בית פורומים עצור כאן חושבים

מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2006 19:30 לינק ישיר 

מיימוני,

טוב לשמוע ממך מדי פעם, זהו רענון של ממש לסדר מוסר. אשרי העם שככה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2006 19:59 לינק ישיר 

מאיר

אני משפשף עיניים בתימהון , אטו בשופטני עסקינן?! ועוד לקרוא לכך טיעון?! בשם האינטליגנציה האנושית אני מוחה.

ומה דעתך אם בא איזה פסיכי ומחליט למשוך מאשה את הפאה הנוכרית באמצע הרחוב או לשרוף חנות שהבגדים הנמכרים שם אינם מספיק צנועים לדעתו או לשפוך אקונומיקה על נערות העוברות לפי תומן ברחוב, האם גם אז עלינו לפתוח בדיון שמא לפי דעתו הוא צודק שהרי קודחים חור בספינה?! הרי כל הפסיכים האלה אכן משתמשים בדיוק ברטוריקה הזאת בכדי להצדיק את עצמם. אם יש להתייחס ברצינות לכל הבל שאדם מפליט בלי לדרוש ממנו לעמוד בשום סטנדרטים של רציונליות אפשר לבטל מכל וכל את כל המסגרות האנושיות, להצטייד בנשק חם וקר ולחזור למצב הטבע של הובס . שהרי אין פשע שבעולם שלא ניתן להצדיק בצורה הזאת, כל אחד יכול לחלום בלילה שמה שחברו עושה הוא בגדר סכנה עצומה ולא יהיה שום מקום לדרוש ממנו להביא ראיה כלשהי לדבריו. האם אתה חושב שבן לאדן משתמש ברטוריקה שונה?

אני חושב שלא רק שפשוט בתכלית שאין להתייחס ברצינות לדברים מהסוג הזה , אלא שאנשים הנוהגים להפריח כך סיסמאות דמגוגיות , הם אלה הקודחים חור בספינה ומסכנים את החברה פשוטו כמשמעו. במקרה או שלא במקרה , אותם רע-בנים שעמדו בכיכר השבת הם גם האחראים במישרים ובעקיפין בחוסר אחריותם , בשתיקתם הסלקטיבית, ברפיסותם ובכל המידות המגונות שבהם ניחונו אותם העזים העיוורים שבעוונותינו הרבים הועמדו בראש , לתופעות האלימות שהזכרתי בראשית הודעתי זו (ויש לי תחושה עמומה שמדובר רק בניצנים של משהו נורא שעוד הולך להתפרץ). לחוסר אחריות ולהסתה יש תוצאות ואלה יחזרו גם אליהם.

אני חושב שזו אמת מובנת מאליה שעל אדם להתחשב בקיומם של אנשים אחרים. אדם אינו יכול לעשות מה שליבו חפץ בתואנה שכך הוא רואה/מרגיש/מאמין באמונה זכה וטהורה בדברים שאף אחד חוץ ממנו וחבר מרעיו אינו רואה חש ושומע בפועל ממש. אם מישהו חושב שיש סכנה כלשהי , עליו להוכיח זאת באמות מידה מקובלות. והיה ואין בידיו להוכיח זאת , ישב וישתוק או יברח למדבר ואל יפריע לחברה להתנהל.

וזאת למודעי, בדרישתי לרמה סבירה של הוכחות איני מטיף להצטרפות לנייטרליות האו"ם שמו"ם בסגנון מיימוני שמונעת באופן אפקטיבי הגעה לכל מסקנה שהיא (כל עוד היא נוגדת לזו של מיימוני) , למעט מסקנות הנוגעות לשאלה מי הוא זה שיצא ידי חובת התדיינות הוגנת ומי לא . בניגוד להנ"ל אני חושב שבאמצעות דיון רציונלי אפשר להגיע להסכמה סבירה פחות או יותר לגבי השאלות מה מסוכן ומה לא , מה הוגן ומה לא , לפחות ככל שמדובר בשאלות הנוגעות לכלל . זה צריך להיעשות מנקודת ראות שמקפת את כל או רוב הקבוצות בחברה ולא זו של קבוצה אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2006 21:09 לינק ישיר 

מיכי (איקון מנפנף לשלום בחזרה). כיון שאני כותב עכשו באופרה חביבתי, תבין מדוע אני מתעב את המצב הזה... (שח) מציץ עברתי אם גם במהירות על דבריך. ולא זכיתי להבין. אני מציין שתי נקודות: ראשית, אני מסכים שחובה על הרבנים להנהיג את הדור וחלק מזה הוא למנוע תופעות פסולות כמו שפיכת אקונומיקה וכיו"ב. ויש לי עוד רשימה ארוכה שהרבנים יטפלו בה. ונראה לי שהפתרון כרגע הוא שנהיה אנו רבנים ונעשה את חלקנו עבור מי ששומע לנו... (שח) הדבר השני הוא שטענת שאני דוגל בנייטרליות שפירושה אי פעולה אלא אם כן זה עולה בקנה אחד עם גישתי מראש. ובזה אני תמה. אני כנראה משלה את עצמי לחשוב שאני בודק דברים ומשנה אם יש לכך סיבה. ואני יודע שהיו דברים ששיניתי, בין את דעתי, בין את התנהגותי, אם כי קרה בדרך כלל לפני הגיעי אל הפורום, אך גם בעקבות דברים שקראתי ודנתי בהם כאן. בין כללית ובין ספציפית לנושא המדובר, היכן מצאת שאני מפעיל עיקרון של נייטרליות שמונע דיון? אדרבה, יש מקום לדון בכל דבר! אשמח אם תבהיר דבריך, ואפשר גם באישי. ותודה מראש. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2006 22:52 לינק ישיר 

