|
|
| נשלח ב-27/3/2009 17:15 |
|
| |
אמר רב יהודה אמר רב רוב בגזל ומיעוט בעריות והכל בלשון הרע, בלשון הרע סלקא דעתך אלא אבק לשון הרע (בבא בתרא קס"ה ע'א -
אם בספקולציות על דרכיו של האלוקים עיסקינן, אז יותר סביר להניח שאלוקים הביא את המבול בגלל לשון הרע על הפלורלסטים וגזל של זכויות המיעוטים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 17:33 |
|
| |
[מו"ל,
מילא שאינך מבין אותי, אבל העובדה שאינך מבין פשוטו של מקרא בהחלט מפתיעה אותי.
"מלאה הארץ חמס" זה בדיוק "פגיעה ישירה באחרים" (לפירוש המילה "חמס" עיין גם בברכת יעקב לבניו).]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 11:32 |
|
| |
מצעד הגאווה צעד בשבוע שעבר בתל אביב. אח, איזו עיר נאורה!! לא רק גנבים וזונות יש בה, אלא גם הומואים הצועדים ברחובה של עיר בריש גלי!! אשרי הדור שככה לו!!
אבל אני לא רוצה להתייחס לגופו של עניין נדוש זה, אלא, כפי שאני נוהג תדיר, לצביעות ולמוסר הכפול של התרבות השלטת, המתבטאת בשיאה בתקשורת.
שמעתם את השידור של 'הכל דיבורים' ביום רביעי בבוקר?? מי שלא שמע אותו לא שמע תקשורת נאורה במיטבה.
אני כבר לא מדבר על זה שהשדרנית (קרן נויבך) נקטה עמדה ברורה לטובת אחד הצדדים – הרי מותר לה – אבל הצביעות, הצביעות... אין, אין גבול למוסר הכפול.
למי שהפסיד, הרי קיצור הדברים (ואם אתם לא מאמינים, בקשו מרשת ב' קלטת של המשדר).
העילה הרשמית להעלאת הנושא לשידור הייתה מכתב שכתבו השר אלי ישי וח"כ אורי אריאל אל ראש העיר תל אביב, בו בקישו שהמצעד לא יצעד ברחובות ראשיים אלא ברחובות צדדיים יותר, כדי שלא לפגוע ברגשותיהם של אלה העלולים להיפגע מכך.
נויבך העלתה לשידור את אורי אריאל. האיש דיבר בטון שקט, מאופק, חסר ברק, הדגיש שהוא איננו מבקש לבטל את המצעד – הוא מכיר בכך שהוא חי במדינה שבה אין הוא יכול לכפות את דעותיו ואף איננו רוצה בכך – אלא רק להטות אותו למקום שבו יהיה קצת פחות מנקר עיניים. הניסוח החריף היחיד (אבל היחיד!) שהרשה לעצמו לנקוט היה כאשר אמר שבעיני התורה משכב זכר הוא תועבה (ודוק: הוא התייחס למעשה ולא לעושים, בניגוד ל"פרשנות" שנתנה לכך נויבך מאוחר יותר).
בתגובה העלתה נויבך לשידור שני הומואים ולסבית אחת. אני ההומואים פצחו בהשתלחות תוקפנית ביותר על אורי אריאל וחבריו, הגדירו אותו כלאומן, פשיסט, הומופוב, חשוך, ומה לא. הזעם התפרץ מכל עבר. לא שכחו גם את זה שהוא מתנחל, שאיננו יכול להטיף מוסר שעה שהוא עושק פלסטינים חסרי ישע.
הם גם תקפו את זה שהוא מדבר בשפה עדינה וב'לשון חלקלקות'. ולא נחה דעתם עד שחתמו: אנחנו לא ניכנע ונמשיך להפיץ אהבה וסובלנות.
אח"כ עלתה הלסבית והסבירה שהחברה הישראלית עברה אמנם כברת דרך ארוכה, אבל עדיין יש דרך ארוכה להשלים. כך, למשל, כשהיא הולכת יד ביד עם חברתה ברחוב היא פונים אליה לא אחת גברים בהערות עוקצניות ומביכות.
