|
|
| נשלח ב-6/7/2008 23:32 |
|
| |
עלי להודות לך על התפרצותך, כי בימים האחרונים התחלתי להיות מודאג לגבי עצמי. התחלתי את הדיון הזה בהודעה שאיני מעוניין לדון איתך, וסהדי במרומים שהכוונה היחידה שלי בהתעסקות אתך היתה לשם השעשוע . והנה איכשהו אני מוצא את עצמי נסחף ומנהל איתך דיון כבד ראש ובכלל לא משעשע וכותב הודעה רצינית אחרי הודעה רצינית . איך התגלגלתי לסיטואציה הזאת? למה שלא אנסה בזמן הזה ללמד שימפנזה לקרוא שייקספיר?
אז דבר ראשון יישרת לי עכשיו את הראש והכל נמצא שוב במקום , תודה לך על זה. דבר שני , הבהרת לי כמה כיף יכול להיות להשתעשע איתך דוקא באמצעות משחקים לוגיים . כל קושייה על דבריך , כל שאלה היפותטית , כל התייחסות עניינית כביכול , היא כזו התעללות נפלאה , כזה כיף, לראות אותך מתפתל ומגבב כאלה שטויות שעוד לא ברא השטן. ואז רק צריך לזרוק את המילה ליצן פעם בכמה הודעות וההתפרצות האמיתית לא מאחרת לבוא. לא ידעתי שאני כזה סאדיסט, אני אמור להתבייש בעצמי ובמקום זה אני בקושי יכול להסתיר את הנאתי. אתה בהחלט צודק ואף יותר מכך, אין לך מושג כמה אני נבזי וכמה עונג נגרם לי על ידי ההתעללות בך.
אבל אני חושב שצריך לומר שבדרך חולנית ומעוותת כלשהי גם אתה נהנה מהאורגיה הסאדו מאזו לוגוכיסטית הזאת, לצד ההתפרצות שלך אתה מקפיד להמשיך בדיון כבד הראש , כאילו בכדי לגרות אותי לעוד התעללויות נבזיות . אני כמעט ולא יכול להתאפק מלהמשיך ולהקשות על דבריך בעניין השכל הישר ועל ההבדל המהותי בין כביש לשירותים , אבל עז חששי מסעיף 368ג בחוק העונשין . אני מקווה שאוכל גם בהמשך להתגבר על יצרי.
פזמון: אם תכתוש וכו'
[נ.ב.אני מקווה שאינך נפגע מהפזמון, זה לא מכוון דוקא אליך , אם תבדוק בפרופיל שלי תראה שזו החתימה שלי. עם זאת עלי להודות רק לך על ההשראה שנתת לי בעניין הזה].
[[נ.ב.ב. אם יש לך ילדים אל תשכח לכתוב בהקדם צוואה המפרטת בדיוק מה צריך לעשות עם השירותים שתוריש להם. אינך יודע מתי תוזמן ללכת בדרך כל האדם, זה יכול לקרות אפילו היום או מחר, ובודאי אינך רוצה בהיווצרות כל מיני סיטואציות ביזאריות ולא אובייקטיביסטיות]].
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 00:35 |
|
| |
ולמרות שלא מחקנו את ההכפשות האישיות מחמת קוצר הזמן, הריני מוסר מודעה בזאת כי סוף הגנבים לתליה, וכשירחיב ה' את גבול זמננו הרי שננכש מאשכול זה את כל הקוצים והברקנים ובא לציון גואל אמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 23:08 |
|
| |
| COGITO22 כתב: |  | dfl אכן הכרת הטוב תכונה טובה היא ,אך הרצאתי לא כוונה לתומכי דקטטורות שאינם מצויים כאן ,אלא לתומכי ליברליות קיצונית ולליברטאיזם מסוים שבצבץ כאן מבין השורות. ...בסופו של דבר המחוקק אמר אמירה ברורה לגבי החצנת מיניות בפרהסיה וקבע שאת ההתנהגות המינית ברה"ר זה דבר שהחוק ראוי לו להתערב נחרצות. וזה העקרון המהותי יותר שניסיתי ל"חלץ" למרות הסתייגויותיך מחוקים ישנים ,לא קוסיסטנטיים,גחמתיים וכו וכו, ושעיקרון זה מופיע בצורות שונות במדינות שונות רק מחזק את העקרון הזה.
