בית פורומים עצור כאן חושבים

מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2006 14:20 לינק ישיר 

ריב,
עם טענות ברמה הזו קשה לי להתווכח או להתייחס.

בכל מקרה רק לשם ההבהרה, מי ששולח אנשים לעשות מעשה קנאות ודאי נוהג 
      שלא כהלכה, והוא כממנה שליח לדבר עבירה, אלא שאני לא מכיר אדם כזה, בודאי שלא פוסק שמקבול על הציבור, אעפס לי נראה שזו המצאה שנועדה כדי לבטל את הלגיטימיות של המחאה הדתית-חרדית-מסורתית.  העובדה שאת ודומיך ממהרים להוליד "רוצח" שטרם בא לעולם, וגם לקבוע מי שלח אותו, ואיזה ציבור "אשם" בכך, יותר מרומזת שזו אמנם המציאות, וזו היתה כנראה המציאות גם לפני 11 שנה, כידוע למי שעיניו בראשו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 14:36 לינק ישיר 

אישציפ,

נתעלם מהספקולציות שאתה מייחס לי ולדומיי..

אתה כנראה שוב פיספסת את הנקודה עליה ניסוב הדיון

אני טוענת שקנאי חייב לעמוד בקריטריונים הילכתיים לכתחילה, ולא יתכן לקרוא סתם כך לעמך קנאים לעשות מעשה פנחס ולשפוט את מעשיהם גם עשרות שנים אחר כך (מה שאתה קורא בדיעבד) ומעשה הקיצוניות נמדד רק ביחס ל"דרך רפואה" אם היה לשם שמיים או אם לא!

נתחיל בזה שאת טוען שאין הקנאי חייב לעמוד בקריטריונים הילכתיים לכתחילה - היינו שקודם המעשה נעשה ורק אחר כך מתחילים לברר מי הבן אדם מאיפה צץ מה הניע אותו וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 14:37 לינק ישיר 

שני הצדדים מתחרפנים בגלל מאבק כוח. הכי טוב שהחרדים יצטרפו למצעד וינסו לגבור במספרם על ה'מסתוללים' ובזה יצאו ידי 'חובתם'. שמעתי אתמול על ילד חרדי ששואל את אמו מה זה המצעד הזה והיא עונה 'מיידלך מיט מיידלך ויינגלך מיט יינגלך' כלומר בנות עם בנות ובנים עם בנים. תמה הילד 'נו איז דוך גוט' נו הרי זה טוב. אשרי ילדי ירושלים.

הנה מא. קמין בנושא.
חופש הביטוי?

יהיה אשר יהיה האירוע שיתקיים בסוף השבוע – נושאו לא יהיה חופש הביטוי של מארגניו.

על אף המאמץ העצום שמשתדלים אלה שמפגינים ענין ב"זכות הבעת הדעה" של משתתפי המצעד, הם מזמן חרגו מגבולות הפעילות למען זכויות – והאירוע, שלמעשה התחיל הרבה לפני שיצא לרחובות – הפך למבחן עימות כוחות בחברה הישראלית.

כבר היום ברור כי מאבקם של אלה שנלחמו, לכאורה, לצאת מן הארון בחדר השינה, עוסק היום במחול על השולחן בחדר האורחים; השאלה הראשית הנשאלת לגביו עוסקת, למעשה, במעמדה של ירושלים – וזו כבר מזמן איננה רק יהודית וישראלית:

עיני העולם כולו נשואות לדרך שבה מטפלת מדינת ישראל במקומות הקדושים, ולכן השאלה היא אם יודע השלטון הישראלי במה הוא עוסק כאשר הוא מסדיר נושאים הקשורים לדת בעיר שלא רק ליהדות איכפת ממנה.

תוקן לפי בקשת הכותב

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 09/11/2006 19:36:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 14:49 לינק ישיר 

בוגי,
מי זה א. קמין?

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 14:54 לינק ישיר 

א. קמין,
פילוסוף תל אביבי.
חבר במנהיגות יהודית. ניתן לקרוא ממאמריו באתר שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 14:55 לינק ישיר 

בעל,
זה כבר מילון אנגלי-אנגלי. מה זה 'מנהיגות יהודית'? של פייגלין?

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 14:56 לינק ישיר 

מיכי

בעניין מורידין , ככל הידוע לי , הפוסקים אינם חוששים מלפרסם דעתם בכל הנוגע להצלת גויים , למה דוקא לגבי יהודים הם חוששים? אני רוצה להצביע גם על כך שדברי החזון איש אינם מותנים בשום דבר . הם מבוססים על כך שבימינו אין ההשגחה גלויה ולדבריו אין שום נפק"מ בין מי שעובר בפרהסיא או בצנעא וכו'.

