו להם זכויות כספיות שניתנות לזוגות צעירים, או כדי שיתנו להם לאמץ ילדים, כי אין בכך כל איסור תורה (עד כמה שידוע לי).

אולם, אם הם ירצו להפגין על זכותם לקיים יחסי מין חד-מיניים, זה כבר יהיה אסור במדינת התורה, כי זו קריאה מפורשת לעבור עבירה. זו הנקודה שממנה והלאה כבר אי-אפשר לשלב בין מדינה תורנית למדינה חופשית - דמותו של המרחב הציבורי.

אם הבנתי נכון את דבריה של אמשלום, הרי שהצד המיני הוא בכלל לא העיקר ב"מצעד הגאוה", ולכן, אפשר להגיע לפשרה שתהיה מוסכמת על כולם (אם בכלל יש מישהו שמעוניין בפשרה).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2006 18:17 לינק ישיר 

אראל,

למרות שהאמביציה שלי די דומה לשלך, לפחות בעניין הזה, צריך לומר שציירת את מדינת התורה בצבעים 'ורודים' מדי. ר' שו''ע אבן העזר סימן כ''ד, ואכמ''ל. גם הפירוש לפסוק מדברים מרחיק לכת. יש הבדל בין 'אנחנו לא חייבים לעקוב אחרי אנשים לדעת אם הם חוטאים', לבין התעלמות של הציבור מחטאים שידוע שנעשים אפילו ברשות היחיד.

או שאתה מתכוון במדינת התורה למשהו אחר ממדינת הלכה. אשמח אם תפרט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 22:33 לינק ישיר 

אראל,

בוא נניח לרגע להערתו בי טי, ונבחן את הצעתך בהקשר "נייטרלי" של עולם אידיאלי, ע"פ השקפתך -
נניח ובמדינה דמיונית כלשהי בה אתה חי, היה מתקבל חוק, על פיו מותר לך לשמור את זהותך היהודית לעצמך ולקיימה רק בתוך ביתך. ע"פ החוק הזה, תהיה לך זכות לקיים אורח יהודי בביתך (ואיש לא יחקור אחריך), אבל לא תתקיים לך כל זכות להצהיר על זהותך ברבים (באופן מילולי ומעשי) או להתאגד בקהילה (שכן התאגדות קהילתית הרי היא כהצהרה ברבים על שונותך). האם היית מקבל את החוק הזה כמוסרי ונכון?
ייתכן, אבל נראה לי שרק כשהוא צומח על רקע של רדיפות פיזיות ממש (נניח, ידיעה ברורה שאם תקים בית כנסת אתה וכל קהילתך תרצחו בתוכו). כלומר, רק סכנת חיים ברורה וידועה מצד הרוב, תוביל אותך להבנה כי יש בחוק כזה הגנה עליך ולכן גם (אולי) הקשר מוסרי. 
האם הגענו למצב כזה במדינת ישראל, לגבי הומוסכסואלים? אני מקוה מאוד שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 00:59 לינק ישיר 

שאלה קטנה למצדדים בלגיטימיות להומוסוקסואליזם,
שמעתי השנה סיפור על גרמני אחד שמצא לו "חברים" באינטרנט _ואולי גם מחוצה להם, שהם מרצונם הסכימו להשתתף איתו באקט מיני (?! תמהני אם נכון להגדיר אותו כך...), שבסופו הוא הרג (בהסכמת בידיעת וברצון השותף) את השותף, ואכל אותו.

האם לשיטתכם יש בעיה בסוג כזה של  "מעשה אהבה" מתוך רצון הדדי???
    ואם כן מדוע?