|
| קוגיטו, חל כאן איזה בלבול, אולי באשמתי. אתה טענת טענה לגבי התוקף של טיעונים מוסריים או מוסרניים, גם בתוך מערכת חוקים ליברלית. בשלב הזה של השיחה בחרת להביא ראיה מן המציאות. הראיה שלך כללה חוקים נגד זנות ונגד נקרופיליה. אלא שעצם קיום חוקים כאלה אינו מעלה ואינו מוריד מבחינת הנושא הנידון. הרי איש אינו טוען ברצינות שבמערכת חוקים אין כפיה, זה נתון, אפילו נובע מההגדרה. כמו כן, אין מקום להכחיש שאצל אנשים רבים מפעמים רגשות שהם מכנים "מוסריים" בנושאי מין, אוכל, מלחמה, משפחה ועוד. משני הבלתי מוכחשים האלה, נובע שבכל חברה יהיו לפחות נסיונות לחוקק חוקים שנובעים מהמוטיבציה המוסרית הזו, עם או בלי מרכאות. חברה ליברלית היא לא כזו שבה אנשים נגמלו מכל הרגשות הסבוכים הכרוכים במין, משפחה ואוכל. השינוי הוא לא בטבע הפרטים בחברה, אלא בהסדרים ביניהם על רקע קיום כל התסביכים הישנים. כעת (מבלי להודות שמה שהבאת קשור למוסר או נובע ממוטיבציה מוסרית, אלא לשיטתך) - השאלה היא, כיצד מאזנת חברה ליברלית בין חוקים מוסריים, לבין הצורך של היחיד בהגשמה עצמית וסיפוק. שאלה שכרוכה בזה היא, כיצד מודדים נזק לזולת כשמנסים למנוע מאושרו של אחד להיות "על חשבון" זולתו. אם אתה לוקח חוקים שאינם נבדקים ברצינות במישור הזה, איזה לקח אתה יכול להפיק מהראיות שלך? זה כאילו שתטען שנייר הוא חומר טוב לכובעי מגן, משום שילדים חובשים קסדות קרטון במלחמות הדמה שלהם בגן. הראיות שלך לא לקוחות מהזירה שבה מתנהל המאבק ועליה סב הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 00:56 |
|
| |
dfl, "השאלה היא, כיצד מאזנת חברה ליברלית בין חוקים מוסריים, לבין הצורך של היחיד בהגשמה עצמית וסיפוק." איזה צורך יש לאדם א' לדרוש מאחרים את מה שהוא בעצמו לא מקיים? (הסבר: הם דורשים שיקבלו את תפיסת עולמם כלגיטימית, בעוד שהם לא מקבלים את תפיסת עולמם של החרדים כלגיטימית) איזו הגשמה עצמית יש לאדם בלהטריד אחרים בדרישה שישנו את תפיסת עולמם? איזה סיפוק יש לאדם בחסימת כביש שאמור לשרת אנשים אחרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 03:34 |
|
| |
dfl נכבד , כתבת: "כעת (מבלי להודות שמה שהבאת קשור למוסר או נובע ממוטיבציה מוסרית, אלא לשיטתך) - השאלה היא, כיצד מאזנת חברה ליברלית בין חוקים מוסריים, לבין הצורך של היחיד בהגשמה עצמית וסיפוק. שאלה שכרוכה בזה היא, כיצד מודדים נזק לזולת כשמנסים למנוע מאושרו של אחד להיות "על חשבון" זולתו. אם אתה לוקח חוקים שאינם נבדקים ברצינות במישור הזה, איזה לקח אתה יכול להפיק מהראיות שלך?"
יש להפריד בין שני דברים שכמדומני התיחסתי אליהם בנפרד . א.החוק הפלילי שמוצדק לכו"ע משום שהוא נובע מכוח מניעת נזק לזולת (ההצדקה היחידה הקיימת אליבא כמה הוגים לברליים) ב.חוקים שנחקקו מחמת כפית מוסר נוהג, למרות ,שחלים על מעשים שאין בהם נזק מוכח ליחיד או לחברה.
