בית פורומים עצור כאן חושבים

מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2006 08:40 לינק ישיר 

אמש',

לא בדיוק.

הכרחי למוסרי הוא אי פגיעה בלבד אלא שהמאמין בתורה מאמין ע"כ שאי קיומה פוגע באיזה שהוא רובד/מקום. אך לא נכנסתי לעצם הדיון אלא להשוואוה שבין משכ"ז ומשכ"ב, כי הערך התורני בנידון נראה תלוי באסכולות התורניות עליהן נפתח אשכול מזמן,

סיווג האסכולות ביהדות התורנית
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=348285

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2006 13:49 לינק ישיר 

ווטו יקר,
יישר כח על דבריך החדים והמאירים עד מאד.
ברם אשמח אם תבהיר יותר: האם לדעתך יש "מוסר אנושי ראוי", שהאדם אמור לנהוג לפיו גם אם אינו מאמין בתורה מן השמים.
נסה להסביר לי מדוע נענשו אנשי דור המבול, לפרשנות חז"ל משום שקיימו נישואין בין אדם לבהמה - למרות שלכאורה לא הכירו את התורה. האם זאת משום שהיו צריכים להכיר את התורה? או משום שהדבר מאוס ומשולל ומתועב מחמת עצם המוסריות האנושית הטבועה בנו (והנותנת לנו את הכח להכיר באמיתותה)?
ועוד אבקש ממך, במטותא, אם תוכל לבאר, האם לדעתך אכן משכב זכר מאוס מחמת עצם האנושיות, או רק משום התורה.

**

אמשלום יקרה,
הלא עינייך הרואות שאין את משיבה כל תשובה עניינית לא לי ולא לווטו ולא לאחרים, ופלא בעיני שדווקא את מאשימה אותי בטיעונים לא הגיוניים, בשנאת הזולת וכיוצא עד לזרא.
בואי ונשכח את ההאשמות. נסי בבקשה להתמקד ולהשיב לנו תשובה ברורה לשאלה אחת: האם לדעתך נישואין בין אדם לבהמה צריכים להיות מותרים למי שרוצה בהם? או שהדבר לא מוסרי ויש למנוע זאת לרבות בכפיה.
אני מדבר על מקרים שאין בכך נזק לבהמה. לו יוכח דבר כזה.

אם את עונה בשלילה, נסי להסביר לנו, ולעצמך, מנין הסמכות והכח שלך לקבוע את המוסר ולהכריח אחרים שלא לנהוג על פי המוסר שלהם - בהנחה שהם סבורים שהדבר מוסרי בדיוק כמו נישואין רגילים. את הרי יודעת שהם יכולים להתפלפל על דעתם ולא תוכלי לשכנעם.
נדמה לי שנכנסת למלכודת, שכן אם לדעתך יש גבולי מוסר אנושי, ואדם יכול לקבוע אותם בכוחות עצמו (ולא בעזרה הרוב) - הרי שאינך יכולה לשלול את טיעונו של אדם כלשהו (כמוני למשל) כי הוא רואה בהומוסקסואליות תועבה מוסרית אנושית בדיוק כמו משכב בהמה. את יכולה שלא להסכים לכך, אבל אינך יכולה להוכיח את צדקתך.

אולי לא הבנת אותי לאורך כל האשכול, אבל אני ממש לא מתחייב להצליח לשכנע אותך כתנאי לכך שאכוף אותך (ואת ההומוסקסואלים) לנהוג לפי חוקי המוסר שלי. בדיוק כפי שאת לא תתחייבי, אני מניח, לשכנע את שוכבי הבהמות שהדבר לא מוסרי בטרם תכופי אותם להפסיק את סטייתם.
את כועסת: מי נתן לך את הזכות לכוף אותי לדעתך המוסרית, בעוד המוסר שלי שונה?
על כך אני עונה: ומי נתן לך את הזכות לכוף את שוכבי הבהמות לדעתך המוסרית?

אבל יתכן וכל זה מיותר, משום שגם את מאמינה כיבוסי, שאין שום מוסר אנושי, מעבר לפגיעה באחרים. יבוסי כבר הודיע דעתו בשער בת רבים, כי אין לו כל התנגדות למשכבי בהמה (לרבות נישואין לרבות כתובות לבהמה לרבות מצעדי גאווה מסוג זה). אולי תצטרפי אליו.
אינני מונה כאן סטיות אחרות, משום שלדעתי מספיק בדוגמה זו וכבר נמאס לי לחזור על הרשימה.

