בית פורומים עצור כאן חושבים

מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2006 16:50 לינק ישיר 

בוגי,

חשבתי שמבחינת ההלכה חילול שבת בפרהסיה ומכירת טרפות בפרהסיה הם חמורים. ומה עם אותה הפגנה? מעודי לא חזיתי ב"מצעדי הגאווה" האלה, אבל ככל הידוע לי הם לא מקיימים משכב זכר בפרהסיה באותם מצעדים. באמת מעניין אותי מה כל כך חמור באירוע זה שמתקיים פעם בשנה.

ההסבר של חברנו המציץ לדרך שבה מתנהלים הדברים האלה נראה לי הגיוני, ואין לי אלא להוסיף השערה שחיי הבטלה בכוללים הם קרקע פוריה לפעילותם של פורעי חוק ובריונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 17:07 לינק ישיר 

בוגי

אני לא מבין מה הקשר לכך שאתה לא הולך עם ביברהוט , כותב מאמרים בעד רפורמות רדיקליות בדת ובכלל טורח תמיד לכנות את החרדים בשם חרדיבאן? דע לך שאני יהודי  ירא שמים מרבים משתתף בהפגנות נגד חיטוטי שכבי פעמיים בשבוע, אוכל רק בהכשר הבד"ץ ומשתתף בכל משמרת תהלים בביהכנ"ס ישועות יעקב. עם זאת אני סבור שאין סיבה למנוע את קיום המצעד .

בעניין אפיונה של ירושלים כעיר דתית , אין ספק שהדתיים מהווים חלק משמעותי מהעיר , אבל למיטב ידיעתי הם עדיין לא רוב בה (אלא אם אתה מצרף גם את הדתיים המוסלמים). אבל האריתמטיקה הזאת לא חשובה בעניין הזה , העיר אינה שייכת לאף אחד , בודאי לא שכונות שבהם לא מתגוררים דתיים בכלל.

[ד"א, מן הראוי שתשכלל קצת את כישורי הבנת הנקרא. כשכתבתי  את המשפט "אף אחד אינו מתחשב בכללים , אז למה שאנחנו נתחשב?! " כתבתי משפט שמתאר את התעמולה האנטי דמוקרטית , וה"אנחנו" פירושו אנחנו האנטי דמוקרטים. ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 17:17 לינק ישיר 

מיציץ
ירושלים זו לא עוד עיר היא קדושה לשלש הדתות הגדולות. ולפי אמונתם של שלשת הדתות שהם רוב בעולם המצעד מהווה התרסה
מכוערת ומעליבה לכל איש דתי מכל סוג שהוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 17:24 לינק ישיר 

ירוחםשמ

אני עדיין לא מבין למה להיטפל דוקא למצעד המסכן הזה? האם מכירת ספרים אתאיסטיים בחוצותיה של ירושלים איננה התרסה כלפי שלוש הדתות הגדולות? האם הלבוש הפרובוקטיבי שמתהלכים בה ברחובות ירושלים , איננה התרסה מכוערת ומעליבה כלפיהם?

אולי נמסור את העיר לנהולם של ראשי 3 הדתות הגדולות , אני בטוח שאם אתה מתגורר בירושלים , תברח משם כל עוד רוחך בקרבך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 17:30 לינק ישיר 

אבהו

ה-פ-ג-נ-ה זו הצהרת דגילה ומבחינת הפגיעה בשונה, היא חמורה מכל מעשה 'לתיאבון'.

לא מובן לי מה שהופכים פה כל דיון לדו-קרב בין קבוצות!!! (אולי בהשפעת המונדיאל?). טענתי פעם בשבח הכויללים? טענתי פעם בשבח העסקונה החרדיבנית? בכן בדוק תחת הניק שלי (היום כבר רואים שם הכל) ותראה מלאי של קיטורים נגד כל הקיפאון האורתודוכסי-דתי-חרדי (ואני פחות דתי ממך הדואג לסדר מכונות שבת). כמו כן אני כותב נגד כל 'דת' עיוורת גם אם קוראים לה פרוגרסיבית-פלורליסטית ובפרט אם היא טעונה בשנאה לשמה.