כל מי שקצת, אבל קצת, מצטיין בחוש ביקורת והאזין למשדר הזה היה חייב לצאת המום:
א) אלה שיצאו מתקפה רוויית שנאה ושלילת-הזולת הם נציגי "האהבה והסובלנות"; אלה שצידדו בהתחשבות – בלא שדרשו מן הזולת התקפלות טוטלית - יצאו נציגי השנאה והרשע!!
ב) איך צריך לדבר, באיפוק או בהתלהמות? אם מתנחל/שמרן מדבר בלשון מאופקת – גם זו לרעה, שהרי אלה 'דברי חלקקלות' ( אבל נסו לחשוב מה היה קורה אילו הוא היה "מתלהם"!); אבל אם אתה הומו נאור – כל הכבוד!!
ג) פגיעה ברגשות – ראויה להגנה או לא? ראויה להתחשבות או לא? – כמו תמיד, לא ה'מה' קובע (כל עקרון מופשט איננו אלא כלי להשגת המטרות ה'נכונות' ומופעל רק במצבים ה'נכונים'): אם את לסבית שהולכת עם חברתך ברחוב – כן, אם את/ה דתי/ה חשוכ/ה שנפגעת ממצעדים מסויימים– לא.
ד) חופש הביטוי – יש או אין? אם אתה הומו – יש; אם אתה עוקץ קצת את הלסביות המחצינות את עצמן לדעת – אין.
ועל כל זה לא רק שאין פוצה פה ומצפצף, אלא שזו האמת המובנת מאליה!! איך בכלל אפשר לחשוב אחרת??
שידורי הנאורים אינם ראויים להתייחסות כה נרחבת, אבל ראיתי לנכון להעלות את הדברים בגלל שהם מייצגים, ובצורה בוטה במיוחד, את כל האיכסה של התרבות השלטת. בדרך כלל האיכסה הזאת מופיעה בצורות מעודנות יותר, אבל טוב שלעתים היא מופיעה במלוא גסותה, כדי שנדע היטב מה מתרחש סביבנו.
אוסיף עוד דבר אחד: אם קרן נויבך וחבריה לדעה היו חיים בימי הביניים, הם היו שורפים מכשפות, לא אורי אריאל ואלי ישי. גם כל אלה שבתוך 20 שנה שינו את דעתם לכיוון ה"סובלנות" והפתיחות כלפי ההומואים היו עומדים בכיכר העיר להריע למראה המכשפות הנשרפות. כהיום כן אז, הם אלה שלא מבקרים את ערכי התרבות השלטת, אלא רק רוצים ללכת "עד הסוף" עם ערכי התרבות הזאת ולא לנוח לא לשקוט עד שיעקרו "עד הסוף" את מי שמוסמנים כ"אנשים הרעים" שלה. השאלה איזו תרבות היא השלטת היא הפחות חשובה כאן.
א"ג
תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 14/06/2009 11:39:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 15:14 |
|
| |
לא שמעתי את השידור אך גם אני הייתי מתפרץ במילים קשות נגד אדם שאומר שמה שאני עושה עם בן זוגי הוא "תועבה" שדינה מוות.
גם אני הייתי מתפרץ על אדם שהיה אומר שאין לו בעייה עם לובשי שחורים כי הוא מכיר הבכך שהוא חי במדינה דמוקרטית אך שרק ילכו במקומות פחות מנקרי עינים.
נראה לי הסחפות לקבוע על אנשים - שמגנינים על הקבוצה היחידה בארץ שמותר לומר עליה שדינה מוות ושההם חולים במחלות נפש - שהם בטח היו שורפים מכשפות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 15:24 |
|
| |
שכחת להוסיף: אם אני הייתי שורף מכשפות בכיכר העיר בימי הביניים.