חוקים "מוסרניים" כאלו ,נחשבים אצל הוגים לברליים מסויימים כחוקים לא מוסריים . וישנו ויכוח ישן האם קיימים חוקים כאלו בכלל (שלויכוח זה נכנסנו ביננו למרות שהוא צדדי כפי שאתיחס בהמשך).( חשיבות הויכוח לגבי קיומם נובע מהתיחסות הגותית למושג ההתפתחות של חברות וחוקים ואכמ"ל בעניין) ,החוק הוא המגביל את כוחו של הריבון ובמידה ואכן ישנם חוקים כאלו , הרי שהדבר נחשב לראיה שהתערבות הריבון לכפות את המוסר המקובל הוא דבר הראוי ,ולא כתפיסה ליברלית מקובלת שהריבון (כרע הכרחי) מוגבל ללפעולות של הסדר הפנימי והחיצוני של המדינה ושל אותן פעולות למען הציבור שלא יתבצעו ללא התערבות הריבון,בלבד. לכן חברה ליברלית לא "מאזנת בין חוקים מוסרים" -האמירה הזו חסרת תוכן, וביחוד כשאתה דורש לבדוק את "הנזק". במידה ויש "נזק"- אין כאן שום חוק "מוסרי ", שהרי אם יש "נזק" הרי זה ככל חוק פלילי רגיל. לכן, אם אני טוען שיש "חוק מוסרי ", הרי שאיני צריך להוכיח שום "נזק" , מספיקה הטענה המוסרית גרידא.
אבל גם בלי הוכחת קיומו של חוק כ"חוק מוסרי " ,טענתי שעצם שחוקים של זנות ויחסי מין בפרהסיה קימים מהוים לכה"פ ראיה שהחוק מאפשר לריבון לפגוע בחרות הפרט בעינינים של מין ברשות הרבים,באופן כזה ניתן לשאול (מתוך הנחה "ליברלית" שחוקיהם של מדינות התהוו תוך חתירה ומאבקים לחרות וחופש הפרט ומימוש "החוק הטבעי" למשל,) כיצד ניתן להסביר קיומו של חוק כזה ב"חברה ליברלית",אם משום שיש פגיעה ונזק לסדר הציבורי או משום כל הסבר אחר (גם פגיעה ריגשית על רקע של המוסר הכללי בתופעות כאלו בפרהסיה אינו הופך את החוק לחוק "מוסרי "ככזה, וממילא הוא חוק "לגיטימי", אני מקווה שזה ברור). גם אם תטען שאין דרך לחלץ משמעות מוסרית לקיומם של חוקים "מוסריים" הרי בהחלטת הרוב יש כבר את הדרך שנתוותה לנו ע"י מאבק הכוחות הדמוקרטי כיצד צרכים להיות איזוניה של חברה ליברלית.שבו אושרו של הפרט ראוי להיות מוגבל ע"י הריבון אם האחרון רואה פגיעה בסדר הציבורי בממוש אושר זה (לאור האמור לעיל הריני להזכיר שרק רציתי להתיחס לפסיקתה של פרוקצ'יה שרצתה לבטל במחי יד את מינימום סמכויותיו של הרבון,במקרה זה עיריית ירושליים ,וגם ניסתה לחנך את רגשות תושביה)
תוקן על ידי - COGITO22 - 08/07/2008 3:42:55
תוקן על ידי - COGITO22 - 08/07/2008 4:30:04
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 04:04 |
|
| |
| אפיקבנגב כתב: |  | איזה צורך יש לאדם א' לדרוש מאחרים את מה שהוא בעצמו לא מקיים? (הסבר: הם דורשים שיקבלו את תפיסת עולמם כלגיטימית, בעוד שהם לא מקבלים את תפיסת עולמם של החרדים כלגיטימית) איזו הגשמה עצמית יש לאדם בלהטריד אחרים בדרישה שישנו את תפיסת עולמם? |
| אפיק חביב,
מטעם "נאה מקיים" אני עונה לך, שתשובתך אינה מנומסת משום שהיא מחזירה את הדיון לראשיתו ומתעלמת מדברים מפורשים שנאמרו בפירוט רב. תביעת ההומוסקסואלים אינה "לקבל את תפיסת עולמם" ואין סיבה שלהומוסקסואלים תהיה "תפיסת עולם" משלהם. השאלה היא לא לגבי יישוב תפיסות עולם אלא לגבי הסדרי חיים משותפים בין בעלי תפיסות עולם מתנגדות.