לא אסכים שתגלגל עלי את האשמה לאי התקדמותו של הדיון הזה. למרות שאלות חזרות ונשנות , לא הסכמת אפילו להבהיר את דעתך בבהירות לגבי מהות דין קנאים פוגעין בו והיקף תחולתו. כשמביאים סניפים , צריך קודם להבהיר למה מביאים את הסניפים האלה. מה שאמרת לגבי דין זה היה מבולבל ולא לעניין.

בהחלט שאני לי בין לא לגיטימי ללא מוצדק. השאלה שעליה חזרתי אלף פעמים הוא מתי אתה בוחר לך לומר שמשהו הוא לגיטימי גם אם לא מוצדק ומתי גם זה לא. כנראה זה מונחה האינסטינקט שהימין הדתי החדיר אודות מהות היהדות האותנטית.

ועוד אגב , יצא לי היום לעלעל באינציקלופדיה התלמודית בערך אין עונשין מן הדין. עברתי רק ברפרוף כך שיתכן שהדברים יותר חזקים ממה שאומר עכשיו, מה שעולה משם , הוא ראשית כל שהרעיון שלעניין זה יש הבחנה כלשהי בין עונש כפרה לעונשים אחרים הוא קשקוש שאתה המצאת , לצורך הויכוח הזה . מובאים שם שני דעות בעניין הזה , האחת שמכיוון שק"ו היא מדה שכלית שאדם דורש מעצמו חוששים לטעות בשיקול דעתו של הדן והשניה שלפעמים דוקא בגלל שעבירה היא מאד חמורה אין עונשים עליה. להדעה הראשונה ברור הן שגם בכל מידה שאדם דורש מעצמו אין עונשין מן הדין והן שזה שייך בכל סוגי עונשים והנושא שלנו בכלל. אולי להדעה השנייה ניתן ליישב דעתך , אבל בהחלט אין שום ראיה לה והיא עדיין נסמכת על סברות הפורחות באויר.  חוץ מזה שכנראה יש ראיה ברורה נגד דעתך מדין רודף.

בעניין אם רודף הוא עונש כפרה , איני יודע למה אני מחוייב לדעתו של האפיקי ים. אולי אני אצטט כאן את המשגיח שלי מהישיבה קטנה? ברורים שני דברים , א. שדין רודף הוא לפני שאדם עבר עבירה כלשהי שצריך בכלל לכפר עליו וב. שמצילין בנפשו רק אם אין דרך אחרת להציל. אני חושב שלאור שני דברים אלה, האומר שיש כאן עוד סיבה שהורגים והוא לכפרה אינו אלא מן המתמיהין (והקושיא מקלב"מ אם לא מניחים הנחות אין שם קושיות). אבל גם אם זה נכון הטענה המקורית שלי במקומה עומדת שהרי סוף סוף גם אם יש סיבה נוספת , הרי דין ההצלה בלבדה די בה בכדי לקבוע שמצילין בנפשו כמו שרואים בחשו"ק , ששם זה בודאי לא לכפרה (כפי שמיכי עצמו אומר) ועם זאת אין לומדים בק"ו מדין רודף דחשו"ק וגם בזה הכלל שאין עונשים מן הדין .

וכל זה לפלפולא בעלמא לרווחא דמילתא , שכן דבריו של מיכי לא רק מופרכים מכמה פנים , אלא אין בהם אפילו ריח של טענה כלשהי.

תוקן על ידי מציץ_ונפגע ב- 09/11/2006 15:12:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 15:02 לינק ישיר 

ריב,
את מצפה שאני אענה על הטענות שאת מכניסה לי לפה.

מי שגדל בתרבות יהודית יודע ששפיכות דמים היא עבירה חמורה, ושצריך הרבה כדי שזה יהפך לדבר לא מגונה ועוד הרבה יותר מכך כדי שזה יהפך לדבר חיובי.

אבל לך תוכיח שאין לך אחות, הרי לריב ידוע מראש מה "האמת", גם אם אפילו טענות רטוריות פשוטות היא לא מבינה או מפרשת באופן שיהיה לה נוח לסתור.

בואי נחזור לניסוח הראשון, אם טענות מהסוג הזה אין לי רצון או יכולת להתווכח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 15:19 לינק ישיר 

מיכי
בשבילך,
http://he.manhigut.org/content/view/2869/140/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 15:23 לינק ישיר 

אישציפ,

למי שגדל בתרבות יהודית ויודע ששפיכות דמים היא עבירה חמורה, ושצריך הרבה כדי שזה יהפך לדבר לא מגונה ועוד הרבה יותר מכך כדי שזה יהפך לדבר חיובי.כל כך קשה לענות אם הקנאי הנשלח חייב לעמוד בקריטריונים הילכתיים לכתחילה = להיות מפורסם במידותיו הטובות ?