ולי לא נותר אלא להוסיף: גם אתה בעל מוסר כפול כחבריך הנאורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 15:50 |
|
| |
מהו המוסר הכפול? סתם לצעוק מוסר כפול זו לא חכמה גדולה.
(אני לא חושב שהיית שורף מכשפות בימי הביניים. תגיד לי אתה בכנות מה היית עושה אילו היה לך סנהדרין והיית מוצא מכשפה.)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 16:20 |
|
| |
ורגע לפני שאתה מיידה אבן על האשה הראשונה:
הברית החדשה, הבשורה ע"פ יוחנן, ח
1 וְיֵשׁוּעַ הָלַךְ אֶל־הַר הַזֵּיתִים׃ 2 וַיְהִי בַבֹּקֶר וַיָּבֹא עוֹד אֶל־הַמִּקְדָּשׁ וְכָל־הָעָם בָּאוּ אֵלָיו וַיֵּשֶׁב וַיְלַמְּדֵם׃ 3 וַיָּבִיאוּ הַסּוֹפְרִים וְהַפְּרוּשִׁים לְפָנָיו אִשָּׁה אֲשֶׁר נִתְפְּשָׂה וְהִיא נֹאָפֶת וַיַּעֲמִידוּהָ בַּתָּוֶךְ׃ 4 וַיֹּאמְרוּ אֵלָיו רַבִּי הָאִשָּׁה הַזֹּאת נִתְפְּשָׂה עַל מַעֲשֵׂה נִאוּפָהּ׃ 5 וּמשֶׁה צִוָּנוּ בַתּוֹרָה לִסְקֹל נָשִׁים כָּאֵלֶּה וְאַתָּה מַה־תֹּאמַר׃ 6 וְהֵם לְנַסּוֹת אֹתוֹ דִּבְּרוּ־זֹאת לִמְצֹא עָלָיו שִׂטְנָה וַיִּתְכּוֹפֵף יֵשׁוּעַ לְמַטָּה וַיְתָו בְּאֶצְבָּעוֹ עַל־הַקַּרְקָע׃ 7 וַיְהִי כַּאֲשֶׁר הוֹסִיפוּ לִשְׁאֹל אֹתוֹ וַיִּשָּׂא אֶת־עֵינָיו וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם מִי בָכֶם חַף מִפֶּשַׁע הוּא יַדֶּה־בָּהּ אֶבֶן בָּרִאשׁוֹנָה׃ 8 וַיִּתְכּוֹפֵף שֵׁנִית לְמָטָּה וַיְתָו עַל־הַקַּרְקַע׃ 9 הֵם שָׁמְעוּ וְלִבָּם נֹקְפָם וַיֵּצְאוּ אֶחָד אֶחָד הָחֵל מִן־הַזְּקֵנִים וְעַד הָאַחֲרוֹנִים וַיִּוָּתֵר יֵשׁוּעַ לְבַדּוֹ וְהַאִשָּׁה עֹמֶדֶת בַּתָּוֶךְ׃ 10 וַיִּשָּׂא יֵשׁוּעַ אֶת־עֵינָיו וַיַּרְא כִּי־אֵין אִישׁ בִּלְתִּי הָאִשָּׁה לְבַדָּהּ וַיֹּאמֶר אֵלֶיהָ אִשָּׁה אֵיפֹה שׂטְנַיִךְ הֲהִרְשִׁיעָךְ אִישׁ׃ 11 וַתֹּאמֶר לֹא אֶחָד אֲדֹנִי וַיֹּאמֶר לָכֵן גַּם־אֲנִי לֹא אַרְשִׁיעֵךְ לְכִי לְדַרְכֵּךְ וְאַל תֶּחֶטְאִי עוֹד׃
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 23:07 |
|
| |
מצעד
ההזדהות עם ישראל צעד בחודש שעבר בניורק. אח, איזו עיר נאורה!! לא רק גנבים וזונות
יש בה, אלא גם יהודים הצועדים ברחובה של עיר בריש גלי!! אשרי הדור שככה
לו!!
