|
|
| נשלח ב-12/7/2006 14:17 |
|
| |
לדעתי אין הגדרה ברורה ל"פתוח" ול"מדורני" היות ואנשים נהנים לערפל את ההגדרה שהיתה אמורה להיות.
א. בתחילה היה נכון להגדיר אדם פתוח ומודרני בסגנון לבוש (צנוע אבל מותאם לאופנה) או בידע רחב (אך תוך שמירה כל ההשקפה וההלכה) או צורת חשיבה וכן על זה הדרך.
ב. אך עושה רושם שכל אדם שקצת "התקלקל" (רואה טלוויזיה, שומע שירים חילוניים, לא מקפיד 100% על צניעות, ועוד) מתרץ זאת בגאווה "אני פשוט יותר פתוח\מודרני"
כך שאדם שמגדיר את עצמו כך, צריך בדיקה.
כך נראה לענ"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2006 14:21 |
|
| |
מה שאסטורנאוט עשה, זה להחליט על אנשים לפי הסטיגמה שלו. אם הוא לומד בחברון אז הוא מודרני... ואם הוא לומד ב-X אז הוא Y וכו'
אולי סוף סוף תתיחסו לבן אדם בעצמו, ולא לסטיגמה?
נכון שאולי בחברון יש יותר מודרנים מישיבות אחרות, אבל למה להכליל?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2006 14:41 |
|
| |
רווחת הדאה שבחורה מודרנית היא בחורה שמתלבשת לא צנוע כאילו מודרני=לא צנוע. ואילו פתוחה זה משהו בין הנורמה לבין מודרנית כאילו פתוח=מבין עניין, ראה עולם וכיצ"ב.
לדעתי מודרני = פתוח.
רק השאלה שצריך לשאול היא: מה זה לדעתך מודרני/פתוח? לכל אחד מודרני,פתוח זה משהו אחר,
לאחד מודרני זה מחשב בבית. לשני זה עיתונים (ולא רק חילוניים, יש משפחות שאפילו "משפחה" לא נכנס אליהם הביתה), לשלישי זה TV. לרביעי זה חבר לחיים לחמישי נט וכו'...
אתר "שידוכי חרדים"-כנסו ולא תוכלו לצאת
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2006 17:59 |
|
| |
איילת, לקחת לי את המילים מהפה.... בעצם אני לא הייתי מסוגלת להגדיר את זה מדויק כמוך!!! אני מגדירה את עצמי כאחת עם ראש פתוח, במחשבה וגם במעשים. אבל חיצונית אני לא בדיוק ה"מודרניות" המקובלות. מודרניות זה בעיקר בחיצוניות, אלו, הבניברקיות שנראות כמו בובות ברבי(בלי לפגוע חלילה באף אחד)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2006 18:12 |
|
| |
כלל שגיבשתי במהלך השנים:
ככה זה עובד אצלנו, החרדים: פרומער, חניוק= כל מי שיותר חרדי\מקפיד\שמרן ממני. פתוח, מודרני= כל מי שפחות חרדי\מקפיד\שמרן ממני.
לפי הנתונים הבאים:
מסעדות רישיון מלונות\טיולים עיתונות חרדית "פתוחה" עיתונות חילונית נט ספורט רדיו סרט (גרובייס\מצונזר\רגיל) ספרות לימודים\השכלה כללית מותגים מוזיקה תרבות בילוי הופעות
לכן מאד חשוב לדעת איפה האדם ש"מגדיר" את האובייקט ממוקם, וחשוב לשמוע איפה הוא "ממקם" את האובייקט (כן, לרדת לפרטים ממש, כי הסקאלה מאאאאאד רחבה).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2006 18:22 |
|
| |
חולמת -רשימה יפה. אני חושב שאסטרונאוט נתן לנו דוגמה להבדל בין פתוח למודרני. למשל, אסטרונאוט עצמו, יכול להיות סופר מודרני, אבל הוא ממש לא פתוח - המחשבה שלו מקובעת ולכן היא מקטלגת לפי "ישוב, לוסטיג, חברון" ותו לא.
