|
|
| נשלח ב-5/7/2006 19:48 |
|
| |
אםשלום מנוכר זה משהו אחר והתרסה כנגד אמונתו של מישהו זה דבר אחר. כש אנשי כהנא ( יבוסי כהנא זה בסדר?) רצו לערוך הפגנת נוכחות באום אל פחם. המשטרה מנע את זה בצדק!? הם רצו רק להוכיח שם קיימים. במדינה שלהם. והם מיעוט נרדף. גם לרוב יש זכויות. כשם שלא יעלה על הדעת פגיע בערכיו של מיעוט מסוים. כך הדבר גם כלפי ערכיו של הרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 19:50 |
|
| |
בי.טי.
האם משרד החינוך מציע כאופציה אורח חיים של שבט הזולו? האם הוא מציע כאופציה אורח חיים בראהמיני? האם תפקידו של משרד החינוך לעבור על כל האופציות לאורחות חיים שקיימים או שהיו קיימים אי פעם בעולם ולהציע אותם באופן שווה?
אני חושב שהמשמעות של רב תרבותיות בהקשר שבו משרד החינוך משתמש בו , פירושו בדיוק מה שכתבתי בהודעתי הקודמת . ומכיוון שכך , איני מבין את הבסיס לקובלנתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 19:59 |
|
| |
מוציא_לאור, כבר ציינתי לעיל שהשימוש ב"תועבה" של התורה הוא צבוע. התורה מכנה "תועבה" גם את האוכל הבלתי כשר, וגם את כל איסורי העריות החמורים לרבות נישואי שתי אחיות, מה שעשה יעקב אבינו.
לגבי "נורמלי" ו"לא נורמלי", אני חושב שזו סכנה גדולה עבור החרדים, מיעוט שעושה דברים שבעיני קבוצת הרוב עלולים להיראות לא נורמליים לחלוטין (למשל לתת לאישה לפרנס את הגבר, בניגוד לדרכו של עולם מאז ומתמיד, או להסתובב עם בגדי פולין באמצע אוגוסט מזרח תיכוני), לקבוע למיעוטים אחרים מה נורמלי ומה לא נורמלי מבחינתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 19:59 |
|
| |
ירוחם,
עם כל הכבוד, לא כל הפגנה של מי שאני היא התרסה כנגד מישהו אחר. העולם אינו סובב סביבך (ההתייחסות האישית היא רק לצורך הדוגמא). יש לא מעט חוסר צניעות בהגדרה של התנהגויות אדם אחר כמופנות אליך בלבד. כאשר חרדי הולך ברחוב קינג ג'ורג' בירושלים, בין אנשים ונשים לבושים באופן אחר מאוד משלו, הוא מפגין את שונותו ואת זהותו הנבדלת, מבלי להתריס כנגד אמונתם או דרכם. הוא חי את מי שהוא, ואינו מוותר על רצונו להדגיש את היותו אחר דוקא בין מי שאינם לבושים ונוהגים כמותו. הרי יכול היה להסגר בד' אמות של מאה שערים. הומוסקסואלים ולסביות אינם לובשי "מדים" היכולים להבדילם מאחרים בהולכם ברחוב. חשוב להם, במקרים רבים, להצהיר על זהותם השונה, ואת זאת הם מבקשים לעשות במצעד הגאוה. הם לא עושים זאת כנגד החרדים, הם עושים זאת בעד עצמם.