אבל
אני לא רוצה להתייחס לגופו של עניין נדוש זה, אלא, כפי שאני נוהג תדיר,
לצביעות ולמוסר הכפול של התרבות השלטת, המתבטאת בשיאה בתקשורת.
שמעתם את השידור של 'בוקר טוב ניורק' ביום רביעי בבוקר?? מי שלא שמע אותו לא שמע תקשורת נאורה במיטבה.
אני
כבר לא מדבר על זה שהשדרנית (קארין ג'ונס) נקטה עמדה ברורה לטובת אחד הצדדים
– הרי מותר לה – אבל הצביעות, הצביעות... אין, אין גבול למוסר הכפול.
למי שהפסיד, הרי קיצור הדברים (ואם אתם לא מאמינים, בקשו מרשת B' קלטת של המשדר).
העילה
הרשמית להעלאת הנושא לשידור הייתה מכתב שכתבו פט ביוקנן וג'ורג' קולומבו
אל ראש העיר ניורק, בו בקישו שהמצעד לא יצעד ברחובות ראשיים אלא ברחובות
צדדיים יותר, כדי שלא לפגוע ברגשותיהם של אלה העלולים להיפגע מכך.
קארין ג'ונס העלתה לשידור את פט ביוקנן. האיש דיבר בטון שקט, מאופק, חסר ברק, הדגיש
שהוא איננו מבקש לבטל את המצעד – הוא מכיר בכך שהוא חי במדינה שבה אין הוא
יכול לכפות את דעותיו ואף איננו רוצה בכך – אלא רק להטות אותו למקום שבו
יהיה קצת פחות מנקר עיניים. הניסוח החריף היחיד (אבל היחיד!) שהרשה לעצמו
לנקוט היה כאשר אמר שבמקורות נוצריים היהדות היא תועבה (ודוק: הוא התייחס
למעשה ולא לעושים, בניגוד ל"פרשנות" שנתנה לכך ג'ונס מאוחר יותר).
בתגובה
העלתה ג'ונס לשידור שני יהודים ויהודיה אחת. שני היהודים פצחו בהשתלחות
תוקפנית ביותר על פט ביוקנן וחבריו, הגדירו אותו כלאומן, פשיסט, אנטישמי,
חשוך, ומה לא. הזעם התפרץ מכל עבר. לא שכחו גם את זה שהוא קפיטליסט, שאיננו
יכול להטיף מוסר שעה שהוא עושק עניים חסרי ישע.
הם גם תקפו את זה שהוא מדבר בשפה עדינה וב'לשון חלקלקות'. ולא נחה דעתם עד שחתמו: אנחנו לא ניכנע ונמשיך להפיץ אהבה וסובלנות.
אח"כ
עלתה היהודיה והסבירה שהחברה האמריקאית עברה אמנם כברת דרך ארוכה, אבל עדיין
יש דרך ארוכה להשלים. כך, למשל, כשהיא הולכת עם מגן-דוד ברחוב פונים אליה לא אחת גויים בהערות עוקצניות ומביכות.
א) אלה
שיצאו מתקפה רוויית שנאה ושלילת-הזולת הם נציגי "האהבה והסובלנות"; אלה
שצידדו בהתחשבות – בלא שדרשו מן הזולת התקפלות טוטלית - יצאו נציגי השנאה
והרשע!!
ב) איך
צריך לדבר, באיפוק או בהתלהמות? אם נוצרי/שמרן מדבר בלשון מאופקת – גם זו
לרעה, שהרי אלה 'דברי חלקקלות' ( אבל נסו לחשוב מה היה קורה אילו הוא היה
"מתלהם"!); אבל אם אתה יהודי נאור – כל הכבוד!!
ג) פגיעה
ברגשות – ראויה להגנה או לא? ראויה להתחשבות או לא? – כמו תמיד, לא ה'מה'
קובע (כל עקרון מופשט איננו אלא כלי להשגת המטרות ה'נכונות' ומופעל רק
במצבים ה'נכונים'): אם את יהודיה שהולכת עם מגן-דוד ברחוב – כן, אם את/ה
דתי/ה חשוכ/ה שנפגעת ממצעדים מסויימים– לא.
