בית פורומים עצור כאן חושבים

מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2006 09:02 לינק ישיר 

אליעז כהן, אוחזים במידת סדום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 09:38 לינק ישיר 

קראתי, ולא נותר לי אלא לשאול, מה מצאת בטור הזה יותר: טיפשות, בורות, רדידות או דמגוגיה?

ההתמקדות במקרה פרטי ובמסכנותו - היא תרגיל דמגוגי, ולכן אני נוטה לדמגוגיה.

הטענה החבוטה "למה רבנינו יוצאים רק על עניינים כאלה ולא על העוני וכו'" - כבר יוצאת מכל החורים. כמה פעמים אפשר לענות לחבר'ה האלה??
א) יש מספיק כאלה שמזדעקים על הבעיות החברתיות, ואין מספיק כאלה שמזדעקים על "העניינים הדתיים" (יאללה, נו, תתחילו כבר שאהבת הרע ואהבת הגר גם הם עניינים דתיים וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו'... יוצא מכל החורים).
ב) העיסוק בעניינים החברתיים כבר סומן, סוציולוגית, כבעייה שמטרידה במיוחד סקטורים נאורים-שמאלניים-ליברליים בחברה הישראלית, וממילא רק מתבקש, סוציולוגית, שאותם המבקשים לחדד את הגבולות עם סקטורים אלה לא ירצו לשתף את המסרים איתם, גם אם לגוף העניין הם מסכימים איתם, ואותם המבקשים לטשטש את הגבולות (או למזג, או להתאחד, או להגביר את המשותף בעם או וכו' וכו' וכו' וכו' וכו') - כן ירצו לשתף את המסרים איתם. וזה בדיוק מה שקורה בפועל.

אשר לטענה החבוטה עד קבס בדבר קיומם של הומואים דתיים וחרדיים - הריני לבשר לכותב הנכבד שיש גם חרדים שחיללו פעם שבת, אכלו פעם מאכל לא כשר, גנבו פעם, ועוד. השאלה היא אם הם רואים את עצמם כעבריינים ומבקשים תיקון לעצמם או רואים את עצמם כגיבורי תרבות ומבקשים לתקן את ההלכה (ואת החברה שבה הם חיים).
לגבי אלה האחרונים - אני לא יודע מה הם מחפשים באורתודוקסיה. יש מקומות אחרים, שבהם הם היו מוצאים את עצמם הרבה יותר טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 09:47 לינק ישיר 

אידך, מילה בסלע.
שלא לדבר על הכותב עצמו (שהוא ידידי, במקרה), ששואף להכשיל את חברו בדבר עבירה, ובכך לעבור על 'לפני עיוור' דאורייתא.
השלב הבא הוא כנראה: מצעד עוברי 'לפני עיוור' (בגאווה, כמובן). ובשלב שאחריו: מצעד האורתודוכסים הלא כפופים להלכה. מצעד הקלפטומנים, ומצעד האורתודוכסים הלא מאמינים.
ובטח הרבנים הרשעים ייצאו גם נגד המצעדים הללו (במקום למחות על עוולות חברתיות ותאונות דרכים, ולהצביע 'מימד'). ידעתי. מגעילים...טפו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 10:34 לינק ישיר 

אידך
גם אני הקטן מצטרף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 10:48 לינק ישיר 

אידך,
וכיהודה ועוד לקרא באתי על החתום.

ואם כבר מדברים, ולא קראתי את האשכול הארוך-עד-כדי-יאוש הנוכחי, האם מישהו התייחס פה לתופעת הדתיים-לכאורה שמנסים בשנים האחרונות להכשיר את השרץ בטעמים מנומקים?