אין לי שום עניין להכנס לזוית המגוחכת שאליה נטפלת כאן בנושא חסימת הכביש, שכן לא זכיתי לראות את הנושא הזה נידון אחרי אלפי מקרים אחרים של הפקעת רשות הרבים לצורך הפגנה, שמתרחשים מדי שנה. אם תתמיד במאבקך ותפתח כאן אשכולות בנושאי הפגנות סטודנטים, חובבי חיות, הורים שכולים, נהגי משאיות, חרדים, עובדים זרים ופנסיונרים, אפשר יהיה להתווכח איתך בעניין הזה בלי החשד המטריד שאתה לא מוטרד מהכביש אלא מזהות הצועדים עליו.
אתה צודק שהמקום היחיד שבו פלורליזם אינו סובלני, הוא כלפי חוסר פלורליזם. הטיעון הזה עלה כאן ובדיונים אחרים כמה פעמים והוא אינו מחזיק מים. הדיון הוא על דרכי חיים ולא על שקילות לוגית מופשטת. כמו שהיטיב לכתוב כאן מציץ_ונפגע, הטיעון שפלורליזם הוא עוד סוג של דיקטטורה, מעמיד פנים כאילו הפלורליזם הוא החילוק היחיד המשמעותי בין דרכי חיים שונות. זה כמובן רחוק מלהיות נכון ויעידו ההבדלים בין תל אביב לבני ברק (או בין מנהטן לבין ויליאמסבורג).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 04:27 |
|
| |
מדובר כאן באפשרות לנתינת ביטוי חיצוני ליחסים הומוסקסואליים. לא שום לגטימציה ( החוק מתיר וזה לגטימי מגיל 16) ולא שום הסדרי צורת חיים(צורת חיהם הפרטית לא נוגעת לאיש)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 04:35 |
|
| |
קוגיטו,
אם חזרתך על דבריך נועדה לעזור לי להבין, נראה שאתה משיג את ההיפך. עכשיו אני רואה שאפילו הדוגמאות שהבאת אינן משרתות את טענתך.
זנות היא הרבה יותר מנושא "מוסרי" של טוב ורע והגבלתה אינה נוגעת ל"מין ברשות הרבים" – זו ראיה צרה וארכאית של הנושא. יתרה מזאת, החוקים במערב נגד זנות נוגעים בעיקר למידת המיסוד שלה, לניצול זונות ולשידול לזנות, לא לעצם העיסקה של מין תמורת כסף. יחסי מין בפרהסיה הם בעיקר משהו שרוב מכריע של האנשים בדורנו מעדיפים שלא יהיה חלק מהחוויה שלהם. כנגד ההעדפה הזו אין שום לחץ של אוכלוסיה המשוועת למשגל פומבי ונאנקת תחת מגף המחוקק. כשאתה שואל "כיצד ניתן להסביר קיומו של חוק כזה בחברה ליברלית", אתה מחזיר את הדיון – לפחות את זה שבינינו – לנקודת ההתחלה, משום שכבר הסכמת איתי שקיומם של חוקים אינו מעיד על התאמתם לאיזו משנה מסודרת, אלא הוא תוצאה של מאבק כוחות. החוק הישראלי מכיל שרידים מהתקופה העותומנית ומימי המנדט; השרידים האלה בוודאי יישארו בתוכו כל עוד לא נמצא מי שנפגע מהם ודורש להעמידם לבחינה מחדש. הדבר לא מעיד על מידת הלגיטימציה שיש לפגיעה בחרות הפרט, אלא על מספר הפרטים שהחרות שלהם נפגעת. זה לא כאילו שבכל פעם שמשפטן מוצא סתירה בספר החוקים, הוא מפרסם מאמר ומנכש את העשב השוטה.
