מדי לילה בעוד שהאנשים נמים את שנתם פוסעים זקני אנ''ש אל קבר שמעון הצדיק בירושלים לעשות את תפילת השחרית כ'ותיקין' התפילה מתחילה בשעה 5:00 לפנות בוקר ועומדים שמונה עשרה בנץ החמה.
ר' אברהם שפירא מוביל אברכים ירא''ש בטנדר המיתולוגי של הפעלד. המנין מתנהל ע''י אנ''ש. ר' בנימין הרשלר מנהיג את זמירות הבוקר בניגון המוכר לאנשי ישיבת 'שובו-בנים' וחוצותיה המושר תמיד ע''י מורם ורבם ר' אליעזר ברלנד שליט''א. ר' נחמן רוזנטל עזב במיוחד את בני ברק לטובת מנין נפלא זה ומשתתף אף הוא בתפילה הנעשית בקול רם ובמנגינה נעימה. התפילה נוהגת להסתיים בריקוד אופייני לאנ''ש בשירי ברסלב ור' נחמן רוזנטל לא סר ממנהגו הקבוע לזעוק ''לשנה הבאה בירושלים'' תוך כדי שחולץ את תפיליו. הרוח החיה של המנין הוא ר' אנשיל פוקס שדואג לתפילין לאלו שמפאת קוצר הזמן שכחו להביא עימם את תיק ה'טלית ותפילין' וכן לא מוותר לאף אחד ללכת אל ה'סדר' טרם אכל 'פת שחרית' ו'כוס קפה חם', וכן משתדל לשמור מנות בצד לאלו המאריכים בתפילתם... לאחר התפילה מקפיד ר' זלמן גרוסמן לדאוג מדי בוקר להביא למקום ארגזי לחמניות מכל המינים ומאכלי חלב ושימורים, ואף אחד המתפללים משתדל לחתוך את הירקות להנעים את פח השחרית בסלט ירקות חי ומזין. הסעודה מתמשכת אל תוך שעות הבוקר הראשונות תוך כדי שיחות חיזוק ודיבורים מספרי רבינו וגעגועים לאומן הנזרקים לחלל חדר-האוכל המאולתר, נושאים פוליטיים ו'חדשות' למיניהם ו'מצב המדינה' וכיוצ''ב לא צולחים לחדור לחדר פנימה מפאת האוירה המיוחדת. הגבול הוא בקשת תפילה על החייל החטוף שיחזור בשלום. ממש פלאנטה שונה לגמרי.
הציבור מוזמן להצטרף ולחזות ולהכלל בנועם ה'...
נשלח ב-7/7/2006 05:59
קבר שמעון הצדיק בשכונת שיי'ח ג'ראח במזרח ירושלים
נשלח ב-7/7/2006 06:02
חסיד ברסלב בתפילה לבוראו
צילום אילוסטרציה
נשלח ב-7/7/2006 07:40
קשה לי להבין את מי זה מענין הכתבה ה"מושקעת" הזו????
נשלח ב-7/7/2006 07:44
זה שכבודו לא מתחבר לזה, לא הופך את זה ל'לא מעניין'. אגב, מאה_אלף זה לא מאה_חמישים ? . . .
נשלח ב-7/7/2006 07:44
מאה יש שאלה אליך שמעת פעם על המניין הזה בכלל ?
נשלח ב-7/7/2006 07:49
נובמבר22
לגבי ה-מאה חמישים אז התשובה היא חד משמעית לא מכיוון שזה שאני לא מתחבר למנינים וכו' לא הופך אותי ח"ו לאותו מאה חמישים לשעבר שגידף והשמיץ ללא שום בושה בסיסית
שיקלהוויץ את המנין אני מכיר ואיך לא??? אבל הכתבה הנ"ל במילים עדינות פשוט לא מענינת עם כל הכבוד לנובמבר שהקדיש מזמנו (היקר???) והוגיע את מוחו ואת אצבעות ידיו
תוקן על ידי - מאה_אלף - 07/07/2006 8:12:23
נשלח ב-7/7/2006 08:01
אני קצת יעקוץ אותך כשם שהינך יודע והדגשת זאת שהוא הקדיש זמן ומחשבה לכתבה זאת והינך מסוגל ככה לזלזל את מי זה מעניין פה פה כך הנך לא מבין מה ההתלהבות מהחיות שייש שם בתפילה ולאחריה
נשלח ב-7/7/2006 12:41
בקבר שמואל הנביא ישנו מנין כותיקין כשעה לפני הנץ יוצא ההסעה מהשול ברח' מא"ש ועוברת דרך ביתו של הרב הגאון רבי ישראל מאיר ברנר שליט"א שם הוא עולה לטנדר כשמגיעים לקבר שם מוצאים את אנ"ש שקמו כבר חצות הר"ר חיים קרישבסקי מקבל את כל פני הבאים ומסדר תפילין לכל אלו שלא נמצא באתחתם התפילין יש שם זוג (או שני זוגות) תפילין ששיכות לרבי חיים בלאס התפילה מנהלת שם בהתעוררות והבתלעבות והשתפחות הנפש
נשלח ב-8/7/2006 22:32
ליבלוטש,
כנראה שמרוב התלהבותך כתבת 'התלעבות'
וההשתפכות שלך הובילה אותך ל'השתפחות'
וכן יתכן כי ב'אתחתם' לא נמצאו תפילין, משום שהתפילין באמתחתם.
את מי התפילה שם 'מנהלת' בדיוק?
נשלח ב-12/7/2006 02:53
לצערנו קבר שמעון הצדיק הפך מזמן לחממת הפשע ולמקום המגורים של פוצעי הנחל.