תפסיקו כבר עם ה'מגזריזציה' ובמיוחד לגבי מי שלא שייך במאומה לשום מגזר. דברו לנקודה אם אתם מזהים שמגיע הכבוד הזה לירושלים על מה שהיא מייצגת לבני אדם ובפרט לאלה שגרים בה או לא או לפחות תגידו כמו יבוסי שזה לא ניתן להכרעה על ידי מי שבלתי משוחד ולכן יש להניח את הנושא למשוחדים שהם יכריעו בדרכים שלהם אבל עם הומו יחיד לא ניתן לדבר על כך שמגיע הכבוד הזה לדתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 17:43 לינק ישיר 

מציץ

תמיד טוב לשכלל את הבנת הנקרא אבל דבריך טרם הסברך לא היו חד משמעיים ובכל זאת אני מתנצל על הפירוש הלא נכון שיכול להעליב.

אני לא בא ללחום לא נגד המצעד הזה וגם לא נגד מצעד של נטורליסטים שיחליטו לצעוד בעירום (גם בלי הקיץ הלוהט). אני רק בא לומר שדומני שאם הייתי הומו או נטורליסט שחושב לנכון לצעוד שהייתי בוחר במקום כזה  שהמצעד לא פוגע בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 17:50 לינק ישיר 

בוגי,

כל כך הרבה דברים בעולם לא מוצאים חן בינינו. אנחנו בולעים את הרוק כל כך הרבה פעמים. שתהיה עוד פעם, ושיבושם להם. כולה הפגנה שאינה מזיקה לאיש. חיי ההומוסקסואלים קשים. הם מיעוט נרדף אמיתי. תן להם לחגוג פעם אחת בשנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 18:03 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3271652,00.html
משרד החינוך בתכנית חדשה. ynet.
(הצידוק הוא כמובן רב תרבותיות. אני מבקש להעיר שהרב תרבותיות אף פעם לא כוללת בתוכה כאופציה גישות לא נאורות או חד תרבותיות במובהק. מדובר בחכמה קטנה מאוד, לקבל את כל מי ששונה ממך בפרטי הפרטים הקטנים. מה יחסה של הרב תרבותיות לתרבויות טוטאליות כמו זו של מיסטר נהרי? אני לא חושב שמצדו היה מבקש להיות כלול או מוגן על ידה, אבל הרציונל של הר''ת דפוק או לפחות יומרני מדי).
תוקן על ידי - bt77 - 05/07/2006 18:07:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 18:32 לינק ישיר 

בי.טי.

הטענה הזאת דומה לטענה העתיקה , האם השם יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים. לדעתי זהו יותר להטוט לוגי סמנטי , מאשר טענה רצינית, ומצטרף לכך השימוש הסטריאוטיפי במילה רב תרבותיות. האם הרב תרבותיות לא יכולה להתייחס בסובלנות לתרבותו החרדית מזרחית של מיסטר נהרי, מבלי לרצות לשנות אותו למשהו אחר? והאם הכרה וסובלנות כלפי תרבותו של האחר פירושם שיש לקבל את תביעתו לטוטאליות? אולי להיפך , יש לומר לו , כשם שאנו מתייחסים לתרבתך בסובלנות , התייחס גם אתה לתרבויות אחרות בסובלנות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 18:39 לינק ישיר 

ועוד, האין העובדה שלמר נהרי יש רשת חינוך עצמאית הנתמכת על ידי המדינה ללא שתפוקח על ידה , רב תרבותיות קיצונית הנותנת מקום לתרבותו הטוטאלית של מר נהרי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 18:40 לינק ישיר 

מציץ,
לפעמים חושבים בטעות שאנשים שמאמינים ברב תרבותיות הם בעלי תרבות לכידה ומגובשת משל עצמם, שאינה קשורה לר''ת. ולא היא, הר''ת היא היא החלק הדומיננטי בתרבות שלהם, השאר שולי. החכמה הקטנה אומרת: הבה נכיר כולנו אלו באלו, ממילא תרבותינו הבסיסית משותפת.