ד) חופש הביטוי – יש או אין? אם אתה יהודי – יש; אם אתה עוקץ קצת את היהודיות המחצינות את עצמן לדעת – אין.
ועל כל זה לא רק שאין פוצה פה ומצפצף, אלא שזו האמת המובנת מאליה!! איך בכלל אפשר לחשוב אחרת??
שידורי
הנאורים אינם ראויים להתייחסות כה נרחבת, אבל ראיתי לנכון להעלות את
הדברים בגלל שהם מייצגים, ובצורה בוטה במיוחד, את כל האיכסה של התרבות
השלטת. בדרך כלל האיכסה הזאת מופיעה בצורות מעודנות יותר, אבל טוב שלעתים
היא מופיעה במלוא גסותה, כדי שנדע היטב מה מתרחש סביבנו.
אוסיף
עוד דבר אחד: אם קארין ג'ונס וחבריה לדעה היו חיים בימי הביניים, הם היו
שורפים מכשפות, לא פט ביוקנן וחבריו. גם כל אלה שבתוך 20 שנה שינו את
דעתם לכיוון ה"סובלנות" והפתיחות כלפי היהודים היו עומדים בכיכר העיר
להריע למראה המכשפות הנשרפות. כהיום כן אז, הם אלה שלא מבקרים את ערכי
התרבות השלטת, אלא רק רוצים ללכת "עד הסוף" עם ערכי התרבות הזאת ולא לנוח
לא לשקוט עד שיעקרו "עד הסוף" את מי שמוסמנים כ"אנשים הרעים" שלה. השאלה
איזו תרבות היא השלטת היא הפחות חשובה כאן.
ס"פ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 23:16 |
|
| |
אויי ועעי, כן גאוה לא גאוה, העיקר להיות אצלי על ראש השנה
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 09:04 |
|
| |
מצעד הכהניסטים, בראשות ברוך מרזל ואיתמר בן גביר, צעד בשבוע שעבר באום אל פאחם. איזו עיר נאורה!! לא רק גנבי מכוניות ותומכי חמאס יש בה, אלא גם כהניסטים ומתנחלים הצועדים ברחובה של עיר בריש גלי!! אשרי הדור שככה לו!!
אבל אני לא רוצה להתייחס לגופו של עניין נדוש זה, אלא, כפי שאני נוהג תדיר, לצביעות ולמוסר הכפול של התרבות השלטת, המתבטאת בשיאה בתקשורת.
שמעתם את השידור של 'הכל פטפוטים' ביום רביעי בבוקר?? מי שלא שמע אותו לא שמע תקשורת לאומנית במיטבה.
אני כבר לא מדבר על זה שהשדרנית (קרן אורבך) נקטה עמדה ברורה לטובת אחד הצדדים – הרי מותר לה – אבל הצביעות, הצביעות... אין, אין גבול למוסר הכפול.
למי שהפסיד, הרי קיצור הדברים (ואם אתם לא מאמינים, בקשו מרשת ב' קלטת של המשדר).
העילה הרשמית להעלאת הנושא לשידור הייתה מכתב שכתבו ח"כ אחמד טיבי וראש העיר אום אל פאחם השייח' חאלד חמדאן אל מפכ"ל המשטרה, בו ביקשו שהמצעד לא יצעד ברחובות ראשיים אלא ברחובות צדדיים יותר, כדי שלא לפגוע ברגשותיהם של אלה העלולים להיפגע מכך.
