|
|
| נשלח ב-3/11/2006 15:32 |
|
| |
שייעלה,
מלחמה בקב"ה היא רק מה שהקב"ה הגדיר כמלחמה בו - כמו שצווה הקב"ה (במדבר טו, ל):
וידבר ה' אל משה לאמור... האזרח בבני ישראל ולגר הגר בתוכם תורה אחת יהיה לכם לעושה בשגגה והנפש אשר תעשה ביד רמה מן האזרח ומן הגר את ה' הוא מגדף ונכרתה הנפש ההיא מקרב עמה - כי דבר ה' ביזה ואת מצוותו הפר, תכרת הנפש ההיא עוונה בה
נלחם בה' הוא מי שעובר על מצוות התורה במעשה בפרהסיה "ביד רמה" - כדי להיות תחת הגדרת הפועל נגד ה' ותורתו -ראה דברי מציץ באשכול סמוך, אי אפשר להסתפק בידיעה שהצועדים עוברים על עבירת משכב זכר או מכריזים על כך ..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2006 16:10 |
|
| |
אני לא מצדיק טרור ואלימות משום צד, לא מצד הפלסטינים ולא מצד המתנחלים. אני גם לא משווה מי יותר אלים. הטרוריסטים הפלסטינים הם אויבינו ואנו נלחמים בהם. לעומת זאת, הציונות הדתית הרדיקלית היא, מבחינתי, כמו מחלה מסוכנת בגופה של היהדות עצמה. אבל זה לא נושא האשכול. הבאתי זאת רק כדוגמה לכך שלמרות דעותיי החריפות נגד תנועה זו, אני עומד על זכותה המלאה להפגין, לצעוד, או לעשות נפשות בכל דרך חוקית אחרת.
ולגבי מי שחושב שהמצעד הוא הפגיעה החמורה ביותר האפשרית בערכי היהדות ויש למונעו בכל דרך, כולל אלימות. התנהל כאן ויכוח ארוך מאוד בנושא זה ולא איכנס אליו. הנקודה שלי היא שהאלימות לא תשיג את מטרתה ורק תגרום נזק הן לקרבנותיה והן לנוקטיה (לדעתי, להם ייגרם נזק יותר גדול). ייתכן שיהיה לה הישג זמני ומצומצם, כמו למשטר באיראן, אך, כמוהו, היא איננה יכולה לנצח.
לגבי מרזל, חבל לבזבז עליו אנרגיה. הוא ממשיכו של כהנא ימ"ש, שמבחינתי היה גזען ופאשיסט לכל דבר ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2006 16:21 |
|
| |
פרוחובניק, סגנונך לא ראוי לתגובה.
תוקן על ידי שנרב_נ ב- 03/11/2006 16:21:56
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2006 18:59 |
|
| |
נדב,
אז מה אם מאתיים מתנחלים נרצחו? היו המוני נאצים שנרצחו אף הם, אין לזה כל ראייה לגבי מהותו המוסרית של מרזל הלוחם הדגול, טפוי,
וגם אם זו כן ראייה, אני בטוח שאתה יודע מה ההשוואה בין מספר הערבים שנרצחו לבין מספר המתנחלים שנרצחו, אני בטוח שמספר הערבים נאמד באלפים,
פרוחובניק,
צורת התגובה של החרדים ושות' לגבי מצעד הגאווה תהיה שפלה ככל שתהיה, עדיין זה אינו אומר שלגיטימי לערוך מצעד כזה בלב הציבוריות הישראלית, במקום בו זה פוגע באנשים רבים,
זה שהם אינם נוהגים נכון לדעתינו זה עדיין יכול להביא למסקנה שמותר לפגוע בהם רק לשם המחאה,
וזאת על אף שאני אכן מגנה יחד איתך את צורת התגובה הברברית וחסרת ההתחשבות בציבור אחר שאוטונומי בהחלטותיו,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2006 19:24 |
|
| |
המדרון החלקלק הסתיים, זה שלב הביצה הטובענית.
|
|
| נשלח ב-4/11/2006 20:11 |
|
| |
גוונא:
"אז מה אם מאתיים מתנחלים נרצחו?"
אין מילים...
פרוחובניק:
האם מאיר כהנא סבר שצריך לרצוח ערבי באשר הוא ערבי? האם הוא סבר שצריך לרצוח ערביים בכלל? לא! הוא סבר שצריך להעיף אותם מהארץ כי אי אפשר לשני עמים לחיות ביחד. זה לא עושה אותו פשיסט.