בפעם השלישית – אם אתה רוצה ראיות מהמציאות, הרי שאלה צריכות לבוא ממקומות שבהם חוקים הפוגעים בחרות הפרט מתנגשים בפועל - ולא רק להלכה - ביכולת הפרט לחיות על פי טעמו והשקפתו, בלי שאפשר להדגים פגיעה של אותו פרט בסביבתו. זה יעזור, לפחות לשיטתך, להגדיר את מידת הלגיטימיות "לכפות את המוסר הראוי". בינתיים, אף הורה לא רוצה שבתו תהיה זונה וכמעט אף זונה לא רואה בעבודתה קריירה של הגשמה עצמית, אשר על כן כל המהלך שלך כאן הוא חיפוש מטבע מתחת לפנס.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 04:50 |
|
| |
| COGITO22 כתב: |  | | מדובר כאן באפשרות לנתינת ביטוי חיצוני ליחסים הומוסקסואליים. לא שום לגטימציה ( החוק מתיר וזה לגטימי מגיל 16) ולא שום הסדרי צורת חיים (צורת חיהם הפרטית לא נוגעת לאיש) |
| נראה ששורש המחלוקת בינינו הוא פשוט בגלל החברות השונות שבהן אנחנו חיים. במקום שבו אתה גר, הומוסקסואליות היא אחד הבטויים המקובלים של זוגיות ומיניות. זוגות בני אותו מין נהנים מאותן זכויות חוקיות של זוגות מעורבים. זוג הומוסקסואלי לא צפוי להטרדה כשהוא מביע חיבה בפומבי. המונח "הומו" לא משמש כינוי גנאי. הזכרונות מדורות על גבי דורות של רדיפות ודיכוי כבר נמוגו ואין להם זכר בתרבות, בתודעה הציבורית ובזו הפרטית.
כאן בתל אביב, לעומת זאת, המצב שונה מאד. מהטעם הזה, קל לי יותר לראות בקהילה ההומולסבית מיעוט שחש קיפוח ומכאן הדיבור על לגיטימציה, הסדרים חברתיים וכיו"ב. יחד עם זאת, אני מבין שכל המאבק של הקהילה הזו נראה מיותר ואנכרוניסטי למי שחי בגן העדן הקווירי המשתרע מבני ברק בואך אלעד
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 06:55 |
|
| |
dfl הבאתי את נושא הזנות בהקשר לחוק האוסר זנות באזורי מגורים , למה אתה מכניס כאן נושאים לא רלונטיים ולא דובר בהם . "אם אתה רוצה ראיות מהמציאות, הרי שאלה צריכות לבוא ממקומות שבהם חוקים הפוגעים בחרות הפרט מתנגשים בפועל - ולא רק להלכה - ביכולת הפרט לחיות על פי טעמו והשקפתו.. אף הורה לא רוצה שבתו תהיה זונה וכמעט אף זונה לא רואה בעבודתה קריירה של הגשמה עצמית, "
אם הגבלת חרות הפרט נקרא רק כאשר הוא מהווה "הגשמה עצמית" או שהורה תומך במהלך ,וכך למצוא את ההבדל המבוקש בין החצנת הומוסקסואליות לבין זנות, נו, זה אכן חידוש מעניין בהגדרות הליברליות ואני חשבתי שחופש העסוק למשל, הוא הגדרה יותר בסיסית מאשר הגשמה אישית ותמיכת הורים, ולכן חוק איסור שידול במקומות מגורים ציבוריים מהווה אמירה שניתן להקיש ממנה.(ושוב, גם בלי היותו חוק מוסרי ,)
כמו כן,מערכת החוקים לא צריכה בדיקות מחודשות של לחצים קולוסיאלים מרובי אמוציות בשביל שתהיה תקיפה , הסכנה לסוג כזה של טיעון ברורה. (ולכן ,כל מה שהסכמתי לך ,זה רק לגבי המגבלה שיש לשמוש בחוק לראיה לקיום חוק מוסרי )ההתיחסות למשמעות החוק אינה מותנת בהפגנות ולחצים וכל חוק חקוק יכול לשמש כתקדים וכדוגמא למקרים נוספים שאינם מפורשים בחוק. כל התיחסות אחרת היא אנרכיה .תמיד יהי פער בין החוק למציאות ותמיד יהיה ניתן לטעון שהחוק לא עבר את כל מבחני המציאות ו"נראה אותו כשיש הפגנות". לכן , יש לקבל את החוקים כעדכניים וממלאים פונקציה חברתית כמו שהם, וממילא עיין לעיל.
(ואגב ממקום מושבי אכן נראה המאבק הזה אנכרונסטי)
תוקן על ידי - COGITO22 - 08/07/2008 7:01:12
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 07:04 |
|
| |
[קוגיטו,
כתבת - "ממקום מושבי אכן נראה המאבק הזה אנכרונסטי".
אשריך. אבל אם כך הרשה לי להציע לך -
א. אל תשפוט את מי שבמקום מושבו (מדינת ישראל, לצורך העניין) אין זה כך. יש בזה משהו לא הוגן, שלא לומר לא לגמרי מוסרי.