אורבך העלתה לשידור את ראש העיר אום אל פאחם. האיש דיבר בטון שקט, מאופק, כיאה לציבור הסובלני שהוא מייצג, הידוע כמתנגד נחרצות לכל שימוש באלימות פוליטית, אפילו מילולית. הוא הדגיש שהוא איננו מבקש לבטל את המצעד – הוא מכיר בכך שהוא חי במדינה שבה אין הוא יכול לכפות את דעותיו ואף איננו רוצה בכך – אלא רק ביקש להטותו אותו למקום שבו יהיה קצת פחות מנקר עיניים. הניסוח החריף היחיד (אבל היחיד!) שהרשה לעצמו לנקוט היה כאשר אמר שבעיני האסלאם הפגנה כהניסטית היא תועבה (ודוק: הוא התייחס למעשה ולא לעושים, בניגוד ל"פרשנות" שנתנה לכך אורבך מאוחר יותר).
בתגובה העלתה אורבך לשידור שני כהניסטים ומתנחלת אחת. שני הכהניסטים פצחו בהשתלחות תוקפנית ביותר על חמדאן וחבריו, הגדירו אותו כלאומן, פשיסט, אנטישמי, חשוך, ומה לא. הזעם התפרץ מכל עבר. לא שכחו גם את זה שהוא ערבי, שאיננו יכול להטיף מוסר שעה שבני עמו עוסקים בטרור.
אח"כ עלתה המתנחלת והסבירה שהחברה הישראלית עברה אמנם כברת דרך ארוכה, אבל עדיין יש דרך ארוכה להשלים. כך, למשל, כשהיא הולכת ברחוב עם דגל האגרוף של תנועת כך פונים אליה לא אחת ערבים ושמאלנים בהערות עוקצניות ומביכות.
אורבך, גילתה כמובן הבנה ואמפתיה אין קץ כלפי הכהניסטים והמתנחלת.
א) אלה שיצאו מתקפה רוויית שנאה ושלילת-הזולת הם נציגי "האהבה והסובלנות"; אלה שצידדו בהתחשבות – בלא שדרשו מן הזולת התקפלות טוטלית - יצאו נציגי השנאה והרשע!!
ב) איך צריך לדבר, באיפוק או בהתלהמות? אם ערבי/שמאלן מדבר בלשון מאופקת – גם זו לרעה, שהרי אלה 'דברי חלקקלות' ( אבל נסו לחשוב מה היה קורה אילו הוא היה "מתלהם"!); אבל אם אתה כהניסט או מתנחל – כל הכבוד!!
ג) פגיעה ברגשות – ראויה להגנה או לא? ראויה להתחשבות או לא? – כמו תמיד, לא ה'מה' קובע (כל עקרון מופשט איננו אלא כלי להשגת המטרות ה'נכונות' ומופעל רק במצבים ה'נכונים'): אם את מתנחלת שהולכת עם דגל צהוב ברחוב – כן, אם את/ה ערבי שנפגעת ממצעדים מסויימים– לא.
ד) חופש הביטוי – יש או אין? אם אתה כהניסט – יש; אם אתה עוקץ קצת את הכהניסטים המחצינים את עצמם לדעת – אין.
ועל כל זה לא רק שאין פוצה פה ומצפצף, אלא זו האמת המובנת מאליה!!!
שידורי הרדיו ה"ממלכתי" הנשלט ע"י מדינת הכיבוש אינם ראויים להתייחסות כה נרחבת, אבל ראיתי לנכון להעלות את הדברים בגלל שהם מייצגים, ובצורה בוטה במיוחד, את כל האיכסה של התרבות הלאומנית השלטת. בדרך כלל האיכסה הזאת מופיעה בצורות מעודנות יותר, אבל טוב שלעתים היא מופיעה במלוא גסותה, כדי שנדע היטב מה מתרחש סביבנו.
אוסיף עוד דבר אחד: אם קרן אורבך וחבריה לדעה היו חיים בימי הביניים, הם אלה שהיו שורפים מכשפות, לא אחמד טיבי וחאלד חמדאן. גם כל אלה שבתוך 20 שנה שינו את דעתם לכיוון ה"סובלנות" והפתיחות כלפי הכהניסטים היו עומדים בכיכר העיר להריע למראה המכשפות הנשרפות. כהיום כן אז, הם אלה שלא מבקרים את ערכי התרבות השלטת, אלא רק רוצים ללכת "עד הסוף" עם ערכי התרבות הזאת ולא לנוח לא לשקוט עד שיעקרו "עד הסוף" את מי שמוסמנים כ"אנשים הרעים" שלה. השאלה איזו תרבות היא השלטת היא הפחות חשובה כאן.