**

בוגי יקר,
אדרבה, שני הצדדים משלימים זא"ז, ואין כל סתירה.
שכן לטעמי, רק לאחר שאני קובע כלל מוסרי-אנושי ראוי, כגון איסור משכב עם בהמה גם בחדרי חדרים, רק אז אני יכול לבוא ולשלול את זכותו של אותו אדם לצעוד מצעד גאווה לצורך תמיכה בו ובחבריו לדעה. שכן אם אינני סבור שהדבר מגונה מחמת עצמו, מנין לי הכח למנוע ממנו לפרסם את דעתו? רק משום שהיא איננה נוחה לי?
ועל כן, גם אם יהיה רוב שיתמוך במשכבי בהמה, ומי יודע אם לא נגיע לכך, גם אז אני אתעקש שזכותי לעשות הכל לרבות כפיית כל החברה האומללה לשנות את דרכה.

**

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2006 16:55 לינק ישיר 

מו"ל,

האם באמת לא קראת מה כתבתי כאן בכל הודעותי האחרונות, שעסקו אך ורק (ולא לגמרי ברצוני, ולדעתי גם לא מהשתלשלות הכרחית של אשכול זה) בהגדרות הזוגיות המוסרית לענ"ד, המוציאות משכב בהמה על מחוצה להן? איה המקום בו לא עניתי לווטו תשובה עניינית?

איני מבינה מדוע אין לי הזכות לשלול את טיעונך כי ההומוסכסואליות אינה מוסרית, אם איני מסכימה איתה מכל וכל. זכותך לחשוב כרצונך (וזכותי להתווכח איתך), אלא שאני אשמח אם תראה קוהרנטיות מסויימת בהגדרותיך (וצר לי, אך לא ראיתי כזו), ואתנגד בכל עוז לרצונך לכפות עלי את עמדותיך (ובזה, להזכירך עוסק האשכול). איני רואה גם, היכן בדברי אתה רואה נסיון שלי לכפוף מישהו לעמדותי המוסריות? ייתכן ודבשתך שלך מפריעה לראות את הגב הישר שלי?

אם תקרא שוב את עמדתו של יבוסי ("שוב"? אולי נכון יותר בלא המילה הזו) תראה שאתה מייחס לו דברים שלא אמר.

כל הנ"ל, למרות זעקות השבר מעוררות הרחמים בהודעתך הקודמת (שהצליחו, אך לרגע, להשמע ולגעת בלבי, גם מעבר למסך ההשמצות הדוחות והאינפנטיליות), מוכיחים לי כי אתה בהחלט כן מעצב לך מתדיינים כרצונך (בני דמותך אולי?) ומסרב בעוז לשמוע מה שיש למי שכותב כאן להשמיע באמת.

אני חושבת, שאקבל את הצעתו של בוגי (שדומני שהתבלבל, כאשר הפנה אותה אליך), ואפסיק כאן את דיוננו החד סתרי (אני מקשיבה, עונה ומתדיינת ואתה צועק לעצמך). כשיבוא היום, ותחוש שאתה מסוגל להתמודד עם העולם שמחוץ לעצמך, אשמח להתדיין איתך בכל נושא שבעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2006 17:20 לינק ישיר 

הערת ביניים:

הדיון שהתפתח פה על מוסריות ההומוסקסואלית ו/או משכב בהמה (להבדיל או לא, מר כי אתריה ומר כי אתריה), הוא דוגמא קלאסית למה שלימדנו הרמב"ם בריש מו"נ וחזר ושנה מרן עט"ר כ"ק הגרי"ל זצוקלללללל"ה (בתרגום חופשי):

בניגוד לעובדות, נורמות מוסריות הן מוסכמה חברתית. ההצדקה שלהן באה לאחר שהמוסכמה רווחת ולא יוצרות אותה.

לכן, מי שמאמין בתורת משה שרואה ביחסים הומוסקסואליים ובמשכב בהמה 'תועבה' מתאמץ בכוח ובנימוקים שלא מחזיקים מים להראות שזה 'לא מוסרי'. לו תיאורטית הפסוקים הללו היו נעלמים מהתורה, גם הצורך המאולץ להציג את החיים הללו כלא מוסריים היה נשמט.

מצד שני, מי שרואה (חברתית-סוציולוגית) בהומוסקסואליות אורח חיים תקין, ובלי כל סיבה הגיונית במשכב בהמה משהו לא תקין (בניגוד לאכילתה, למשל, שאינה ניצול של הבהמה) מנסה בנימוקים מאולצים אחרים להראות את ההבדל ה'מוסרי' הגדול, שאינו קיים ובהשתנות המוסכמה החברתית ברור שזה יראה לגיטימי, אבל זה לא כל היותר 'מגעיל' בעיני רוב בני האדם, ושונה מהומוסקסואליות בכך שהאחרונה מגעילה כמות יותר פחותה של אנשים (גם הניסיון לגיבוי מוסרי של קשר על בסיס מחוייבות ושיתוף בניגוד לאחרים לא ממש תופס בחברה מודרנית - לפי זה המחוקק צריך לסגור את כל הפיק-אפ בארים בת"א שיש בהם הרבה סקס, ומעט מחויבות ושיתוף).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2006 21:46 לינק ישיר 