ולכנות את הציונות הדתית ה"רדיקלית" כמחלה מסוכנת, זה סתם אין לזה קשר למציאות. הציונות הדתית על כל גווניה הם אנשים נפלאים, טובי לב, ישרים הוגנים וגומלי חסדים. זה שכמה מהם חושבים שצריך להעיף את הערבים מפה לא עושה אותם "מחלה מסוכנת".
ודוקא האיסלאם הרדיקלי מצליח מאד. יש יותר אנשים שמתגיירים לאיסלאם (שלא בכפייה) יותר מאל כל דת אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2006 23:13 |
|
| |
אנחנו סוטים מהנושא, אבל אני חייב להגיב. הציונות הדתית, לענ"ד, מסוכנת ליהדות עוד יותר מאשר למדינה, משום שהעניקה למדינה, שהיא ישות חילונית מובהקת, משמעות דתית ("אתחלתא דגאולה") ובכך הפכה את היהדות לדת כוחנית ולאומנית. זה לא קשור לכך שיש בה אנשים טובים וישרים וערכיים ונפלאים וכו' וכו' (כמובן שאני לא מתכוון למרזל הגזען. אני מתכוון לאנשים כמו הרב שאר-ישוב כהן ולעוד רבים). היהדות, לפי תפיסתי, רואה במדינה או ב"מלוכה" רע הכרחי ("אלמלא מוראה של מלכות") ומתייחסת אליה בחשדנות בריאה. לחרדים יש בעיות אחרות. הם פיתחו תסמונת של מיעוט נרדף, שגרמה להם להתבצר ולהסתגר ולהדגיש את המסגרות החיצוניות ולא את המשמעות הפנימית. אלה תהליכים הרסניים לחברה החרדית עצמה, אבל מזיקים גם לעם היהודי בכלל, כי הם מפחיתים מאוד את יכולתה של היהדות החרדית להוות משקל נגד רוחני לכוחנות וללאומנות של הציונות הדתית. החרדים כבר נקטו אלימות פעמים רבות, כידוע, אבל זה תמיד היה במסגרת של הפגנות, עימותים עם הרשויות וכו'. עכשיו הם מאיימים באלימות ישירה כלפי קבוצה אחרת של אזרחים במדינה. זו מלחמת אזרחים. אין לכך שם אחר. וכשם שאני מאמין שהאסלאם הקנאי, למרות הישגיו הזמניים, יובס והמשטר באיראן ייפול בתוך כמה שנים, אני בטוח שגם במקרה שלנו, החרדים זורעי רוח האלימות יקצרו סופה, שאמנם תתחולל על ראשם, אך כולנו נסבול ממנה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2006 23:40 |
|
| |
פרוחובניק:
אתה לא חייב לעשות שום דבר. אתה בוחר להגיב. ואתה גם בוחר לראות את היהדות בצורה חד מימדית. אם מישהו לאומני הוא כבר מסוכן ליהדות. היהדות "לפי דעתך" רואה במדינה רע הכרחי. ו"לפי דעתם" של אחרים, המדינה היא דבר טוב ונעלה. אני חוזר ושואל, חוץ מזה שברוך מרזל חושב שצריך להעיף את הערבים החוצה, מה עוד רע אתה יודע עליו? ואת השאלה הזאת אפשר לשאול על כל הציונות הדתית ה"רדיקלית", האם יש לך ביקורת מעבר לזה שהם רוצים להעיף את הערבים מפה? האיסלאם הקנאי אינו עומד בשום סכנת הכחדה, להיפך, היא גדלה ומתעצמת מיום ליום. וכנ"ל לגבי היהדות החרדית. ההפגנות האלו, הם תוצאה של חוזק לא של חולשה. היהדות הדתית/חרדית (היינו קהילה ששומרת תורה או מצוות) במתכונת זו או אחרת כבר נמצאת לפחות 2,000 שנה. אתה באמת חושב שיש סכוי שמדינה שבסך הכל עומדת 60 שנה תכריע אותה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2006 23:48 |
|
| |
פרוחובניק,
אם היית מספר משניות היית רואה שבן 5 למקרא,
אשר ברור מללו: "ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש",
וכן ששלושה דברים נצטוו ישראל: להקים להם מלך, לבנות מקדש ולהכרית זרעו של עמלק (שם,שם), והדברים מפורסמים.