ס"פ
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 09:32 |
|
| |
נאך, את המוסר הכפול פירטתי בארבעה סעיפים מפורשים; לא מספיק?
סנשו, עכשיו ברצינות. תאמר עלי מה שתאמר, אבל אני באמת משתדל לא לנהוג במוסר כפול. אם אני מצליח או לא, לא עלי לשפוט, אבל אני לפחות משתדל (ואצל הציבור הנאור אינני מוצא אפילו השתדלות).
אשר על כן אענה לך שההשוואה שהצגת קולעת, ואני אפילו מוכן ללכת איתה, ובלבד שנשלים אותה בכמה פרטים שיעשו את הראייה דומה לנדון.
א) שנאה היא שנאה, ואהבה היא אהבה, ושנאה איננה אהבה, ושנאה ואהבה סתרי אהדדי. יהודי שמשתמש בביטויי שנאה ותיעוב כלפי פט ביוקנן (או כל אדם אחר) אינו יכול לבוא בשם האהבה. הוא יכול לבוא בשם זכויות כאלה או אחרות ובשם ערכים גדולים וחשובים אחרים, לא בשם האהבה. אהבה ושנאה אינם הולכים יחד, ומי שממנה את עצמו לנציג האהבה כאשר הוא רושף שנאה במשך חמש דקות שידור רצופות – הוא אדם צבוע ובעל מוסר כפול, ועל אחת כמה וכמה אם המינוי העצמי ותמלילי השנאה באים באותו נאום רדיופוני עצמו.
ב) אם חלק גדול מן הציבור רואה באמת (אבל באמת!) במעשה שאני עושה תועבה – ולא משנה למה - הייתי משתדל שלא לעשותו בפרהסיא, בוודאי לא בהפגנתיות מנקרת עיניים. אם הייתי חי במדינה שבה חלק גדול מהאוכלוסיה רואה באכילת בשר מעשה תועבה, הייתי משתדל שלא לאכול בשר בפרהסיא, ובוודאי לא הייתי מארגן את 'מצעד הסטייקים'. ולנדון דידך: אם בארצות הברית הייתה הפגנה למען ישראל נחשבת באמת (אבל באמת!) לתועבה בעיני חלקים גדולים של הציבור, הייתי ממליץ ליהודים שלא לקיים אותה באורח מנקר עיניים אלא להסתפק ברחוב צדדי. (אמנם שאלת המצעד בירושלים איננה הנושא כאן, אבל ברור לי שאילו וושינגטון הייתה עיר שרוב תושביה מוסלמים והייתה נחשבת לעיר מקודשת לאסלאם הייתי ממליץ ליהודים לא לצעוד בה למען ישראל; ואתה יודע מה? הם לא היו צריכים את ההמלצות שלי, כי במקרה שכזה הם לא היו מעלים על דעתם לצעוד בה).
ג-ד) בנוגע לנקודה זו קצת התלבטתי, אבל גם כאן בסופו של דבר הדעת מכריעה נגדך: אם במקום כלשהו ענידת מגן דוד מהווה מעשה שבעיני חלקים גדולים של הציבור הוא מעשה דוחה – יפה יעשו היהודיות אם יימנעו מהחצנתו הבוטה. אם החוק מגן על זכותן לעשות זאת – וראוי שכך יהיה – הרי שעליהן לקחת בחשבון כי החוק מגן על מי שנפגע מכך, כל עוד הלה אינו פוגע בגופן או בממונן, ועליהן להיות מוכנות לשלם את המחיר. הנקודה היחידה שבה בכל זאת שכנעת אותי בסעיף זה היא קצת אחרת: מותר ליהודים להתלונן על כך שהתגובות הללו אינן ראויות ומותר להן גם לקרוא לכך שהציבור יחונך לשנות את תפיסותיו המעוותות בעניין זה. בעניין זה אני שומר על מוסר לא-כפול ומוכן להודות שאין פגם בכך שהלסביות ילינו על מר גורלן ויקראו לשינוי עמדות הציבור.