ההשוואה לאנשי כהנא היא שטותית להפליא - המשטרה מנעה הפגנה שברור לכל בר בי רב שהיו לה תוצאות אלימות (לא רק בגלל מקום המצעד אלא גם בגלל הצועדים). במצעד הגאוה לא צועדים אנשים שזהותם מבוססת על אלימות, והם גם לא הוכיחו בעבר שהפגנותיהם אלימות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 20:03 |
|
| |
מו"ל, דומני שלא קראת בעיון את הפרסומים הרשמיים של מארגני המצעד. הפעילויות המתוכננות אינן כוללות משכב זכר. למעשה, המצעד הוא הזמן היחיד שבו מובטח שמשתתפי המצעד לא יעסקו בפעילות המגונה ההיא. אי לכך, תיקון העולם מחייב לעודד אותם לצעוד עוד ועוד, עד לביאת המשיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 20:11 |
|
| |
אמשלום כאשר חרדי הולך ברחוב קינג ג'ורג' הוא פשוט הולך שם, הוא לא מפגין ולא כלום. סביר להניח שהוא לא יבין אפילו את מה שאת אומרת (לא מילולית כמובן), והסיבה שהוא לא יבין היא בגלל שאין לו דבר עם השטויות של הזהויות והתקינות הפוליטית או כל שטות רלוונטית אחרת. הוא פשוט חי את חייו. וזה בדיוק מה שניסיתי להסביר למעלה, הר''ת רלוונטית רק עבור מי שמלכתחילה משחק את המשחק שלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 20:26 |
|
| |
בי טי,
לאדם שחי בגלות (כשונה וכזר בתוך העולם התרבותי בו הוא חי), אין את הפריווילגיה של "פשוט חי את חייו", כיוון שכל מעשה פומבי שלו הוא אמירה פוליטית, בין אם הוא מודע לזה ובין אם לאו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 20:33 |
|
| |
אמש'
"בין אם הוא מודע לזה ובין אם לאו''. אופס. מניין האבסולוטיות? אולי אם הוא לא מודע לזה שמעשה פומבי שלו הוא אמירה פוליטית אז המעשה הזה אכן איננו אמירה פוליטית? אנחנו מסתובבים סביב עצמנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 20:35 |
|
| |
מיציץ,
מבלי שאכנס לשאלה מי צריך לוותר למי (לא יודע), אני חייב להעיר שהטיעון העולה מדבריך ביחס לחברה החרדית הוא תמים, על גבול המיתמם:
א. החברה החרדית מחתה גם מחתה על חילול שבת בפרהסיה (ע"ע קולנוע היכל בפ"ת, הקניון בנתניה וכו') מקום שהיה בכך פריצת גדר ביחס למצב שהיה קיים עד אז. היא מחתה ביתר שאת כנגד חילול שבת בפרהסיה בעיה"ק ירושלים, עד שבנייתו של איצטדיון טדי בפאתי שכונת מלחה עוכבה בשל כך לא מעט זמן. מאידך, החברה החרדית לא יוצאת למלחמה נגד עבירות 'משכב זכור' שנעשות ברשות הפרט, בדומה לברירות אסורות בשבת.
הצד השווה ל'מלחמה' המוכרזת היא הפרהסיה והראשוניות שלה.
ב. תהליך מתן הלגיטימציה להומסקסואליות במדינת ישראל (שתחילתו הרשמית בביטול האיסור בחוק על יחסי מין חד מיניים בשלהי שנות ה - 80) בהחלט מהווה איום על האתוס החרדי, בניגוד לעבירות אחרות. כידוע לך, החברה החרדית מגיבה בהיסטריה כלפי כל גילוי של מתירנות מינית שמאיים עליה, אם זה בהולדת חומרות חדשות או אלימות (אני כמובן לא מגן על האלימות, אני רק טוען שמדובר בתגובה 'אמיתית'. ודאי שיש להילחם באלימות גם כשהיא נובעת מתחושה אמיתית ולא רק מניפולציה). אי אפשר לנתק את הצבעוניות המינית המתריסה שקיימת באירועי שמאורגנים ע"י תנועות הגאווה כפי שאפשר להתרשם מהאירועים התל אביביים ומסיקורם בתקשורת.