ב. שתף אותנו בתהליך שהביא להצלחה הזו, ואולי נלמד ממנה כולנו.]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 07:33 |
|
| |
אמשלום "ההצלחה" כאן מאוד משונה,כל הערה פוגענית מתיחסים אליה בחומרה רבה, שום שדרן רדיו לא יעיז להשתמש בסופרלטיבים פוגעניים והערות פוגעניות כלפי הדת למשל, כנראה שהליברליזם של רשות השידור הישראלי עוד לא חדר את מבצר השמרנות המקומי. המקרה שזכור לי פעם של תביעת חרדים להסיר כרזה פוגענית של תפילין ועירום של גלריה בר"ג היתה עשויה להסתיים כאן במעצר וקנסות כנגד מי שהרשות השופטת בארץ גוננה עליו בשל חופש הביטוי האומנותי.(דברים שקרו כאן) אולי כאן המפתח לסוד של ההצלחה, על רגשות צריך לשמור גם כשהם לא שיכים לצד "הנאור " .ואולי ביהמ"ש שלא משמש כנושא הקדמה והנאורות כאן, גם מסיע להצלחה,
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 07:49 |
|
| |
[קוגיטו,
כלומר, במשפט שכתבת - "ממקום מושבי אכן נראה המאבק הזה אנכרונסטי", המילה "הזה" מכוונת למאבקם של החרדים להשמיע את קולם הייחודי ולקבל זכויות אזרחיות שוות? זה אכן מרתק, וגם על הצלחה זו הייתי שמחה לשמוע (שכן, כפי שכבר כתבתי גם כאן, כל מאבק למען זכויות המיעוט להשמיע ולהראות את ייחודו, נוגעת לליבי), אבל אולי באשכול אחר שיעסוק במצעד הגאוה החרדי. כאן, כמדומני, דנים בנושא אחר....]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 01:20 |
|
| |
אמשלום שאלת מה סיבות "ההצלחה " "לסובלנות" שבמקום מגורי ועניתי לך שיתכן שהסובלנות מצליחה אולי במקום שיש גם הקפדה על אי פגיעה וזהירות גם כלפי רגשות מסורתיים בזירה הציבורית .-זו היתה הכוונה בתשובתי. תרצי להבין תביני, לא תרצי?- נסענו הלאה.
תוקן על ידי - COGITO22 - 09/07/2008 1:30:14
תוקן על ידי - COGITO22 - 09/07/2008 1:46:10
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 07:14 |
|
| |
[קוגיטו,
עכשיו הבנתי.
א. האם זה תמיד היה כך? (גם כלפי יהודים חרדיים וגם כלפי הומוסקסואלים)? האם זו תוצאה של מהלך חברתי כלשהו או שזו השפעתו של תוסף מזון כלשהו שהממשלה שם חייבה את האזרחים לקחת?
ב. לענ"ד מה שאתה מדבר עליו הוא בדיוק התוצאה הרצויה של מצעדי גאוה מכל סוג - הנכחה (בלב, במחשבה, במודעוּת) של העובדה שיש כל מיני אנשים (וכל מיני עדות) עם כל מיני פגיעויות (ורצונות ושאיפות) בינינו, כיוון שאנחנו חברה מעורבת, נרצה או לא נרצה. כאשר משתיקים את המיעוט הזועק את ייחודו הזהותי זה לא כדי להגן על מישהו אחר מפני פגיעותו, זה בגלל שפגיעותם של מיעוטים (באשר הם) לא מזיזה לאף אחד. היום זו דקירת סכין בהומוסקסואל רק מפני שהגדרתו העצמית פוגעת במישהו, ומחר זה רצח של חרדי בגלל שהסתובב ב"בגדיו המשונים" באמצע רחוב חילוני....
מי שלא מבין ששנאת מיעוטים ו"אחרים" למיניהם היא בדיוק אותה שנאה (בין כששונאים אותי ובין כשאני שונאת אחרים) - נובעת מאותו מקום בנפש ומאותם ביבי מחשבה בחברה ובקהילה - גורם נזק גם לעצמו (במיוחד כאשר הוא עצמו מוגדר ע"י עצמו כמיעוט נרדף), ומי שאינו מבין שכאשר הוא מאפשר (ומעודד) השתקה של מישהו אחר, הוא סולל את הדרך להשתקתו שלו - הוא פשוט טיפש.]
תוקן על ידי אמשלום ב- 09/07/2008 7:15:19
 |
|
|
|
|
|