אני מתקשה להזכר בדוגמא אחת ליישום מוצלח של ר''ת במקרה של תרבויות מתנגשות. מה קורה אם חלק מרכזי בזהות שלי הוא ההכרה ביחודיות של הזהות הזאת, בהיותה מיוחדת יותר מכל זהות ''שונה'' או ''אחרת''? ואני לא מדבר בשם עצמי. אני פשוט חושב שהרציונל הנ''ל יומרני וכדלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 18:45 לינק ישיר 

בי טי,

שאלת - "מה קורה אם חלק מרכזי בזהות שלי הוא ההכרה ביחודיות של הזהות הזאת, בהיותה מיוחדת יותר מכל זהות ''שונה'' או ''אחרת''?"

אני בטוחה שיש אופציות פעולה שונות. אחת מהן היא לערוך "מצעד גאוה" (למשל - ללכת בסוג של הפגנתיות במדים המסויימים שלי ברחוב מנוכר שכל יושביו שונים ממני בעליל בצורתם החיצונית; או לצעוד ברחבי עיר הבירה שלי עם שותפי לזהות ולדרוש - בעצם הצעדה - סוג של הכרה בשונותי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 18:59 לינק ישיר 

בי.טי.

ראשית כל מן הראוי לדייק במלים. מה פירושו של רב תרבותיות? פירושו שמדינה שקולטת מהגרים ממדינות שונות , איננה שואפת לכפות על כולם תרבות אחידה , אלא מנסה ליצור תשתית שתאפשר לכולם להתקיים בו זמנית.

ברוח הקביעה שכל הסינים אותו דבר , נראה לך שאין הבדלים בין רוסים , אטיופים , מזרחיים , אשכנזים וגם הומוסקסואליים והטרוסקסואליים. אבל לצערנו האמת היא שיש הבדלים וכאשר אין חינוך לרב תרבותיות יש סכנה גדולה של התגבשות של קבוצות שונות סביב מוקדי זהות עוינות זו לזו .

זו חכמה גדולה לשים דגש על מוכנות לחיות בשלום עם אחרים , זו חכמה קטנה ומרושעת להיות פנאטי ולעשות הכל כדי להפוך דו קיום לבלתי אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 19:38 לינק ישיר 

מציץ,
זו ממש לא הגדרה ממצה של רב תרבותיות. המונח הטכני אולי התחדש בהקשר הפוליטי המצומצם הזה, אבל הקונטקסט הוא פוליטיקה של זהות ותיאוריות ביקורתיות אופנתיות ומעצבנות.
אני שואל שוב אם משרד החינוך מעלה כאופציה אורח חיים נטוריקרתאי. אם לא אנא הסבר מדוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 19:39 לינק ישיר 

אני קורא ועומד המום. כבר 5 דפים והמון תגובות, האינטלקטואליה בולטת, אבל איפה הכאב והדאגה והחרדה מצד אלו שמאמינים בתורה מן השמים, לנוכח אותם אלו שבטעותם קודחים בספינה של כולנו ומבעירים אש תחתינו.

איך אפשר לדון ביישוב הדעת אודות זכותם של החוטאים לעשות את מעשיהם. הרי סוף כל סוף הזהירתנו התורה שמעשים כאלו ימיטו אסון על כולנו - ואיך אפשר להישאר שווה נפש ואדיש בלי קצת צביטה בלב. הדיון דיון, אבל לא תזיק קצת תחושה של כאב ובהלה מפני סיכון, והיעדרה מעלה תהיות על הרמה האמונית האמיתית של אלו הטוענים לאמונה בתורה מן השמים ונותרים אדישים לחלוטין מול מעשים מסוג זה, וחלקם אף סונטים ומבקרים את אחיהם לאמונה אשר מנסים למנוע את האסון בדרכים "קנאיות" בשל היותם פרימיטיבים וקנאים חשוכים כידוע.