<<<It''s smart to be Smart>>>
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2006 22:23 |
|
| |
XYZ הרשה לי להסביר את דברי עמיתי אסטרונאוט :את תת ההכרה שפיעמה בו שכתבב את השורה "ישוב לוסטיג חברון".הכוונה היא שקיימים 2 סוגי "מודרנים": אותם המגיעים מבתים שבהם הפתיחות לעולם היא לחם חוקם.אי לכך אין כל הכרח שהמודרניזציה של אותם באי הבית בהכרח מורה על "קילקול" או חלילה אדם שפרק עול .משא"כ אנשים שגדלו בבתים שבהם הפתיחות היא מילה גסה תריך יותר לבדוק מה קרה בדרך לאותו התוצר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2006 22:32 |
|
| |
בענין הזה יש כמה רמות:
יש דוס פתוח- הכוונה לבחור שיכול אפילו להיות עם זקן, רק שהוא מבין ויודע מה קורה "בחוץ"
יש בחור פתוח/ מודרני-1. שלומד כל היום, אבל הולך לקניונים, שומע מוזיקות שונות ולרוב מחפש בחורה כמו שרואה בקטלוגים......
2. בחור שקורא לעצמו מודרני אבל בעצם הולך לקולנוע, יוצא פה ושם עם בחורות ועם הרבה פוזה.
3.בחור חצי עובד חצי לומד- פתוח לעולם, רואה סרטים פה ושם, שומע מוזיקה וכו'- ישכאלו שהולכים עם המודרניות עד הסוף ויש כאלו שיכלים להיות טיפה פתוחים אבל בגלל שהם לא יכולים ללמוד יום שלם רק בגלל שפשוט קשה להם- הם נכנסים לקטגוריית ה"שבאבניקים"....
וכמובן יש את האידיאל- בחור שפתוח לעולם, יש מצב שרואה אולי סרטים פה ושם...כמובן לא בקולנוע....
אבל נמצא על הקרקע ומבדיל בין סרט למציאות, יודע שאת הבית שלו הוא יקים עם בחורה יראת שמים, וטובה ולא העיקרא שתראה כמו אחת מקטלוג וכל השאר כבר לא חשוב....
לצערנו-----נדיר למצוא כאלו וחבל!!!
לגבי בחורות מודרניות- הענין יותר מסובך- עדיף לא להכנס לזה...................
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2006 18:35 |
|
| |
עטרת - מודרני, חברון - פתוח. (גלובלית)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2006 13:25 |
|
| |
ישוב זה ישיבה תיכונית כך שיש הרבה בחורים בחברון ועטרת מהישוב
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2006 00:00 |
|
| |
יש הבדל בן מודרני לפתוח וגם זה עינן של מקום מה שבארץ נקרא מודרני בחול נקרא חרדי רגיל פתיחות לדעתי היא ידע נרחב התמצאות בהויות העולם ולא אדם מצומצם שמבין שיש עולם אחר מודרני זה לדעתי סגנון לבוש וגם תלוי מאיזה בית אתה מגיע בקשר לטענה של סרטים לדעתי אם הסרט טרף בקולנוע אז הוידאו הביתי לא נותן לא שום הכשר כמובן יש ישיבות יותר פתוחות שבדכ כלל התלמידים שם למדו קודם בישוב או מערבה אבל זה לא קשור ליראת שמים לא כל שהוא חניוק הוא יותר ירא שמים שבחור פתוח
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2006 00:03 |
|
| |
בחור פתוח זה בחור שחוץ מלשבת ללמוד בישיבה יש לו אפיקים נוספים בחיו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2006 00:11 |
|
| |
שאלה לדוגמא (ואולי זה שווה אשכול נפרד...?) :
בחורה נוהגת; היא פתוחה או מודרנית?
^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2006 00:20 |
|
| |
א- ברור שא"א להכליל (וזה בכל דבר בחיים) ב- יש דברים שאפשר להגדיר (רמת פתיחות של הבתים ששולחים לישבה וכן את רמת הלימוד של הישיבה) ג- כל פתחיות גרועה כלפי שמיא ד- שבוע טוב.
|
|
|
|
|
|