| נשלח ב-14/7/2006 12:27 |
|
| |
בעיה של הרבה
אני בחור חרדי רציני שלומד באחת הישיבות הטובות. אני הרבה חושב על העתיד, האם באמת אני יהיה מסוגל לשבת וללמוד כל החיים, כיום אין לי שום בעיה לשבת וללמוד ויש אפשרות רצינית שאני באמת ישב וילמד כל החיים הבעיה שאני רוצה אחת שתסכים (באופציה) שבעלה יצא לעבוד, כי אם אני יראה שקשה לי בכל שלב בחיים, אני אקח את האפשרות של יציאה לעבוד. וכאן הבעיה שבחורה רצינית מסמינר טוב, אם אני רק יגיד לה אפשרות של יציאה לעבודה במהלך החיים, היא תתחלחל כולה ! פשוט אצלהם דוחפים כל היום שיציאה של הבעל לעבודה זה כשלון. אני לא יודע אם זה תמימות או טיפשות אבל זה המצב. השאלה היא למה באמת לא מתחילים לחנך בסמינרים שלימוד תורה הוא מעל הכל אבל כתור ברירית מחדל יש גם אפשרות של יציאה לעבוד???
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2006 12:49 |
|
| |
אורהשחר שלום!
לדעתי, תגיד את האמת בפגישה, לא כל אחת רוצה אחד שילמד כל החיים , (הן מבינות שיש חיים אחרי החתונה, וצריך כסף). אפילו שזה מה שמלמדים בסמינרים.
דבר נוסף, נראה שאתה סגנון פתוח ככה שכנראה תפגש עם כאלה, והן יבינו אותך.... בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2006 13:05 |
|
| |
הבעיה שבחורה רצינית לא רוצה אפי' לשמוע על בחור שאולי יצא לעבוד כך שזה לא כ"כ אפשרי לדבר על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2006 13:39 |
|
| |
לעניות דעתי, רוב הבחורות מבינות שיש מצב שהבחור יצטרך לצאת לעבוד בשלב כלשהוא. הן לא חושבות שקוטפים כסף מהעצים אחרי החתונה. רק מה, מחדירים להן בסמינר "בחור לומד, לומד ולומד". לשדכנים ובברורים, וודאי שצריך לומר שהבחור רוצה ללמוד, אם זה נכון. כשמגיעים לפגישה, הזוג עצמם מדברים בלי מתווכים- אפשר להבהיר יותר, שאמנם אתה לומד ורוצה והמשיך כך , אבל החיים מביאים אותנו לכל מיני מצבים- ויתכן שיש מצב שיצריך יציאה לעבודה, ואז תשקול ותראה אם לעשות את זה. אני חושבת שבחורה עם ראש על הכתפיים ומחשבה ישרה תבין את זה, ואולי אפילו תעלה את הנושא הזה לבד. אתה לא אמור לפחד מזה, לדעתי. כי זה אתה וזו ההשקפה שלך.
כמובן שאתה צריך להבהיר, מה לדעתך נקרא מצב שיצריך יציאה לעבודה: יש כאלה שמצב קשה בשבילם זה שהם פשוט לא מסתדרים עם רכב אחד, חייבים שניים! ויש כאלה שאצלם רק מצב של איסוף תרומות נחשב קשה.
הדוגמאות בכוונה תחילה קיצוניות, אתה אמור למצוא את עצמך בטווח שביניהן- ולהבהיר את זה לבחורה. אמנם יש בנות שאמרו שהן רוצות בחור שלומד וילמד, ואיך שהן נפלו לחיים האמיתיים- נפל להם אסימון, ותוך שנה-שתיים הבחור כבר יצא לעבוד או ללמוד מקצוע וכו'. אבל לעניות דעתי- בדברים כאלה צריכים להיות כנים, על מנת למנוע בעיות שעלולות לצוץ בעקבות זה כשפתאום בחיים עצמם יהיה לאחד הצדדים קשה וירצה שתכנס עוד משכורת, והצד השני(הבחור/ה) יתנגד.
כמו כן, תחשוב אולי על כוון של עבודה תורנית, אם זה מתאים לך. לאו דווקא ר"מ וכדומה- אולי אפילו סת"ם והסגנון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2006 04:38 |
|
| |
לפני הכל תדע: "בחורה רוצה לפני החתונה ר' עקיבא ואחרי החתונה, כלבא שבוּע"
עכשיו הבעיה היא לא מה שמכניסים להם לסמינרים, אלא שבחור שאומר שבאופציה שלו זה כשיצטרכו כסף הוא יצא לעבוד, יש מקבל את התואר "הוא יצא לעבוד שעה אחרי החתונה". זה הבעיה וזה אולי נובע מכל מה שמלמדים אותם בסמינרים אבל זה לא מה שמלמדים.
הייתי ממליצה לך ולחברה שמבררים עליך אצלהם שלא יגידו את ה"אופציה" הזו בכלל. ואז תוך כדי הפגישה הבחורה תחליט אם היא רוצה או לא.(בפגישה תדבר על זה לא לפני כן בברורים.)
ואז הרי לך בחורה שהתחתנה עם ר' עקיבא וקיבלה כלבא שבוע!
בהצלחה!
אתר "שידוכי חרדים"-כנסו ולא תוכלו לצאת
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2006 16:52 |
|
| |
רגעעע, אז היא אוהבתותך או לאא??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2006 17:57 |
|
| |
זה מה שכתבתי בכותרת "בעיה של הרבה", משום שאף אחד לא אומר את האמת בפרצוף שיש אפשרות של יציאה לעבוד (גם לא בפגישות) וזה חבל כי יציאה לעבוד לא צריכה להיות בושה (כמובן גם לא גאווה) בכו"א תודה על התגובות כולם ממש עזרו לי (את האחרונה לא הבנתי)
שבת שלום.
|
|
|
|
|