השאלה אם להעניק למדינה בפרצופה הנוכחי תיוג של אתחלתא דגאולה או לא היא שאלה נפרדת ובהחלט לא פשוטה; אבל אם אתה רוצה להאשים מישהו בהפיכת היהדות ל'לאומית וכוחנית' כדבריך, אתה יכול לפנות ישר לאלוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2006 23:51 |
|
| |
בשל כתיבה חפוזה נפלו מספר שגיאות:
בשורה 1 צ"ל: "אם היית מתקדם מספר משניות",
ולגבי שלושה דברים, המקור איננו באבות כמובן (שכחתי היכן בדיוק).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2006 16:40 |
|
| |
[קיבלתי במייל -
בסוגיא דגאים:
נשאלתי בהאי הלכתא דהצלת גאים, אי שרי או לא.
והנה נראה דבר ברור דגאווה דבר מגונה הוא וכבר צווחו קמאי בגודל גנות גנות מעלת הגאווה.
ומילתא דפשיטא היא כביעתא דכותחא דאי נתפסו במצב של 'גברא אגברא קא רמית', ודאי הוא דאין מחויבים בהצלתם, דגם יש פה משום חריגה מסמכותם דהא כוחות הצלה הם ולא כוחות חילוץ.
ואדרבה הפוגע בהם יתכן דניתן להורגו דקייל אם התהפך זימרי והרגו לפנחס.
וגם נראה פשוט דאי לא הוי בהאי מצב רח"ל, ודאי שמותר להצילו דהנו בגדר מסייע לבעלי גאווה דעוונו חמור מנשוא ואין מצרפים אותו למנין וכו' אולם ודאי הוא דמפקחים מעליו את הגל (לאפוקי גל אנשים).
מה דאיכא להסתפק כשיש פצועים גם אצל המפגינים וגם אצל הצועדים ואפשר לסייע רק לאחד הצדדים, האם החובה מוטלת לסייע למפגינים קודם?
את"ל שכן, במקרה שמקבלים קריאת עזרה יש לברר האם הנפגע 'גאה'?
את"ל שאכן צריך לברר, מה הדין כששני הנפגעים מחוסרי הכרה, האם העובדה שאחד לבוש כחרדי מהווה סימן שהוא אינו גאה או דילמא דרגיל לאנוס הוא, וסבירא ליה אונס רחמנא פטריה (את האונס).
לכאורה יש לדון דהא קיי"ל אין אדם משים עצמו רשע, והיאך נאמן לשווי נפשיה גאה.
ונראה דהני רשיעי פטרי נפשייהו מדין שניים שעשאוה פטורים ומין במינו בטל וסבירא להו דשרי, הלכך לא סברי דקעברי איסור.
ואכמ"ל.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2006 19:29 |
|
| |
[גם אני. וגם את "שנים שעשאוה פטורים"  אני תמיד בעד הומור. במיוחד כשהוא מופנה כלפי פנים (ולכל התמהים - בקטע הנ"ל אני מזהה הומור גם עלי ועל שכמותי, ואכמ"ל).]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 22:38 |
|
| |
יתכן שהדרך היחידה של חברי פורום זה למנוע אלימות היא להוכיח, על פי המקורות ההלכתיים, שאסור לפגוע בצועדים.
עד שלא תהא הלכה ברורה, לא יעזרו ההתפלספויות והציטוטים מפילוסופים של אומות העולם, שהרי אותם קנאים מעוניינים ללכת בדרכו של פנחס, ויש הגיון בתחושותיהם, ולכן רק הוכחה על פי דין תורה, ברורה ונוקבת, תוכל למנוע את האלימות הבאה.
אין לי ספק שישנם רבים המאמינים שמותר על פי דין תורה לנקוט בצועדים את דין קנאים פוגעין בו דפנחס, והתווכחתי עם כמה מהם, ויש ממש בדבריהם, ולדבריהם גם היום יש דין זה, וגם בצועדים כיון שבוודאי עשו ויעשו מעשים מסוג זה, שרובא דרובא מהצועדים עושים את העבירה ולא רק תומכים בעושיה, וצעידתם היא התרסה בפרהסיה ולא עדיפי מזמרי, ואפשר אף גרועים ממנו שבעתיים, וכן מסתבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 22:57 |
|
| |
מו"ל
למד את הסוגיא, אילו פירש זמרי והרגו פנחס היה נהרג עליו, קנאות היא אך ורק בזמן העבירה עצמה.
מאיר
|
|
|
|
|