מסתמנת בנושא הזה, יחד עם טבילת הפנויות, מגמה של גיוס הפלפול הליטאי לטובת ההווי החילוני, עד שבסופו של דבר יוכל אדם "ללכת בלי ולהרגיש עם" - דתי, עם כיפה, שאינו נבדל במאומה מחברו החילוני. לא צריך להתחתן - אפשר לדבר על פילגש. אפשר גם להיות הומו מוצהר ולגור עם חבר שלך, שכן 'אונס רחמנא פטריה'. גם שבת אפשר להתיר בשעת הדחק של פיקוח נפש (לא יהיה לי כסף לאוטו חדש, והחברה שלי תהרוג אותי). מה עוד נשאר? האמונות? הצחקתם אותי. הרי כבר עכשיו ה"אורתופרקטיקיזם" הולך ופושה, בפרט בקרב חסידיו של הפרופסור המנוח. אלוהים הוא לא אישיו ולא אישיות, התורה אינה באמת מן השמיים (הרי השמיים בתורה חשובים בהרבה), ועוד כהנה. ואז נותר השלד, של הדתיות כמאפיין חברתי טהור, ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 11:34 לינק ישיר 

הפרעתוני,
אתה עושה כאן מיש-מאש של תופעות שעל כדוגמתו היינו אומרים פעם "מה הקשר? בירה נשר".  מה הקשר בין חסידיו של הפרופ' המנוח לבין אסכולת שמיים בתורה?  הרי דווקא אלה דוחים מכל וכל את רעיון התורה כמכשיר חנוכי (או מכשיר בכלל).  ומה הקשר בינם לבין אלה שמתירים את השרץ?  אין קשר, אבל מה זה חשוב.

ולשאלתך האם מישהו התיחס כאן וכו', עיין באשכול שנפתח בזמנו בענין מאמר של הרב חיים נבון בנושא ותמצא נחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 11:38 לינק ישיר 

איד"ג,

מה מצאתי בטור? בעיקר מבט אישי ורגשי, שאתה - משום מה - מכנהו דמגוגיה.
יש תחומים בהם למשוררים (כך נדמה לי) יש יותר מה לומר, או לפחות ביותר טעם וריח מאשר לאנשי מחקר או לרבנים  (שלו היו מבינים טוב יותר את תפקידם, היו נוטים גם הם לשירה...).

לא על טענת ה"למה לא צועקים על מצב העוני" יצא לבי (והיא גם לא נראית לי עניינית במיוחד), אלא על הבקשה לראות בבני אדם קודם כל את מה שהם - בני אדם.
שמחתי גם בהשוואה המקסימה (והפמיניסטית!) בין מצעד ההומוסכסואלים והלסביות הצועדים יחדיו בלא חשש לחוסר צניעות, לבין מצעדי הנגד המופרדים בין נשים לגברים. מיני-דיון זה, יכול היה להפוך לנושא מרכזי בדיון הפנימי על הומוסכסואליות בעולם האורתודוכסי, לולא היה עובר מעל אזניהם של אורתודוכסים כה רבים (ובראשם, לצערי הרב, גם מנהיגים ומחנכים), שאין להם מושג מהיכן להסתכל על אמירה כגון זו כל שכן לבחון אותה ולהתעמת כנגדה.

צר לי, שאינך מבחין בין מי שטעם פעם מאכל לא כשר לבין מי שמתמודד יום יום בשאלת זהותו וקשיי החיים שלו בתוך עולם (שגם איתו הוא מזדהה) הדורש ממנו להתמסגר במסגרת שאינו יכול לעמוד בה (גם אם הוא מאוד מאוד רוצה), בגלל שגם אם יתחתן ויוליד ילדים יגרום צער וכאב אדיר לא רק לעצמו כי אם גם לבת זוגתו ולילדיו.
מסתבר, שיש כאלה שיכולים לאטום אזניהם גם מול זעקת כאב העולה ממעמקי הלב (ואיני מדברת על "לגיטימציה" רח"ל, אלא רק על קשב, רגישות ואמפתיה).
[חבל שזה לא כתוב ברמה של book report ע"י סטודנט שנה א' שאתרע מזלו להיוולד במשפחה חסידית. זה בודאי היה מוציא ממך מעט יותר סבלנות וסובלנות.]

