בית פורומים עצור כאן חושבים

מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2008 07:56 לינק ישיר 

אפיק,

לא הבנתי - אתה נגד הפגנות באופן כללי?
(מעניין בעיני גם שלא ממש ענית על שאלתו של גו"ג בעניין לוויה או חתונה של מגזר מסוים...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 09:54 לינק ישיר 

אפיק

ללא כל רצון להיגרר לויכוח הארוך והמייגע הזה ומבלי לנקוט כל עמדה לגופו של עניין , אני פשוט משתומם מכך שאדם שמטיף כל הזמן לשימוש בשכל יכול להוציא מפיו כאלה שטויות מופרכות ולא להרגיש בסתירות הגלויות בדבריו, ללא כל נסיון להיות עקבי.

1)אתה טוען בנחרצות שאין לאפשר לקיים מצעד בגלל איזה סיפור על הבעלות על הכביש , אבל כשמנסים להשוות לשאלה של הלוויה או אירוע ציבורי אחר, אתה אומר שאי אפשר להיכנס לזה כי כרגע אין הכרה בזכויות האדם. אז למה לעניין מצעד הגאוה כן אפשר להיכנס? איך אתה יכול לא להרגיש בעיוות ?
2)האינך יודע שגם ההומואים ותומכיהם משלמים מסים , סביר להניח שבאופן פרופורציונלי לחלקם באוכולוסיה ולשימושם בכבישים , למה תהא זכותם פחותה מזו של אחרים? ואיזה קשר יש כאן לרצון רוב משלמי המסים? אם רוב בעלי המניות בחברה ירצו לנשל מיעוט מבעלי המניות , הם זכאים לכך?
3)כיצד אינך מרגיש שבהעלותך את עניין המסים אתה רק מחליש את עמדתך, שהרי אלה שלמען זכויותיהם אתה אומר שיש למנוע את המצעד הם אלה שמשלמים הכי פחות מסים.
4)מה הקשר לקיומם של בעלים על הכביש ולהבחנה בין מצעד/הפגנה לנסיעה בכביש , אם העובדה שהכביש שייך למישהו מפקיעה דבר אחד היא מפקיעה גם את הדבר השני . גם מי שנוסע בכביש תורם לעומס עליו ובכך מנכס לעצמו חלק מהכביש , וכן אפילו מי שעובר שם באקראי ברגל . אין שום סיבה "אובייקטיבית" שיהיה זכות לנסוע על כביש ולא זכות לצעוד עליו הרבה אנשים ביחד .
5)למה אתה נזעק דוקא במקרה הזה? מה עם כל ההפגנות ? האם לדעתך צריך לערוך משאל עם לפני שעורכים הפגנה?
6)אתה מכחיש שיש מושג של מוצר ציבורי, שזה בערך כמו לטעון שהארץ שטוחה. למה שלא תיקח איזה קורס מבוא בכלכלה?

אני לא רוצה להתווכח ואני אפילו לא מעוניין בתשובותיך , אני חושב שזאת שערוריה שבפורום שכותבים בו אנשים אינטליגנטיים אדם לוקח לעצמו את החירות לכתוב כל שטות מופרכת שעלתה במוחו מבלי להפעיל מינימום של מחשבה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 13:26 לינק ישיר 

אמשלום,
באופן כללי אני חושב שהפגנות זה דבר מוזר, שכן הן אינן פונות אל השכל, והן מקבלות את הנחת היסוד שהיחסים בין בני אדם אמורים להיות מבוססים על לחצים וצעקות.
לגבי שאלתו של גו"ג, אין כאן שום ספק. חתונה ולוויה, כשהן מלוות בחסימת כבישים, הן בעיתיות באותה המידה.

הסטגיראי,
אני חושב שזו שערורייה שאדם מרשה לעצמו להתרכז בלתקוף את הכותב במקום להתרכז במה שהוא כתב.
אני חושב שזו שערורייה שאדם מציג זאת כאילו הוא מתייחס לדברי, אבל מסיים בכך שהוא בעצם לא מעוניין לנסות להבין את דברי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 15:09 לינק ישיר 

למרות שדעתי הפוכה משל אפיק בנגב, בין שתי ה"שערוריות" אני בוחר בזאת של אפיק.להכריז על כך שאתה לא מעונין בתשובה ובדיון, במקום שזה כל מטרתו, זה מוגזם.מי שלא  מעונין שלא יכריז על כך לפחות,שיעשה את מה שאני עושה, מתעלם.