מיכי,

טענתי לימ"י לא היתה לעצם הנושא אלא להדגיש שפלפולים מיותרים לכל כיווני הקשתות הדתיות/פוליטיות/אידיאולוגיות, כי מי שחושב שרואה בעליל את שלזולתו דורש דרישה וחקירה אין לזולתו מה לתקשר עמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2006 02:09 לינק ישיר 

ר' מיימוני

לא אמרתי ב' דברים שציינת , זה נכון שהשתמשתי במלים דומות לאלה שציטטת ממני , אבל כנראה שכל מיני מילות קישור הלכו לאיבוד בדרך . מה שאמרתי הוא שאנשים שטוענים משהו בהקשר ציבורי כלשהו צריכים להוכיח את דבריהם באופן המוסכם ומקובל על כל בני החברה ואין להם שום זכות לומר , כפי ששם ימי בפי רבנים מסויימים, שהם מאמינים באמונה פשוטה שתופעה פלונית תמיט שואה על היישוב היהודי ושלכן אין מקום לפלפולים מוסריים שהרי הספינה בוערת. המלים שציטטת ממני באו לומר שאם נלך בגישה זאת שדי באמונה פשוטה שמשהו מביא אסון ושזה מהווה תחליף מספק להבאת ראיות וטיעונים שעומדים בקריטריונים רציונליים, אין לדבר סוף , שהרי באמצעות רטוריקה מהסוג הזה ניתן להצדיק כל דבר ואנשים אכן נוהגים להצדיק כך כל דבר.
על כך הוספתי שהדרישה שלי לטיעונים רציונליים אין פירושו שיתוק אפקטיבי של יכולת ההכרעה בשאלות מכוח דרישות בלתי אפשריות להוכחות שלא יכולות להיות, גישה שלהבנתי היא הגישה ששימשה אותך בדיון הזה , ראה למעלה. באשר לנייטרליות , זו היתה עקיצה שכוונה כלפי דברי המוסר שלך ליבוסי שהזכירו לי משום מה את האו"ם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2006 09:05 לינק ישיר 

מציץ, אתה מדבר על רטוריקה נואלת?

מה לא רציונלי בכך שקדיחת חור בספינה גורמת לשקיעתה? איזה הוכחות אתה מחפש? אפשר לטעון שהחור לא מספיק גדול כדי להחריב, שזה יקרה עוד אלף שנה, מליון שנה. אבל אי אפשר להתווכח על עצם האיום הקיומי שזה מהווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2006 09:54 לינק ישיר 

מו"נ: ברור שהם צריכים לשכנע, אבל ברור גם שהם לא צריכים לשכנע 100% מהאוכלוסיה, מספיק שישכנעו רוב מספיק גדול. השאלה היא, איזה רוב בדיוק. לדעתי, מכיוון שמדובר בהפגנה שאמורה להתקיים בירושלים, מספיק שישכנעו את רוב תושבי ירושלים (וכבר דננו בזה באריכות באחד העמודים הקודמים). ואחת הדרכים לשכנע היא ע"י קיום הפגנות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2006 10:55 לינק ישיר 

מציץ

(ברוך שובך)

האם התבססות תמימה על הנאמר בתנ"ך אינה יכולה להחשב אמת מידה מקובלת לצורך הוכחה? מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2006 11:08 לינק ישיר 

מאיר ,

לא עבור הרואים בו יצירה אנושית , נשגבה ככל שתהיה . אכן , התבססות תמימה על הנאמר בו , תהיה לפעמים נסלחת , בדיעבד .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2006 11:11 לינק ישיר 

ספרן

השאלה היא בהצדקתו של מי עוסקים,
אם בהצדקת המוחה עסקינן הרי אנו צריכים לטעון לטעמיה כי אין לו את הרשות למנוע מזולתו להבין אחרת,
אתה מצפה ממי שמאמין כי התנ"ך הוא יצירה אלוקית שיאמין בזכותו של זולתו להאמין כי הוא יצירה אנושית? מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2006 11:19 לינק ישיר 

מאיר ,

אין כאן עיסוק בהצדקתו של אחד הצדדים , אלא באפשרות קיומה של חברה צודקת , שרבות בה האמונות . כמדומני שזה מה שניסה מייציץ להסביר .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2006 11:29 לינק ישיר 

דומני שהדיון מוכרח להיות לטעמיך, כלומר לטעון כלפי צד זה מדוע אינך מבין את השני גם אם לא מסכים.

האידיאל שהצבת 'חברה צודקת שרבות בה האמונות' אינו מהוה בסיס רחב דיו כיום שכן חלק גדול מהאוכלוסיה אינו רואה בו אידיאל. מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2006 12:50 לינק ישיר 

ציפציפ

פשוט לא בדקתי כשנרשמתי להיידפרק, אבל עכשיו עדכנתי... תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2006 07:20 לינק ישיר 

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/780534.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2006 21:32 לינק ישיר 

לדעתי אין לרוב את הזכות לכפות את דעתו על המיעוט בירושלים, או למנוע את חופש הביטוי שלו, בכל מקום שיהא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 35 36 37 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.