[הדברים נכתבו טרם היות ההודעות האחרונות כאן, ומטעמי בעיות בפארק נשלחים רק כעת. אני מקוה, שמצעד הזחיחות של הההטרוסכסואלים השבעים והנינוחים (בלי קשר לפערים כלכליים) בתגובות שמעלי, הוא רק שירת הברבור של עיוורון הצבעים המאפיין כל הגמוניה באשר היא.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 11:43 לינק ישיר 

באמת מוגזם.
הרי הלכתית, אם היו מצמידים אקדח לרקה של אדם ואומרים לו או שתקיים יחסים הומוסקסואללים או שתהרג, ההלכה היא חד משמעית, אז מה בלבולי המוח האלו.
יתירה מזו הרודף אחר הזכור ניתן להצילו בנפשו ודין רודף בשפיכות דמים נלמד מדין רודף בערווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 11:57 לינק ישיר 

הפרעתוני

כמו שאמר גם וגם , מיש מאש וסלט מוחלט של דברים חסרי קשר.

אידך

במחי"כ כמו שכתבה אמשלום קיומם של הומואים אורתודוכסיים הוא עניין שונה מאשר קיומו של אדם שמחלל שבת, ההתמודדות היא התמודדות שונה לחלוטין ולעניין זה לא חשובה הויכוח אם בני אדם נולדים כך או נהיים כך במהלך החיים , אין ספק שאין כאן בחירה כמו במקרה של חילול שבת או אכילת נבלות וטרפות. 

אני לא יודע אם ניתן לגשר על הפער הזה , אבל היעדר פתרון לבעיה לא שקול לאי קיומו. יתכן שאורתודוכסי שנוצר בעל נטיות הומוסכסואליות צריך לבחור בין להיות חילוני לבין להישאר אורתודוכסי ולהלחם בנטייתו, אבל אנשים שלא נתנסו בניסיון הזה הם האחרונים שיכולים לפתוח את הפה. העובדה שבמאה ה21 יכולים אנשים להשתמש בהסתה בסגנון בהמות ותועבה , להתעלם באלגנטיות מהשאלה הפשוטה מה יש להם לומר לאדם שלא בחר להיות כך, ועוד לזכות בתמיכה מצד אנשים שאמורים להבין יותר, מראה עד כמה גדול כוח השקר בדורנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 12:00 לינק ישיר 

בעל בעמיו

רודף אחר הערווה הוא רק באונס ולא במפתה משום פגם הנאנס ופשוט (עיין בסוגיא שם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 12:11 לינק ישיר 

אמשלום,
כאן בדיוק הטעות, או ההטעייה, שלך. הכותב דווקא כן מדבר על לגיטימציה, ולא על אמפתיה. ומכאן ההפתעה שלו  על הרבנים שרלו וגיסר, שרגילים לתת אמפתיה, אך לא נותנים לגיטימציה.
הרי הוא מסיים בכך שהוא היה רוצה להציע לידידו בן זוג לחיים (ובכך לעבור בעצמו על איסור דאורייתא)? האם זו אמפתיה או לגיטימציה?
ולכן כל ההודעות דלעיל אינן קשורות להטרוסקסואליות שבעה, ענייה או עשירה. יש בהחלט מקום רב לאמפתיה, ואף להבנה בדבר המאבק הקשה בו נתון כל אדם כזה (וכבר נכתבו הדברים כמה פעמים בעבר, גם על ידי באשכול זה). אך לא זה היה נושא הטור של אליעז.

זהו ערבוב רווח, ודמגוגי למהדרין, הן אצלך והן אצל הכותב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 12:17 לינק ישיר 

בע"ב,

אולי בד' אמות של הלכה, הדיון בהומוסכסואליות ואורתודוכסיה הוא "בלבולי מוח". בעולם שבו חיים בני אדם (ולא רק הקב"ה, מאז חורבן ביהמ"ק), זה לא כך.
אשריך שלא נאלצת להתמודד עם העול הנורא הזה, אך מכאן ועד לזחיחות ולעג כלפי מי שכן מתמודד איתו, הדרך ארוכה, והיא דורשת מאמץ גדול של אטימת אזנים, כיסוי עינים ועיבוי ערלת הלב. כל הכבוד לך שאתה מצליח!