נ.ב. אנא לא להכניס "כוונות" לדברי, איני משווה בין הדברים שבודאי שאין דימיון מלא בינהם, אני מנסה להבין/להבהיר נקודה מסוימת בנידון, בתומ"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 08:01 לינק ישיר 

מו"ל
אני מוכן להסכים אתך וכדתי אני אכן מסכים אתך ואני מודע לכך שבדת יש אלמנט של כפיה.
אך בכל זאת, האם דבריך היו עומדים במבחן ביוון העתיקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 08:13 לינק ישיר 

אישציפ

הבעיה עם האקט הנ"ל הוא לא שמדובר באקט מיני ביזארי במיוחד, אלא שבמהלכו התבצע אקט של רצח ,גם אם הרצח התבצע בהסכמת הנרצח. זו שלה מעניינת למה לשיטת אלה המצדדים בלגיטימיות ההומוסכסואיות , הריגה בהסכמת הנהרג נחשבת לרצח , כמו השאלה למה לשיטת הנ"ל אין לעבור באור אדום וכהנה שאלות מעניינות רבות בנוגע לדעותיהם של אנשים המצדדים בלגיטימיות הנ"ל , אבל הקשר לאשכולנו רופף למדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 08:59 לינק ישיר 

מו"ל

יש לי עוד מה לומר לך , אבל עכשיו אין לי זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 09:05 לינק ישיר 

אראל

כל בעיתו של המצעד מונחת בזה שלא השכילו ו/או לא רצו להפריד בין תביעתם לזכות כלכלית עבור שותפים חד מיניים לבין נטייתם המינית והפכו את המצעד כהנפת דגל לאידיאולוגיה מינית שאצל רבים משכיניהם הוחדרה כאחת מגדולי התועבות והנצחיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 09:19 לינק ישיר 

מייציץ,
העליתי את השאלה הזו על רקע האבחנה הנחרצת שמצדדי (או "מגלטמי") ההומוסוקסואליזם, תמיד מבארים את ההבדל בין משכב זכור למשכב בהמה וכד', על רקע אי ההסכמה (שדרך אגב בכלל לא הכרחית ו/או מוכחת)  של שני הצדדים בנידון, לכן הבאתי מקרה שיש בו הסכמה ורצון הדדי,(על אף שהוא נראה הזוי וחולני במיוחד) פשוט כדי לחדד את השאלה, אם הקרטריון הוא הסכמה ורצון, הרי שגם כאן צריך הדבר להיות לגיטימי ואולי ראוי אף ל"גאוה" לשיטתכם, ואם יש מעשים שהם פסולים לכשעצמם, כל ההבדל הוא שלדידכם הגבול הוא רצח, ולדידנו גם "סתם משכב" שיש בו גילוי עריות (שמשכב זכור כלול בהם) פסול ואסור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 09:26 לינק ישיר 

ציפציפ

להעירך שאשכול זה בא לדון בצדקת הרגליים הצועדות (בירושלים) ולא מעבר להן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 09:30 לינק ישיר 

קוראים לזה הומופוביה
[על הטיפולים ל"שינוי" הומוסכסואלים ועוד.]

המאמר לעיל נכתב בתגובה לראיון הזה -
הומואים יכולים להשתנות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 09:32 לינק ישיר 

איש_ציפור, אם כבר שאל על נקרופיליה שמבחינה מוסרית גרידא אין משמעות להסכמתו של המת. ואף אם נניח שיש, ניתן יהיה לשאול מה באם המת הביע את הסכמתו -כמו בתרומת אברים- שאהובו ימשיך לתנות אהבים עם גופתו.

מדוע כולם מסכימים שנקרופיליה אסורה.

אגב, שאלה זו מופנית גם למתנגדי ההומוסקסואליה שלא ראיתי בדבריהם בדל של הסבר מדוע הם חושבים שהיא אינה מוסרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 09:51 לינק ישיר 

חליל

הנה בדל של הסבר (לא שאני דוגל בו כפי שנוטים כמה פה לחשוב בריבוע שכל דבר שאני מסביר אני מצדיק). לסוברים שהעסק המיני מחוץ לתחום הרביה הינו השפלה לרמת המיקוד של האדם (ראה ערך השופט שנשפט על ש'שיחק' בעת הדיונים בבית המשפט שכנראה החליף אותיות), הרי ששינוי הפניה מתיאום בין תקע לשקע הינו יציאה מובהקת מתחום הרביה מעבר להוצאת זרע לבטלה.

בהלכה היהודית נמנות דרגות מהמשופר לפחות משופר בקיום המצוה.
1. לשם פריה
2. לפירוק מנת היתר הגופנית
3. לפירוק מנת היתר המוחית (יצר הרע)

משום כך יש לדון הוצאה שאינה תמיד לבטלה (טענתי כבר באשכול שיש על הנושא). אבל ללכת לאותו המין זה כבר מעבר.