כללו של דבר, חוק לחוד והתחשבות אנושית לחוד. אם מישהו זכאי להגנת החוק, הרי שהוא זכאי להגנה זו בלי קשר לזהותו ולתגובות הצפויות כלפיו (כן, גם כהניסטים באום אל פאחם). אבל מעבר לחוק יש מידה הקרויה בפי העם 'התחשבות', ולפיה לא תמיד ראוי שאדם ינצל את זכותו החוקית עד תומה. אפשר לנצל אותה במספיק אפקטיביות תוך מזעור הפגיעה ברגשות היריב (כן, גם כהניסטים באום אל פאחם יכולים להתחשב ולצעוד ברחובות צדדיים).
א"ג
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 16:54 |
|
| |
א"ג,
הוספת אותי לרשימת בעלי המוסר הכפול ועל כך שאלתי, בעבור מה עשה לי זאת אלהים?
וכמצהיר אל מצהיר אוסיף שעדיף להיות בעל מוסר כפול מאשר ללא מוסר כלל.
בהודעתך האחרונה כבר שכנעת אותי, שמרוב בערה פנימית על הליברלים, לא ממש עצרת לחשוב.
אתה נותן דוגמאות על מקום שבו מיעוט מנקר עינים לרוב אבל שכחת שאת הודעתך הראשונה כתבת בכלל על תל אביב! לא ירושלים או מכה או הותיקן אלא תל אביב, שלכל הדעות נחשבת "כרחוב צדדי" כלפי ההומופובים למיניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 18:34 |
|
| |
אני יכול להשיב על טענה זו, אבל מעדיף להתמקד בעיקר: אפילו לשיטתך, בוא נגיד שהטענה של אורי אריאל ואלי ישי לא מוצדקת. האם זה מצדיק את הצביעות בכך שנושאי דגל האהבה רושפים שנאה כלפי מתנגדיהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 19:21 |
|
| |
באשכול זה גופא תמצא כמה וכמה דוברים מכובדים שענו על שאלה זו בטוב טעם ודעת. וכדי לא להטריחך אומר בקיצור,המושג "אהבה" הוא מזרחניקי\נוצרי.לא ידוע לי שליברלים נושאים את דגל האהבה,אלא אם אתה מבלבל בין "אהבה חופשית" לבין אהבת ישראל...בכל אופן מי שתוקף אותך בשנאה ומצדיק אפילו את הריגתך מותר להתגונן אפילו בשנאה כלפיו.
אתה, וחבריך הלא נאורים, דוגמה חיה למושג קוזק נגזל. גם מפיץ שנאה קשה כלפי האחר וגם בוכה שהאחר מעז להגיב לך בתקיפות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 20:36 |
|
| |
א"ג, פורמלית יתכן ולא ניתן להבדיל בין מצעד הגאווה, מצעד ההזדהות עם ישראל ומצעד מרזל ושות' באום-אל-פחם, כך כנראה גם סבר בג"ץ שאישר את קיום שני המצעדים. מעשית מצעד הגאווה ומצעד ההזדהות עם ישראל מטרתם חיובית (לא במובן שכוונתם רצויה אלא שהם מבקשים לשנות מצב לטובתם) - למחות על יחס לא הוגן כלפיהם או להזדהות עם עניין צודק לעומת המצעד באום-אל-פחם שמטרתו העיקרית היא התרסה והרגזה, ניתן כמובן להתפלפל עד אין קץ על כך אך הלב יודע אם לעקל או לעקלקלות.
|
|
|
|
|