מיכי,

מבחינתי, בודאי שצריכה להיות גם לגיטימציה, ואולי גם אליעז כהן חושב כך. למרות זאת, אני מבינה בהחלט את מי שמטעמים שונים אינם מוכנים לכך. מהם אני דורשת (כפי שאני דורשת מכל אדם בעולם) לגלות אמפתיה ורגישות למצוקת אדם אחר, ולא ללעוג לו ולסבלותיו.
האמפתיה האישית שלך אבדה, לצערי הרב, בתוך מילותיך הקוראות לאלימות ופגיעה פיזית בהומוסכסואלים. אם היתה שם אי פעם, כדאי להצילה מין הרודף הקנאי ששלחת בעקבותיה.

תוקן על ידי אמשלום ב- 12/11/2006 12:23:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 12:24 לינק ישיר 

אמשלום,
צריך לגלות אמפתיה לבן אדם ולעזור לו, אני לא יכול לתת לו לגיטימציה.
אי אפשר לדבר על יהודי דתי עובד עבודה זרה.

ואם כבר הגענו לבוטות,
בשבוע שעבר באמצע וויכוח טעון יצרים צעקה עלי איזו גברת שכל הדתיים הולכים לזונות. נדהמתי, אבל במחשבה שניה הבנתי את הראש שלה, מי יכול לשמור על כל דיני טהרת המשפחה? ברור שמוצאים פתרונות צדדיים. מכיוון שזה לא נכון ניתן להסיק שיכולת ההתמודדות עם היתר גדולה יותר ממה שרוצים להציג כיום. כדאי לקרוא במקור ראשון השבת מאמר של הומוסקסואל ש'חזר בתשובה'.

אני מודה, כולנו חוטאים ברמה זו או אחרת, כי אדם אין צדיק בארץ. אך החטא של סדום היה במיסוד הרשע, כנראה שהיתה להם תיאוריה טובה שהסבירה מדוע מתן צדקה מזיק דווקא לעניים.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 12/11/2006 12:31:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 12:30 לינק ישיר 

בע"ב,

אי אפשר? עובדה.
הניסיון המגוחך שלך לצמצם את גבולות השיחה היהודית, נידון לכישלון. פעם אי אפשר היה לדבר על זונה יהודיה ועל גנב יהודי, ולפני כן אי אפשר היה לדבר על צבא יהודי או מדינה יהודית (ועוד כזו שאינה "מדינת הלכה"). העולם משתנה ועימו גם ההגדרות של "לא יעלה על הדעת".
זכותך להילחם על שמירת גבולותיך הערכיים, הדתיים וההלכתיים, אך איני חושבת שהדרך הנבונה ביותר לעשות זאת היא לסתום את פיהם של שואלי שאלות ומבקשי תשובות מורכבות.

[אגב -
מעודי לא הבנתי מדוע דיון בהומוסכסואליות נחשב פחות צנוע מדיון בהטרוסכסואליות (לא רק "צנוע" מבחינה דתית-הלכתית). דבריך האחרונים מובילים אותי למסקנה, שהטעם לכך נעוץ בהיסטריה המינית אליה נכנסים גברים הטרוסכסואלים, מכל העלאת אפשרות של זוגיות ואהבה בין גברים. הבעיה אינה בהומוסכסואלים אלא במספר הטרוסכסואלים מוגבלים, שפחד הסירוס שלהם ועימו גם הלחץ מאי-גבריות מעורר בהם את כל תעצומות הגועל החבויים בנפשם. מדהים.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 12/11/2006 12:34:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2006 12:31 לינק ישיר 

אמשלום

מן הראוי להדגיש שמיכי לא קרא בעצמו לאלימות , אלא אמר שמי שקורא לאלימות יש לו על מה לסמוך (לדעתי זה בערך אותו דבר , אבל צריך לומר את זה).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 42 43 44 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.