אבל שוב כמו שאמרתי לציפציפ אשכול זה לא נועד למה שקורה בין שני עמודי הצעדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 15:34 לינק ישיר 

מיכי,
יישר כח על דבריך, אשמח אם תבהיר יותר ונמציתי מחכים.

מיימוני,
גם לך שכחתי להודות. יישר כח על האומץ.

איש_ציפור,
אם תקרא את העמודים הקודמים (אמת שהדבר כבד למדי) תגלה שזו בדיוק הנקודה שעליה אני מתאמץ שוב ושוב כדי לשמוע את דעות החברים הנכבדים דכאן:
האם ראוי/נכון/מוצדק שיהיו לאנושות גבולות מוסריים כלשהם, מחמת עצם האנושיות, או דילמא שכל גבול ראוי רק כאשר הוא נועד למנוע פגיעה ישירה באחרים.
לצוורך בחינת שאלה זו אספתי כעמיר כמה סוגי סטיות מיניות, כדי לשמוע את עמדות חברי הפורום. בינתיים מר יבוסי/דפל הוא היחיד, כמעט, לשמחתי, שמצהיר כי לדעתו אין הצדקה לשום גבול מוסרי, ויש לנו כחברה להתיר לכל אדם לעשות ככל הישר בעיניו, לרבות מצעדי גאווה לתמיכה בהתנהגותו, אם אין בכך פגיעה ישירה באחרים.
אכן יבוסי מייצג כיום את עמדת התקשורת ואנשי הבוהמה (המוסווית בחלקה), שמחפשים לעקור כל גבול בזה אחר זה. די מהר הם הצליחו לעקור הרבה מאד גבולות, ואם תביט בכלי התקשורת השונים ובמודעות רחוב, תגלה שמושגים של עירום וסקס שבעבר נחשבו לדבר שראוי להיות צנוע, הפכו היום לנחלת הכלל. גם מושגים מיניים שעדיין נחשבים אצל רוב בני האדם לשלילה, מוזכרים בתקשורת בגאווה. כמעט והיבוסים ניצחו.
ועדיין רוב העולם התרבותי, למזלנו, שולל עירום בפומבי, שולל ומתעב מוסרית פדופיליה (ולא רק מתוך ההנחה שהדבר פוגע בילדים) שולל ומתעב נקרופיליה, והנושא הבולט - שולל ומתעב זיאופיליה (נישואי אדם ובהמה) - כאשר אני חש את עמדת התנ"ך לפיה הדבר פסול ומשולל מעצם אושיות האנושיות, ואין צורך בדת כדי להבין זאת, ועל כך נענשו אנשי דור המבול אשר השחיתו את דרכם. גם לתנ"ך היה ברור שאותם אנשים יכלו להצדיק את עצמם באינספור פלפולים, ומן הסתם עשו זאת, ואף ביקרו בציניות את המטיפים נגדם וטענו שהללו פרימיטיבים קנאים פונדמנטליסטים והם המתקדמים.

בהזדמנות אחרת, אנסה להתווכח עם היבוסים, ולשמוע האם יש להם בכלל מושגים של מוסר, או שגם הימנעותם מפגיעה בזולת אינה אלא דבר של נוחיות ותו לא. הרי מה פתאום עלי להאמין שחוקי המוסר שבתוכי שאומרים לי שמתועב לרצוח או לשדוד, נכונים הם? מדוע שלא אהיה צודק אם אטען לעולם של כל דאלים גבר? אולי היטלר צדק מבחינה מוסרית? היש בכלל "מוסר" או שמדובר במילים ודמגוגיה בלבד שמכסים על הרגלי תרבות ועל נוחיות?

ואם יש בדברי נימה צינית נגד מר יבוסי, הרי אין זו אלא תגובה קלושה לכך שהלה כינה אותי בכינויים נמרצים כגון "בור", וכל זאת בשל חוסר הסכמתי לתזות המוסר העליון שלו המתיר כל התנהגות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 27 28 29 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.