אני גם חושב שיש הגזמה בדברי פרוקצ'יה שהיא בעיני שופטת יסודית וחרוצה.שופטים מרבים,בצדק, להמליץ על כל מיני נושאים.בדבריה על כך שהיא מצפה שהמצעד יהפוך לדבר שבשגרה ולא יעורר מהומות היא בעצם התכונה להמליץ לכל "הנפגעים" להרגע ולא לעשות מהומות בגלל המצעד שהוא זכות אלמטרית במדינה נורמלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 16:08 לינק ישיר 

קעלעמר,
לא הבנתי מה אתה מחשיב כ"זכות"?
מה במצעד מהווה "זכות"?
ממה גזרת את זה? איזו תכונה באדם מחייבת את ה"זכות" הזו?

האם יש "זכות לצעוד נגד"?
האם יש "זכות לנסוע בכביש"? אם יש, איך זכויות יכולות לסתור אחת את השניה???? אתה לא חושב שזה סימן מובהק לכך שיש לך ולהם טעות יסודית בהבנת משמעות  המילה "זכות"?
 האם יש "זכות לצעוד" בחצר ביתך? בסלון ביתך?
האם יש "זכות" לקבוצת בני אדם לחיות במקום בו אין "זכות לצעוד"?
האם יש "זכות לתמוך ברצח כנורמה לגיטימית"? אם לא- מי קובע מה הן הנורמות שבגינן אין "זכות לצעוד"?

בקיצור, ערימת הדברים השרירותיים והלא עיקביים שבעזרתם מתנהל בית המשפט היא עצומה.
לכן אין שום תימה כאשר מתגלות תגובות מביכות כמו של אותה שופטת "עליונה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 16:17 לינק ישיר 

קעלעמר

כאשר אדם מעלה טענות מלאי טעויות וסתירות שהתשובה עליהם טריוויאלית והוא בעצמו היה אמור לחשוב עליהם לפני שהעלה אותם והוא עושה זאת לא במקרה אלא כשיטה והוא נוהג להתעלם ו/או לא להבין שום תשובה שניתנת לו , הוא אינו מקיים דיון למרות שהוא מגבב הרבה מאד מלל.  עם אחד כזה לא מתדיינים אלא ממליצים לו לחזור לבית ספר היסודי , ללמוד קצת ואז לבוא ולדבר עם הגדולים.   נכון הכרזתי שאני לא מעוניין בתשובה , כי הנסיון שלי הראה שאני לא אקבל תשובה אלא עוד גיבוב חסר משמעות שבה חוזרת הסיסמא "פילוסופיה נכונה שמתאימה לעובדות המציאות" עשרים פעמים עם או בלי קשר. זה לא יפה וזה לא נחמד, אבל יש אנשים שאינם בני דיון וכשהם עוברים את הגבול מותר לומר להם את זה , בדיוק כפי שאומרים לחסר כישרון טרחן שחושב שהוא יודע לנגן, בעוד הוא בקושי יודע להבחין בין יאנקי דודל לסימפוניה התשיעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 16:24 לינק ישיר 

לא הבנתי מה אתה מחשיב כ"זכות"?

למשל לצעוד בצורה ססגונית ברחובה של ירושלים\ותיקן\מכה.

מה במצעד מהווה "זכות"?

זכות יסוד של צעידה בלבוש שונה תוך מילמלים מוזרים.

ממה גזרת את זה? איזו תכונה באדם מחייבת את ה"זכות" הזו?

התכונה לחשוב גוזרת את הזכות הזו.מאז שהתחלתי לחשוב גזרתי על זכות זו.

האם יש "זכות לצעוד נגד"?

בהחלט!

האם יש "זכות לנסוע בכביש"? אם יש, איך זכויות יכולות לסתור אחת את השניה???? אתה לא חושב שזה סימן מובהק לכך שיש לך ולהם טעות יסודית בהבנת משמעות  המילה "זכות"?

יש זכות ליסוע בכביש. כל זכות במקום ציבורי שוללת בעצם מעצם טבעה את זכותו של האחר לכן המכוניות נוסעות אחת אחרי השני ולא אחת מעל השניה. מכיון שיש זכויות סותרות אז יש מנהלים שמסדרים לפי צרכי הציבור המשתנים.גם מצעד הוא חלק מצרכי הציבור.

האם יש "זכות לצעוד" בחצר ביתך? בסלון ביתך?

לא.

האם יש "זכות" לקבוצת בני אדם לחיות במקום בו אין "זכות לצעוד"?

לא הבנתי.

