בית פורומים שידוכי חרדים

ריטלין ושידוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2006 18:13 לינק ישיר 

בס"ד

חושבני שאם יש עוד מישהו  שיש לו מכר קרוב או במשפחה אפ' הרחוקה  או מכיר מקרה באמת מקרוב של אחד שנוטל תרופת ריטלין שיסביר לי קצת יותר על התרופה,

ואם באמת צריך לספר על זה: איך עושים זאת? ז"א האם ישנן בחורות שידוע לשדכנים עליהן שהם לוקחות ריטלין?
יש מושג כזה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2006 19:48 לינק ישיר 

חולמת
-------------
את צודקת בהבחנה. אך השאלה איך הוא בלי כדורים? האם הוא באמת חוזר למצב של קדמותו כשהיה בלי?

צבי
-----------
אם הוא מפסיק לקחת את זה בזמן הפגישות זה נראה לי קצת מחשיד, כאילו מה? בשידוכים הוא לא לוקח אך לפני זה כן ואחרי, מי יודע...
אגב,
זה סודי שהוא לוקח רטלין או שכולם יודעים?
אה...ושאלת את דעתו של החבר אם ברצונו שיספרו את זה? אולי הוא פשוט יפתור לך את הבעיה...

אתר "שידוכי חרדים"-כנסו ולא תוכלו לצאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2006 21:27 לינק ישיר 

אם הוא מפסיק לקחת את זה בזמן הפגישות זה נראה לי קצת מחשיד, כאילו מה? בשידוכים הוא לא לוקח אך לפני זה כן ואחרי, מי יודע...
אגב,
זה סודי שהוא לוקח רטלין או שכולם יודעים?
אה...ושאלת את דעתו של החבר אם ברצונו שיספרו את זה? אולי הוא פשוט יפתור לך את הבעיה...

=======================
1. הוא התחיל לקחת לאחרונה הוא לא נראה לי מכור - שוב אני חוזר הוא אומר שזה מעלה לו את רמת החיים כמו משקפיים למי שצריך להם .

2. זה סודי אני כנראה היחיד שיודע מהישיבה.

3.כשדיברנו על הנושא בפעם ראשונה אמרתי לו אני טירון בשידוכים, ואתה טירון ג"כ (שנינו בכורים), בהזדמנות אבדוק ואנסה לברר בפורום, לא חלפו הימים ונפלתי למשכב - ותעסוקתי בשעות הפנאי הם  לנגן בעיקר (מה שא"א בימים אלו) והנה נוסף עליהם הפורום. 

בתקוה שאתרפא לגמרי בקרוב ואחזור לישיבה  - אז אנא מהרו עם התגובות כל מי שיכול להוסיף לליבון הענין.
תוקן על ידי - צבי613 - 19/07/2006 21:33:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2006 12:52 לינק ישיר 

בס"ד

כולם כ"כ עסוקים.....??

אין עוד מישהו "מיבין" בנושא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2006 13:21 לינק ישיר 

צבי,

אין פה בפורום אף אחד שהוא רופא ומומחה בתחום בריאת הנפש. אני יודע ממה שאני קורא שרטלין זה תרופה לאנשים עם בעיות בריכוז והיפראקטיביות. אין לי מושג אם זה ממכר או לא.

בכל אופן, אתה מעלה שאלה מאוד רצינית הכוללת המון אחריות!

לדעתי, אין לך מנוס מלהתיעץ עם אחד מגדולי התורה. אני אישית הייתי ממליץ על הגר"י זילברשטין כי הוא מאוד חכם ופיקח וגם מכיר בעניני רפואה. אני יודע שהוא מקבל קהל בבוקר מוקדם ובערב בבית של הבן שלו (או אולי זה החתן שלו?).

בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2006 19:40 לינק ישיר 

בס"ד

תודה מוטי.

לא נראה לי שאהיה בבני ברק בזמן הקרוב....   כך שאת המלצתך אצתרך לשמור להזדמנות שלא נראית לי לזמן הקרוב,  אם אני בב"ב זה לפעמים רק לחתונות בשעות הערב -לילה, יש לרב זילברשטין זמני קבלת קהל  בערב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2006 18:09 לינק ישיר 

1.מבחינת הבחור עצמו-בלי קשר לזה שהתרופה מועילה למי שצריך אותה,היא בפירוש  יכולה  להשפיע וליצור תנודות במצבי הרוח כמו דיכאון חרדות וכדומה,כך שלסגור שידוך בלי להודיע את זה לבחורה זה פשוט עוול נוראי.