הדברים מתחזקים במיוחד ביחס לתהליך מתן הלגיטימציה להומוסקסואליות שהוא לדעתי איום משמעותי כנגד האתוס החרדי. חלק מהתהליך מונע על בסיס ההנחה החדשה יחסית לפיה הומסקסואליות היא 'טבעית' (כמו שצויין לעיל) כמו הטרוסקסאליות. תסכים איתי שרוב בני האדם שיוצאים מנקודת הנחה שתורת משה ניתנה בידי א-להים לעם ישראל ינועו באי נוחות לשמע טענה כזו, שמשמעותה היא שאותה תגלית חדשה נעלמה מעיני אותו הא-ל, כביכול. כל עוד המעמד הציבורי הכללי של ההומוסקסואליות הוא כשל 'סטיה', החרדיות יכולה להשלים איתו ולכבות שריפות שבוערות גם בביתה פנימה בדרכים ראויות פחות או יותר. ברגע שזה הופך ל'נורמה' זו קריאת תגר חדשה כנגד האתוס המכונן שלה, וממילא תגובתה הגיונית.
משל למה הדבר דומה?
הצורה שבה מקבלת הדתיות הד"ל בגרסתה ה'מתנחלית' כל נסיגה משטחי א"י. גם לשיטתם שמדובר באיסור תורה חמור, יש איסורים אחרים שהם לא ילחמו עליהם, בין היתר בגלל שהמיתוס של א"י השלימה הוא מיתוס מכונן של הקיום הד"ל המתנחלי והיעדרו שומט את הקרקע מתחתם לגמרי: אם החילוני עוזב את א"י, אין כבר מקום לשתף איתו פעולה וממילא היינו לחרדים...
הנטייה של מדענים דתיים רבים לצדד ברסיסי תיאוריות של 'בריאה' ולא אבולוציה, למשל. נכון שיש גם בפורומינו כמה יהודים שמשוכנעים שרק חפיפניקיות מדעית או קשיים בהבנת הנקרא של טקסטים דתיים מולידה את הסתירה המופרכת בין תיאוריית האבולוציה לפרק א' של בראשית. רוב האנשים הדתיים והחרדים בפרט קצת יותר נבוכים וממילא הם ינסו לגמד את האבולוציה ולהילחם בה ולהגדיר אותה כשטויות (כאותן תיאוריות של הומסקסואליות טבעית). אפשר לראות בכך קהות חושים. אני רואה בכך תגובה צפויה למשבר שמאיים על אתוס מכונן.
ג. אין ספק שהגב הציבורי שהעמדה החרדית מקבלת מציבור לא חרדי רחב ששולל או לפחות לא מתמוגג מתופעת הלגיטימציה של ההומסקסואליות משרה ביטחון עצמי לחרדים במאבקם, ואולם, אותה הומופוביה (עם או בלי מרכאות) אינה העילה לו. החרדים היו נאבקים בכך גם ללא החילונים כפי שהם נאבקים לבד במקרים אחרים (הפגנת בית המשפט, חילולי קברים וכו').
לכן -
לענ"ד התגובה החרדית היא בהחלט אותנטית ולא מניפולציה עסקנית. השאלה (הפנים חרדית) היא האם אכן התגובה הזו משרתת את המטרה או בעצם מחזקת את האיום. אין לי תשובה על כך וכלא חרדי אין זה תפקידי לספק אותה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 20:38 |
|
| |
בי טי,
אני לא מבינה מה אתה רוצה. כך אני חושבת - כל מעשה פומבי של אדם שהוא מיעוט, הוא מעשה פוליטי. אם אתה לא חושב כך, אתה מוזמן להביע את עמדתך. אני לא חושבת שזה נחשב "דיון", להגיד - 'אולי, ואולי לא?'. זו בהחלט הסתובבות במקום, אבל אני איני שותפה לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 20:47 |
|
| |
האמת שאנחנו לא שומרים על מקומותינו תוך כדי סיבוב אלא את החלפת עמדה פתאום בלי לשים לב. אם את שותפה לר''ת וכל היתר את לא יכולה לטעון בהחלטיות שכזו שמעשה פומבי הוא בהכרח מעשה פוליטי ולבקש להחיל את הטענה הזו על מישהו שלעולם לא יבין אותה (תרגום: מישהו שמודר מן השיח שלך מרצונו). זה הכל. מסתובבים במקום מתכוון לומר שהטענה הזו שלי עלתה כבר למעלה ועכשיו הזדמן לי להוכיח אותה שוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 20:59 |
|
| |
בי טי,
אתה מערבב פה בין שני עניינים שונים בתכלית - אני אכן פלורליסטית (לפחות מנסה להיות) ואני מאמינה שזו דרך נכונה וטובה לחיות. לעולם לא אנסה לכפות על מישהו להיות פלורליסט. זה לא אומר שאיני יכולה או שאיני רשאית לבחון את העולם בכלים של חקר התרבות. טענה סוציולוגית (כמו זו שטענתי) אינה בהכרח אידיאולוגית, אם כ ייתכן והיא נשענת על הבנות אידיאולוגיות. אז מה? לא כפיתי שום עמדה רעיונית על אף אדם (ורק מעשה כזה היה מהוה ניגוד לאמונתי). בקיצור - איני מבינה מה הוכחת כאן בפעם הראשונה, ק"ו מה הוכחת שוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 21:16 |
|
| |
ממללא
אינני בטוח שאני יודע על איזה חלק מדברי אתה טוען שהוא על גבול ההיתממות, אבל אבהיר ואחדד את דברי.