האם יש "זכות לתמוך ברצח כנורמה לגיטימית"? אם לא- מי קובע מה הן הנורמות שבגינן אין "זכות לצעוד"?

אל תסחף.

בקיצור, ערימת הדברים השרירותיים והלא עיקביים שבעזרתם מתנהל בית המשפט היא עצומה.
לכן אין שום תימה כאשר מתגלות תגובות מביכות כמו של אותה שופטת "עליונה".

במחילה,ממך לא הייתי מצפה לביקורת על בית המשפט אתה עקבי הרבה פחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 16:27 לינק ישיר 

הסטגיראי,

זה עדיין סביר גם אני חושב שאפיק לא מיצה את יכולותיו החשיבתיות ולא אמר שום דבר קוהרנטי.אני רק ציינתי שההכרזה שאינך מעונין בתשובה מעבר לזה שהיא מעט שחצנית-אולי בכל זאת יבהיר דבריו-היא, לא מתאימה לפורום שבאופן מוצהר מהוה מקום לשמיעת האחר ולדיון.

(את ה"שערוריה" בכל מקרה שמתי במרכאות..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 16:31 לינק ישיר 

אפיק,

אני דוקא חושבת שיש משהו מוזר (שלא לומר מעט "סוטה") בהנחה שכל ההתנהגויות הבינ-אנושיות אמורות להיות מבוססות על השכל. מעבר לזה שאיני חושבת שכך צריך להיות, אני בטוחה שלא כך קורה ולכן זה בלתי-שכלי בעליל לתאר כך את המציאות.

אני לא חושבת שהפגנות מבוססות על ההנחה שחייבים לצעוק. אני חושבת שהזכות להפגין היא הזכות לדבר, גם במקום בו יש מישהו ששכח שזכותי לדבר, ולכן אני נאלצת לצעוק (או להפגין). לכן, להבנתי, זכות ההפגנה היא אחת מזכויות היסוד של האדם במדינה דמוקרטית (כן, גם כאשר הוא מפגין לטובת משהו שאינו מקובל עלי, ואני איאבק כדי לאפשר לו לעשות זאת).

אני חושבת שבדבריך כאן יש סתירה מובנית ודומני שהצביע עליה הסטגיראי ואני מוצאת שאין לי אלא להסיק ש: אתה בעד זכויות הפרט (אלא אם כן זה פרט אחר ממך); אתה בעד זכות הציבור על הרכוש הציבורי (אלא אם כן זה לא הציבור שלך); אתה בעד חופש הדיבור (אלא אם כן לא מקובל עליך מה שאומר המדבר). זו גישה מאוד בעייתית בעיני.

[חשוב לי להדגיש שאין כוונתי להגיד משהו אישי כנגדך (כיוון שאיני מכירה אותך), אלא לנסות וללמוד משהו מדבריך ומן הגישה שאתה מציג כאן.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 17:23 לינק ישיר 

אמשלום,
1. את לא אמורה לפתור סיכסוכים בין בני אדם בעזרת הרגש.
הענישה ואכיפת החוקים וההגבלות צריכה להיות מבוססת על השכל.
מעבר לכך, רגש זו מטרה, זה לא אמצעי. ז"א שלדעתי הטעות שלך היא יסודית ומהותית.

2. הפגנות מניחות שניתן ואף רצוי לכופף רצונות של בני אדם אחרים ע"י לחצים וצעקות.
זו גישה פרימיטיבית.

3. "זכויות הפרט" זה אומר שהכביש שייך למי שבנה אותו.
ובכביש הזה ההומואים צריכים לבקש את הסכמתו של אותו אדם בכל צעד ושעל.
אם איזה הומו היה זה שבנה את הכביש, המצב היה הפוך, ואני הייתי צריך לבקש את הסכמתו לנסוע שם.

4. כל הבעיות כולן נובעות מזה שלקחו מאנשים כסף, ובעזרתו מימנו דברים שמיועדים לכלל הציבור. בהינתן הדבר הזה שאמור להיות נגיש לכולם, אין להומואים שום זכות לנכס את הכביש לעצמם ע"י חסימתו. 