עם טענות\שאלות מהסוג הזה אין לך יכולת להתמודד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 15:35 לינק ישיר 

ברור שמצד האמת הוא צריך לעמוד בקרטריונים מסוימים, אלה שהמציאות מורה שזה לא תמיד כך, הרי פעולה קנאית היא ספונטנית, ולכן שייך לבדוק את האמת שבה רק בדיעבד, שהרי גם אם יבוא קנאי מפורסם במידותיו הטובות,  לא נורה לו לעשות מעשה.
זו היתה טענתי מההתחלה, ובהחלט אין לי יכולת להתמודד עם החלטתך התמוהה שאני סובר אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 16:13 לינק ישיר 

1) ברוך השם שאתה מודה שמצד האמת הקנאי צריך לעמוד בקריטריונים, אך מה פירוש מסויימים? (הרי הרמב"ם מגדיר בדיוק מהם הקריטריונים.)
2)לא הבנתי מה פירוש "שהמציאות מורה שזה לא תמיד כך" - האם כוונתך היא שהיות וידיהם של אלה שמוחזקים כ'קנאים להשם' כבולות מכיוון שהם קשורים בקשר הדוק עם המימסד,ומחוייבים לו,  אין הם יכולים לבצע את מה שהם מופקדים עליו מכוח התורה האמיתית - אז הם מתפשרים על מה שמחייב את האדם להיות קנאי - ונוקטים בשיטת מבלי הרבה תיישים לא נשיג אפילו גדי אחד קטן לכפרה להתנחם בו?

לסיכום, להבנתי, ואני חוזרת על דברים שכבר כתבתי:  לקנאי שעומד בקריטריונים הילכתיים יש את הסמכות לשקול ולשפוט ברגע האמת  מתי יש לעשות מעשה פנחס, היינו, רק כתגובה על חם למעשה קיצוני שנעשה "לעמוד כנגדו בהיפך על צד הרפואה"  חופש הפעולה הספונטני מוענק לו מכיוון שהוא מוחזק וידוע כאחד שפעולותיו הם לשם שמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2006 17:40 לינק ישיר 

בוגי,

תודה על הסיפור הראשון. מעבר לזה שהוא מצחיק, יש בו גם קריאת תיגר (פמיניסטית במהותה) על החלוקה המגדרית שמרבית בני האדם (וגם אני, מה לעשות) שבויים בה.

דברי א. קמין, שאין לי שמץ מי הוא, לא רק דמגוגיים (הברירה הפרשנית שלי היא בין דמגוגיה לרדידות מחשבתית ובוּרות, אז מתוך רוחב לב שנחת עלי פתאום בחרתי באופציה הראשונה), אלא גם צבועים במידה רבה.

בין השאר, הוא כותב - כבר היום ברור כי מאבקם של אלה שנלחמו, לכאורה, לצאת מן הארון בחדר השינה, עוסק היום במחול על השולחן בחדר האורחים

למען האמת, מי שנלחם "לצאת מהארון" לא עשה את זה כדי להיות הומוסכסואל בחדר השינה שלו, אלא דוקא ברחוב, בכנסת, בגן הילדים של ילדיו וכו'. א. קמין כנראה מאמין (שוב, בחירה פרשנית בין טפשות ורדידות לבין תמימות שאינה יאה לפובליציסט, ושוב - בחרתי בשניה מתוך רוחב לב פתאומי), שלולא האופציה לצעוד במצעד הגאוה לא היו בעולם גברים שמתאהבים בגברים ונשים שנמשכות לבנות מינן.  הומוסכסואלים בחדר השינה שלהם תמיד היו, והעולם ידע ושתק (פחות או יותר.  גם העולם היהודי,  למרות מה שנכתב בספרי חוקיו). הומוסכסואליות עוררה דיון ציבורי נרחב כאשר בקשה לצאת מחדר השינה אל החיים הציבוריים. באופן מפתיע, זו בדיוק הכוונה של הביטוי "לצאת מהארון", וזו בדיוק הסיבה לכך שיש התנגדות עזה וכואבת למימושו.

