מספרים שבחור חסידי הגיע לפגישה הראשונה בחייו עם בחורה חסידית שגם עבורה זו היתה הפגישה הראשונה. התיישבו באיזה מקום נסתר שניהם סמוקים ונבוכים מהמתרחש עובר זמן של שתיקה וצריך כבר לומר משהו, הבחור יודע שהוא אמור להיות הראשון, בסופו של דבר הוא מנסה להתחיל, אממ.. בפרשת השבוע, כתוב בפסוק.. ש.. הבחורה קופצת ושואלת: גם את התורה אתה מכניס ל"עסק" הזה? :-)
נשלח ב-24/7/2006 07:41
אייר_פורס,
או שאני מפספס פה משהו או שהבדיחה שלך על הפנים, אבל לא מצאתי בה משהו מצחיק!
נשלח ב-24/7/2006 12:14
אם אתה מחפש חברותא - תגיד דבר תורה. אם אתה מחפש אישה - תוותר על זה...
<<<It''s smart to be Smart>>>
נשלח ב-24/7/2006 12:22
למה לוותר, אם זה מתאים לנושא השיחה אז למה לא ככה לפחות היא תיראה שהוא למד משהו
ולא ישן בישיבה
נשלח ב-24/7/2006 12:34
שושו,
צר לי לאכזב אותך, אבל גם בחור ש"ישן בישיבה" ידע מספיק להגיד איזה "דבר תורה" לבחורה בפגישה!
נשלח ב-24/7/2006 13:24
כמובן שמטרת הפגישה היא לא דברי תורה, וכמובן שכשהדבר תורה נאמר אך ורק כדי לעשות רושם הוא בהחלט לא עושה רושם.
אך נראה לי שאפשר לדון לכף זכות ואם הזוג מתכוון להקים בית נאמן לתורת ישראל, דבר תורה בפגישה הראשונה הוא דבר טוב, חיובי ומומלץ.
לא כל בחור ידע להלביש דבר תורה בנושאי השיחה, ועדיין מותר לכל בחור, לדעתי, לומר דבר תורה קצר.
נשלח ב-24/7/2006 14:04
יש לי שאלה הפוכה: מה אתם אומרים אם יש לבחורה איזה דבר תורה קצר שקשור לענין שמדברים עליו? להגיד או לא?
נשלח ב-24/7/2006 14:23
פארוואס נישט ???
נשלח ב-24/7/2006 14:27
אלמונית.
למה לא?
נשלח ב-24/7/2006 16:16
הי, לדעתי זה מעלה את הרמה של הבחור. וכמובן,שצריך למצוא דבר תורה מענין,מקורי ולא משו ארוך ומסובך.
נשלח ב-24/7/2006 21:39
מוטי2דוטס, הסבר לבדיחה: שכאילו הבחור והבחורה היו כאלה צדיקים שאף פעם לא חלמו שיש מציאות שבחור ידבר עם בחורה ופתאום זה קורה והם בטוחים שהם עושים עבירה חמורה וכשהוא התחיל להגיד משהו מהתורה זה היה נראה לה הוספת חטא על פשע.
נ.ב. אולי לא הבנת כי בשבילך דבר כזה רחוק מהמציאות אבל יש גם כאלה.
נשלח ב-25/7/2006 14:49
האם יש "צורך" להגיד ד"ת? האם "אפשר" להגיד ד"ת?
למה לא לעשות מה שנוח לך...
תוקן על ידי - chouteng - 25/07/2006 14:50:29
נשלח ב-26/7/2006 14:23
דבר תורה בפגישה לא מראה כלום על הבחור. וכמו שמוטי2דוס אמר: "גם בחור "שישן בישיבה" ידע לומר דבר תורה..." דבר תורה בפגישה זה חמוד כל עוד זה לא הופך מד"ת להרצאה. מה גם שיש בחורים שרוצים לעשות רושם והם מתחילים אם ד"ת ונכנסים לפילסופים שהבחורה מאבדת את הראש ולא יודעת מה הוא רצה לומר לה בזה וכבר שכחה בקשר למה זה נאמר... מהדבר תורה אפשר לראות על הבחור איך הוא אומר את זה באיזה נימה/צורה/טון וכו' ולקבל התרשמות על הבחור ועל האופי של שלו.
אני אישית רוצה שהבחור יאמר לי דבר תורה קצר ולעניין בפגישה.
נשלח ב-16/8/2006 08:43
בס"ד
ת'אמת נוטה יותר לדעת וירטואלי כי גם אני אישית אשתמש בפגישות בכל מיני רעיונות או חז"לים למיניהם
באשר לדברי תורה ממש אין להגזים בפגישות ראשונות כמובן אך זה אכן משדר על הבן אדם! אני מכיר כבר בחורים
שאמרו דברי תורה בפגישות וזה מה שהלך להם וכמו כן בנות שנמשכו לשידוך מסוים כי ראו איך הוא דורש ומדבר
ולכל אלה שחושבים ש"גם בחור שישן בישיבה יכול לומר דברי תורה" ..אני לא כל כך נוטה להסכים עם העקרון הזה
כי אם כל הכבוד ולא מדובר בבחורה חסרת שכל היא יכולה לראת לבד אם אומר דבר התורה שיושב לידה הוא אכן
תלמיד חכם או איזה בחור טוב שיודע קצת לדרש ולא יותר מכך. רואים לפי הדיבור ולפי איכות החידוש וכו' במי מדובר
נשלח ב-16/8/2006 12:59
אלמונית זהנ תלוי במצב ולרוב לא כדאי שבחורה תגיד כי זה לא עושה רושם כל כך טוב.. הגבר יחשוב שהוא מתחתן עם הרבי שלו..