הדעה שלי שגילויי קנאות חרדיים למיניהם אינם מבוססים על רגשות אמיתיים , בעינה עומדת , גם כאשר מדובר באותם מאבקים שהזכרת. אני בא מבית של קנאים ומכיר הרבה אנשים שמשתתפים בהפגנות ובמלחמות , ואיני מכיר אף אדם שכואב לו באופן אישי על חילול שבת או על כל עבירה אחרת. אני בהחלט חושב שדבר כזה הוא נדיר עד בלתי קיים וראה גם דברי לעיל בעניין הצער על חורבן בית המקדש.
זה כשלעצמו עדיין אינו אומר שהכל פוליטיקה , עדיין יש מקום לטעון שגם אנשים שלא בוער בקרבם תחושה של קנאת ה' צבאות , יכולים לסבור שמחובתם על פי ההלכה למחות ולמנוע מעשה כזה או אחר . אבל בהקשר של הויכוח שלנו, זה כבר סיפור אחר לגמרי , אין המדובר בדרישה להתחשבות ברגשות פגועים כאלה או אחרים , אלא בדרישה לקבל תכתיבים של פלוני שאמונתו מטילה עליו לדרוש מאחרים ליישר קו איתה .
נוסף על כך ובנפרד מהנ"ל , אני אכן סבור , בין השאר בהתבסס על העובדא שלמיטב ידיעתי בשום מקום בעולם לא קיימת אצל החרדים תרבות כזאת של מאבק מתמיד בשלטונות או בחילונים להשלטת תכתיבי הדת , שהמניע למאבקים הנ"ל הוא במקרים רבים סיפוק הצדקה לקיומם של מפלגות חרדיות ו/או מאבק במפלגות הנ"ל על שאינן עושות די. כמו כן , ציינתי כבר שהשתלשלות העניין משנה לשנה בעניין הספציפי הזה , בהחלט מעורר רושם של משהו שלובה בידי אינטרסנטים וכמו שתיארתי למעלה.
ומעבר לכל הנ"ל אני סבור שסוגיית ההומוסכסואלים הוא משהו שחורג מהמאבקים הרגילים על שינוי לרעה בסטאטוס קוו . בעצם, גם אתה טוען כך, שכן מה אתה אומר? שמסיבות שונות הלגיטימציה להומוסכסואליות היא איום על האתוס החרדי. אבל יהיה מה שיהיה , אתה מסכים שיש כאן תגובה חריגה .
ההסבר האישי שלי הוא מה שכתבתי למעלה , שיש כאן השתלבות (נדירה) של רגש טבעי של דחייה כלפי שונות מינות , בדרישה תורנית , לכן זה יוצא בצורה עוצמתית יותר. כלומר , התגובה הוא ביטוי פשוט של מה שמכונה הומופוביה . העובדה שלרגש הדחייה יש גם סנקציה תורנית היא מאד נוחה ומבטלת כל צורך בריסון.