5. "זכות דיבור"?
אין דבר כזה, בדיוק כפי שאין דבר כזה "זכות השתקה".
שההומו ידבר כמה שהוא רוצה.  לא בחצר ביתי, ואם אינני רוצה בכך- לא על הכביש שבניתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 17:42 לינק ישיר 

למשל לצעוד בצורה ססגונית ברחובה של ירושלים\ותיקן\מכה.
לא הבנת, אני שואל מה הופך את זה ל"זכות"?
במילים אחרות: מה זה זכות? (בגישה שלך)

התכונה לחשוב גוזרת את הזכות הזו.מאז שהתחלתי לחשוב גזרתי על זכות זו.
כנ"ל

יש זכות ליסוע בכביש. כל זכות במקום ציבורי שוללת בעצם מעצם טבעה את זכותו של האחר לכן המכוניות נוסעות אחת אחרי השני ולא אחת מעל השניה. מכיון שיש זכויות סותרות אז יש מנהלים שמסדרים לפי צרכי הציבור המשתנים.גם מצעד הוא חלק מצרכי הציבור.

בהינתן שוד המיסים כמצב נתון, השאלה היחידה שנשארת פתוחה היא לפי מה המנהלים מקבלים את ההחלטות.
"צורכי הציבור" זה דבר שרירותי מאין כמוהו.
אין כאן כוונה אישית, אני משוכנע שלא עשית זאת בכוונה, אבל רק אדם שרוצה לשלוט על אחרים ימציא מושג כ"כ מעורפל וחסר אחיזה במציאות.
מי קובע מה הם צורכי הציבור? לפי מה הוא יקבע אותם? הכל לוטה בערפל כבד שמסתיר את הניצול ההדדי ואת השליטה על החיים של אחרים.

לא.
אם כך, יוצא שלדעתך, בהנתן ש20 בני אדם הם שיזמו ובנו את הכביש, זה גורר שהם רשאים להגיד להומואים "לא בבית ספרנו"?

אל תסחף.
אני לא נסחף. עליך לא מקובל לרצוח, על אמשלום <לצורך הדגמה בלבד> לא מקובל לבעול קטינה, על הרב עובדיה לא מקובל לבעול גבר.
אני מבקש הסבר שיכלי מתי מותר לאדם למחות כנגד הטפה לקבלה של נורמת התנהגות שאיננה מקובלת עליו.

במחילה,ממך לא הייתי מצפה לביקורת על בית המשפט אתה עקבי הרבה פחות.

ממני מעולם לא שמעת שביב של תמיכה בצורת ההתנהלות של המוסד הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 17:43 לינק ישיר 

שמועה גונבה לאוזני שמי שבנה את קטע הכביש המדובר היה הומוסקסואל מוצהר . אני לא יודע אם שמועה זו נכונה, אבל חובת ההוכחה על מי שטוען אחרת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 17:44 לינק ישיר 

פזמון: אם תכתוש וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 17:57 לינק ישיר 

מי שסלל את הכביש עשה זאת מרצונו החופשי לקבל תמורה על עבודתו (=כסף) ולא מתוך שום רצון אחר.

לכן השאלה היא לא מי בנה פיסית, אלא השאלה היא מי מימן את הבניה.
והתשובה היא שהכסף הגיע מ"קופה ציבורית".
פירוש:
 באו לתושבי העיר ואמרו להם: תתנו את הכסף או שתשבו בכלא (שזו בדיוק ההגדרה של שוד)
לאחר איסוף הכסף החליט הפקיד לבנות את הכביש.
הכביש שהיה אמור לשרת את אלה שבנו אותו (למתקשים- זה הכוונה לאלה שמימנו אותו) משרת כרגע את הגחמות של האדם אותו הרוב בחר.

במילים אחרות: כשהשיטה דפוקה אל תתפלאו שאלו הן התוצאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 17:58 לינק ישיר 

תגיד,אפיק בנגב,הקטע הזה עם יזמי ובוני הכביש הוא רציני או סוג של פרודיה שלא ירדתי לעומקה?

טוב,נצטרך לעצור בשלב זה ולבקש יפה ממך לעיין במה שאני כותב. רק לדוגמא איך אתה מבין משפט בצורה הפוכה למה שכתוב בו:
אני: במחילה,ממך לא הייתי מצפה לביקורת על בית המשפט אתה עקבי הרבה פחות.
אתה:ממני מעולם לא שמעת שביב של תמיכה בצורת ההתנהלות של המוסד הזה.

אני מציין שאתה האחרון שיכול לדבר על עקביות (אם כי ישל ציין שאתה עקבי בחוסר העקביות.גם זה משהו.) ןלכן לא ראוי שאתה תבקר (תתקוף\תבזה וכדומה) את בית המשפט.ואילו אתה מגיב שמעולם לא הבעת תמיכה בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצעד 'אחרית הגייז' בעיר הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 61 62 63 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.