2.דיעות קדומות-אם בציבור החרדי היו מתייחסים לנושא התרופות הפסיכאטריות בכלל בצורה בוגרת ולא כמו היום  שכל אחד שסובל מדיכאון קל ולוקח כדור להרגעה מסווג כחולה נפש ,היה הרבה יותר קל לספר את זה לצד השני בלי לחשוש .
המצב הזה  נובע מדיעות קדומות אבל לא נראה שיהיה שינוי בעתיד הקרוב.

3.בנוגע אליך-אתה לא צריך לחשוף את זה בבירורים בתנאי  שהבחור עצמו יספר אחרי 2 פגישות , כדי שלפחות תהיה הזדמנות להתרשם ממנו בצורה מאוזנת ולא רק על סמך מידע שהוא לוקח ריטלין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2006 14:12 לינק ישיר 

אני לא מוכנה להפגש עם בחור שבפגישה השניה יודיע לי שהוא לוקח רטלין אפילו שהוא לא מכור או שזה רק משפר את המצב אצלו ושבלי זה הוא נורמלי או כל סיבה אחרת...

אך, אם אני יודעת ע"ז מראש, אז זה החלטה שלי אם אני מוכנה להתחתן אם אחד כזה או לא, אם זה מפריע לי או לא.
ומאיפה יודעים דברים כאלה אם לא מחברים טובים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2008 04:06 לינק ישיר 
לא נעים להגיב כ"כ מאוחר

שנתיים וחצי לאחר פתיחת האשכול לא הסתכלתי בדיוק על התאריך. בינתיים אף אחד כאן לא הגדיר מה זה ריטלין אז קצת רקע! ריטלין הוא תרפה ולא "כדור" שבלעדיו א"א לחיות. ריטלין נתנת בכל מיני דרגות ומינונים. אדם שלוקח ריטלין נמצא תחת השפעת התרופה באופן ממוצע בין 4 ל8 שעות ביום, שהם שעות הלימודים ככה שיש עשרות אנשים הנוטלים תרופה זו ולאחר סיום הלימודים הם כבר ללא השפעת התרופה, ואז הם מגיעים הבייתה ומנהלים אורח חיים כמו כולנו. אנשים שמאובחנים כסובלים מ ADD שזה בעיות קשב וריכוז או ADHD שזה בעיות קשב וריכוז+היפראקטיביות! לרוב האנשים האלו יש לפעמים מידות מובחרות כישרונות מבורכים וכו' כל הצעה צריך לברר מה המינון וכו' חבל לזרוק אנשים כאלו הצידה לפעמים לא יודעים מה מפסידים. טוב קצת חפרתי אבל הרשיתי לעצמי:) לילה טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2008 13:04 לינק ישיר 

אמרת שהוא חבר טוב- תשאל אותו.

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2008 19:22 לינק ישיר 

הבעיה היא שזה הופך לבסוף להיות כמו אקמול ומתמכרים לזה במקום לטפל בזה כמו שצריך ויתכן שלכן הרופאים האלטרנטיבים המפורסמים מתנגדים לריטלין

מוטב לאבד רגע בחיים מאשר חיים ברגע!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2008 22:05 לינק ישיר 
אין רפואה לADD או ADHD

יש שמתמכרים ואין בעיה להתמכרות שכזו! והרופאים שמתנגדים לריטלין הורסים לרוב חיים של אנשים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 00:34 לינק ישיר 

העשלה צודק, היום נותנים ריטלין להמון ילדים שאם תראו אותם לא תחלמו שהם לוקחים ריטלין
זה פשוט עוזר להם בריכוז וזה עוזר להם בלימודים, לא אומר שיש להם בעיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 00:39 לינק ישיר 

מניין לך שאין רפואה לזה יש הרבה מחלות שהרפואה הרגילה מרימה ידים והרפואה האלטרנטיבית מרפאה!

מוטב לאבד רגע בחיים מאשר חיים ברגע!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2008 00:58 לינק ישיר 

זה לא עניין של מניין? זה עניין של מציאות! אני בקי קצת בתחום ולכן אני אומר, אני לא סתם מקשקש.יש?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ריטלין ושידוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.