לגופו של ענין, שהועלה בדפים הראשונים, אני מופתע שהחכמים והנבונים כאן שכחו שבתורה הקדושה עצמה, יש ביטויים חריפים על עוון זה, בשונה מעוונות אחרים, ודווקא על משכב זכר (כמו על איסורי עריות בכללא), נאמרו ביטוים של "תועבה", "ולא תקיא הארץ אתכם", ואם להתייחס ישירות למונח "טבעי" - שמא על זה גופא נאמר בתורה, "ואת זכר לא תשכב משכבי אשה", דהיינו שמתועב לעשות בזכר משכב הראוי לאיש ואשה.

והתורה חוזרת על כך ממש עד לזרא, הנה כמה כתובים:
ג כמעשה ארץ-מצרים אשר ישבתם-בה לא תעשו וכמעשה ארץ-כנען אשר אני מביא אתכם שמה לא תעשו ובחקתיהם לא תלכו. כב ואת-זכר לא תשכב משכבי אשה תועבה הוא.
כד אל-תטמאו בכל-אלה כי בכל-אלה נטמאו הגוים אשר-אני משלח מפניכם.
כה ותטמא הארץ ואפקד עונה עליה ותקא הארץ את-ישביה.
כו ושמרתם אתם את-חקתי ואת-משפטי ולא תעשו מכל התועבת האלה האזרח והגר הגר בתוככם.
כז כי את-כל-התועבת האל עשו אנשי-הארץ אשר לפניכם ותטמא הארץ.
כח ולא-תקיא הארץ אתכם בטמאכם אתה כאשר קאה את-הגוי אשר לפניכם.
כט כי כל-אשר יעשה מכל התועבת האלה ונכרתו הנפשות העשת מקרב עמם.
ל ושמרתם את-משמרתי לבלתי עשות מחקות התועבת אשר נעשו לפניכם ולא תטמאו בהם אני ה' א-להיכם.

**

אין צורך בהרבה הגיון לראות את העוון הזה של משכב זכר כבלתי טבעי, אפילו למי שאינו מאמין בבורא לעולם, שהרי הטבע הוא הגיוני, ואין שום היגיון ותכליתיות, במשכב זכר, כך שגם אם לא ניתנה תורה היה עלינו להבין את הדבר כמגונה ומאוס. (ע"ד מה שנאמר אלמלא לא ניתנה תורה היינו למדים וכו').
על אחת כמה וכמה, במי שמאמין שיש בורא לעולם, וברא זוגיות, אדם וחוה, זכר ונקבה, כדרך שאנו אומרים, אשר ברא חתן וכלה וכו'.
על אחת כמה וכמה, במי שמאמין שאותו בורא התגלה ומסר את תורתו שבה הוא מצוה שלא לנהוג כמעשים המתועבים של האמורי ועמי הארץ, אשר בגלל תיעובם הקיאה הארץ אותם.

בקיצור אין הרבה הגיון למי שטוענים שמדובר ב"חוקה" ולא בציווי הגיוני.

השאלה לגבי אלו שטוענים שנולדו כאלה וזה טבעם לטענתם, היא ענין לדיון אחר, אך בוודאי אין "נורמליות" במעשה הזה, וזאת לפי כל קריטריון דתי אנושי וחברתי. ומי שמוצא בו נורמליות יוכל גם למצוא נורמליות בכל תופעה מתועבת כגון עירום בפומבי, עריות, פדופיליה, זאופיליה, ויתכן מאד שגם זה יגיע עם התקדמות הנאורות כביכול בעולם. גם תועבה היא כנראה ענין של גיאוגרפיה והיסטוריה, וימי סדום העליזים נראים קרבים מהר מתמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.