כיון שאיני מכירה את דעותיו של אותו א. קמין, אני מרשה לעצמי לתהות על סיום דבריו -
עיני העולם כולו נשואות לדרך שבה מטפלת מדינת ישראל במקומות הקדושים, ולכן השאלה היא אם יודע השלטון הישראלי במה הוא עוסק כאשר הוא מסדיר נושאים הקשורים לדת בעיר שלא רק ליהדות איכפת ממנה
האם בהרבה נושאים הקיימים על סדר היום הציבורי במדינת ישראל, הוא כ"כ עירני ל"מה יגידו בעולם", מודאג באופן עמוק מאיך יגיב האפיפיור וחרד מדעת מנהיגי הדת המוסלמים? אם כן, יש לי רשימה של עניינים - אני בטוחה שעל חלקם שמע א. קמין - בהם מעשיה של ישראל בירושלים, אינם עולים בקנה אחד עם עמדות העולם הגדול. לתשומת ליבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2006 19:36 לינק ישיר 

איזה אשכול... רק כמה ימים אני לא כאן, וכבר אני לא מצליח למצוא את ההודעה האחרונה שכתבתי. אז לפני 3 עמודים כתבתי שלדעתי הסיבה העיקרית להתנגדות למצעד היא הדגש המוגזם על קשר גופני, ובעל בעמיו שאל (אם הבנתי נכון) "זו סיבה מספקת לדעתך?". אז ע"פ ספר החינוך: "משרשי המצוה, לפי שהשם ברוך הוא חפץ בישוב עולמו אשר ברא, ולכן ציוה לבל ישחיתו זרעם במשכבי הזכרים, כי הוא באמת השחתה - שאין בדבר תועלת פרי ולא מצות עונה, מלבד שעניין אותו טרוף - נמאס ומכוער הוא מאד בעיני המקום ובעיני כל בעל שכל. והאיש שנברא לעבוד בוראו - לא ראוי להתנוול במעשים מכוערים כאלה. ומזה השורש אמרו זכרונם לברכה (סנהדרין עו:) שאסור להשיא אישה לקטן, דכעין זנות הוא; וכן שלא ישא אדם זקנה ועקרה שאינה ראויה לילד", כלומר, שורש האיסור הוא משום שזה קשר גופני שאין בו שום פרי ותועלת ליישוב העולם. אמנם, אין אנו פוסקים הלכה ע"פ טעמי המצוות, אבל כשמדובר בעניין עקרוני כמו מחאה, נראה לי שהמחאה צריכה להתמקד בשורש העניין (ולכן, גם אם ירצו לעשות מצעד שמטרתו להתיר נישואין של ילדים שאינם ראויים להוליד, גם אז יהיה ראוי להתנגד). מ.ד.אברהם כתב: "יש הבדל בין לכבד את האדם, לבין לכבד את דעותיו ומעשיו העברייניים. הרי אף אחד לא מציע לשלול מהם זכויות אזרחיות כלשהן. מציעים לשלול מהם זכות להביע עמדה עבריינית (=על פי ההלכה)." - זה נכון, אבל בחברה שלנו מזלזלים גם באנשים שלא עושים כל מעשה עברייני ע"פ ההלכה, רק משום שהנטיה שלהם שונה. ולכן חשבתי שלפחות אחת ממטרות המצעד היא לשנות מצב זה. ולדעתי ראוי למצוא כמה שיותר נקודות הסכמה, גם כדי לחדד את נקודות המחלוקת, וגם כדי להגדיל את הסיכוי לשלום. לגבי "קנאים פוגעים בו" - הנה כמה מאמרים: http://www.tora.us.fm/tnk/tora/bmdbr/qnaim.html ודיון שהיה כאן כאשר הנושא עדיין היה תיאורטי:... http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1280710&whichpage=1

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2006 02:03 לינק ישיר 

כל אחד קיבל בסוף את מה שרצה וכולם הרוויחו:

א. פופנהיים, קרויס וכל המתבדלים הקנאים קיבלו זמן מסך בתקשורת (בדלנים, עאלק) והפגינו מנהיגות בשטח.

ב. העדה החרדית הראתה שוב שהמנהיגות הרבנית שלה מסוגלת לסחוף רבים בציבור החרדי (גם מחוץ לגבולות העדה) למלחמות האלימות על קדשי ישראל.

ג. רבני העדה הפגינו מנהיגות ושליטה על השטח כשהצליחו לכבות את המהומות אחרי ההסדר.

ד. הקהילה ההומולסבית הראתה שהיא חזקה אבל גם שלום הציבור עומד בעיניה, וכמובן זמן מסך וכו'.

ה. המטרה הצליחה להשכין שלום וכולם מרוצים.

כאמור, אין כמו יצירת חיכוך אלים כמקדם מכירות של כווולם.

להתראות בסיבוב הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 41 42 43 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.