אמשלום,
צר לי אבל הקביעה  שלך למוסריות מוזרה בעיני עד מאוד.
שלא לומר שנשמעת כמו סיסמא שמתאימה לתנועת נוער וכיו"ב. (ובלי לפגוע אישית חלילה)
לשיטתך למשל הורות או אימוץ ילד או סתם מעשה של צדקה או חסד הינו חלק ממערכת "לא מוסרית" כי בדר"כ אין בה "הדדיות, שותפות, שוויון יחסי וכו'" או שרק כשנכנסים יחסי מין לסיפור הקרטריונים האלו שייכים?
אם כן מדוע?
מה נשתנו יחסי מין מכל שאר יחסים בין בני אדם???

ממללא,
נאה דרשת (באופן כללי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2006 22:19 לינק ישיר 

אי"צ,

מה לא ברור במה שאמרתי? אני מדברת על זוגיות מוסרית. לא על הורות. לא על חברות. לא על שטיפת כלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2006 22:37 לינק ישיר 

טוב,
אז אני מדבר על יחסי מין שאינם במסגרת זוגיות.
האם לשיטתך הם בכל מקרה "לא מוסריים"?
אם כן מדוע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2006 22:43 לינק ישיר 

[איש ציפ,

יחסי המין שונים מכל שאר יחסים בין בני אדם מפני שבחוש המישוש אין לאדם יתרון על הבהמה  - בכל שאר היחסים יש הבדלים מפני שבכל שאר החושים האדם מובדל מהבהמה - ועל כן מסכים הרמב"ם עם אריסטו במו"נ שחוש המישוש חרפה הוא לאדם]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2006 22:45 לינק ישיר 

כל יחסי מין הם סוג של זוגיות (ולו לכמה שעות). אם הם אינם עונים על הקריטריונים שהצבתי, הם אכן בלתי מוסריים בעיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2006 22:55 לינק ישיר 

ריב
''בכל שאר החושים מובדל האדם מהבהמה''
חוש הטעם או השמע או הריח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2006 22:55 לינק ישיר 

טוב עכשיו נשארה רק שאלה אחת,
      למה???

או ביתר דיוק מה ההבדל בין מה שאת קוראת "זוגיות" לבין שאר מערכות יחסים.

למה רק כשנכנסים לשם הקוד "זוגיות" נכנסים כללי "מוסר" מסוימים, מה שלא נדרש (עד כמה שהבנתי) במערכות יחסים אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2006 23:24 לינק ישיר 

ריב,
נניח , אבל איך זה מסביר את השוני התמוה בדרישות המוסר של אמשלום (כמייצגת גישה) ליחסים כאלו בניגוד ליחסים אחרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2006 02:23 לינק ישיר 

[ביטי,

כתבתי לאישציפ במאמר מוסגר, וכך גם לך - אינני רוצה להסיט את נושא הדיון יותר ממה שכבר הוסט, אך פטור בלא כלום אי אפשר אז כמה מילים..
מה שאדם מריח טועם שומע רואה או מוציא מפיו, יכול להיות גם בעל תוכן רוחני, מה שאין כן לגבי חוש הממשש שהוא ככל החיה והבהמה ואין בו יתרון לאדם. [ואודה על האמת, דווקא חשבתי שאפשר שיקשו על כך שגם בחוש הממשש ישנו ביטוי בתורה המורה על התעלות רוחנית שהרי הקשר המיני המוזכר לראשונה בין אדם וחווה מופיע בביטוי ל'דעת' מונח הלקוח מתחום האינטלקט.] - אבל לא חשבתי שיהיו מי שיחשבו שטעם העשבים בו ניזונה הפרה יערב לחך  איזשהו אדם, או טעם  נבלה שערב לחך הכלב יערב גם לחך האדם. כלב בטח מסוגל לשמוע צלילים אך אני  עוד לא ראיתי כלב שמסוגל לשבת ולשמוע יצירה מוזיקלית שבסופה גם יחווה דעה עליה - כמו כן ,מיותר לציין  שריח הנבלה שכלב כל כך אוהב להתחכך ולהתבסם בו מאוס ודוחה לדעת כל אדם  -

אישציפ, עניתי על שאלתך, בלי שום קשר לדין ודברים בינך לבין אמשלום.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2006 08:38 לינק ישיר 

ריב,
תודה על תשובתך. במבט ראשון היא נדמתה לי משונה מעט. חזרתי למו''נ ואת צודקת, כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2006 09:44 לינק ישיר 

ריב,
לי ברור שיש הבדל. (להבנתי הוא משמעותי בהרבה ממה שהבאת בשם הרמב"ם)
כל השאלה היא לשיטתה, אותה פשוט עדין לא זכיתי להבין.
           תמהני אם אזכה לכך ביום מן הימים....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 32 33 34 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.