תוקן על ידי - מציץ_ונפגע - 05/07/2006 21:19:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2006 22:54 |
|
| |
אםשלום על הליכתו של החרדי בגינג גורג כבר ענו לך. האם לחרדים אסור ללכת ברחוב? בימים הנוראים של היום. כל ערבי שהלך בלבושו, מרגיז ומקומם מספר רב של יהודים. האם מישהו העלה בדעתו לאסור על ערבים ללכת ברחוב. מישהו היה אוסר על חסידי הארי קרישנא להסתובב חופשי. או על כל קבוצה תמהונית לחלק כרוזים.וכו. אבל פה זאת ירשלים והיא סמל. ההומו הרוצה להוכיח שהוא קיים ואינו צריך להסתגר בארון. יכול לעשות זאת בהרבה מאד ערים אחרות בארץ. אבל לא הם רוצים רק בירושלים. כי שם הם מרגיזים את הכי הרבה אנשים. ולכן זו פרובוקציה וב פרובוקציה יש לנהוג בהתאם. את כותבת ההשוואה לאנשי כהנא היא שטותית להפליא - המשטרה מנעה הפגנה שברור לכל בר בי רב שהיו לה תוצאות אלימות (לא רק בגלל מקום המצעד אלא גם בגלל הצועדים). במצעד הגאוה לא צועדים אנשים שזהותם מבוססת על אלימות, והם גם לא הוכיחו בעבר שהפגנותיהם אלימות. המשטרה במקרה דנן מנע את ההפגנה מחשש לשלומם של אנשי כהנא מחשש לאלימות קשה כפי שאת כותבת. רבים מאנש כהנא היו נפצעים במקרה הטוב. ומה היה במצעד הגאווה הקודם לא היתה אלימות לא היה שפיכות דמים. האם פה אין חשש לאלימות גדולה יותר מאשר בפעם הקודמת. האם השיקול הזה לא עומד לפני השופטים העליונים פה יקוב הדין את ההר שיביאו גדודים של שוטרים ופרשים יס"ם ומג"ב כי הזכות להפגין היא נשמת אפה של הדמוקרטיה. באום אל פחם אין זכויות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2006 00:08 |
|
| |
ממללא
אני רוצה לחזק עוד את דברי על כך שמדובר בשלהוב יצרים של מניפולטורים. בדבריך יצרת הבחנות בין פריצת גדר שהיה קיים , בין פרהסיא לרשות הפרט , ואני מאמין שכשניכנס לפרטים נמצא עוד חילוקי דינים רבים והגדרות מחודדות לגבי השאלה מתי החרדים יוצאים למאבק ומתי הם נשארים בבית. השאלה הנשאלת היא היכן נמצאת הדוקטרינה הזאת ? האם זה חלק מתורה שבעל פה או תורה שבכתב? האם אתה מאמין שברגע שמתרחש משהו שעונה להגדרות המדוייקות של מה שעליו יש להפגין לפי הדוקטרינה הנ"ל , נוצרת באופן ספונטני התעוררות אצל כלל החרדים להפגין ולמחות כאיש אחד בלב אחד? זה נשמע מגוחך.
ולכאורה מה שיש לומר לשיטתך הוא , שיש איזה הנהגה של הציבור החרדי שהוא זה שמחליט מתי יוצאים למאבק ומתי לא ולהנהגה הזאת יש דוקטרינה מסויימת. נו טוף , זה לא כל כך שונה ממה שאני אומר.
בעצם זה נכון לגבי כל הפגנה וכל פעולה של רבים , שיש מישהו שמשלהב את הרבים ואיכשהו גורם להם לבוא , נדיר מאד שאנשים מתעוררים לפעולה משותפת מסוג כלשהי באופן ספונטאני. השאלה היא מהי הקריאה שמעוררת את האנשים , כאשר הקריאה הזאת היא קריאה של הסתה , כדוגמת "אל אקצא בסכנה" , "מטמאים את עיר הקודש" , נכון לכנותה שלהוב יצרים . בפרט כאשר מדובר בציבור שמתגייס לכל קריאה בלי לעצור ולשאול.
 |
|
|
|
|
|